wouterz

Super Senior
  • Aantal berichten

    123
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door wouterz

  1. Het systeem van factureren lijkt me zeker aantrekkelijk, al zal dat wat geld kosten (1 euro per maand),

    Wat ik in Bokbiz mooi vind werken is de intracommunautaire zaken. In Speedbalance moet ik daar 3 regels voor aanmaken.

     

    Maar ik zoek eigenlijk iets dat online werkt zodat ik ook vanaf tablet zaken kan bijhouden en de data ergens 'veilig' staat.

     

    Misschien niet helemaal ontopic maar ik gebruik zelf ook speedbalance en heb de programma's op de laptop en gewone pc, de save-file staat in dropbox waardoor ik op beide in mijn administratie kan werken (Alleen niet te gelijkertijd).

  2. Vraag aan je websdesigner om SEF url's aan te zetten in Joomla. Dan worden url's zoals http://www.pvzservice.nl/index.php/machines-2 -> http://www.pvzservice.nl/machines-2 net iets mooier.

     

    Als je wil dat het makkelijker wordt om pagina's te bewerken en toe te voegen dat moet je de webdesigner ook vragen frontpage edditing aan te zetten, hiermee kun je gemakkelijker pagina's bewerken en nieuwe content toevoegen.

     

    Ik vind trouwens Joomla (of bijvoorbeeld wordpress) geen overkill en veel voordelen hebben ten opzichte van kale html, als een klant niet in Joomla uit de voeten kan zal html zeker niet werken. Ook voor mij is het vele malen sneller websites te onderhouden via joomla, dan zou kunnen in kale html.

  3. Ik heb zelf wel eens uitgebreide uitwerking gemaakt van site en dan is 15 pagina's niks.

     

    Je neemt een lijst van alle pagina's die je wil,

    maakt van elke pagina overzicht van alle functies en elementen die op die pagina wilt.

    Beschrijft waar elke functie en element moet komen.

    Werkt uit wat elke functie en element moet doen

    Werkt uit hoe verschillende pagina's aan elkaar gekoppeld moeten worden

    Beschrijft hoe alle functies en elementen met elkaar verbonden zijn en moeten samenwerken

    Enz

    Enz

     

    Je moet je wel afvragen of zo'n beschrijving voor een offerte noodzakelijk is, soms kun je ook aannames doen bijvoorbeeld door een aantal pagina's in detail te bespreken en dan aan te nemen dat de overige pagina's een zelfde inspanning vergen. Ik vind het zelf eigenlijk een beetje eng als een ervaren programmeur/ondernemer geen offerte durft te maken zonder een volledig uitgewerkt FO. Dat betekend voor mij, maar 1 van 2 dingen:

     

    [*]De ontwikkelaar heeft eigenlijk geen ervaring met het geen dat je wilt of

    [*]De ontwikkelaar weet al lang dat er altijd nog dingen veranderen in het project en wil geen enkel risico dragen of zoveel mogelijk meer werk in rekening brengen

     

    Met zo'n uitgewerkt FO leg je het risico van verandering tijdens een IT project helemaal bij de klant, ik blijf liever wat flexibeler en hou dat soort zaken bespreekbaar in het IT traject (binnen de afgesproken grenzen).

     

  4. Andere benadering:

     

    Als het FO (als dat tenminste het draaiboek is) 3000,- euro kost. Dan moet je er toch zeker rekening mee houden dat het realiseren van al die specificaties, toch tussen €10000 - €15000 (ik schat even dat FO ongeveer 25% van de totale kosten zijn, daar ga ik in mijn projecten tenminste meestal vanuit). Past dat binnen het budget dat je voor ogen hebt?

     

    Anders zou ik nog eens streng naar je 15 pagina's tellende document met eisen kijken, en daar een selectie in maken.

     

    Hierboven las ik al een tip om Agile aan het werk te gaan, dat vereist wel dat je heel duidelijk voor je zelf hebt met welke minimale functionaliteit je kunt starten.

     

    P.S. luister naar je gevoel, dat is meestal de beste raadgever voelt het niet goed of is er geen klik met je ontwikkelaar begin er dan niet aan. Een goede offerte laat duidelijk blijken dat de wens goed begrepen is.

  5. Zelf ben ik vooral bezig met Joomla CMS en daarbij is het opvallend dat sinds enkele maanden de template clubs/providers steeds meer responsive templates uitbrengen. Een paar voorbeelden:

     

    http://www.joomlart.com/joomla/templates/ja-wall

    http://www.joomlart.com/joomla/templates/ja-elastica

    http://www.joomlabamboo.com/joomla-templates/responsive-joomla-template

     

    Zijn er nog wel meer te vinden. Heb dus het gevoel dat het nu echt begint te komen.

  6. Ik denk dat voor opdrachtgevers het belangrijk is om zich ook eens te verdiepen in projectmanagement. Dan wel te zorgen dat er een man in the middel is.

     

    Zoals eerder al gezegd is communicatie cruciaal, iemand die zowel jouw bedrijf als een programmeurs problemen doorgrond kan dan erg handig zijn.

     

    Anderzijds is het managen van een project ook niet iets dat je de eerste keer goed doet. Voor kleine ondernemers zou het zich verdiepen in Agile projectmanagement een uitkomst zijn. Ik las hier boven een paar dingen die gewoon niet handig zijn:

     

    [*] Goed om een heel uitgewerkt ontwerp te hebben, maar dat laat weinig vrijheid voor de programmeur voor input, het is beter om een raamwerk te hebben en een geprioriteerde lijst van eisen. Zodat je ook als er uitloopt dreigt de minst belangrijke eisen kunt laten afvallen. Het raamwerk vul je dan samen in met een specifiek ontwerp wat in de weken er na ontworpen wordt.

    [*] Zorg er voor dat je programmeur werkende functies opleverd. Een functie die maanden lang bijna af is kun je dan voorkomen.

    [*] Zorg dat je je programmeur dagelijks kort spreekt over de voortgang afspraken ets, en dat je regelmatig nieuw stukjes werkende software een demo van krijgt en eventueel ook al beschikbaar stelt voor publiek. Feedback kan dan snel in je planning verwerkt worden. Wat er waarschijnlijk voor zorgt dat je eisen veranderen, maar dat is niet erg omdat je toch geen detail ontwerp nog had.

     

  7. Income tax once a year (before april 1st of the next year or you have to ask for extension)

     

    BTW tax (omzetbelasting) normally once every quarter, but if your income is low you can in some cases ask the Belastingdienst to change this to once every year.

  8. Ik krijg (voor mezelf) eigenlijk niet zo'n helder beeld van deze casus.

     

    Ik proef dat het wat "jonge gastjes" zijn die aan het ondernemerspodium aan het snuffelen zijn. Toevallig wat kameraden die wel wat hand en spandiensten willen verrichten. En dan controle. En een dikke vordering van een club die de arbeidsinspectie heet.

     

    16.000 euro is inderdaad braaf veel geld. Voor mijn gevoel staat niet echt in verhouding tot het vergrijp/delict. Maar ja ik ken dan ook niet alle ins en outs. (Speelt ongetwijfeld nog iets in mee).

     

    (Off-topic: Hoe vaak kun je door het rood licht rijden in de buurt van een schoolplein voor 16.000 euro? Dat zou wat mij betreft in ieder geval zwaarder bestraft mogen worden.)

     

    [off-topic] 72 keer [/off-topic]

     

    De vergelijking met roodlicht is hier eigenlijk wel op zijn plaats, iedereen weet dat het niet mag. Maar als je even niet op let en er doorheen rijdt, dan voelt de boete voor jouw als onrechtvaardig. Aan de andere kant als het boete beleid soepeler was zou iedereen door rood rijden.

     

    Dus ook in dit geval er zijn mogelijk verzachtende omstandigheden, maar wordt de boete niet uitgedeeld dan is het hek van de dam.

     

    Boete bedrag naar ratio van omzet of winst geeft natuurlijk te veel problemen, omdat de illegalen krachten dan worden ondergebracht in een andere BV die nauwelijks winst of omzet maakt.

     

    Met andere woorden lijkt het mij ook gewoon een pijnlijk leermomentje voor de topicstarter.

  9. Volgens mij is het niet zo moeilijk. Je betaald als consument een bedrag BTW over de totale toegevoegde waarde van de keten, die begint niet bij de fietsemaker, daar gaan nog veel stappen aan vooraf.

     

    Stel die fietsenmaker kon die bel helemaal zelf maken. Hij beitelt zelf zijn ijzererts uit de grond, maakt er ijzer van en smelt het ijzer om tot de losse onderdelen. Vervolgens zet hij de bel zelf in elkaar en verkoopt hij hem voor €11. Toegevoiegde waarde is dan dus ook €11,-, BTW daarover € 2,09.

     

    Nu kan de fietsemaker dat natuurlijk niet allemaal zelf:

     

    Dus de fietsemaker koopt in bij de groothandel, die op zijn beurt de bellen koopt van een fabriek, die op zijn beurt de ijzer krijgt van een hoogoven, die de ijzererts van een mijn heeft gekocht. Stel:

     

    Mijn:

    Inkoop 0,- btw 0,-

    Verkoop 1,- btw 0,19

    Verschil btw: 0,19

     

    Hoogoven:

    Inkoop 1,-: btw 0,19

    Verkoop: 3,- btw 0,57

    Verschil btw: 0,38

    Totaal afgedragen btw: 0,38 + 0,19: 0,57

     

    Fabriek:

    Inkoop 3,-: btw 0,57

    Verkoop 10,- : btw 1,90

    Afgedragen btw: 1,33

    Totaal afgedragen btw: 1,90

     

    Fietsemaker

    Inkoop 10,-: btw 1,90

    Verkoop 11,-: btw 2,09

    Afgedragen btw: 0,19

    Totaal afgedragen btw: 2,09

     

    Nu koopt de consument het product voor 13,09, die draagt echter helemaal niks af aan de belastingdienst. De belastingdienst heeft dus alleen maar 2,09 aan BTW ontvangen. De laatste ondernemer rekent de BTW door aan de klant (zoals we met alle kosten doen),

     

  10. OF het wel of niet mag, weet ik niet (waarschijnlijk valt het verzamelen van facturen niet onder een degelijke administratie). Maar handig is het niet lijkt me. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat als je om wat voor reden dan ook iemand moet terugbetalen je de credit factuur niet meer simpel aan de originele factuur kunt verbinden in je boekhouding. Ook kun je in je boekhouding straks niet per klant zien wat er besteed is.

  11. Hmmm of het (formeel) kan of niet laat ik in het midden.

     

    Ik lees uit je bericht dat je zelf al had geconstateerd (en aangegeven) dat het aantal boekingen de destijds gegeven schatting (ruimschoots) heeft overschreden.

    Ik kan me voorstellen dat jouw boekhouder het extra werk tot nu toe heeft gezien als een stukje investering in een nieuwe klant / ondernemer en goodwill heeft willen kweken voor een langdurige relatie. Nu jij het contract beëindigt kan ik me wel voorstellen dat (een deel van) deze investering alsnog wil verrekenen. Het feit dat je bij een ander voor hetzelfde (meer) werk minder gaat betalen vind ik niet zo relevant, je had die keuze immers vier jaar geleden ook kunnen maken.

     

    Ik zou gewoon in gesprek gaan en eens kijken of je hierover tot een redelijke afspraak kunt komen zodat beide partijen met een goed gevoel uit elkaar kunnen gaan.

     

    Sorry dat vind ik een beetje onzin, als ik wil investeren in een relatie met een klant daar hem korting te geven kan ik toch ook niet als de klant na een jaar al opzegt nog even die korting willen terug vangen? Voorwaarden zijn helder, meerwerk moet vooraf besproken worden.

     

    En 4 jaar is wel een beetje lang voor een investering vind je niet?

  12. Nou krijg ik gelukkig niet zo vaak aanmaningen, maar de kosten daarvoor staan eigenlijk altijd op de factuur (met of zonder btw dat weet ik niet).

     

    Ik zelf (en weet dus niet of het goed) voeg de aanmaningskosten toe aan de factuur, ik ga er dan in mijn boekhouding ook vanuit dat ze bij de factuur horen (rekening ook altijd btw). In principe loopt het traject tot aanmaning met kosten niet langer dan max zo'n 1,5 maand. Ik sluit de boeken meestal eind jan (te gelijk met aangift kwartaal 4).

     

    Als daarna nog wat wijzigt kun je de boeken natuurlijk heropenen en suppletie aangifte btw maken, of een memoriaal maken voor het dan gestarte jaar.

     

    Het lijkt me erg lastig om iedere keer een nieuwe factuur te sturen voor aanmaningskosten, zeker als je deze meerdere keren verhoogt, dan moet je ook iedere keer jezelf weer een credit factuur sturen.

  13. Thuiswerken is eigenlijk bijna 1 op 1 gekoppeld aan resultaatgericht managen. Dat betekent dat je je medewerkers moet gaan beoordelen op basis van meetbare resultaten. Ik vermoed dat het aantal minuten dat ze bellen niet is wat je wilt bereiken.

     

    Mogelijk is dat meer iets als het aantal prospects dat daadwerkelijk om een offerte of gesprek vraagt? En kan je het dan echt schelen of ze die prospects al bellend, via facebook dan wel via twitter hebben binnen gehaald?

     

    Thuiswerken OK! maar dat vraagt dus wel een andere manier van managen.

  14. Even alle wetten en regels daar gelaten. Ik neem aan dat niet klanten je niet zullen aanklagen, dat je site niet in de juiste taal is.

     

    Enige risico is dus dat een klant niet goed begrepen heeft wat je product inhoud en het wil retourneren. Ik neem aan dat als een klant zich vergist heeft hij/zij sowieso zijn zending retour kan sturen. Dus om eerlijk te zijn zou ik me als kleine specialistische webshop niet zoveel zorgen maken.

  15. Laten we even terug gaan naar de vraag van de topicstarter. Eigenlijk heeft die zijn vraag nog niet helder. En tot dat hij zijn vraag helder heeft kunnen we eigenlijk niet goed oplossingen definieren. Een paar vragen die bij mij op kwamen:

     

    - Wil je alleen document sharing tussen collega's?

    - Wil je eventueel ook commentaar kunnen leveren op elkaars documenten?

    - Mogen alle collega's dan ook alle documenten zien? Is er een rechtensysteem nodig?

    - Is de documentsharing alleen nodig ivm met projecten?

    - Wil je klanten ook toegang kunnen geven tot documenten over projecten?

    - Welke eisen stel je aan vertrouwlijkheid? wil je het afgeschermd hebben voor concurrenten? Of moet ook elk risico worden vermeden dat de data ooit in verkeerde handen valt? Je moet je afvragen of je je data security uit handen kunt geven, over het algemeen kan dat als het belang van het bedrijf waar je je data aan toevertrouwd even groot of liefst groter is dan jouw belang om de data veilig te stellen (0 risico bestaat sowieso niet in deze)?

    - Welke eisen stel je aan beschikbaarheid van de data?

    - Welke eisen stel je aan de integriteit van de data? Denk ook aan backups mocht er iets misgaan met je data bij externe partij?

     

    Wie vult aan?

     

    P.S. een leuke eenvoudig projectmanagement/tasklist oplossing kun je vinden via www.37signals.com, hun product basecamp is erg eenvoudig en doeltreffend.

  16. Okee, gisteravond was ik even niet bereikbaar, ik probeer overal even commentaar op te geven!

     

    Kan je er ook een video camera onder hangen? Dit zou dan een goedkoop alternatief zijn om allerlei evenementen vanuit de lucht te verslaan.i.p.v. met een dure helicopter.( Wielerwedstrijden, popconcerten enz.)

     

    Paul

     

    Jazeker, ik heb er zelf een HD camera onder hangen, voor superscherpe beelden. De draagkracht is ongeveer 1,5 kilo, dus een sixpack bier zou ook nog wel lukken ;) Voor evenementen ben ik ook aan het zoeken, via linkedin de organisatoren benaderd. Hopelijk komt daar wat uit.

     

     

    Ik zou heineken maar eens bellen of ze al iets bedacht hebben voor hun volgende commercial ;D

     

    Veel goede ideeën, als je bij de brandweer of politie iets zou willen doen moet je kijken of je een korps en daarbinnen iemand kan vinden waarmee je kunt experimenteren. Lukt het experiment dan heb je waarschijnlijk in het betreffende korps/brandweerman/politieman een aansprekend uithangbord om landelijk voet aan de grond te krijgen.

     

    Wat een interesante vraag was is eigenlijk wat je nu verkoopt (zag hem eerder in het topic al voorbij komen).

     

    - Voor particulieren verkoop je eigenlijk de luchtfoto

    - De overheid of grote organisaties zullen toch al gauw een rekensommetje maken, hoevaak wil ik dat apparaat inzetten, wat kost het me om iemand te trainen omdat apparaat te besturen. Afhankelijk van hoe dit rekensommetje uitpakt zie ik twee bedrijfsmoddellen voor deze organisaties: 1) Je verhuurd je zelf als Expert (jij maakt de beste foto's want hebt ervaring etc.) 2) Je verkoopt die helikopters en traint de mensen die er mee aan de slag willen.

     

    Mogelijk moet je je eerst op één van die groepen richten om een beetje focus te houden in je inspanning op promotioneel gebied.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.