Jump to content

jelmar

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by jelmar

 1. Hallo,

  ik ben benieuwd of iemand mij kan zeggen welke overheidsdienst belast is met de controle op de naleving van milieuvoorschriften door de industrie. Ik maak mij zorgen om de uitstoot van een fabriek in mijn buurt en wil weten welke middelen mij ter beschikking staan, als burger, om erachter te komen wat die uitstoot precies is.

  mijn gedachte was om via een wob verzoek gegevens op te vragen bij de overheid, indien deze controleert. Is dit mogelijk, volgens jullie?

   

 2. Ik heb een eigen bedrijf, maar ook een studieschuld. Nu verdien ik met mijn bedrijf nog niet genoeg om deze af te betalen, en heb daarom een verzoek verlagen maandbedrag ingediend. De IBGroep heeft geprobeerd mijn gegevens bij de belastingdienst op te vragen, maar dit is niet gelukt.

   

  Nu heb ik zelf bij de belastingdienst een inkomensverklaring aangevraagd, maar ik kreeg alleen maar een brief waarin stond dat ik persoonlijk nog geen aangifte heb gedaan. Dat verklaard dan meteen waarom het de IBGroep ook niet is gelukt.

   

  Moet ik dat nu alsnog doen om dit verzoek te kunnen doen? En hoe verhoudt zo'n persoonlijke aangifte zich dan tot de aangiftes die ik als bedrijf al doe? Is het wel nodig, of juist af te raden, of zelfs verplicht? Ik heb hier geen idee van. Al mijn inkomen komt uit mijn bedrijf.

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept