Jump to content

Mario Gielissen

Super Senior
 • Content Count

  229
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  hallo kvk
  linkedin

Company info

 • Location
  Weert
 • Phone number
  0495-712055
 • Branch
  ICT/ automatisering
 • Branch 2
  ICT/ internet
 • Website address
 1. Het voordeel van Odoo is dat het open source is, je zou dus kunnen overstappen naar een andere Odoo partner oid. Maw, je bent niet gebonden aan die ene Odoo partner.
 2. Bovenstaande kan met Odoo, deze kun je ook koppelen aan o.a. WooCommerce, Magento of de eigen e-commerce module.
 3. Gaat dit om BTW aangifte over 2019 of 2020? De KOR regeling is namelijk veranderd.
 4. Als je verschillende platformen (Bol.com, Amazon, Marktplaats etc) wilt bedienen voor het aanbieden van je producten zou je eens naar Channable kunnen kijken.
 5. Een soortgelijke zaak was laatst bij de rijdende rechter. Men googelde op Dela en klikte op het bovenste resultaat (via adwords) en kwam bij een andere partij uit. https://pers.kro-ncrv.nl/programmas/de-rijdende-rechter/de-rijdende-rechter-aflevering-7-laat-je-niet-kisten
 6. Iedereen kent wel het fenomeen dat in Google de naam van concurrenten als adword/zoekwoord kan worden gebruikt. Een andere manier is de alt-tag van plaatjes op een website te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld in de alt-tag de naam van een concurrent inzetten. Een gewone website bezoeker ziet de alt-tag info niet, maar Google indexeert deze wel. In hoeverre is dit eigenlijk juridisch toegestaan?
 7. Op de andere pagina's ipv dezelfde grote header een "call to action" blok ergens onderaan zetten.
 8. Als je gebruikt maakt van de nieuwe KOR breng je de klanten geen BTW in rekening. Die 21% btw "korting" is alleen voordeliger voor particulieren. Voor zakelijke klanten maakt het niks uit, want die kunnen de BTW wel aftrekken. Daarentegen kun je de BTW over je inkopen niet meer aftrekken.
 9. Dienstverlener B in deze kwestie maar nog niet concreet. In het verleden zijn overigens al klanten van A naar B overgestapt.
 10. De casus meer in detail: 1. Dienstverlener A levert diensten aan klanten. In hun AV staat dat klanten het volgende niet mogen: (indirect) in dienst nemen of voor zich laten werken van een werknemer. 2. Ex-medewerker was voorheen in dienst van dienstverlener A en heeft verder geen relatie/concurrentiebeding na beëindiging tijdelijk contract. 3. Ex-medewerker gaat werkzaamheden voor dienstverlener B uitvoeren als freelancer. Dienstverlener B biedt zelfde diensten als A. 4. Als een klant van dienstverlener A naar B zou overstappen, zou de av van A dit mogen verhindere
 11. Kan een bedrijf (A), wat diensten levert aan klanten (B), volgens hun algemene voorwaarden de klant (B) verbieden om ex-medewerkers ( met tijdelijke contracten) van bedrijf A in dienst te nemen of indirect te laten werken voor de klant (B)?
 12. Vorig jaar is er nog een rechtzaak geweest om 8 cent. https://www.telegraaf.nl/nieuws/2168338/genant-rechtszaak-om-8-eurocent
 13. Met de KOR in 2020 breng je geen BTW in rekening op verkoopfacturen, maar de BTW op inkoopfacturen mag je niet meer aftrekken. Als je als klein bedrijf puur handel doet, kun je dus de BTW op inkoop van goederen niet meer aftrekken als je gebruik wil maken van de KOR.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept