Jump to content

naate

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hallo, Na succes in eigen land wil ik mijn product in het buitenland verder gaan verkopen. De webshop loopt al en vandaar dat ik me aan het verdiepen ben in de mogelijkheden het product daar B2B aan te bieden. Nu lag mijn eerste keus bij 2 mogelijkheden: 1. distributeur 2. agent die als tussenpersoon functioneert tussen ons en retailers Er is een partij die heel geinteresseerd is en die als agent wil functioneren tussen ons en distributeurs.. Daar ben ik een beetje verbaasd over. Hierdoor zitten er namelijk TWEE 'tussenpersonen' tussen ons en retaillers en dat betekent natuu
 2. Ik heb een klant die ongeveer 3 weken geleden 2 dekbeddensets hebben gekocht van speciaal satijn. Nu willen ze de producten retour sturen en hun geld terug, omdat ze het absoluut niet fijn vinden liggen. Ze hebben het er steeds over dat ze zich willen beroepen op de 'wettelijke garantie'. De producten zijn allebei gebruikt (wat ik redelijk raar vind aangezien het hetzelfde product is maar in een andere kleur). Ik heb al aangeboden de helft van het bedrag terug te storten, maar ze willen alles terug. Klopt het dat hier sprake is van 'wettelijke garantie'? Wat moet ik hier nu mee doen?
 3. Hallo, Ik ben van plan in te kopen in China. Nu heb ik contact met een fabrikant die mij eerst samples wil toesturen en wil dat ik daarvoor betaal. Dat doen ze allemaal, dus dat vind ik geen probleem. Als ik de prijzen onderzoek van de verschillende postaanbieders kost het ophalen van een pakket in China al snel rond de 100 euro. Het gaat hier echter om een brief met wat kleine lapjes stof. Is er een manier om een stuk goedkoper een brief op te halen vanuit China, dus geen pakket?
 4. En als ik de producten met BTW inkoop dan kan ik deze Poolse BTW niet gemakkelijk terugvragen via de internetsite van de Belastingdienst omdat het over goederen gaat toch? Hoe kan ik dan de BTW terugvragen? En wat zou uiteindelijk de makkelijkste oplossing zijn?
 5. Dan zou ik telkens aan het naaiatelier moeten vragen of ze dit en dit en dit in willen kopen, en daar maar op vertrouwen. Dat lijkt me toch niet de ideale oplossing.. Maar wel slim bedacht!
 6. Er is inderdaad sprake van een Intracommunautaire levering, en daarvoor zijn 2 voorwaarden waar aan voldaan moet worden: - Ik heb een BTW nummer (geen probleem) - De leverancier moet kunnen aantonen dat de stof uiteindelijk (in de vorm van kleding) bij mij terecht komt in NL. En dat is dus moeilijk te bewijsen, alhoewel naar mijn idee dit behoolijk simpel is (factuur leverancier, factuur producent staat allebei mijn naam op) maar het moet natuurlijk ingewikkelder. Nu heb ik gehoord dat ik een brief naar de leverancier moet sturen met daarbij dat ik verklaar dat de stoffen uiteindelijk naar
 7. In Polen zou men denken dat ik de belasting probeer te ontduiken als ik stof btw vrij naar de producent laat versturen?
 8. Ik ben ondernemer en verkoop kleding. De stoffen komen vanuit Polen en in Polen laat ik ze ook naaien, vervolgens worden ze naar NL gestuurd en daar verkoop ik ze. Aangezien Polen in de EU ligt, koop ik de stoffen in Polen ZONDER BTW in, laat ik ze verwerken en laat ik ze gemakkelijk naar NL sturen - geen probleem. Nu heb ik ergens gehoord dat als je stoffen in Polen koopt en laat verwerken en je koopt deze stoffen in zonder BTW, dan moet je een bewijs bevestiging hebben dat ze naar NL verstuurd worden? Het probleem zou hem zitten in dat de stoffen vanaf de leverancier naar een verwe
 9. Hallo, Ik zit nu al een tijdje met hetzelfde probleem en heb op meerdere manieren een antwoord proberen te vinden, maar er komt steeds geen duidelijkheid. Ik hoop heel erg dat iemand mij hier kan verder helpen, zodat ik mijn webshop waar al vele uren in besteed zijn eindelijk online kan. Oke, ik ben een dropshipper. Nu heb ik een webshop gevonden in Hong Kong die wereldwijd (met gratis verzending) levert. Stel een gewone klant zou bij hun bestellen, dan zouden ze gewoon het product moeten betalen en vervolgens krijgen ze het geleverd zonder iets te horen van de douane. Nu blijkt deze we
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept