Jump to content

De2011

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Female
 • First name
  De
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Weet u misschien of, hoe en waar ik mij moet aanmelden in Amerika? Alvast dank.
 2. Uw advies heeft betrekking op een dienst uitgevoerd in Nederland en gefactureerd binnen de EU. Echter mijn afnemer, particulier, bevindt zich buiten de EU, te weten Amerika. Check de tool van belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen met het buitenland/zakendoen buiten de EU/btw aangifte/diensten naar en vanuit niet EU/landen. Dan heeft de Belastingdienst als conclusie. De dienst is belast in het land van uw afnemer. De wetgeving van dat land geldt. Vraag de belastingdienst van dat land of en hoe u aangifte moet doen".
 3. Dankjewel! Helemaal correct. De dienst wordt in Nederland verricht en de factuur verstuurd naar die particulier in Amerika. Ik was in verwarring gebracht om dat volgens de rekenhulp van de belastingdienst is het resultaat: "De dienst is belast in het land van uw afnemer. De wetgeving van dat land geldt. Vraag de belastingdienst van dat land of en hoe u aangifte moet doen". In deze tool vul je in waar de dienst wordt verricht, aan wie particulier/ondernemer buiten of binnen EU en wordt gefactureerd. Volgens zou ik dan een factuur moeten sturen met Amerikaanse sales tax en mijn bedrijf moeten registreren in Amerika en hiervoor een aangifte moeten doen. Mijn gedachte was: Op de factuur aan die particulier (hij is woonachtig en gevestigd in Amerika) zet ik het honorarium buiten EU, alsook de kantoorkosten buiten EU. Er wordt geen BTW gerekend.
 4. Dank voor de reactie. Kortom mijn bedrijf moet zich registreren in Amerika en daar btw afdragen. En dat voor die ene particulier in Amerika die om een adviesje vraagt. Nog geen idee hoe ik dat ga doen. Ik zal de link TaxJar.Com genoemd in uw link bekijken.
 5. Een klein jur. kantoor verleent een dienst (advies) aan een particulier in Amerika. Op de factuur aan die particulier (hij is woonachtig en gevestigd in Amerika) boek ik het honorarium op BTW buiten EU, alsook de kantoorkosten buiten EU. Er wordt geen BTW gerekend. Volgens de rekenhulp van de belastingdienst is het resultaat: "De dienst is belast in het land van uw afnemer. De wetgeving van dat land geldt. Vraag de belastingdienst van dat land of en hoe u aangifte moet doen". Ik kan niet zo 1.2.3. vinden of dit soort diensten in Amerika belast worden met sales tax (amerikaanse btw) indien wel dan zou mijn kantoor officieel een factuur moeten zenden met amerikaanse sales tax en zich moeten registreren in Amerika en hiervoor de aangifte moeten doen. 1) is mijn opstelling van factuur afdoende? Neemt zowel de nederlandse als de amerikaanse belastingdienst hier genoegen mee? 2) Zo nee, hoe kan ik dit het best oplossen. 3) hoe schrijf ik mijn bedrijf in bij de Amerikaanse sales tax. Alvast dank voor jullie reactie. De2011
 6. Hi Job de Boer, Dank voor je uitleg! Hier kan ik wat mee! Gr. De2011
 7. Facturen die je verzendt in januari 2011 maar waarvan de werkzaamheden betrekking hebben op december 2010 zet je in het boekjaar 2010, periode 12, echter de BTW in die facturen valt wel onder 2011.
 8. Henrico Rolfing heeft jullie een juiste weergave gegeven. Voor eventuele verdere onafhankelijke informatie kunnen jullie je (kosteloos) wenden tot het Juridisch Loket (hetjl.nl) 0900-8020. (De WSNP zat voorheen ingelijfd in het voormalig Bureau Rechtshulp te Den Haag, thans Juridisch Loket, Herengracht, Den Haag. lees ik jullie verhaal goed dan zit het stel noch in de WSNP noch bij de GKB, klopt dat? Bij een eventuele afwijzing van een uitspraak van deze instanties kan bezwaar worden gemaakt (staat altijd in de begeleidende brief) en bij een volgende afwijzing kan beroep ingesteld worden (AWB Algemene Wet Bestuursrecht= 6 weken tijd voor het instellen van bezwaar/beroep). Succes!
 9. Heeft iemand ervaring met het verwerken van de boekhouding in BaseNet? De online handleiding is niet toereikend qua uitleg. Voorbeeld: facturen verzenden in januari 2011 doch deze hebben betrekking op het boekjaar 2010. Middels het hanteren van nul-facturen ben ik er achter gekomen hoe dit te verwerken. Mijn v ???raag: Hoe trek ik van deze facturen de omzet (2010) en de BTW (2011) uit elkaar? Memoriaal?
 10. Dag allen, Is iemand bekend met BaseNet (boekhouding) ? De online handleiding van BaseNet geeft niet een volledige uitleg. Ik doe de boekhouding op een klein kantoor en boekhoudige vragen/antwoorden geeft deze BaseNet handleiding niet. Vr.gr. De
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept