Jump to content

NSMVO

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Den Haag
 1. Je moet inderdaad beginnen met het schrijven van een ondernemingsplan. Er zijn op internet zat voorbeelden en links die laten zien hoe de opbouw daarvan in elkaar steekt. Hoeft trouwens geen tijdrovende klus te zijn. Als je het in je hoofd al helemaal voor je ziet dan kost het doorgaans weinig moeite om dat op papier te zetten.
 2. Zorg dat je website zsm online staat en gemakkelijk te vinden is via Google. Daarnaast moet je al na gaan denken over het commerciële aspect. Hoe is je prijsstelling? Maak je gebruik van aanbiedingen of pakketten? Zorg dat mensen je makkelijk kunnen bereiken dus kortom, zorg dat de drempel zo laag mogelijk is om met jou in zee te gaan. Als dit allemaal voldoende is kun je op zoek gaan naar klanten. Methodes zijn: [*]adverteren(vergeet dan niet te kijken hoe groot het bereik is en óf jouw doelgroep wel wordt bereikt). [*]flyeren(kosten voor bedrukking, leest de potentiële klant jouw folder echt?) [*]netwerken(kan ik niet veel over zeggen, weet niet helemaal hoe dat in zijn werk gaat. Heb jij de benodigde communicatieve vaardigheden?) [*]...en talloze andere methodes. Wees creatief en denk zelf eens goed na. Ik denk dat mond-tot-mond reclame erg belangrijk is voor een webdesigner. Typ anders eens bij Google Maps je woonplaats in en zoek op de kaart naar bedrijven. Ga vervolgens naar hun websites en kijk of jij dat beter kan doen. Wanneer jij dat beter kan doen zou je dat bedrijf kunnen bellen, mailen of bezoeken en in je contact brutaal stellen dat jij dat beter kan en dat zij er op vooruit gaan. Zo blijf je binnen een bepaalde kring(omgeving) waar je misschien nog profijt kan hebben van mond-tot-mond reclame.
 3. Ik betwijfel of de bedrijven wel echt naamsbekendheid genereren. Wel geloof ik dat het goed is voor het imago van bedrijven en dat zij daarom misschien wil mee willen doen in dit project. Het is een ontzettend leuk idee maar toch ben ik er sceptisch over. Zo kan het zijn dat er een soort van 'blinde likers' komen die alles liken om ieder doel maar te kunnen steunen zonder aandacht te schenken aan het bedrijf wat er achter zit. Ben benieuwd hoe het zich ontwikkeld als het eenmaal online is.
 4. Er zijn drie parkeergarages op loopafstand. [*]Megastores(Waldorpstraat, Den Haag) [*]de Haagse Hogeschool(Johanna Westerdijkplein, Den Haag) [*]Parkeergarage Laakhaven HS(Rijswijkseweg 27, Den Haag) Op de Fruitweg hoef je naar mijn weten niet te betalen voor een parkeerplaats. Vanaf de Fruitweg lopen naar de halte Wouwermanstraat en dan vervolgens Tram 12 pakken naar halte Rijswijkseplein. Niet het fraaiste gedeelte van Den Haag dus laat de grote duitse sedan liever thuis of in de parkeergarage ;) Hoop dat jullie er iets aan hebben.
 5. Het klinkt allemaal heel duidelijk maar toch vraag ik me af waarom een bedrijf zal betalen om op uw site te komen. Een bedrijf kan immers ook bijvoorbeeld aan KIKA doneren en dan via hun eigen site laten zien dat zij aan KIKA doneren. De rol van uw site lijkt mij dan ook onduidelijk. Ik zie mezelf bijvoorbeeld niet naar uw site 'surfen' om te kijken welke bedrijven allemaal doneren. Het lijkt mij dan ook dat uw site niet veel bezoekers zal gaan trekken. Waarom zal iemand uw site bezoeken?
 6. Je kan natuurlijk heel veel bedrijven benaderen via de hele makkelijke kanalen(website, social media, forums, e-mail, telefoneren). Ik betwijfel echter hoe rendabel dat is. Je zult dan misschien de indruk opwekken van een opdringerige werver. Beter lijkt me dat je evenementen afstruint en gaat netwerken. Probeer je in de juiste kringen te wurmen. Als je in een direct gesprek laat merken aan een ondernemer of manager wat jij hun bedrijven te bieden hebt, kortom wat zij ermee opschieten, geef ik je meer kans van slagen. Veel succes.
 7. Beste HL'ers, Al een tijdje spookt er door mijn hoofd het idee van een nieuwe app. De grootste waarden van de app zijn gebruiksvriendelijkheid en georganiseerdheid. Zoals Partyflock, Partypeeps(pp2g) en DJguide.nl al een tijdje een uitgaansagenda op hun site hebben wil ik dit converteren tot een app. Het achterliggende idee is dat diegene die op zoek zijn naar evenementen of feesten binnen enkele klikken/aanrakingen de door hun gewenste informatie ter beschikking krijgt zonder daarvoor een account hoeven aan te maken. Dit is zeker niet innoverend en er zijn al enkele apps hiervoor ontwikkeld. Geen van die apps heeft écht bestaansrecht en geen van die apps heeft een makkelijk aanwijsbaar usp. De apps waar ik op doel zijn TipSpot, NLagenda en Wazzup2Nite. Allen voor android, in de AppStore heb ik nog niet gezocht. Het idee is om op basis van het uitgaansleven de app op te zetten en daarna ook bruikbaar te maken voor andere bedrijven die zich richten op het invullen van de vrije tijd van consumenten. Inkomsten wil ik genereren door advertenties en privileges voor betalende bedrijven. Nu vroeg ik mij af of ik apps ben misgelopen en of jullie die aan mij kunnen noemen. Graag zou ik ook willen weten hoe jullie op zoek gaan naar leuke feesten en evenementen. Ook andere kritische noten hoor ik graag. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. NSMVO
 8. Volgens mij heb jij een beperkt zicht op de wereld als je zulk soort uitlatingen doet. Wanneer 'pappie en mammie' niet zo vermogend zijn en de rest van de familie evenmin wilt dat niet per definitie zeggen dat je sociaal beperkt bent en zeker niet dat je bij voorbaat geen successen zult beleven. Gelukkig zijn er genoeg 'selfmade men' die het tegendeel bewijzen.
 9. Ik weet niet of chauffeurswerk dezelfde verplichtingen meebrengt die taxichauffeurs hebben maar toch wil ik u de volgende link niet onthouden. Taxibedrijf starten Zat eens met een vriend te kijken wat het opzetten van een taxibedrijf met uitsluitend milieuvriendelijke voertuigen vereist. Na het lezen van de link waren wij al snel van dit plan af.
 10. Sinds gister actief dus bij deze stel ik mij even voor. Mijn naam is Nando, ik ben zeventien jaar jong en ik wist dit forum al een tijdje te vinden voor de antwoorden op al mijn vragen omtrent ondernemen. Gister heb ik mij aangemeld om mee te discussiëren/brainstormen over de onderwerpen die mij interesseren. Daarnaast ben ik hier actief om veel verhalen te lezen over ondernemen. Dit omdat ik zo veel mogelijk te weten wil komen alvorens zelf te starten. Momenteel ben ik gestopt met studeren. Ik was begonnen aan HBO-Bedrijfseconomie en al snel bleek dat een verkeerde keus te zijn. Nu heb ik mijn vizier gericht op de studie Small Business and Retail Management waar ik in september mee wil beginnen. Wel moet ik nog even oriënteren of laatstgenoemde studie wel écht de juiste keuze is.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept