Jump to content

chrisbemo

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik zie de voordelen ook van het in een keer betalen van een x bedrag, helemaal omdat ik hier dan mee klaar ben en me weer op de toekomst kan richten... Onze zaak loopt beter als vorig jaar, wederom een stijgende lijn. Maar wat voor bedrag is verstandig om te noemen, zodat dit serieus overkomt?
 2. De kogel is door de kerk, vanmorgen telefoon gehad van de aangestelde curator. Een erg aardige man welke mij kon vertellen "voorlopig" accoord te gaan met de afbetalingsregeling zoals reeds werd gehanteerd. Ik heb hem uitgelegd dat ik hier erg blij mee ben, en dat ik dat coulant vindt. Omdat ik er graag een keer klaar mee wil zijn, en dit veel van mijn gemoedsrust vergt heb ik hem gevraagd dat ik wel eens heb gehoord dat er in dit soort situaties ook genoegen wordt genomen met een deelbetaling. Hij gaf direct aan dat hij dit prettiger vond, en dat als ik nu 11k overmaakte dat het ook klaar was. Uiteraard heb ik dat niet liggen en heb hem gevraagd dat ik wellicht bij mijn broer wat kan lenen, maar dat dit hooguit 5k is. De beste man wist mij te vertellen dat hij dan even een maand wil afwachten wat de boedel verkoop doet, en dat ik dan even de tijd heb om hier achteraan te gaan. Mijn vraag, wat moet ik gaan zeggen?! Die lening zou mogelijk zijn voor een bedrag van 7k. Dit soort situaties zijn echt erg onprettig, ik ben blij met de regeling , maar als het sneller kan scheelt dat een hoop zorgen en grijze haren. Ook omdat de curator altijd het recht heeft om direct op te eisen...
 3. Bovendien draait zij geruime tijd verlies, veel personeel, duur pand etc.
 4. Nee, dat zal niet de oorzaak zijn, ik heb haar gevraagd of ik kan helpen, echter is er 400k nodig om voor haar verder te kunnen. Ik begreep vrij snel dat ik daar niet in kan bijdragen, hoe graag ik ook zou willen.
 5. Het afgelopen jaar zijn we al flink overgestapt. We doen nog 10% bij deze partij, ik verwacht hier eigenlijk geen problemen van.. Bedankt!
 6. Dank u vriendelijk. Ik ga er voor nu dus gewoon even vanuit dat ik kan overmaken naar een ander rekeningnummer. Kan ik wellicht iets beter slapen dan dat ik had gedacht, was er bang voor dat mijn zaak er nu ook aan onderdoor zou gaan door dit voorval... Als ik jullie reacties goed begrijp is er overleg met de curator mogelijk en zijn afbetalingen bespreekbaar.
 7. Dank. Absoluut, ik voldoe "graag" aan mijn verplichtingen en ren hier ook niet voor weg. Ik ga zorgen dat de gegevens op papier staan wat betreffende de terugbetaling in termijnen. Nogmaals even terugkomend op het percentage, word er door de curator iets van een voorstel gedaan, of stuurt hij gewoon een brief; openstaande vordering waarop u dient af te lossen, zelfde bedrag, ander rekeningnummer? Of reageer je met dat je bijvoorbeeld 30% wilt betalen en dat het daarmee klaar is? Ik kan me voorstellen dat dit voor de curator het snelst geld binnenhaalt?
 8. Okay, bedankt! Ik ga hier maandag direct achteraan! Hopelijk heeft het allemaal geen gevolgen. Nog een terugkomend; zijn er gangbare percentages om in een keer te voldoen om er vanaf te komen?
 9. Bedankt voorde reactie! Er is geen schriftelijke, maar een mondelinge afspraak. Standaard aflossing per week, eventueel aanvullend met wat extra wanneer dat mogelijk is.... Die 19k heb ik nu niet liggen, ik hoop dat we hier een regeling voor kunnen treffen? Ik heb ook wel eens gehoord voor afkoop op een bepaald percentage? Zijn daar gangbare voorbeelden van, of kan ik beter gewoon even afwachten op de brief van de curator?
 10. Beste leden, Hierover vindt ik echt niets op internet.. Het is een vreemde situatie maar vier jaar geleden ben ik met hulp van een leverancier gestart. Kosten destijds opgelopen tot 40k waarvan er nu nog ca 19k openstaat. Wij draaien lekker, lopen in op deze "hulp", hebben geen vette boterham, maar gezien de potentie verwacht ik die snel. Deze leverancier heeft het nu zwaar, heb hem uitgebreid aan de tel gehad waar zij aangeeft eerdaags failliet te gaan... Wellicht krijg ik dus bezoek van de curator? Mijn vraag aan jullie; hoe los je dit op een goede manier op? Natuurlijk ben ik bereid gewoon aan mijn verplichtingen te voldoen, alleen die 19k heb ik nu niet beschikbaar. Zou een curator openstaan voor een regeling, of werken ze daar niet mee? Hoor graag jullie adviezen en reacties!!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept