Jump to content

Pemmie

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-2

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Geen enkele agressieve intentie van mijn kant hoor. Als SDCS werkte, dan vind ik compressie gewoon niet de plausibele verklaring hiervoor. Dat is alles waar ik van overtuigd blijf. Mijn boerenverstand zegt iig dat een reeks ultra hoge resolutie stills die samen een film vormen gewoon nog steeds geen efficiënte opslag manier is. Ook alle kleurinfo (gecodeerd of niet) opslaan klinkt hoogst inefficiënt. Waarom zou je 16.777.216 kleuren opslaan als je met 3 het complete spectrum hebt (RGB) Dan heb je inderdaad nog alle herhaling van pixels. Stel dat op 1 plek van je scherm tijdens een film 5000 keer #FFFFFF voorkomt waarom zou je ze dan 5000 keer wegschrijven? Er moet buiten gebruikte denkkaders voor bestand verkleining nog gewoon genoeg braakliggend terrein bestaan waar inventievelingen hun hotelletje op kunnen planten. En wellicht bevindt dat terrein zich wel buiten het digitale domein. Maar die inventievelingen zijn jammer genoeg te dikwijls contactgestoorde koppige zielen die de geplaveide paden vermijden en bereid zijn het risico te lopen het wiel opnieuw uit te vinden of miljoen potentiële mogelijkheden door te wandelen tot ze de heilige graal vinden. Vaak niet echt types die het goed kunnen uitleggen of verkopen
 2. Die uitleg is ook gewoon best moeilijk. Hier een compressie uitleg die ik zelfs snap: uncompressed: 111111111111111000000000000000000001111111111111111111111111 compressed: 15*1,20*0,25*0 winst van 60 karakters naar 14 en dan boek je nog extra winst door de locaties van alle dubbel voorkomende sets te markeren zodat je ze kun verwijderen. Dan heb je ook nog psychocompressie. (alle niet zintuiglijk waarneembare elementen verwijderen) en een aantal exotische varianten. Met alle bestaande compressietechnieken waar ik van gehoord heb behaal je nog geen fractie van SDCS Overigens lees ik hier een heel ander verhaal dan wat jij zojuist beweert dus waar komt je wijsheid precies vandaan? Stond je naast Jan? http://forum.fok.nl/topic/76147
 3. Ik heb het boek in ieder geval al bijna uit. Leest als een trein volgens het NRC Ik heb een trein nog nooit zien lezen. :-) Meneer Smit heeft wat mij betreft een mooi boek geschreven. Ook als het louter fictie is. @Hans - Een herontdekking! Dat zou mooi zijn. :-)
 4. Natuurlijk moet iedere uitvinding te staven zijn. Maar wat ik probeer te zeggen is dat we de keuze hebben om een uitvinding te willen ontkrachten of te willen bewijzen. Energie kost het in beide gevallen. Dat jongetje wat onlangs de Fibonacci reeks gebruikte om op efficiëntere wijze zonne-energie te verzamelen kreeg misschien ook wel te horen dat zijn denkwijze kansloos was. We kunnen nooit echt weten of iets nooit zal kunnen werken tot we alle biljoenen opties door hebben genomen. Zelfs als onze logica in de weg staat. Er bestaat namelijk altijd een andere invalshoek, een andere zienswijze, een andere dimensie. In het gevalletje Sloot was het als ik het zo lees door zijn schizofrene instelling bijna onmogelijk om echt een kijkje te nemen in het mogelijk geniale gedeelte van zijn brein / zijn uitvinding. Als de uitvinding waar was een groot gemis, als de uitvinding een leugen was dan had het veel geld gescheeld. Maar ja, we hebben ons R-complex en moeten allemaal overleven en zijn bang iets te verliezen. Daarom beschermen we onze intellectuele eigendommen en begeven we ons in veilige macht structuren. ;)
 5. Bedankt voor de uitgebreide reactie. :-) decompileren en disassembleren daar ben ik bekend mee. Ik heb het zelfs een tijdje gedaan toen de complete programmeer afdeling van een bedrijf waar ik werkte ontslagen werd en er veel programmas waren (geschreven in turbo pascal) waar de broncode zoek van was. Het ging mij er in die gevallen alleen maar om een datumbepalingsmethodes binnen maatwerk te achterhalen omdat er verschillende gebruikt werden en er niet veel gedocumenteerd bleek. (Milleniumbestendig maken) Los van alle fictie uit het boek en netwerk fascineert de zaak mij mateloos. Niet eens zo zeer alle verhalen er omheen maar meer het bestaan van een potentieel gegeven wat zo eenvoudig is dat het iedereen ontgaat. Ik speculeer er natuurlijk ook lustig op los. Van beeld 1000 maal versnellen voor je het opslaat tot psycho-compressie. Het hele verhaal klinkt mij niet compleet plausibel maar ook niet onmogelijk. Ik ben wel eens benieuwd naar hoe inventief mensen op dit forum zijn om buiten kaders van geldende methoden te denken. Wat zou je buiten compressie om kunnen doen om video bestandsgroottes 1000 maal te verkleinen. Stel je even voor dat niets niet het juiste antwoord is en durf voor gek uitgemaakt te worden. :-)
 6. @Hennie Interessant! Heb je een link naar het orginele octrooi? Bestaan er overigens nog stukjes van zijn broncode? Was het in C geschreven? Ik meen ook ergens gelezen te hebben dat Sloot meerdere talstelsels gebruikte naast louter binair, is dat zo?
 7. Hoewel basale kennis van natuur en wiskunde handig is om proefondervindelijke reconstructies uit te voeren denk ik dat de denkwijze "niet waar tot bevestigt door derden" contraproductief werkt en menselijke vooruitgang danig in de weg staat. Is het niet mooier als we samen werken om koude fusie en de permanente magneetmotor etcetera te bewijzen in plaats van te ontkrachten? De creatiekracht die we iedere lente in de natuur zien komt niet uit het niets. Er zijn fundamentele krachten aan het werk waarvan wij nog geen fractie hebben weten te doorgronden.
 8. @wouter. Dankje. Leuk forum! :-) Yep, ik weet dat het een wat ouder topic is. Obscure technology Suppressed technology Lost technology Allemaal zaken die ik intrigerend vind. :-) Jullie toch ook allemaal?
 9. Dag allemaal. :-) Ik lees momenteel het boek van Eric Smit. Vandaar. Hoe het systeem van Sloot werkt wert ik niet. Wat ik wel weet is dat er meer mogelijk is om video en audio te "verkleinen" dan alleen compressie en indexering. Toen ik ruim 12 jaar geleden te maken kreeg met het bedrijf qualcom kreeg ik een programma genaamd purevoice van hen. Het kon een complete vergadering in een bestand van 600kb Een combinatie van compressie en audiotechniek. Momenteel heb ik een VST gemaakt door een japans bedrijfje. Het heeft geluidsbanken vergelijkbaar met orchestrale banken van rond de 30 gigabytes ( die ik ook bezit) maar beslaat slechts een paar mb. Hoe ze het doen weet ik niet maar het is meet dan compressie. Is er hier een videocompressie kenner? Slaan jullie miljoenen kleuren op of 3? Vectoren of pixels? Etcetera etcetera
 10. Lieve mensen en vooral Christine. De titel van het artikel klopt niet Jan Sloot zijn vondst is geen compressie Het betreft versleuteling. Middels compressie Modellen kun je het dus oom niet verklaren. Een Analogie: een nederlands boek kan In een chinese vertaling 5 keer zo dun zijn. Een word document van het boek kan 1 mb groot zijn Maar een microfische enkele KBs.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept