Jump to content

sjsprong

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • You are:
  adviseur
 • Gender
  Male
 • First name
  Sander
 • Last name
  Sprong
 • Company or organization name
  PinDirect by Cyber & Mason
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Als verkoper moet je het zo aangenaam en makkelijk mogelijk maken voor je klant = in zijn eigen taal ongeacht waar hij/zij nou vandaan komt.
 2. Dingen waar je zelf makkelijk invloed op kan uitoefenen (het tellertje genaamd "likes" bij je FB pagina, het aantal inkomende links) tellen niet of heel weinig mee. In het geval van facebook durf ik te stellen dat het aantal likes van je FB pagina in het geheel niet mee telt in de SEO van je pagina. Je kan dan beter naar G+ toe gaan, maar dat tellertje laten rollen zal ook minimaal effect geven. Laatst kwam ik al surfend uit bij een redelijk onbekende, Nederlandse shop. Tenminste, ik had er nog nooit van deze winkel gehoord en het kwam niet over als een grote of bekende winkel, in tegendeel zelfs. Maar ze hadden wel 118.000 likes op Facebook. Ik ben bij wijze van spreken gillend de winkel uit gerend. (ter referentie, bol.com heeft 72.000 likes, een shop zoals die van mij heeft er rond de 1000) Juist als een relatief onbekende winkel, zoals die van de gemiddelde beginnende webwinkelier, een tiental likes heeft, dan komt dat (bij mij) betrouwbaar over. Dat aantal is namelijk logisch te verklaren. http://www.frankwatching.com/archive/2011/09/06/link-building-wordt-like-building/ http://twinklemagazine.nl/praktijk/2011/06/wat-is-het-effect-van-google-+1-op-zoekresultaten/ er wordt in beide artikelen toch duidelijk aangegeven dat er wél een belang is. Je moet er niet vanuit uit gaan dat google blind likes telt. Een site met 100.000 likes is leuk, maar net als spamlinks etc wordt dit gewoon gefilterd. Het leuke is natuurlijk dat niemand (behalve een paar mensen binnen google zelf) het exacte algoritme weet en dat deze continue wordt aangepast.
 3. Volgens mij bedoel je fulfillment bedrijven, die je producten inpakken, opslaan verzenden etc. Je kan hier zo ver in gaan als je wilt. sommige doen ook je adminstratie en klantenservice.
 4. Het wordt juist wél belangrijk voor je SEO om facebook likes (of andere social beoordelingen) te hebben. Google wil graag relevante resultaten laten zien een belangrijk onderdeel in de beoordeling van relevantie is hoe internetgebruikers er over denken. Een pagina met veel likes, is blijkbaar een goede pagina en heeft wel degelijk invloed op je rankings. Het is natuurlijk wel maar 1 onderdeel van het gehele algoritme en dus niet zo dat je met een paar likes meteen overal nr 1 op bent. Je kan je mijn inziens beter focussen op goede content op je pagina's en een goede technische opbouw. Heb je dat al op orde dan is facebook ( en google+ omdat het nou eenmaal van google is) en andere linkbuilding handig om naar te kijken
 5. De eerste optie, je hebt dan gewoon meerdere handeslnamen. dus 2 merknamen, 2 verschillende huisstijlen etc. Voor de netheid zou ik wel vermelden ( onder contact o.i.d.) dat je eenzelfde moedermaatschappij hebt. Dit is helemaal niet vreemd en hoef je ook zeker niet te verbergen.
 6. Los van of het een mooie website is of niet; Je geeft de inspiratie, maar niet de folllow up Dus of je verkoopt zelf de producten of je gaat het toch via affiliate proberen Kijk eens bij fonq.nl weet dat zij hier erg mee bezig zijn, maar ook veel andere webpartijen zijn hier groot in. Je kan makkelijk hier met het doorsturen van de bezoekers, het zelf verkopen ( maar niet zelf leveren), of zelf verkopen én zelf te leveren. Maar volgens mij is dat laatste niet je bedoeling.
 7. Zou zelf niet in Excel alles gaan bijhouden, je hoeft echt niet het wiel opnieuw uit te gaan vinden. Voor een paar tientjes per maand heb je uitstekende boekhoudpakketten die het mogelijk maken om online je administratie bij te houden. En de meeste geven je niet alleen een administratie maar ook een inzicht. Exact Online of Reeleezee zijn handige programma's die ik ken. Je kan dan zo je administratie met 1 knop in leveren bij de belasting. Je zou nog wel een boekhouder er naast kunnen houden voor de controle of inderdaad voor echt goed advies.
 8. Voor Pinnen over IP heb je twee mogelijkheden gecertificeerd internet en open internet. Vroeger (tot 2011) was het verplicht om een gecertificeerde IP Lijn te hebben, maar tegenwoordig niet meer. Het grootste verschil zit hem in dat je met open internet pint over de algemene lijn en deze (volgens de leveranciers) minder stabiel is. maar je hoeft niet per se die extra pinabonnementen af te nemen ( scheelt toch weer tussen de €60 en de €120,- per jaar.) Pin je niet veel, dan zou ik je het ook niet aanraden. Ben je afhankelijk van je Pin, dan zijn die paar 10tjes het risico ook weer niet waard. Je kan dus ook over VOIP pinnen. Je hebt dan namelijk ook gewoon een IP Verbinding Belangrijkst is dat je voor een goede aansluiting een directe lijn hebt liggen ( dus geen wifi) naar je modem of router. Je kan dan gemakkelijk je automaat inpluggen en pinnen. Je zou dus ook gewoon thuis kunnen pinnen. Sterker nog ook veel bedrijven aan huis gebruiken gewoon een particuliere internetlijn. Dit kan behoorlijk schelen
 9. Als je een 2e hands pinautomaat koopt, let er dan wel op dat je geen pinautomaat koopt met een restschuld!De automaten komen vaak van bedrijven die failliet zijn gegaan en kunnen nog openstaande facturen hebben. Je kan dit makkelijk laten checken door de oorspronkelijke leverancier (vaak een sticker op de zijkant van de Pinautomaat) en de automaatcode door te geven. (soms een sticker op de zijkant en altijd op de bon als kassanummer).
 10. Het huren van een pinautomaat kan heel handig zijn, zeker voor zulke impulsbeurzen. Bekijk het zo, als je 3 of 4 klanten extra klanten hebt ( mensen die anders zouden doorlopen, slechte betalers, zeggen dat ze online wel bij je zouden kopen etc) dan heb je de Pinautomaat er snel uit. Over de transactiekosten zou ik ook niet al te moeilijk doen. Een contante betaling (als je het netjes zou afstorten etc) kost ook geld en je geeft een stuk service aan de klant. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Er zijn best een aantal partijen waar je voor een dag, week of maand etc een pinautomaat kunt huren. De kosten liggen niet ver uit elkaar als je alles bij elkaar op telt. Sommige rekenen opstartkosten en rekenen verzendagen mee als huurdagen andere hebben wat ruimere periodes. Let ook op de borg, komt voor dat je €1000,- borg moet betalen. Toch onhandig als je nog moet beginnen met verkopen.
 11. Nog even ter aanvulling; Voor Pinnen over IP heb je twee mogelijkheden gecertificeerd internet en open internet. Vroeger (tot 2011) was het verplicht om een gecertificeerde IP Lijn te hebben, maar tegenwoordig niet meer. Het grootste verschil zit hem in dat je met open internet pint over de algemene lijn en deze (volgens de leveranciers) minder stabiel is. maar je hoeft niet per se die extra pinabonnementen af te nemen ( scheelt toch weer tussen de €60 en de €120,- per jaar.) Pin je niet veel, dan zou ik je het ook niet aanraden. Ben je afhankelijk van je Pin, dan zijn die paar 10tjes het risico ook weer niet waard.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept