Jump to content

dirkdijkstra

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Dirk
 • Last name
  Dijkstra
 • Company or organization name
  Montage bedrijf dijkstra
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Harkema

Vision

 • I'm looking for people who
  Weten hoe het werkt, om van te leren.
 1. Moet ik btw rekenen over de omzet of over de winstmarge van de omzet? Een half jaar omzet is kleine 10 000 euro 9.5 De kleineondernemersregeling Voor ondernemers die per saldo weinig btw hoeven te betalen, is er de kleineondernemersregeling. Toepassing van die regeling kan betekenen dat u minder (of zelfs helemaal geen) btw hoeft te betalen (zie tabel 9.1). Ook kunt u in sommige gevallen verzoeken om ontheffing van uw administratieve verplichtingen voor de btw (zie paragraaf 9.5.1). Er gelden 3 voorwaarden voor de kleineondernemersregeling: – U betaalt, na aftrek van de voorbelasting, in een jaar minder btw dan €1.883. 9.10 Margeregeling voor handelaren in gebruikte goederen, kunst, antiek en voorwerpen voor verzamelingen Als u handelt in gebruikte goederen, kunst, antiek of voorwerpen voor verzamelingen, kunt u onder voorwaarden de margeregeling toepassen. Dit houdt in dat u niet over de omzet btw berekent, maar over het verschil tussen de verkoopprijs en inkoopprijs (de winstmarge).
 2. Dank jullie voor de antwoorden! Ik ga aan de slag met het handboek. Heeft iemand ook nog een advies/link over boekhouden voor starters? Alvast dank!!
 3. Dus als ik me inschrijf en 50% opzij zet ben ik safe!? Het gaat me erom dat het nu zwart gaat en ik wil graag safe bijverdienn.
 4. Hartelijk dank norbert! Veel info waar ik wat aan heb! Branko collin. De gemeente zit ik niet zo mee, woon op de hoek van een industriegebied. Snap wat je bedoeld met woonbesteming en of werk besteming, dat durf ik eerst wel aan. Bij een overvloed moet je tog verkassen, dan moet ik ook meer uren in het bedrijf steken en minder gaan werken bij de baas. Als je voor de ene belasting wel in aanmerking komt en voor de andere niet dat maakt voor de bedrijfigheid niks uit tog? Het gaat er nu om dat ik bang ben dat ik teveel ga verdienen en dan de belasting op mn dak krijg.( daar word je mee dood gegooit) iedereen zegt dat tegen me. Wel bedankt voor de reacties ;D
 5. Hallo Ik ben dirk dijkstra ben 27 jaar en alweer 11 jaar in dienstverband.nu zn 5 jaar vast. Woon samen met mijn vriendin en 2 dochters (tweeling)! We hebben een vrijstaand huis en die staat aan een drukke N weg in harkema. Ik ben een aantal jaar bezig met een hobbie en wil nu naast mn werk er tog iets meer er van maken. Ik koop gebruikte tuinmachines in, knap ze op en kijk ze na. Haal ze op en breng ze weg en repareer. Daarna verkoop ik ze in de tuin, marktplaats en natuurlijk facebook. Ook koop ik regelmatig ander spul op en verkoop het weer. Vorig jaar heb ik tog best veel verkocht en denk dat ik dit nu wel met kvk nummer moet doen ivm belasting. Met kvk kan ik nog meer in en verkopen en zal de omzet stijgen. Ik wil wel graag mijn vaste werk behouden ivm een vast inkomen. We hebben geen concurrentiebeding ivm hele andere tak van werk. Kan iemand mij een rode draad geven van wat wel en wat niet te doen? ::) Ook las ik over de belastingsregeling "kor" ::) Ben nog een leek wat betreft inkoopbon verkoop bon garantie enzvoort Dus ook hoe bereken ik de belasting over de ingekochte goederen, maar dat komt nog. Alvast mn dank
 6. leuke site alleen zeer sloooooom.......... mensen haken snel af denk ik. ::)
 7. Als ik jouw, zou ik nog eens opnieuw rekenen. Je hebt meer nodig dan dit. Huur pand, inventaris (stellingen ed), auto, diverse verzekeringen, aanhangwagen, telefoon, brandstof, verbruik gas, water, licht. Renteverlies voor iets wat je niet direct verkoopt, materialen voor reparatie, gereedschap, BTW, de stort, ben ik vast nog wel iets vergeten. En dan je eigen boterham nog. En niet om je te ontmoedigen. :) stelingen en dergelijke is al aanwezich,verzekering zit er bij aanhangwagen heb ik al,telefoon is eerst prive,gaslicht bwater zit erbij gereedschap is al aanwezich,ben timmerman het gereedschap is in overvloed.de stord zit er ook bij, ik heb aleen gerekend wat het kost.geen inkomen,dat moet groeien.
 8. net wat je zegt, de (MEESTE) hebben zulke medewerkers. dit is niet mijn bedoeling,kan altijd nog. er zij heel veel die geen sosiale medewerkers hebben.zoek maar op google. ik heb een voordeel, mijn vriendin wil graag helpen en mijn vader heeft ook nog wel wat losse uurtjes voor mij over. loopt het goed,neem je iemand in dienst,er zijn veel mensen op het momend die echt willen werken.
 9. dit is nouw echt iets waar ik wat mee kan,bedankt! ik zal hier deze week aan werken. bedankt! snel even gerekend,huur verzekering auto stort reperatie ,ik kom op een bedrag van 35€ per dag,das wel haalbaar denktt u ook niet?
 10. ja, zo hoort het. meteen aan de handel. goed produkt trouwens! en bedankt voor de site,dit is ook wat ik bedoel.
 11. dit is nouw echt iets waar ik wat mee kan,bedankt! ik zal hier deze week aan werken. bedankt!
 12. Waar ligt de grens voor het ophalen van goederen, hoe bepaal je of het voor herbruik geschikt is, of dat het bij het grofvuil hoort. Een uur tot anderhalf uur rijden v.v. en inladen van goederen om er vervolgens achter te komen dat het eigenlijk niet meer verkoopbaar is, kost je geld. Of dit concept uitwerken. hallo, je maakt een offerte,bekijkt de inboedel en je maakt een afspraak. de waarde bepalen ,tja dat is het vak toch? wij hebben voor de afalstroom een zeer goedkoop adres. als het 1.5 uur rijden is moet het natuurlijk wel wat opleveren,kan dit niet,dan zul je een ander bedrijf inschakelen moeten. toch?
 13. Is dit ook in de omgeving van het dorp waar je de kringloopwinkel wilt beginnen? nou omtrek,het is hemelsbreed 15 tot 20 km vandaan.
 14. A-locatie huur in Westereen zal ongetwijfeld lager zijn dan in Amsterdam maar dan toch? Je zal het toch bij elkaar moeten sprokkelen met al die lage kassa aanslagen. De meeste kringloopwinkels die ik ken draaien op vrijwilligers met (wat) subsidie van de gemeente en zitten vaak in achteraf loodsen of panden. Vaak zijn het stichtingen die met de opbrengst weer goede doelen nastreven. Belangrijkste is dat je leuke en aparte dingen hebt voor de verkoop. 20 stapels witte borden blijf je geheid mee zitten. ;D niet aleen de winkel,ook zullen we inboedels opkopen,het opruimen van woningen/berdijfspanden en lichte reparaties uitvoeren. en ja mischien is het wel een idee dat de gemeente mensen (doneren). dat zou eventueel altijd nog kunnen.
 15. ook hier in de omtrek zitten 2 kringloop winkels,een drukte van belang elke dag weer.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept