Jump to content

OpenEnEerlijk

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  financiering
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  h
 1. Ik weet de tijden nog dat iets per jaar maar 0.1% duurder werd en er ophef over gemaakt werd ten tijde van de gulden.
 2. Ik heb in die lijst vergeten te schrijven : - De vastelasten die omhoog schieten. BTW verhoging , zorg verhoging en ga zo maar door. zorg 10% duurder volgend jaar: http://quasi-mundo.nl/blog/2012/09/16/zorg-volgend-jaar-bijna-10-duurder/ Vorig jaar werd het ook al duurder , zo kan het echt niet verder. En nog steeds hebben mensen geen enkel oplossing gevonden voor de crisis. Wie er nu nog in geloofd dat we uit de crisis komen....
 3. Met 600k hypotheek denk ik het tegenovergestelde. Ik verheug mij op de dag dat ik die kan terugbetalen met 10k$ tegenwaarde! Over pensioen, (ik 35 jaar) geloof niet dat ik, of mijn generatie dat ooit zal krijgen. Het is een beetje vreemd dat je wel denkt dat we een serieus probleem hebben in Europa, maar wel in pensioen "gelooft"? Die is toch ook in Euro's ? Doemdenken doe ik niet meer, heeft geen zin. De markt (koper/verkoper) komt vanzelf met ruil/andere valuta oplossingen als de euro niets meer waard is. Het is ook niet zo dat we 60 jaar terug in de tijd gaan als het allemaal inelkaar klapt. Ik geloof heilig dat de markt de prijs maakt, en niet andersom. Als niemand meer gas/ telefoon/ benzine/ voedsel kan kopen gaat de prijs omlaag, of denk je werkelijk dat ze in Rusland 53 cent per kuub gas betalen? Of 2,45 euro voor een brood bij de bakker in Polen? Je zegt niemand. Je bedoelt volgens mij de gemiddelde Europeaan in de nabije toekomst? De toekomst is van het oosten. De Russen hebben genoeg gas , de Arabieren hebben genoeg olie. Terwijl Amerika en EU in een diepe crisis zitten groeien al die oosterse landen gewoon door. Misschien niet meer zo snel als vroeger maar China groeit makkelijk 5% per jaar inplaats van 10%. China verwerp de Dollar en handelt vanaf nu alleen met Yen. (Chinees valuta) We weten allemaal wat er met Saddam Khaddafi en dergelijke is gebeurd toen ze dat wouden doen. Tegen China , de nieuwe wereldleider/wereldtaal kan Amerika niets anders doen dan toe kijken en zeuren. http://www.examiner.com/article/dollar-no-longer-primary-oil-currency-as-china-begins-to-sell-oil-using-yuan
 4. simireizen: Ik steun alleen de mensen die een oplossing hebben voor deze crisis. En tot nu toe heb ik gezien dat niemand een oplossing heeft. Sinds 4 jaar geen enkel oplossing. Xiaodi: Op de langere termijn zal Nederland failliet gaan dat klopt. Nederland zal de slaaf worden van de IMF omdat er nog een hele boel landen zullen zijn die hun centjes terug willen zien. IMF zal Nederland helpen met leningen die Nederland dan terug moet betalen. En om al die leningen terug te betalen zijn we makkelijk 200 jaar verder. Laat staan ik , zelfs professoren hebben geen enkel oplossing. Doordat er geen oplossing is zal de crisis telkens maar erger en erger worden. En dat zal uiteindelijk de einde van de EU/Nederland betekenen. Herman: Verschil tussen de eerste en tweede groep is dat groep twee zichzelf voor de gek houdt en groep een de realiteit erkent. Want groep een ziet dat niemand een oplossing kan vinden voor de crisis.
 5. De economie is niet zo ingewikkeld als jij denkt. Wanneer er geen geld meer over is houdt het op. De schuld van Nederland is rond 2020 600 miljard euro. En als de staatskas leeg raakt dan zal Nederland 100 tot 200 jaar de slaaf van de IMF worden. En dat dit allemaal gaat gebeuren staat al vast en er zijn al een aantal voorbeelden genoemd in dit topic. - 700,000 huis eigenaren met een hypotheek die ze niet meer kunnen betalen. - Binnen nu en 5 jaar 15 miljoen m2 leegstaand kantoorpanden. - Nederland die verplicht mee moet betalen aan failliette landen. - Koopkracht die telkens afzwakt. - Leegloop in Nederland. Waarbij Autochtonen en Allochtonen massaal zullen emigreren. - Schuld van NL die zeer snel verdubbelt. - En als klap op de vuurpijl , er is geen oplossing voor de crisis. Geen enkel politici die een oplossing heeft. Geen enkel professor of econoom/ondernemer die een oplossing heeft.
 6. Er bestaat zelfs een kans dat er een burgeroorlog ontstaat wanneer de boel inelkaar klapt , en dan durf jij mij te vragen hoe je toch zaken kunt doen? Jij bent zeker die gekke shoarmaboer hier om de hoek. Bedankt. Zolang mijn kinderen maar een goed toekomst zullen hebben.
 7. Wanneer er geen koopkracht meer is , ga ik ook geen risico meer nemen/geen geld meer investeren. Want de kans is dan vele malen groter dat je alles verliest. Dan ga ik liever naar een land waar de koopkracht nog steeds aanwezig is en/of nog steeds groeit. De toekomst is van het oosten. En waar de toekomst ligt , daar zal ik en mijn gezin zijn.
 8. Vraag dat maar aan de Spanjaarden en Grieken die massaal emigreren omdat ze niet meer kunnen rondkomen. Die dagen maakt Nederland nog niet mee. Daarom is het momenteel makkelijk praten.
 9. China is de plek waar ik naar toe zal gaan. Mijn kinderen verdienen op zijn minst een goede toekomst.
 10. Ahum. Ontploft er dan iets? Wat zijn de gevolgen en hoe kun je daar als ondernemer op inspringen, zonder te emigreren? Ja tuurlijk ontploft er dan iets. De gehele economie die in elkaar zal klappen (financial meltdown) waarna zelfs een burgeroorlog kan ontstaan. De euro die niets meer waard zal zijn. (zie de investeringen in onder andere goud) Nederland die voor de komende 100 tot 200 jaar de slaaf van de IMF zal worden. Burgers die niets meer kunnen kopen doordat de koopkracht letterlijk vernietigd zal zijn. De gevolgen voor de ondernemers is onder andere dat ze bijvoorbeeld massaal zullen failliet gaan door de bezuinigingen die verplicht doorgevoerd moeten worden. Vandaag de dag is er niet zo heel veel aan de hand. Maar op de langere termijn zijn wij en onze kinderen de sjaak. Want er is geen oplossing voor de crisis op de lange termijn. Vandaag is bijvoorbeeld de waardering van Amerika verlaagd. Niet te geloven maar zo is het wel. Vandaag de dag is er meer dan 50 miljoen Amerikaanse burgers die onder de armoede grens leven.
 11. Ik ben ook tevreden met de huidige kabinet. Alleen geloof ik er niet in dat ze een oplossing zullen verzinnen voor de economische problemen in Nederland. Er is helemaal geen oplossing voor de crisis. Stel de politiek wilt abnormaal veel gaan bezuinigen dan zullen ze als een zeepbel uit elkaar spatten. Kiezers zullen dan de rug toe keren tegen die ene partij die extreem veel wilt bezuinigen. Doordat er geen oplossing is en doordat alles erger en erger wordt geloof ik er niet in dat Nederland op de langere termijn uit de crisis zal komen. Dat is ook de reden geweest waarom ik niet ging stemmen. Er is geen enkel partij die ervoor kan zorgen dat wij uit de crisis zullen komen. Enigste wat ze kunnen doen is tijd rekken. Daarom hou ik sinds 4 jaar de tijd bij. Ik hou de tijd bij , daarmee bedoel ik: Obama said that there will definitely be a one year agreement on the payroll tax cut as long as extraneous issues don't get added in. "But the issue right now is: the clock is ticking, time is running out," he said. http://articles.businessinsider.com/2011-12-20/politics/30537149_1_house-john-boehner-tax-hike-president-barack-obama#ixzz26a1lJxa8 Obama geeft het eerlijk en open toe dat de tijd voorbij vliegt en dat de tijd binnenkort op is. En daarmee wordt dus bedoeld dat wanneer de tijd op is dat de gehele economie in elkaar klapt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept