Little b

Junior
  • Aantal berichten

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

Little b's trofeeën

  1. Via www.opensiteexplorer.com (=moz) kan je gratis zien hoe of wat. Ook www.ahrefs.com biedt deze mogelijkheid
  2. Wat grappig ik werd pas met precies hetzelfde verhaal gebeld. Een aparte tactiek om je "klanten" zo bang te maken dat ze het dan maar doen. Wat betreft zoekmachines en "de boot missen, omdat je niet op telefoonboek.nl staat" zou ik me hier maar niet druk om maken ;-)
  3. Ik denk dat je het volgende bedoeld: Ga naar Google Analytics: Verkeersbronnen > Alle verkeer. Klik vervolgens bovenaan (onder het tabblad "verkenner") je doelset aan. Dan krijg je te zien welke verkeersbronnen hebben geleid tot welke doelen. Is dat een antwoord op je vraag?
  4. Dit idee kan niet slagen op de huidige manier vrees ik. Naast het feit dat wederzijdse links niet zo spannend zijn let Google (gelukkig) steeds sterker op het aantal backlinks dat wordt verzameld en de relevantie daarvan. Als je op een natuurlijke manier 1 link per maand krijgt en dan opeens 100 op een dag (of meer als je site groter is) dan is dat nogal vreemd nietwaar? Juist! En zo ziet Google dat ook. En dat is maar goed ook!
  5. Jullie school heeft zeker een Google+ pagina ;) Ik denk dat ze vooral minder hoog scoren, omdat jullie beter uitleggen wat jullie doen aan Google. Zo wordt er geen enkele andere karate school in hilversum gevonden via lokale zoekresultaten. Misschien dat de techniek van beide websites daar ook een grote rol in speelt.
  6. Ik heb geen uitgebreide analyse gedaan, maar zo op het eerste gezicht vermoed ik dat het met name jullie Google+ pagina en bedrijfsnaam (Karate Hilversum) is die jullie zoekresultaten boosten op het zoekwoord "karate hilversum". De externe links zullen hier wel aan bijdragen, maar dat is niet de hoofd reden. Dit kan je bijvoorbeeld zien doordat Google sitelinks (de 4 kleine links onder je "hoofd" zoekresultaat) toont. dat doet Google alleen wanneer je als absolute nummer 1 wordt beschouwd op dat zoekwoord. Dat is (bijna) alleen het geval wanneer je zoekt op een bedrijfsnaam. Maar goed dat is misschien een discussie voor een apart topic ;) In ieder geval goed geregeld dat je nummer 1 staat op dat zoekwoord als dat belangrijk is voor de website :)
  7. Wat jammer dat je zo'n lage dunk van mijn beroep. Veel slechte ervaringen? Ik verberg nooit wat ik doe, ik maak veel openbaar via blogs en leg alles uit zodat mijn klanten begrijpen wat ik doe en wat ze kunnen verwachten. Zoals met veel beroepen kan iedereen met gezond verstand het wel uitvoeren. Alleen of je het ook leuk vindt, bereid ben om te leren hoe alles in elkaar steekt, de "feeling" hebt voor wat werkt en wat niet en vervolgens op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Dat zien de meeste mensen niet zitten (gelukkig, anders had ik een ander beroep moeten kiezen en dit is veel te leuk). Die zijn veel te druk met ondernemen in hun eigen bedrijf of te ondernemen binnen het bedrijf waar ze werken. Ieder zijn specialisatie zal ik maar zeggen ;). Maar om te zeggen dat zoekmachine optimalisatie maar onzin is, lijkt me zeker een brug te ver.
  8. Ja als je vertaalde teksten plaatst zal dit je geen duplicate content penalty opleveren. Tenminste als Belgische daadwerkelijk anders is dan Nederlands. Iets waar ik jammer genoeg geen ervaring mee heb.
  9. Met Wouter eens. Ik baal er van dat er nog steeds SEO "guru's" zijn die zulke dingen zeggen... Die 15% is een uit de lucht gegrepen getal wat misschien berust op ervaring(?), maar zeker niet voor waar kan worden aangenomen. Het hangt ontzettend af hoe competitief je zoekwoorden is om maar een voorbeeld te noemen. Zo zal ik voor het zoekwoord "hypotheken" veel meer moeten linkbuilden dan voor het zoekwoord "Robot eend die kan vliegen en hoelahoepen". Om maar even een willekeurig voorbeeld te noemen. Ik bid nog steeds voor de dag dat zoekmachine specialisten eens ophouden met dingen te generaliseren en getallen & percentages rond te strooien. Dat zou het voor iedere leek een stuk begrijpelijker maken :)
  10. Aha ik was ook in verwarring gebracht door de 14 jan 2012... sorry!
  11. Hey Radeoxx, Wat leuk dat je even laat weten hoe het met je website gaat. Vanuit SEO perspectief heb ik nog wel een aantal tips voor je. Ik heb geprobeerd een aantal basis zaken die vrij makkelijk aan te passen zijn voor je neer te zetten. Ik hoop dat je er iets me kan :) 1. Gekozen zoekwoorden. Ik vraag me hardop af waarom je op die 4 zoekwoorden gevonden wilt worden? Heb je dit zelf bedacht of op de een of andere manier onderzocht? 2. Toepassing zoekwoorden Als je goed wilt ranken moet je je zoekwoorden focussen. Per zoekwoord heb je meestal 1 website pagina nodig zolang het niet om een geografisch zoekwoord gaat (zoals Eindhoven of je woonplaats). Plaats dus niet dezelfde zoekwoorden op iedere pagina (zoals automatisering), maar selecteer per pagina 1 zoekwoord. 3. Consistentie Probeer je zoekwoorden consistent te houden in je titel, H tags, tekst, description, URL, enz. Dit versterkt elkaar en stuurt een sterker signaal naar Google dat dit is waar jou pagina over gaat. 4. Titels Google indexeert/toont (discuseerbaar) ongeveer de eerste 65 - 70 karakters van je titel. Ook worden alleen de eerste 70 karakters getoond in de zoekresultaten van Google. Daar komt ook nog eens bij dat hoe eerder een woord voorkomt in de titel hoe meer waarde Google aan dat woord hecht. Veel van jou titels zijn behoorlijk lang en beginnen met hetzelfde woord of dezelfde woorden. Ik denk dat het verstandig is deze sterk in te korten en te proberen de titels wat relevanter te maak voor de zoekwoorden waarop je wilt ranken. 5. Bedrijfsnaam Plaats naast je zoekwoorden een scheidingsteken met daarachter je bedrijfsnaam. bijvoorbeeld " | Insyte ". Op deze manier stel je je bedrijfsnaam online redelijk veilig. 6. lokale zoekresultaten Als je gevonden wilt worden op lokale zoekopdrachten, dus zoekopdrachten met een geografische locatie in de naam, ben je eigenlijk verplicht een Google+ account aan te maken en deze te koppelen aan je website. Kost je niks, behalve wat tijd ;) Daarnaast is het altijd goed om een "footer" aan te maken en daar je contact gegevens in te verwerken. Ook dit versterkt je lokale aanwezigheid. 7. Linkbuilding Zou ik voor nu niet te druk om maken :) En ik zou je zeker NIET adviseren om op forums als HL je handtekening achter te laten en dit te beschouwen als linkbuilding. Dat zou je duur kunnen komen te staan. 8. Sitemap & kruimelpad Ik kan geen sitemap of kruimelpad ontdekken op je website. Toch zijn deze relatief eenvoudig op te zetten en worden best door Google gewaardeerd. Misschien de moeite om eens in te duiken. Ik heb geprobeerd het beknopt en simpel te houden. Ik hoop dat je er iets mee kan. In ieder geval succes en laat even horen hoe het gaat :)
  12. Hey Polkadotje, Een verlanglijstje kan wel degelijk zin hebben. Je kan hier namelijk ontzettend veel interessante marketing informatie vandaan halen. 1. Het aanpassen van je nieuwsbrief om te personaliseren. 2. Het meten van de tijd dat een artikel in een verlanglijstje is gezet en daadwerkelijk wordt gekocht of verwijderd. 3. Helpt bij het maken van onderscheid tussen hele loyale kopers en minder loyale kopers. 4. Het koppelen van het verlanglijstje aan producten die worden getoond op de webshop. 5. Interessante data om in te graven. Kan je onderscheid vinden tussen bezoekers met en zonder verlanglijstje. 6. Nog veel meer afhankelijk van je doelen, producten, enz., enz. Echter is het verlanglijstje in vele webshops (met name de kleinere) een onderbelicht kindje met als gevolg dat niemand het gebruikt. En ja, als niemand hem gebruikt kan je overwegen om hem te verwijderen. De vraag is 9zoals altijd): Hebben jou bezoekers behoefte aan een verlanglijstje? En waarom wel of niet?
  13. Hey Jeroen, Om op je originele vraag terug te komen. Ja in principe ben je vindbaar in België met een .nl domein. Of je ermee hoog rankt hangt van heel veel factoren af waarbij het domien .nl of .be slechts een fractie is. Om die reden zou ik ook vooral adviseren om je website op je huidige domein te houden en hierop zorgen voor zowel Nederlandse als Belgische teksten. Op deze manier kan je al genieten van je huidige ranking om je het Belgische deel een "jumpstart" te geven. Ook alle links die binnen kunnen gaan komen vanuit Belgie versterken dan je Nederlandse ranking. Daarnaast wil je misschien nog wel naar meer landen door gaan stoten. Door alle talen op dezelfde website te houden kan je van alle ranking optimaal genieten i.p.v. dit te verspreiden onder meerdere domeinen. Ik zou mijn aandacht vooral besteden aan het creeren van waardevolle Belgische content en het aantrekken van links naar je website. Wat Marco terecht opmerkt is dat een consument wel kijkt naar een extensie. Al lijkt de praktijk uit te wijzen dat steeds meer en meer (grote) webshops over de grenzen gaan en ik vermoed zelf dat de extensie minder een rol gaat spelen. Persoonlijk zou ik me daar niet te druk om maken. Het vertrouwen, gebruikersgemak, ontwerp, levertijden, enz. spelen in mijn ogen een grotere betekenis dan de extensie waarop de webshop staat. Succes in ieder geval met internationaal gaan!
  14. Ik sluit me volledig aan bij de eerder gemaakte opmerking van Sabra. Daarnaast wil ik toevoegen dat ik goed zou nadenken over de verwoording van de teksten. Het komt mij in ieder geval redelijk autoritair en koud over. Zelfs wanneer de functies die je wilt bemiddelen in het hoge segment zijn zou ik hier nogmaals goed over nadenken. Verder de kleine disclaimer dat ik jou, het bedrijf en de website niet ken en daarmee gebonden ben aan de informatie die je hebt verstrekt ;) Hieronder een kleine opzet met hoe het korter en beter is. Ik zou zaken als voorwaarden en betaling niet altijd melden. In sommige gevallen is het te logisch. Kandidaat 1: U schrijft zich in op de website. 2: Wij nemen contact met u op voor een oriënterend gesprek indien uw CV onze belangstelling heeft. 3: Wanneer een werkgever interesse toont word u uitgenodigd voor een gesprek. 4: Indien de werkgever akkoord gaat kunt u aanvangen bij het bedrijf met een proefperiode van 1 maand. Tijdens deze maand wordt u door ons begeleid. Opdrachtgever 1: U stelt een profiel op van de door u gewenste kandidaat. Indien nodig nemen wij contact op om verdere informatie te verzamelen. 2: Wij stellen u kandidaten voor aan de hand van het CV en motivatie. 3: Bij interesse volgt er een gesprek met de kandidaat. 4: Bij verdere interesse kunt u de kandidaat aannemen voor een proefperiode van 1 maand. 5: Bij gebleken geschiktheid ontvangt de kandidaat een contract en worden de bemiddelingskosten verrekent.
  15. Hey Sandra, Wanneer Google dubbele content indexeert moet de zoekmachine beslissen welke site de originele bron is van de tekst en welke site de tekst het meest relevant presenteert. Dit doet Google middels factoren als de autoriteit van de pagina, het domein, de datum van indexering van de tekst, enz. Google gaat dus verder kijken dan alleen die tekst. Want als de tekst hetzelfde is moet Google andere factoren gebruiken om te bepalen welke website waarschijnlijk het meest interessant is. En of die andere site misschien probeert vals te spelen. Dit kan dus betekenen dat site 2 site 1 eruit gaat drukken. Echter is dit niet de bedoeling van Google. Google is altijd op zoek naar unieke en waardevolle content. Alles wijst erop dat dubbele content steeds harder en harder gestraft wordt en gaat worden. Ik zou dus zeker aanraden de canonical tag toe te voegen zoals iemand anders ook al voorstelde. Hierdoor vermijd je conflicten nu en in de toekomst en weet je zeker dat je beide websites niet schaad.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.