Jump to content

bulbs

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik heb daar helemaal niet naar gekeken Peter, daar was ik niet mee bezig. Ik ga het zo ff checken maar ben nu 10 dingen aan het doen :P
 2. Kijk, zo zie je maar weer dat we er allebei hetzelfde tegenaan kijken. En een deel van advies geven bestaat uit het waarschuwen voor het blindelings volgen van de mening van 1 persoon. Jammer, ik had nog graag gehoord over die Franse .com website van je 'klant'. Oh sorry die heb ik niet beantwoord inderdaad. Ik doe met die Franse .com niets, het was nu puur gericht op de .co.uk Maar wat ik begrepen heb van de klant is dat ie veel last heeft gehad van de EMD (Exact Match Domain) update met veel van zijn websites.
 3. Huh? Oh, beetje vreemd dat je die in je handtekening zet, en dat ook je emailadres van de website van die klant is, maar goed... Als er op seoguru.nl, die ook volgens jou een autoriteit, de algemeen bekende stelling ondersteund wordt dat er grote onduidelijkheid is over het effet ervan, dan ben ik geneigd daar meer waarde aan te hechten dan aan jouw persoonlijke ervaringen. Da's niet lullig bedoeld, maar met dat soort metingen kan er zoveel misgaan dat ik aan de concensus (of juist het gebrek daaraan) in de wereldwijde SEO-wereld toch wat meer waarde hecht. Dat geeft de status quo van dit moment weer, en zegt natuurlijk niets over hoe het zou gaan als twee identieke sites met verschillende TLD's tegelijk gelanceerd zouden worden en op exact dezelfde manier exposure zouden krijgen. Daarnaast wordt dat ook beinvloed door de combinatie van de taal op de website zelf en de taalinstelling van je browser, en de mate waarin Google je zoekgeschiedenis opslaat aan de andere kant - daar trekken ze namelijk ook conclusies uit. Ik heb alles op Engels staan, maar krijg op sommige zoektermen toch eerst NL-talige sites te zien omdat ik in het verleden regelmatige op zoekresultaten in het Nederlands geklikt heb. Let wel - Nederlandstalige sites, niet per se .nl sites. Alles bij elkaar is de kans dat een.nl of een .be domein op zijn best een marginaal effect zal hebben heel aannemelijk. Kun je misschien vertellen hoe dat Franse .com domein van die klant van je scoort in de zoekresultaten? Dat moet namelijk beroerd zijn, als jij gelijk hebt. Je hoeft ook niets met mijn mening te doen hoor, ik wil de beste Jeroen advies geven en verder mag ieder zijn eigen mening hebben. Het wordt toch al een tijdrovende aangelegenheid zo en ik heb nog een hoop te doen. Groet
 4. Volgens mij is er net aangegeven door een Moderator commentaar op dat zogenaamde linkspammen in PM te zetten en nu begin je er toch weer over. Ik ben al ruim 6 jaar met SEO bezig, ik heb geen verstand van Bloembollen, dat is een site van een klant maar dat terzijde. Ik heb inmiddels meer dan 100 websites gemaakt of voorzien van SEO advies, in ruime mate getest wat het beste werkt in de zoekmachines en me eigen conclusies getrokken. Het antwoord ligt natuurlijk al een beetje voor het oprapen door zelf op verschillende zoekwoorden even een kijkje in Google.nl of .be te nemen. Zo zie je dat de .nl en de .be in hun eigen Google vrijwel altijd het meeste voorkomen en hoger staan dan andere extensies zoals .fr of .com als je dit simpele testje even doet dan is het antwoord een feit en zeker geen bewering. Voorbeeld: Een van mijn tests Als je twee sites tegelijk lanceert in de Google.nl met voor de ene een .nl en voor de andere een.com extensie en je gaat voor beide je best doen om hem zo hoog mogelijk te krijgen door alle SEO aspecten goed toe te passen, goeie teksten te gebruiken en aan het eind linkbuilding toe te passen dan zul je zien dat de .nl altijd hoger zal scoren.
 5. Ik lees daar: - De domeinnaam-extensie (.com, .nl, .de, .fr, .nl, etc.). Dit onderdeel blijkt echter van zeer geringe invloed. Dat betekent dat ook een .fr-domein in de Nederlandse Google in principe goed kan scoren. Ik heb het belangrijkste stukje even vetgedrukt voor je gemaakt. Je hebt nog een hoop te leren op dit gebied. Zoek jij maar is in de google.nl naar de .fr extensie ik hoor graag wanneer je die gevonden hebt. Ik heb uit hetzelf artikel voor jou ook een stukje eruit gehaald : Daartussen liggen de .nl, .eu en .com domeinnamen die allemaal op zich prima zijn, maar waarbij de .nl toch de allerbeste is. Google.nl heeft namelijk een voorkeur voor .nl domeinen (en google.be voor .be domeinen, etc.) Als het een website voor een Nederlands bedrijf of organisatie betreft, zou ik daarom gewoon een .nl-domeinnaam nemen en de .eu/.com reserveren. En nog VET gedrukt gemaakt :P
 6. Beste Jeroen, Het beste wat je kunt doen is voor Belgie een .be extensie gebruiken. Mocht dit niet kunnen dan kun je best wel de .com extensie gebruiken. Het is wel aan te raden nooit op twee verschillende sites dezelfde teksten te plaatsen, maak dan in ieder geval nieuwe teksten voor de nieuwe site. Je kan ook met een .com in belgie hoog scoren in de zoekmachine als je zorgt dat je website verder goed in elkaar zit, goeie url's gebruiken, zorgen dat je voor elke pagina afzonderlijk netjes de Title en Metadescription goed invult en als je klaar bent proberen zoveel mogelijk links te verkrijgen naar jouw website. Weet je niet hoe dit werkt, lees er is wat meer over in Google. Linkbuilding is nog altijd zeer belangrijk om in Google hoog te scoren. Succes
 7. Een pagina vinden die zegt wat je vindt betekent niet zoveel. In nog geen 30 seconden heb ik deze gevonden. Heb ik nu gelijk? nee jij niet in ieder geval, je bewijst alleen mijn gelijk hiermee dus ik snap je punt niet helemaal. Lees het artikel van jou maar door. SEOGuru is niet de minste in onze branche, die zou er wel is verstand van kunnen hebben. Het gaat er hier om om de gene die de vraag gesteld heeft een goed advies te geven en dat gebeurt duidelijk niet op jouw manier.
 8. Daar heb je ook gelijk in Joost, er zijn zeer veel verschillende factoren waar het vanaf hangt hoe je scoort in de zoekmachines, teveel om op te noemen zelfs. je begint natuurlijk met kiezen van je domeinnaam, vandaar het advies over .com of .nl/be Het zou niet heel handig zijn om het zo te doen met de nederlandse tekst op de .com en andersom.
 9. Dat klopt Peter en daarvoor leent de .com zich eigenlijk ook altijd wel voor alle soorten sites met commerciële doeleinden. Maar lees dit artikel even dan wordt het wat duidelijker misschien: Domein extensies Oh ja dit is geen linkspamming hoor. Alleen even om een interessant stukje te laten lezen. Groetjes Steef
 10. Bedrijven die webhosting aanbieden (met name nieuwe leden) vinden het kennelijk erg fijn om hier links te plaatsen naar hun eigen site, gezien de grote hoeveelheid spam van afgelopen tijd. Dat is niet de bedoeling. Dit voegt niets toe aan de discussie. Als je reclame wilt maken voor jezelf kan je banner ruimte kopen bij Dirkjan, de eigenaar van dit forum. Dit forum is niet bedoelt om jezelf aan te prijzen. Verwijzen naar jezelf in een bericht is niet toegestaan. Doen alsof je een klant bij jezelf bent wordt afgestraft. Als je webhosting aanbiedt, mag je dat in je handtekening vermelden. Draag je veel en concreet bij aan het forum, dan kan het zijn dat we een oogje dichtknijpen. Maar dat zal niet nodig zijn, omdat de leden al vanzelf gaan zien dat jij kennis van hosting in huis hebt en vanzelf bij jou terecht zullen komen. Dit geldt trouwens ook voor de andere forums op het webwinkelforum. Dit is je eigen tekst Wouter en daar houd ik me netjes aan, geen links in de teksten alleen in de handtekening. Verder netjes reageren op vragen en adviezen geven. En ook het volgende "Op diverse forums ben je aan het spammen met diverse accounts en verkondig je loze en foutieve informatie." Ik zou dit niet echt foutieve of loze informatie willen noemen, dat je zelf niet zo veel verstand hebt van SEO dat is helemaal niet erg, maar je moet een ander zijn bericht wel respecteren. En je hoeft als admin natuurlijk niet overal op te reageren, zeker niet als de informatie niet klopt. Dank je!!
 11. Juist maarten, zo is het ook en dit zijn zinnige antwoorden. Zo heb ik het ook ervaren met verschillenden websites.
 12. Ik ben geen link Spammer maar een gewone linkbuilder. De informatie die ik hier post is absoluut geen onzin. De .com domeinen scoren in het algemeen minder goed dan de .nl en .be domeinen in Nederland en Belgie, dat is toch ook niet zo heel moeilijk te begrijpen als .com gebaseerd is op Engelstalige sites. Ik ben al jaren met SEO bezig en dit zijn resultaten die ik niet verzin maar die door diverse internetmarketeers getest zijn. Vandaar "getest en bewezen" . Maar waarom zou het volgens jullie dan niets uitmaken?
 13. Ik zou je zeker adviseren om voor Belgie echt een .be extensie te gebruiken, dit werkt veel beter dan een .com domein. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse markt, ook hier kun je beter een .nl of .net domein gebruiken dan een .com Dit is allemaal uitgebreid getest en bewezen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept