Jump to content

adfundum

Senior
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-6

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Wat in de praktijk brengen? De bedrijfsideeën die ik zelf gegenereerd heb met mijn systeem? Mijn systeem helpt ondernemers met het genereren van bedrijfsideeën, dat wil zeggen, het aller beginpunt van het ondernemingsproces. Waarom zou ik helemaal opnieuw beginnen, en zelf nieuwe ondernemingsideeën op het punt van lanceren brengen, gewoon zodat een paar mensen kunnen zien dat het werkt? Proof of concept creëer je volgens mij veel sneller en efficiënter door internationaal seminars te geven en de meest veelbelovende cursisten die je dan tegen komt, onder je hoede te nemen, en hun vooruitgang te openbaar te maken op je website, met bijv. 'dagboek' filmpjes waarin ze hun vooruitgang zelf van begin tot eind documenteren. Dit is trouwens ook precies wat ik van plan ben. Het probleem is dat ik het allemaal niet alleen kan. Hoewel mijn systeem momenteel goed genoeg is om ondernemingskansen op te sporen, moet er nog het een en het ander aan verbeterd worden om het echt gebruiksvriendelijk en informatief te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld nog relevante concepten uit de psychologie die ik aan mijn lesmateriaal wil toevoegen. Dat is waar ik nu het beste inzetbaar ben, niet bij marketen, webdesignen, eBook layout designen, contacten onderhouden met prospects, en andere zaken waar ik me de afgelopen weken mee bezig heb gehouden. Zoals ik al zei in mijn OP, ben ik op zoek naar hulp van gekwalificeerde ondernemers en geldschieters. Wat betreft je vraag naar bewijs, noem tien producten/diensten en ik laat je zien hoe ze in mijn model passen. Het is het beste als de bedrijven zo uiteenlopend mogelijk zijn, zodat je kan zien dat er geen bedrijfsoort is dat niet in mijn model past. " what impresses men is not mind, but the result of mind"
 2. Ik vermoed dat je dit niet begrepen hebt. Het gaat er om dat de klant met een boormachine "gaten" wil boren, dus als je een boormachine wil verkopen kun je dat vanuit je eigen product doen ("boormachine") of vanuit het doel van de klant ("gaten"). En als je vanuit het doel van je klant denkt kun je deze beter (en wellicht uitgebreider) van dienst zijn. Dit kwartje valt (onbewust?) maar niet. En als willy het licht toch nog zou zien.... Vertel eens wat over je boormachine. We weten dat je "iets" hebt waarmee je naar jouw zeggen gaten kunt maken, maar niet wat dat dan is.
 3. Het gaat mij niet zozeer om dit voorbeeld, maar meer om de angst/bewustzijn van dit gegeven. En dat ik dat ook verwacht bij een adviseur. En ik denk dat ik daarin zeker niet de enige ben. Nu heb ik geen adviseur nodig, mijn omzetten zijn goed en groeien alleen maar. De grote van mijn inventaris maakt grotere sprongen dan verwacht. En mijn werknemers, freelancers en leveranciers zijn tevreden over mijn betalingsgedrag. En nog belangrijker mijn opdrachtgevers en hun bezoekers zijn razend enthousiast over het werk dat wij leveren. Ik hoop dat ik mijn punt een beetje duidelijk heb kunnen maken. Tuurlijk je hoeft niet te luisteren naar een adviseur, maar waarom zou hem dan inhuren als je het toch niet doet. Zonde van het geld. Beste Jasper, Een adviseur is geen adviseur. Wat ik hiermee bedoel is dat het nogal een containerbegrip is. Ik kan me jouw houding t.o.v. de betreffende boekhouder goed begrijpen. Maar voor je begrip: een boekhouder is geen organisatie-adviseur, maar een financieel adviseur. Hij zou dat zelf nog beter moeten begrijpen en zich dus vooral bij zijn vak moeten houden. Een goed adviseur gaat ook niet lopen drammen, maar is enkel en alleen op zoek naar wat jou kan helpen. Helaas, is mijn indruk, gaat dat voor een groot deel van 'de beroepsgroep' niet op. Maar ja, in alle sectoren heb je betere en mindere broeders. Overigens interessant te lezen dat je meent geen adviseur nodig te hebben, omdat (o.a.) je omzet goed is en alleen maar groeit. Misschien zou je juist nu eens een adviseur moeten inschakelen om je te helpen verstandig te groeien. Want juist in groeifasen sluipen 'de foutjes' erin. Een groter bedrijf heeft andere behoeftes dan een kleiner bedrijf. En de consequenties van hier niet op inspelen worden vaak pas zichtbaar als het minder gaat. En dat is juist niet het moment dat je hier energie in wilt steken. Just a thought. Jasper heeft ervaring met adviseurs. Zijn onderneming is door meerdere adviseurs "dood geanalyseerd". Maar wie maakt jasper wat wijs? Zijn onderneming groeit en groeit, zijn omzet stijgt en dat dit niet uit de w/v rekening op te maken is.... Ach....
 4. Volgens mij heb jij veel meer affiniteit met dit topic dan je wil doen geloven aangezien een analyze doorgaans op feiten gebaseerd is...
 5. Een accountant is pas duur als je een " niet levensvatbare " onderneming hebt. Des te minder je verdient, des te minder je betaald. Des te meer je verdiend, des te meer je betaald. Uitgaand van het feit dat het aantal mutaties toeneemt naar gelang je omzet/winst maakt. Als je slechts enkele mutaties hebt zal een accountant ook snel klaar zijn (en niet veel kosten). Penny wise, pound.....
 6. Balans lezen staat los van de correctheid hiervan. Probleem is dat de cijfers zoals vermeld in de balans niet kloppen (verkeerde boekingen, aftrekposten, etc, etc). Dan kun je zeggen " iedere ondernemer moet zijn administratie volledig onder controle hebben", maar dan komt de ondernemer niet meer toe aan ondernemen.
 7. Beste, Waarom zijn er accountants? Zelf blijf je alsnog verantwoordelijk, maar het is toch een extra tussenstap om risico's uit te sluiten. Primaire taak van de accountant is om de boekhouder te controleren (indirect gevolg van het uitpluizen van de administratie en opstellen van de balans) en met een verklaring kan je veel problemen voorkomen. Als je geen honderdduizenden mutaties en complex betalingsverkeer hebt zullen de kosten ook meevallen. Nog een tip; neem een goede accountant (zijn vaak niet de goedkoopste) met specialisatie in jouw branche.
 8. Met alle respect Hans, is dit niet een gevalletje de pot verwijt de ketel? Wat je nu neerzet is toch ook geen constructieve toevoeging? In de eerste post van ts staat toch duidelijk dat het een mot zaak betreft en voorgaande reacties benadrukken dat toch? Je herhaalt enkel. Wat betreft het opsporingsapparaat; nodig voor een ongebruikelijke transactie? Wellicht nodig in geval een ongebruikelijke transactie vast staat, rekening geblokkeerd wordt, omgekeerde bewijslast in werking treedt en de rekeninghouder met de noorderzon is vertrokken? Wellicht verkeerde term gebruikt? Wanneer je geen bewijs kan overleggen m.b.t. de afkomst van je geld kan de bank dit doorgeven aan justitie en wordt je rekening geblokkeerd. Wie gaat wie hier opsporen, of op zijn minst contact opnemen (uitgezonderd grote criminelen die het bevriezen van een rekening als risico van het vak beschouwen en lekker verder leven op de Bahama's met genoeg andere rekeningen achter de hand)? Feit blijft dat alle constructieve adviezen reeds vermeld zijn en topic starter zich druk moet maken om andere zaken, tenzij er zaken zijn die het zonlicht niet kunnen verdragen. Wat er ook waar is: hl lijkt mij niet de plaats om al dan niet eerlijke ondernemers te helpen aan informatie omtrent het wegsluizen van geld.
 9. Exact, en maar goed ook. Als het bij deze bank " niet gaat" zal er wel een luchtje zitten aan de centjes van ts.
 10. Dieper graven is niet in de problemen komen hoor! Want ik ga er gewoon van uit de de ts het geld op legale wijze heeft verkregen. Wat is de reden om daar vanuit te gaan? De zin " ik mag voortaan niet meer storten" is op zeker uit verband gehaald door de topicstarter. Dit zal eerder iets geweest zijn in de zin van " de volgende keer kunt u problemen krijgen bij zon zelfde storting aangezien uw geld niet feitelijk herleidbaar is". Maarja, jij weet het waarschijnlijk beter (mijn glazen bol werkt af en toe niet goed meer). P.s Jasper; laat dit topic niet sluiten als je jezelf weer in tientallen bochten en een doodlopende straat begeeft na je pogingen om jezelf duidelijk te maken.
 11. Wat als blijkt dat de topic starter in zijn korte broekje met een petje op in zijn oude schoenen meurend naar de wiet zonder idee van de in te schrijven bedrijfsnaam en met een hoop Bs (100 klanten, 200 omzet..) zich heeft gemeld bij de KVK? Ik kan me voorstellen dat de klerk in kwestie ( al dan niet uit bescherming van de " ondernemer") in kwestie heeft gedacht; laten we dit (nog) maar even niet doen. Iedereen kent de mensen voor de discotheek, perfect volgens de dresscode gekleed, schimmig gezicht en opzoek naar rellen. Wannee deze mensen geweigerd worden is " ik voldeed toch aan de dresscode" ook geen reden om ze binnen te laten. Zelfde verhaal bij de bank (je ziet de verslagen als vloedgolven voorbijkomen hier op hl). Ik krijg geen krediet omdat.... En die " omdat" is zelde de ware reden;). Uiteraard weet ik net zoveel als jullie en kan ik ook geen oordeel vellen. Volgens mij is het enige goede advies naar ts; leer jezelf kennen. Eenieder die zichzelf kent, zichzelf niet anders voordoet en bekwaam overkomt (zonder noemenswaardige gebeurtenissen in zijn leven en met een paar niet-versleten-schoenen aan) kan een KVK nr krijgen. Zeker.
 12. Een goede luisteraar/lezer heeft...... Jasper Madam heeft 9k "bij elkaar gesprokkeld d.m.v. Spaargeld en leningen", lijkt mij niet het meest bevredigend ( wat zou een crimineel zeggen in dit geval?). De bank zegt eigenlijk: je krijgt nu het voordeel van de twijfel, de volgende keer gaan we dieper graven. Als madam gegronde redenen heeft (zoals reeds gemeld) is er geen enkel probleem, al stort ze tonnen. Deze regels zijn maar goed ook anders wordt het voor criminelen makkelijk witwassen (geen enkele andere reden).
 13. Ik vraag me verder ook af hoe het mogelijk is dat jij mensen adviseert omtrent import formaliteiten. Zoals op je website te lezen weet je bij voorbaat dat zendingen via logic4 niet zullen arriveren en er dus geen reden tot inklaren is. Letterlijk vertaald heb je nimmer een transport in goede banen geleid. Van je website; And of course we know that you’re cargo doesn’t reach the end destination in the port, in those cases we will be more than pleased to serve you with advice or transport when necessary. Wellicht handig om je teksten eens te laten herschrijven door iemand die Engels beter beheerst? De teksten op je site slaan kant noch wal en potentiële klanten zullen dan ook niet snel geloven dat achter logic4 een jong team met tientallen ervaring staat;).
 14. Ik vraag me verder ook af hoe het mogelijk is dat jij mensen adviseert. Zoals op je website te lezen weet je bij voorbaat dat zendingen via logic4 niet zullen arriveren en er dus geen reden tot inklaren is... Van je website; And of course we know that you’re cargo doesn’t reach the end destination in the port, in those cases we will be more than pleased to serve you with advice or transport when necessary. Wellicht handig om je teksten eens te laten herschrijven door iemand die Engels beter beheerst? De teksten op je site slaan kant noch wal,
 15. Ik doel met name op het feit dat je als bedrijf altijd verantwoordelijk bent voor het doorgeven van de goede code. Een mooi higherlevel voorbeeld (ik zie het zo gebeuren); Piet van higherlevel wil kleding importeren. Hij heeft van de fabrikant doorgekregen dat de kleding uit 100% katoen bestaat. Pietplaatst een bericht op higherlevel en zelfbenoemd expert gaat wel even helpen; al snel heeft hij piet geholpen en de code voor 100% katoen is gevonden. Piet Neemt voor de zekerheid contact op met de douane via telefoon en daar wordt alles bevestigd. Piet is blij, hij hoeft geen importheffing te betalen, en laat direct een trialorder komen twv enkele honderden euro's. Hij krijgt de order binnen en mag zelf een tariq doorgeven voor de inklaring. Hij geeft de code door en alles is goed. Na enkele jaren heeft piet zo veel klanten dat hij elke week containers vol binnen krijgt. Maar zoals bij elke groeiende boom gaat hij steeds meer wind vangen en komt langzaam maar zeker in de meest winderige zone. De winderige zone omvat jaloerse mensen, afgunstige mensen, principiële mensen, etc. Piet krijgt een telefoontje; zijn expediteur heeft nieuw personeel en een nieuwe inklaarder ontdekt dat piet jarenlang de verkeerde code heeft gebruikt; hij heeft de code voor ruwe grondstoffen gebruikt en zijn kleding Blijkmajoor maar 50% uit katoen te bestaan. Piet vindt het niet leuk; hij heeft altijd gedacht dat zijn kleding voor 100% uit katoen bestond en hij heeft zelfs advies ingewonnen op higherlevel en als klap op de vuurpijl heeft hij zelfs gepraat met een teleservice medewerker van de douane! Hoe kan dat nou? In de tussentijd gaat alles gewoon door en de stilte voor de storm laat piet bevroeden dat alles met een sisser af zal lopen, hij vraagt zich enkel af waarom zijn containers voortaan altijd op rood vallen en gecontroleerd worden, waarbij monsters worden meegenomen. Na enkele maanden Krijgt piet een tweetal aardige inspecteurs over de vloer die gaan graven, waarbij piet helpt om zijn eigen graf te graven, want ze zijn zo aardig en ze begrijpen dat piet zelf een machtiging directe vertegenwoordiging heeft ingevuld compleet met geadviseerde Tariq. Wat er precies aan de hand is kunnen ze nog niet zeggen, dat doen ze als ze klaar zijn, ze komen gewoon voor een routine controle denkt piet. Enkele maanden na de controle krijgt piet een betaalverzok; zijn kleding blijkt compleet verkeerd te zijn ingeklaard en naast 20%heffing moet hij een anti dump bijdrage voldoen! Niet te vergeten met 50% boete. Piet kan het niet betalen en wordt compleet gestript; douane gelden behoren tot de meesthardnekkige schulden die Je kunt bedenken, geen Schuldsanering mogelijk, geen kwijtschelding, geen korting, niets. Piet is ondernemer af en dat enkel door het opvolgen van " goedbedoeld" advies. Dat trial ordertje is het probleem uiteraard niet. Het gaat om de continuïteit in het vervolg. Het begint met een trial en eindigt bij containers ( maar de code is nooit meer herzien). Dat het formulier dan (naar jouw zeggen) ingewikkeld is doet niet af. Mijn laatste opmerking mbt tot formulier en kosten: als je nog nooit zo'n form in hebt gevuld maak een afspraak en vul het samen in met je expediteur of een douane beambte. Mocht het dan nog fout gaan zit je iigv veilig en kan je aantonen dat je een bti hebt opgesteld. Let er echter wel op de wanneer je je voor het minste beetje bemoeid met de zaak ( voor het "gemak/gewin" omdat je al lang weet dat er verschillende tarieven zijn) of gegevens verzwijgt je alsnog nat gaat. Die kosten zoals vermeld in het formulier zijn met name voor nieuwe innovaties! Logisch...
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept