Jump to content

Daan Vaneker

Senior
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Daan Vaneker

 1. Beste Lieps, Als ik het goed interpreteer: Hoge situatie: neem je de waardestijging van de dochter Lage situatie: neem je het uitgekeerde dividend van de dochter In dat geval is de hoge situatie juist. In journaalposten: Bij de waardestijging: Deelneming A/ Resultaat uit deelnemingen Bij de dividend uitkering: Bank A/ Deelneming
 2. Beste Desyree, Inderdaad optie 4. Of optie 2. Maar met een kanttekening. Als je werkt via een b.v. waarvan je een aanmerkelijk belang bezit heb je te maken met het gebruikelijk loon. Het gebruikelijk loon kent een minimum van 43.000 euro op jaarbasis. Maar dit is slechts een minimum. Het salaris dat je nu verdiend is blijkbaar gebruikelijk voor jouw functie i.c.m. met jouw ervaring. Hiervan mag je niet in belangrijke mate afwijken. Niet in belangrijke mate afwijken ==> loon bij de b.v. moet minimaal 70% zijn van hetgeen gebruikelijk ==> dus minimaal 70% van wat je nu verd
 3. https://www.youtube.com/watch?v=7Yk_I1FDI1M Jouw stip op de horizon. Het moment dat je geld gaat verdienen. Met deze video bepaal je het break even point. Heb je vragen over het break even point? Stel deze onder dit videoblog: http://www.administratie.net/break-even-point-video/
 4. https://www.youtube.com/watch?v=D_xGF_vxmw4 Website & investeringsaftrek? Aankoop van een bedrijfsmiddel is een investering! Of deze tastbaar is of niet. Voor meer informatie: www.administratie.net/website-investeringsaftrek
 5. Dear Taiko, I am a bookkeeper in Enschede. Far from Gouda... I don't know any collegue over there. I have some ideas about how you can select the right bookkeper for you: - References offcourse... what you are doing now. - Do you understand if he explains you something about his profession? - When will your annual account and taxes be ready? - How can you keep track of your finances? - Diploma's, insurance, staf, etc (everybody can call himself a bookkeeper) Concerning price: - Agree on a fixed price. Additional costs only allowd after the were approved by you. - Wil
 6. Ik vind www.veiligdoen.nl wel handig. Na het beantwoorden van vragen levert het je gedegen algemene voorwaarden op. In een word document zodat je er nog een beetje in je eigen draai aan kunt geven.
 7. https://www.youtube.com/watch?v=f0ZOXjtTC7c De kostprijs legt het fundament voor een goede verkoopprijs. In deze video leer ik je de kostprijs van jouw product of dienst te berekenen. Voor vragen of aanmelden voor onze nieuwsbrief ga naar ons videoblog: http://www.administratie.net/kostprijs-berekenen
 8. De regel om btw te mogen verrekenen dat je een factuur/bon kunt overhandigen op naam van jouw bedrijf (enkele uitzonderingen zoals benzine daargelaten) en met zakelijk oogmerk. Voldoe je hier niet aan dan mag je de btw niet aftrekken. Echter belastinginspecteurs zijn normale mensen. Gaat het om een paar bonnetjes, dan zal hij al snel coulant zijn. Daarom beperk het zoveel mogelijk (bv bij de Mediawarkt kun je een bon ook op naam laten zetten) en anders doe het zo goed mogelijk. Op volgorde van best naar slecht: Factuur/bon op naam Factuur/bon zonder naam maar waaruit het zakelijk ka
 9. Je balans zou er zo uit moeten zien Debet 165 Bank Credit (eigen vermogen) 200 Prive vennoot 1 200 Prive vennoot 2 -236 Resultaat boekjaar Dat het in de excel niet werkt komt doordat de formule bij de balans rekent met "0810 Prive" en betreffende omschrijving bij de bank is "0810 Prive stortingen". Ik zou de omschrijving op de balans aanpassen.
 10. De brouwerijen durf ik niet te zeggen. Maar als je bij derden 50K regelt wat achtergesteld wordt bij de bank, dan ziet de bank dat als eigen vermogen. Qredits lijkt mij een geschikte mogelijkheid. Spiek maar eens op hun site.
 11. Ik heb een filmpje gemaakt over de mod edit: link naar eigen site verwijderd]. Daarbij behandel ik niet deze ICV regeling, maar wellicht toch interessant voor de lezers van deze post.
 12. Beste Luuk, Ik denk dat het wel meevalt met het uitsluiten. Jij bent immers in dienst (bij je eigen bv).
 13. Wil je jouw resultaat verbeteren? Nog harder werken, snijden in de vaste kosten, snijden in de variabele kosten of verhogen van jouw verkoopprijs. Ik ben Daan Vaneker van Administratie.net. In deze video laat ik je zien wat het effect is van jouw acties om het resultaat te verbeteren. Echt een groot verschil realiseren is lastig. Maar 1 procent doet al veel... Dit was een videoblog uit een serie handige tips die Administratie.net kan aanbiedt. Wil je meer financieel advies? Laat dan je emailadres achter op onze site om regelmatig nieuwe updates te ontvangen. www.administratie.net/
 14. Per bedrijf is het verschillend of het verstandig is de werkkosten regeling in te voeren. 2 punten uit jouw toelichting zouden mij doen besluiten nog even te wachten: - werkkostenregeling duurder - regelingen mbt mobiele telefonie aanpassen terwijl de spelregels nog aan verandering onderhevig zijn. Al denk ik dat de aanpassingen marginaal zullen zijn, maar daar is nog weinig over te zeggen.
 15. Een volgende structuur zou je kunnen opnemen in de vennootschapsovereenkomst. Winst wordt eerst verdeeld naar rato van de uitgevoerde werkzaamheden. Tot een maximum van bijv. 50 euro per uur. De restwinst wordt 50/50 verdeeld. De eigendomstverhouding blijft gehandhaafd op 50/50, bij eventuele verkoop is de winstverdeling weer eerst naar inzet en daarna een verdeling van de restwinst 50/50.
 16. Ja je kunt deze boeking aan het begin van het jaar doen. Maar je kunt het ook laten staan en aan het einde van het jaar alleen de mutatie boeken. Voordeel is dat als je een vrijwel constante voorraad hebt jouw resultaat niet zo veel zal schommelen. Uiteraard mag je zelf bepalen voor welk bedrag je iets verkoopt. Maar onder de inkoopprijs lijkt me idd niet verstandig.
 17. Beste Joost, Complimenten! Twee suggesties die misschien al langs gekomen zijn: - Kun je het minimum aanpassen naar 43.000 (2013)? - Bij optie 2 behandel je een meer verdienende medewerker. Wellicht is het goed hier aan toe te voegen dat dit onder omstandigheden wel is toegestaan (unieke kennis en kunde).
 18. Ik ben geen expert in deze, maar: Vekoop tussen verbonden partijen dient te geschieden tegen economische waarde op het moment van verkoop. Je hebt je gebaseerd op WOZ waarde, welke waarschijnlijk niet ver af lag van de economische waarde. Dus een goed verhaal, maar niet waterdicht. Ter onderbouwing zou je een taxatie kunnen laten uitvoeren waarbij de taxateur de waarde bepaald aan de hand van de marktsituatie op het moment van verkoop. Komt deze enigszins overeen? Dan heb je een sterk verweer.
 19. De volgende methode word veel gebruikt en kan ik van harte aanraden: Inkoop Debet 7*** Inkoopwaarde van de omzet Credit Crediteuren Verkoop Debet Debiteuren Credit Omzet Voorraadtelling (bijv. 1x per kwartaal. Minimaal 1x per jaar), mutatie boeken op: Debet 3*** Voorraad Credit 7*** Inkoopwaarde van de omzet Dit is een pragmatische wijze van boeken die veel werk scheelt. Nadeel is wel dat je alleen exact je resultaat weet op het moment dat er een voorraadtelling heeft plaatsgevonden. Maar naar verloop van tijd ontstaat er vaak een standaard voorraad, waardoor de
 20. Dit klopt met die opmerking. Dat je slechts 5% van de betaalde btw mag terugvrag.en. = naar rato belaste / onbelaste prestaties.
 21. Na de 15e van de maand na levering ben je in overtreding voor de btw. De klant moet uiteraard .wel gewoon betalen
 22. Van de belastingdienst: U verstuurt de factuur voor de 15e dag van de maand die volgt op de maand waarin u hebt geleverd. http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/administratie_bijhouden/facturen_maken/ Dus je hoeft niet meteen te factureren. Dit zou bij betaling kunnen, mits de levering niet meer dan twee maanden geleden heeft plaatsgevonden. Misschien zie ik iets over het hoofd. Iemand een aanvulling?
 23. Kijk daar heb je hem al bijna helemaal. In je kosten verantwoord je alleen de inkopen die je ook daadwerkelijk hebt verkocht. De inkopen die op voorraad zijn gegaan staat op de balans. Deze komen niet ook terug in het resultaat. 700 euro verschil verklaart. Resteert 50. Maar misschien zit het in je echte cijfers nu al wel goed.
 24. Voor schuldeiser ben je bij de v.o.f. helaas ieder hoofdelijk aansprakelijk. Aangezien het om beperkte bedragen gaat kun je misschien beter alles voorschieten om boetes te voorkomen (deze zijn immers ook 50% voor jouw rekening). Dan zo snel mogelijk lopende verplichtingen afronden en v.o.f. opdoeken. Bij het opdoeken zal het saldo vereffend moeten worden. Je compagnon zal moeten betalen. Dit kan je bij de rechter afdwingen, maar hopelijk is er toch nog een regeling te treffen.
 25. Daar zit inderdaad een verband. Maar uit het negatieve resultaat blijkt dat per saldo de kosten hoger waren dan je omzet. Dit moet ergens mee gefinancierd zijn. Kan ook door andere zaken dan extra prive storting (lening, crediteuren etc.) Debet en credit zijn altijd in balans. De posten die we tot nu toe hebben: Voorraad 700 Belasting 50 Bank 300 Totaal debet = 1.050 Prive storting 1.500 Resultaat boekjaar - 1.200 Totaal credit 300 Ergens moet er nog 750 euro naar voren komen om debet en credit met elkaar in evenwicht te krijgen. Enig idee?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept