Ga naar inhoud

RobbinvdW

Senior
  • Aantal berichten

    49
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Karma

2

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

  • Branche
    ICT/ internet
  1. Ik heb inmiddels diverse feedbacks ontvangen. Maar het kunnen er nooit genoeg zijn. Als je mij je mail door stuurt in een PM mail ik je morgen het plan. b.v.d. :)
  2. Hoi Entrecote, In theorie heb je een punt. Echter is dat op mij niet echt toepasbaar. Relatief weinig ervaring streep ik daarbij al door. Natuurlijk is een jaar langer werken een jaar langer ervaring. Maar wat men vaak niet begrijpt is dat het gaat met wat in het jaar daadwerkelijk doet. Een jaar werken in een zeer mooie ambachtelijk zaak, dat is zo leerzaam als 2 a 3 jaren in een wat ik noem standaard restaurant. Ik heb het geluk gehad (nouja deels geluk, deels ervoor gaan) dat ik stuk voor stuk super bedrijven gehad heb. En zeer veel geleerd. Ik bezit op veel fronten meer kennis en know how dan menig leermeester / chef / collega waarmee ik gewerkt heb. En nee.. Dat is geen arrogantie. Dat is waarheid. 'En waarom denkt meneer dan zoveel meer ervaring te hebben dan menig 10jaar oudere kok' hoor ik je denken? Omdat ik horeca droom, denk, doe. Ik wist op het einde van de basis school al wat ik wilde worden. Ik heb halverwege de midderlbare school mn pad uitgestippeld qua de jaren erna. In de bedrijven waar ik werkte analyseerde ik de hele boel voor mezelf. Omdat je regelmatig van leerbedrijf wisselt kom je overal 'fresh' binnen. Daarmee (en dat heb ik uberhaupt al snel door) viel me overal op hoe het bedrijf in elkaar zat. Ik heb van iedere ervaring de goede en slechte punten van de desbetreffende chef/ondernemer opgeschreven voor mezelf. Nadenkend over waarom hij die stappen op die manier zet, en waar het beter kan. Daarmee leer je enorm veel. De gemiddelde horeca leerling doet zn werk en gaat naar huis. Ik denk op de terugweg altijd na over de dag. Wat ging er goed, wat kon er beter. Hoe komt dat? Hoe komt het eigenlijk als je de zeik in draait? Hoe komt het dat je in een bepaald leerbedrijf 16-18u per dag werkt en in de ander maar 9-10? Daarnaast leer ik niet alleen van enkel mijn leerling periodes. Thuis lees ik diverse boeken. Kijk diverse -serieuze- kookprogramma's, ben in 1,5jaar tijd in zo'n 13 top zaken uit eten gegaan, daar leer je ook mega veel van. T zijn de kleine dingetjes die t verschil maken.. Dan maak je een gelei die begeven moment vocht los gaat laten terwijl het nog steeds een gelei is. (Danutureren) Dan zoek ik dat op. Ik wil het weten. En die kennis gebruiken om het product en dus mezelf te verbeteren. Want wat is nou precies een augurk? Ja een zuur ding uit een potje zeggen ze dan. Ja maar WAT is nu precies een augurk? Ik ben continue op zoek naar antwoorden. Een denker een analyseur. Daarnaast heb ik voldoende kennis van leidinggeven, koken an zich, personeel managen en ondernemen. Dat is ook geheel t punt niet. T enige wat me nog weerhoud is een start kapitaal. Als ik dat heb dan komt de rest goed. Daar ben ik van overtuigd :) Qua voormalige chefs, school etc. Natuurlijk heb ik een kring om me heen. En weten ze (deels) wat ik kan. Maar vergeet niet dat iedere chef zijn eigen visie heeft. En die niet gelijk is met die van mij. Daarnaast helpen mensen mij zeker verder, maar niet met het kopstukje geld. Overigens lijkt t me super om te werken op bali, of in hongkong. Maar ik denk dat iedereen vergeet dat als je een eigen restaurant begint dat t leren dan gewoon verder gaat. Sterker nog ik denk dat ik dan vele malen meer leer dan nu nog verder in de leer te gaan en sparen. Desalniettemin bedankt voor je reactie. gr Robbin
  3. En dat is, zoals eerder gemeld, niet nodig bij Qredits. Onderpand wel. Staat tussen de kleine regeltjes dat ze in sommige gevallen onderpand vragen. Ik (lees horeca) is dus zo'n geval hoogstwaarschijnlijk
  4. Het is natuurlijk een lastig gegeven dat als je een goed doordachte onderneming wil starten, maar financieel volledig afhankelijk bent van anderen. Ik weet gewoon zéker dat t gaat draaien en het rendabel is/word. Maar zie t dan maar eens rond te krijgen.. CF is dus ideaal als het lukt voor mij.
  5. Ik ga het na werk zeker even checken. CF is mijn 1e prioriteit gezien ik d.m.v. mijn leeftijd geen eigen vermogen of onderpand heb. Dus zeker welkom dat artikel!
  6. Maar dat was de vraag dus niet. En dat bedoelde Happy. Dat je helemaal van de vraag webzwabbert. Dus nou weer on-topic graag. Ik zie toch écht staan 'ik hoor graag jullie mening en ideeën'. Dat was dan ook mijn reactie. Maargoed. *loopt op zn tenen weg en sluit zachtjes de deur*
  7. Interessant artikel! Ik wist uiteraard van crowdfunding maar dit soort teksten maken je extra bewust ervan.
  8. Wat ik duidelijk probeerde te maken is dat menig bedrijf zakelijke aankopen gebruikt voor privé zonder ook maar een euro af te dragen. Dus ook geen BTW. Zoals mijn voorbeeld, kaas kopen via de zaak en privé op vakantie op knabbelen.
  9. Ik denk dat dit je verder helpt.
  10. Dat is volkomen legaal. Het idee van je FB is een mooi initiatief in mijn ogen. Een vraag & aanbod bij elkaar brengen. Mijn laatste opmerking over achterliggende gedachte was tegenover Happy Entrepreneur.
  11. Ik vraag me werkelijk af of je de post wel gelezen heb? ik vraag me af wat de achterliggende gedachte is van jou vraag.
  12. Ik weet niet of dit een vraagstelling is die gewaardeerd word wegens de HL regels maar ik geef je toch antwoord gezien het een taboe is waar vele weet van hebben en uitvoeren maar weinig er over durven te roepen. Officieel mag het natuurlijk niet. Dat weten we allemaal. Maar het gebeurd. Het is namelijk te gek voor woorden dat als je zelf schoenen nodig hebt, en je een schoenenwinkel hebt, dat je bij de concurrent dure schoenen gaat kopen (nog niet eens qua prijs zelf maar meer omdat het dan verkoop- incl. btw- prijs is.) In de horeca word het op grote schaal gedaan. Ik heb geregeld chefs op vakantie zien gaan met een tas á 3,5kg aan diverse prijzige kaasjes. En wanneer het zaterdag avond is en ze zondag (en maandag bijv.) dicht zijn, ze een stuk vlees of vis meenemen. Ik weet nu niet of dat het daadwerkelijk gecontroleerd word, - of dat er met echt kleine hoeveelheden een gedoogd e situatie plaats vind. Maar met name in een restaurant is dat niet na te trekken. Natuurlijk weet je als chef hoeveel vlees je geeft per couvert, wat er aan hoeveelheid vlees binnen gekomen is, en hoeveel couverts je verkocht hebt. Maar realistisch gezien komt dat nooit overeen. Snij maar eens PRECIES 180gr vlees per couvert. Dan gaan de slimmeriken zeggen, ja maar je kan het geportioneerd binnen krijgen, tot de gram nauwkeurig. Maar dan nog. Het kan over de datum gaan, dat kun je registreren/bewijzen ook al doet niemand dat, maar je kan ook gewoon zeggen dat het als personeels eten opgemaakt is. En zo zijn er nog tal van andere voorbeelden. Nu is dat anders met bijv. horloges. (om je voorbeeld aan te houden) Want je koopt er 100 in en je kan terugrekenen of er ook echt 100 verkocht zijn. Maar ook daar heb je bijvoorbeeld weer etalage modellen, proef/test horloges korting op de laatste 10 etc. etc. Ik zie het als drugs. Je mag soft drugs kopen en gebruiken maar het is meer gedoogd dan echt toegestaan. Een jointje roken, daar zal men niet altijd iets van zeggen. Maar zodra je grotere hoeveelheden bij je hebt, of met een hele groep zit te smoken en overlast creëert, komt de politie vanzelf poolshoogte nemen. Het zelfde met de belasting denk ik. Het is veel te veel werk om iedere ondernemer die een enkele horloge achter over drukt of een stuk kaas te pakken. Ze gaan liever achter de grotere verduisteringszaken aan. Het moet voor hun ook wat opleveren en niet alleen maar geld kosten om iets uit te pluizen. Ik ben benieuwd of hier meer experts op gaan reageren. En of het een toegelaten vraagstelling op HL is überhaupt. Het zou ergens een tikje hypocriet zijn als het niet zo is, maar regels zijn regels.
  13. RobbinvdW

    Onderhandse schulderkenning

    Daadwerkelijk antwoord kan ik je niet geven. Ik vraag me wel af waarom je hebt hebt over renteloze lening terwijl ik overal lees dat er verplicht 6% rente betaald moet worden over een bedrag in die grootte. Wellicht heb je het al gelezen maar diverse bronnen zoals deze hebben het daarover: http://www.belastingtips.nl/fiscaaladvies_dossier/estate_planning_tips/familie_estate_planning/schulderkenning_en_notaris/ Mijn punt hiermee: De kleine lettertjes van de door jullie afgesloten schulderkenning weet ik niet maar kan het niet zo zijn dat zij alsnog belast wordt met die 6% na jou overlijden? Dat zou dan 6% zijn vanuit jou onderneming naar haar toe.
  14. Beste Ron, Ik ben geen expert. Redelijk nieuw hier en een beginnende ondernemer. Maar als ik je vraagstuk zo lees: De btw van de bos bloemen zou je gewoon op moeten kunnen geven in mijn optiek. Onder de noemer zakelijk relatie geschenk. Nu dacht ik eerst eerlijkerwijs, wat maak je je druk op die paar euro. Maar aan de andere kant is en blijft het een zakelijk iets. En een goede ondernemer let ook op de 'kleintjes'. Qua de bureaustoel. Lastig te beantwoorden want gezien het in je privé omgeving staat neem ik ook aan dat je die stoel ook wel eens als privé doeleind zult gebruiken. Als je gaat kijken naar de pc waar je de facturen op maakt, is dit dan puur voor facturen e.d. (dus puur voor zakelijke aspecten) of ook voor bepaalde privé doeleinden? Want het lijkt me dat je dan hiervan geen btw terug zou kunnen krijgen. Vertalend naar mijn eigen situatie: Alle zakelijke stukken die ik creëer met de pc waarmee ik dit bericht typ zijn gemaakt op mijn privé pc. Pas als ik mijn onderneming rond heb zal ik op de zaak zelf een pc neerzetten voor puur zakelijke doeleinden. Deze is dus btw aftrekbaar. Een privé pc waarmee je zakelijke stukken maakt denk ik niet. Maar wellicht dat anderen je hiermee meer doorslaggevend antwoord kunnen geven. Ik probeer zakelijke aankopen en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden waarbij het ook makkelijker is te bepalen of iets btw aftrekbaar is of niet.
  15. RobbinvdW

    Ook zo'n hekel aan slecht ondernemersschap?

    Nee, die heb ik nog nooit geproefd en dank je, nu ga ik met trek naar bed >:( Maar goed, keep up the spirit en vergeet niet hier op Hl een oproepje te plaatsen. Ik heb het idee dat er genoeg forummers zijn die van een lekker hapje houden. En kom voor die tijd ook eens terug om je kokswijsheden te plaatsen :) Ga ik zeker doen. K heb vanmorgen 3 nieuwe video's geplaatst met informatie over het ondernemersplan/financierings- gedeelte van een restaurant. Erg interessant mocht je het willen zien. Verder zal ik zeker hier mn ervaringen blijven delen. Ik heb nog wel wat kleine vragen die ik nog ga stellen, maar ben nu vooral druk met grote dingen regelen. Vanmorgen een zeer goed gesprek gehad bij een leverancier, dinsdag gesprek wat betreft eventuele overname van een pand. Er loopt het een en ander met mn accountant. Kortom: lekker druk en zo veel mogelijk bezig met een goede start maken. maargoed ik ga mn bedje knuffelen. Jij ook te lezen aan je afbouwend bericht. Ik beloof je diverse vega creaties te maken, maar dan verwacht ik wel dat je ook écht komt. Slaap lekkur!

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké