gerald

Junior
  • Aantal berichten

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door gerald

  1. Bedankt voor je reactie Norbert. Wat bedoel je precies met DGA loon? Je bent toch pas DGA vanaf een belang van 50%?
  2. Beste higherlevel forumleden, Ik heb een VOF. Daarnaast kan ik deelnemen in een B.V. voor zeg 10%. Ik wil een maandelijkse fee kunnen factureren aan deze B.V. waarin ik deel ga nemen. Kan ik mijn VOF behouden en van daaruit factureren en het 10% belang in privé houden of moet ik een holding B.V opzetten waarin ik het belang onderbreng? In het laatste geval moeten er verplicht sociale lasten over de fee worden afgedragen neem ik aan. Als het mogelijk is om het 10% belang in privé te houden, wat zijn dan de nadelen naast aansprakelijkheid? De aard van de activiteiten van de VOF en de BV zijn verschillend. Alvast dank voor jullie feedback.
  3. allen hartelijk dank voor de feedback. Hierbij nog een aantal antwoorden op jullie vragen en suggesties: tijdelijk dicht maken van klep > het is mogelijk om de postklep (tijdelijk) dicht te maken. Aan de binnenzijde werkt de klep met een bout/moer constructie. Deze kan vast gedraaid worden zodat de postklep niet meer toegankelijk is. We zullen dit toevoegen bij de product omschrijving. RAL-kleuren > worden toegevoegd, bedankt voor de suggestie KvK/BTW nummer > toegevoegd, bedankt voor de suggestie inhoud in liters > toegevoegd, bedankt voor de suggestie installatie > service waarbij wij (of onderaannemer) ALFRED installeren gaan we op termijn aanbieden navigatie en presentatie van producteigenschappen en koopargumenten > het is een redelijke uitdaging om dit strak neer te zetten omdat het product wel enige uitleg nodig heeft. We gaan dit de komende tijd strakker inrichten merkregistratie > merkregistratie hebben we overwogen maar tot nu toe achterwege gelaten vanuit kosten oogpunt en omdat we er tot nog toe niet voldoende toegevoegde waarde in zien. integratie in deur of wand > ALFRED is op dit moment niet geschikt voor integratie in deur of wand. Technisch is het mogelijk echter is de isolatiewaarde zeer slecht waardoor een zogenaamde 'koudebrug' zou ontstaan van buiten naar binnen.
  4. Omschrijving van je concept: Nieuw product in een nieuw jasje > een verbetering? We hebben een jaar geleden een nieuw product ontwikkeld: LockBox, de slimme pakketbrievenbus. Inmiddels hebben we onze productportfolio uitgebreid en de merknaam hebben we in ALFRED veranderd (dit was nodig om ook in Duitsland en Engeland actief te kunnen zijn). De nieuwe producten en de naamsverandering waren voor ons aanleiding om een nieuwe website op te bouwen. Onze oude website hadden we gebouwd in Wordpress/Woocommerce. Na lang wikken en wegen hebben we besloten om onze nieuwe website met SEOshop te bouwen. Zie deze forum discussie over onze afwegingen over een 'open-source' vs. een 'SaaS' oplossing. Oude website: www.lockboxdelivery.com nieuwe website: www.pakketbrievenbus-alfred.nl Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: We hebben de nieuwe website opgebouwd in SEOshop. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Met de nieuwe shop beogen we een aantal verbeteringen te kunnen realiseren: - professionelere uitstraling - gemakkelijker en duidelijker bestelproces - betere uitleg over het concept waardoor de bezoeker sneller begrijpt hoe ALFRED werkt Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Onze pakketbrievenbus onderscheidt zich op een aantal punten van andere pakketbrievenbussen. Ik ga ze hier niet noemen want het is nu juist onze uitdaging om dit over te brengen via de website. Als ik ze hier noem zijn jullie al 'teveel geïnformeerd' en missen we mogelijk waardevolle feedback op dit aspect. Wat voor feedback hoop je te krijgen: - hoe komt de algehele look & feel van de website over? Heb je het idee dat hier een partij achter zit die te vertrouwen is? - is het ALFRED concept helder als je de website bezoekt? Is snel duidelijk hoe het werkt? Worden je vragen en/of twijfels met betrekking tot de werking van ALFRED voldoende beantwoord? Zo niet, welke informatie mis je? - Als je de oude website met de nieuwe website vergelijkt vind je dan dat we vooruitgang hebben geboekt? Alvast hartelijk dank voor jullie kritische feedback. [mod-edit] Domein is veranderd, daarom op verzoek de link in dit openingsbericht aangepast [/mod-edit]
  5. Feedback gevraagd: zoals gezegd hebben we uiteindelijk gekozen voor SEOshop. We hebben inmiddels de webshop staan (er moeten nog een paar puntjes op de i hier en daar). Ik ben benieuwd naar jullie feedback. Ik doe er ook een link naar de oude shop bij (WOO-commerce/Wordpress). Het betreft een pakketbrievenbus. We hebben de naam van het product veranderd van LockBox naar ALFRED, omdat we ook op de Duitse en Engelse markt actief gaan worden. LockBox was daar geen optie. Adres nieuwe shop: www.alfred-pakketbrievenbussen.nl Adres oude shop: www.lockboxdelivery.com Ik ben benieuwd wat jullie vinden van layout en algehele look & feel. Alvast hartelijk dank.
  6. Bedankt voor jullie reacties. @ Think Twice; kan je concrete voorbeelden geven met betrekking tot 'het uiterste halen uit de techniek'? Ik ga er vanuit dat grote partijen zoals SEOshop ook het platform doorontwikkelen en ik als webshop eigenaar ook gebruik kan maken van nieuwe technieken. Het is waar dat open-source platformen daar natuurlijk in voorop lopen vanwege de enorme ontwikkelcapaciteit van alle mensen die bijdragen aan het opensource platform. Maar als webshop wil je ook wel enige continuïteit en stabiliteit en hoef je ook niet meteen de laatste trends in je shop te hebben geïmplementeerd. Bij ons is het ook een kwestie van prioriteiten, we hebben een product waar veel van onze aandacht bij nodig is (door-ontwikkeling) en we hebben niet de capaciteit en kennis om ons bezig te houden met de techniek achter de shop. Vergelijk het wellicht met het openen van een fysieke winkel in een winkelstraat. Je huurt dan ook een partij in om de gevel te renoveren en de inrichting van de winkel op te tuigen. Zelf focus je dan vooral op je product collectie enz.
  7. Beste Janwill-O en anderen, na lang wikken en wegen hebben we onlangs onze keuze gemaakt voor SEOshop. We gebruikten een combinatie van Wordpress/Woocommerce waar we niet heel erg tevreden mee waren. Het kost relatief veel aandacht om de website strak te houden en bestel processen goed te laten verlopen. Zo zijn een aantal keer onze betalingsmodules eruit geklapt na een Wordpress update. Met beperkte kennis van programmeertaal moesten we een derde erbij halen om dat te 'repareren'. Daarnaast waren we niet tevreden over templates met betrekking tot 'bestelling bevestigingen' en facturen. Wellicht kan je dit helemaal naar je zin maken, maar het ontbrak ons gewoon aan de kennis om het gemakkelijk strak te krijgen. Kortom we zochten naar een oplossing waarbij alles eigenlijk strak staat en je alleen je eigen content hoeft toe te voegen. De belangrijkste redenen voor ons om te kiezen voor SEOshop zijn: - SEOshop voert zelf updates uit, geïnstalleerde 'third party' apps blijven daarbij altijd functioneren - Uitgebreide 'app store' zodat je gemakkelijk kan koppelen met bijvoorbeeld je logistieke- en boekhouding-software van derden - heldere backoffice van je webshop waarbij je alle content (producten, facturen, bevestigingen, enz.) makkelijk kan beheren Daarnaast zitten basis zaken als hosting, SEO en analytics standaard in je pakket. De keus voor wat betreft website templates is wel beperkter dan bij Wordpress, maar voor ons was het voldoende. Wil je echter de templates aanpassen dan zijn daar voldoende mogelijkheden voor. Wij werken tot op heden gewoon met een standaard template. Overigens heeft SEOshop net een eigen betaalmodule geïntroduceerd met daarin veel betalingsmogelijkheden en scherpe tarieven voor iDeal. Samengevat: de maandelijkse abonnementskosten zijn, bij meerdere URL's, niet goedkoop, maar wij denken dat je dat zo terugverdient doordat je je niet constant bezig hoeft te houden met de techniek achter je webshop (updates, koppelingen, hosting, enz.), waardoor je je volledig kan focussen op de content. Door de abonnementsstructuur hoef je bij de start van je webshop niet meteen een grote investering te doen maar kan je snel beginnen en je shop doorontwikkelen op basis van wat je leert in de praktijk van je klanten. We zijn op dit moment onze shop nog aan het inrichten. We moeten nog een aantal aanpassingen doen maar daarna zal ik de URL delen zodat jullie wellicht feedback kunnen geven.
  8. Welicht was dat een aantal jaren geleden zo. Inmiddels kan je bij WYSIWYG diensten als Wix prima je SEO stuff kwijt. Er zit een standaard SEO-wizard in die je daarbij helpt, automatische site-map en kan je Google Structured Data ingeven. Als je vindbaar wilt zijn voor de mensen die je zoeken, wordt je met een WIX-website prima gevonden. Wil je altijd op nr. 1 staan in Google (native search) op verschillende zoekwoorden enz. dan moet je een andere (duurdere) oplossing overwegen. Maar ik krijg niet het idee dat de topic-starter dat voor ogen heeft.
  9. Allen hartelijk dank voor de feedback. Je opmerking heeft ons wel aan het denken gezet. Met bestaande plugins is onze huidige WooCommerce oplossing goed uit te bouwen naar onze wensen. Discussie blijft nog wel steeds SaaS vs. Opensource. Je hebt gelijk. Aangezien we zelf niet voldoende expertise hebben zullen we kennis moeten inkopen op dit soort zaken. Wanneer we 1 URL hadden gehad was SEOshop wat ons betreft een 'no-brainer'. Zit gewoon goed in elkaar en werkt 'uit de doos' zonder veel aanpassingen. Met 3 URL's echter betaal je ook 3x voor het gewenste pakket (weliswaar met een beetje korting), waardoor de SEOshop oplossing weer zo duur wordt dat WP of Prestashop vanuit financieel oogpunt weer een aantrekkelijke oplossing wordt. Een belangrijk punt voor ons is de 'managebaarheid' van 3 URL's/shop in Prestashop vs. SEOshop. Is het 1 backend waar je per pagina/product 3 varianten hebt? Of zijn het gescheiden backends met voorraad koppelingen? Iemand ervaring op dit punt? @Rubyonrails > wellicht kan jij iets melden over hoe dit bij SEOshop werkt?
  10. Zelf prima ervaringen met WIX. Mooie designs, en super makkelijk te vullen met beeld en tekst. Voor een overzichtelijke informatieve website is dit soort software te goed om nog tijd en energie te steken in Wordpress of andere oplossingen. Geschreven vanuit het oogpunt van iemand die niets van HTML of andere code weet.
  11. Sinds een klein jaar hebben we een eigen product in de Nederlandse markt geïntroduceerd. Voor dit doeleinde hebben we een Wordpress site opgezet met daarin een webshop (Woocommerce plugin). Binnenkort willen we met ons product ook de Duitse en Engelse markt betreden. Een goed moment om een nieuwe website te overwegen. Hierbij willen we jullie onze overwegingen voorleggen en zijn we benieuwd of we zaken over het hoofd hebben gezien. Ook zijn we benieuwd naar jullie ervaring met de systemen. Uitgangspunten/wensen: - 3 URL's (.nl, .de, .co.uk) - overzichtelijke webshop: 1 product (5 varianten, 1 accessoire), dus filters, cross-selling, etc. is niet nodig - responsive website en aanschaf van ons product moet ook echt gemakkelijk op de smartphone kunnen worden uitgevoerd - we hebben geen programmeer kennis, dus we willen geen aanpassingen in 'code' doen - eenvoudig SEO instellingen toevoegen (titels, meta tags, etc.) - koppeling met boekhouding en logistieke software - koppelingen met veel gebruikte betaalmethodes voor de specifieke landen (NL, DE, UK) Op dit moment gebruiken we Wordpress/Woocommerce. De belangrijkste reden voor ons om een switch te overwegen is dat Wordpress/Woocommerce, ondanks de vele beschikbare koppelingen, net niet helemaal mooi en naadloos werkt zonder dat je geavanceerde kennis hebt. Zo klopt regelmatig uitlijning van knoppen net niet, zijn formulieren niet overzichtelijk en is naar onze mening de webshop gewoon net niet strak genoeg. Wellicht iets te amerikaanse look/feel van Woocommerce? In ieder geval is er regelmatig hulp van bevriende programmeurs nodig om zaken 'af' te maken. De alternatieven zijn in twee hoofdgroepen in te delen: SaaS oplossingen en open source oplossingen. In beide groepen hebben we vooralsnog de keuze al teruggebracht naar SEOshop (Saas) of Prestashop (open-source). Deze keuze is gebaseerd op ervaring van anderen in onze omgeving. Daarnaast zijn beide diensten prima geschikt voor de landen waarin wij actief willen zijn. SEOshop Voordelen: - werkt uit de doos, producten toevoegen, template vullen, koppelingen instellen, klaar - updates automatisch, geen angst dat bepaalde koppeling eruit valt - communicatie naar klanten (facturen, emails) gemakkelijk in te stellen - aanbod koppeling met boekhouden en logistiek voor ons perfect - inclusief hosting Nadelen: - maandelijkse kosten - je krijgt toch een soort gevoel van lock-in > voor bepaalde templates, features en koppelingen ga je een extra bedrag per maand betalen Prestashop: Voordelen: - keuze uit heel veel templates - enorm aanbod koppelingen en plugins - gevoel van vrijheid (in design en inrichting) - open source > dus naar verwachting zijn nieuwe ontwikkelingen sneller beschikbaar dan bij SaaS Nadelen: - in ons geval setup kosten door betrekken designer voor template inrichting omdat dit naar verwachting lastiger is dan bij SEOshop - onderhoud systeem: uitvoeren updates (naar ik begreep nogal frequent, x3 voor de 3 verschillende URL's) Kortom: bij SEOshop kunnen we verwachten dat de webshop er strak uitziet en alles gewoon werkt zonder daar al te veel over na te denken, met als keerzijde dat je minder vrijheid hebt (design, enz.) en hogere maandelijkse kosten. Bij Prestashop moet je wellicht iets meer moeite doen om het er strakker uit te laten zien maar zijn we op de langere termijn wellicht goedkoper uit. Wel moet je het platform zelf meer managen (updates etc, inrichten) en zo nu en dan zal hulp van een (betaalde) expert nodig zijn. Wat vinden jullie? Hebben jullie ervaring met een van de genoemde platformen? Zien we belangrijke overwegingen over het hoofd? Alvast hartelijk dank voor jullie feedback.
  12. Peter, bedankt voor je reactie. Uiteraard hebben we een VOF contract opgesteld met daarin de tijds/winst verdeling. Ik was alleen benieuwd of je op een later tijdstip nog eerdere inspanning kunt verrekenen met een soort contract onderling, naast het bestaande VOF-contract. Bijvoorbeeld als de onderneming in jaar 2 veel winst gaat maken dat je met elkaar overeenkomt dat de vennoot die in het verliesgevende jaar geen salaris heeft ontvangen daar eerst nog een deel van ontvangt voordat de tweede vennoot wordt beloond voor zijn inspanning in het tweede jaar.
  13. Samen met mijn vennoot zijn wij halverwege dit jaar een VOF gestart. Het resultaat is, niet verrassend, negatief. Moet je bij je belastingaangifte het verlies 50/50 verdelen? Ook als je niet 50/50 in de VOF gewerkt hebt, maar bijvoorbeeld 80/20?
  14. Bedankt voor je reactie. Stel dat de ene vennoot het eerste jaar twee keer zoveel in de VOF heeft gewerkt als de eerste, hoe kan je dit dan later verrekenen als er in het eerste jaar geen winst is gemaakt? Moet je dat onderling afspreken met een soort contract?
  15. Beste forum leden, Stel dat je met een VOF geen winst maakt, dus jezelf geen salaris kan betalen, kan je dan dit salaris als schuld van de onderneming aan (een van de) ondernemer(s) op de balans zetten? Alvast hartelijk dank voor jullie antwoord. Mvg, Gerald
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.