Ga naar inhoud

Ward

Moderator
 • Aantal berichten

  2065
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

207

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  StoreCore™
 1. Het heeft uiteraard alleen zin om iemands locatie vast te leggen wanneer je vermoedt dat er een correlatie is tussen die locatie en iets anders dat je wilt meten/weten. Zoek je zo'n verband niet, of is je selectie te breed door een te groot geografisch gebied, dan kun je die data evengoed niet verzamelen. Is het je te doen om het welstandsniveau, dan kun je in plaats van de locatie bijvoorbeeld ook het hoogst genoten opleidingsniveau vastleggen.
 2. De vergelijker van Internetkassa.nu is naar mijn idee voldoende nauwkeurig en up-to-date: https://www.internetkassa.nu/vergelijk-payment-providers/ Hoewel je allicht geen klant wilt uitsluiten en dus de hele wereld van dienst wilt zijn, zul je voor concretere prijsopgaven toch moeten weten hoeveel klanten jijzelf dan concreet verwacht uit Frankrijk, Duitsland, enzovoort.
 3. Ward

  BTW verzendkosten

  De regel voorkomt omgekeerd ook misbruik, een soort ‘btw-boxhoppen’: je kunt een artikel van bijvoorbeeld 20 euro exclusief btw niet verkopen als een artikel van 10 euro exclusief btw + 10 euro verzendkosten vrij van btw.
 4. Ward

  repricer / prijsspider

  Waarin wijkt jouw EAN-nummering dan af van andere EAN-nummers? (Misschien is het handiger om het probleem op te lossen dan het te omzeilen.)
 5. Ward

  De opkomst van grocerants

  Via https://www.kakhiel.nl/posts/5031-worst-case
 6. Ward

  De opkomst van grocerants

  Grocerant is meer dan zomaar een portmanteau vanwege de associatie met errand. Dat gaat in het Nederlands helaas wel verloren — en daardoor aan velen voorbij.
 7. Ward

  Eenzaam aan de top als ondernemer?

  Er zijn veel ondernemers die denken dat hun leiderschapsstijl "coachend" en "inspirerend" is terwijl hun gedrag door het personeel veel meer wordt ervaren als directief en autoritair.
 8. Buitenlandse platforms die ik ken, lossen de verificatie van betaalgegevens vaak op met een proefbetaling. Ze maken 1 cent over op de bankrekening waarvan jij de gegevens hebt verstrekt, waarna je de ontvangst van die betaling bevestigt door een unieke code uit de omschrijving over te typen in een webformulier. Zo zie je niet alleen dat de bankrekening bestaat, maar ook dat de ontvanger er persoonlijk toegang tot heeft (en dus de UBO is of deze vertegenwoordigt).
 9. Sommige activiteiten van schrijvers en journalisten zijn vrijgesteld van btw. Mogelijk vallen jouw activiteiten deels of geheel onder die vrijstelling?
 10. Ward

  Recensies gebruiken, hoe pak je dat aan ?

  Zoekopdrachten die direct gericht zijn op reviews, groeien zó sterk dat Google concludeert: “We're officially in the era of the research-obsessed consumer.” Helaas zegt de kwantiteit van de vraag echter niet alles over de kwaliteit van het aanbod.
 11. Ward

  toepassing BTW bij intra-EU leveringen

  Noorwegen is geen EU-land maar een EVA-land.
 12. Als afschrijvingskosten van vaste activa zo'n grote wissel op je omzet trekken dat er onder de streep niets overblijft, kan dat ook duiden op andere knelpunten: de aanschaf- of leaseprijs van de machines is te hoog; de verhuurprijs is te laag; de bezettingsgraad is te laag. Ik denk dat je er verstandig aan doet dat mee te wegen voor een bedrijfseconomisch totaalplaatje.
 13. Ward

  Kosten gedeeld bankpakket

  Als business bunqer zie ik dat er wat misverstanden zijn. Een bunq Pack is géén gedeelde bankrekening en géén gedeelde account, maar een groepskorting: iedere deelnemer aan een Pack heeft een eigen Premium- of Business-account, inclusief de bijbehorende bankrekeningen. Beide soorten accounts zijn niet gratis, alleen krijgt het Pack als groep korting en wordt er maar één lid gefactureerd. Uit het “papierwerk”, zoals bunq dat zelf noemt:
 14. Je bent niet hoofdelijk aansprakelijk voor zijn schulden, maar zijn schulden kunnen wel een andere consequentie hebben: je moet geheel in zijn levensonderhoud voorzien zodra hij dat zelf niet meer kan. Bijvoorbeeld ook bij ziekte of na een ongeval, als hij arbeidsongeschiktheid niet goed verzekerd heeft. Let op de kleine lettertjes. De artikelen die je citeert, gaan namelijk uit van samenwonen: dat kan óók na een relatiebreuk uiteraard.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké