Ga naar inhoud

Ward

Moderator
 • Aantal berichten

  2052
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

204

Over Ward

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  StoreCore™

Recente bezoekers van dit profiel

Het recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Als afschrijvingskosten van vaste activa zo'n grote wissel op je omzet trekken dat er onder de streep niets overblijft, kan dat ook duiden op andere knelpunten: de aanschaf- of leaseprijs van de machines is te hoog; de verhuurprijs is te laag; de bezettingsgraad is te laag. Ik denk dat je er verstandig aan doet dat mee te wegen voor een bedrijfseconomisch totaalplaatje.
 2. Ward

  Kosten gedeeld bankpakket

  Als business bunqer zie ik dat er wat misverstanden zijn. Een bunq Pack is géén gedeelde bankrekening en géén gedeelde account, maar een groepskorting: iedere deelnemer aan een Pack heeft een eigen Premium- of Business-account, inclusief de bijbehorende bankrekeningen. Beide soorten accounts zijn niet gratis, alleen krijgt het Pack als groep korting en wordt er maar één lid gefactureerd. Uit het “papierwerk”, zoals bunq dat zelf noemt:
 3. Je bent niet hoofdelijk aansprakelijk voor zijn schulden, maar zijn schulden kunnen wel een andere consequentie hebben: je moet geheel in zijn levensonderhoud voorzien zodra hij dat zelf niet meer kan. Bijvoorbeeld ook bij ziekte of na een ongeval, als hij arbeidsongeschiktheid niet goed verzekerd heeft. Let op de kleine lettertjes. De artikelen die je citeert, gaan namelijk uit van samenwonen: dat kan óók na een relatiebreuk uiteraard.
 4. Dat dilemma is toch allang opgelost?!
 5. Bedenk dat de financieringsbehoefte van klanten die niet meteen kunnen betalen een andere klantwens is dan volledig ontzorgd worden in onderhoud, service en storingen. Misschien zijn dat wel twee compleet verschillende doelgroepen.
 6. Plotwending… Nieuw Lidl-bier lijkt sprekend op Kornuit van Grolsch
 7. Door onafhankelijke toezichthouders, bijvoorbeeld de leden van een Raad van Toezicht (RvT), die vergelijkbaar is met de Raad van Commissarissen (RvC) bij een grotere NV. Gebruikelijk is daarbij: - de leden van de Raad van Toezicht benoemen zelf nieuwe leden; - voor maximaal 2 termijnen × 4 jaar; - en ontvangen daarvoor slechts een onkostenvergoeding, géén loon. Verder zijn de toezichthouders uiteraard geen familieleden en vermijd of voorkom je elke (schijn van) belangenverstrengeling.
 8. Ja, 90% van de feitelijke werkzaamheden van de ANBI moeten het algemeen nut dienen. Ook als die werkzaamheden loon kosten, dus een ANBI kan daarvoor gewoon personeel in dienst hebben. De dagelijkse leiding, dus de directeur en bestuurder van de (meestal) stichting, moet voor de ANBI-status echter wel onder onafhankelijk toezicht staan. Anders handelt hij of zij mogelijk meer in het eigenbelang dan in het belang van het algemeen nut. Daar wringt de ondernemersschoen, want onafhankelijk toezicht vereist dat de toezichthouders de directeur-bestuurder van de stichting kunnen benoemen én ontslaan, en zijn/haar salaris bepalen binnen de grenzen van de WNT (Wet Normering Topinkomens). En dat willen ondernemers meestal niet: dat een ander ze kan ontslaan én de hoogte van hun salaris bepaalt.
 9. Als je ANBI-instellingen zoekt met het trefwoord 'kringloop', blijken dat er op dit moment 78 te zijn. Op één vereniging na zijn het allemaal stichtingen.
 10. Ward

  gebruik kajuitjacht als bedrijfsruimte

  Artikel 290 Burgerlijk Wetboek Boek 7:
 11. Je kunt in de tussentijd alvast een verwijderingsverzoek indienen bij Google. Daarmee verdwijnt de webpagina zelf niet (dat moet je separaat regelen), maar wordt deze niet meer in de zoekresultaten van Google getoond wanneer iemand bijvoorbeeld je naam googelt.
 12. Ward

  Het einde van de online supermarkt

  Gisteren in de Jumbo-nieuwsbrief: “Nieuw in het assortiment: La Place chocoladeproducten”
 13. Marketingjournalisten manoeuvreren wel vaker in een mijnenveld landschap waarin het verschil tussen marketing en journalistiek al even schimmig helder is als het verschil tussen zonsopgang en zonsondergang. En het wordt wintertijd, ook dat nog. Ik zou niet uitsluiten dat de brand owner (of iemand met vergelijkbaar coole job title) dit weekend Fest heeft omdat de opzet is geslaagd: iedereen weet dat Bavaria bij Lidl verkrijgbaar is voor minder dan bij andere supermarkten. Dat is al eerder geprobeerd, met Dors voor Jumbo.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké