Chris_H

Super Senior
  • Aantal berichten

    107
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Chris_H

  1. We hebben hier een kleine discussie over de wettelijke geldigheid van een huurovereenkomst die nu op papier staat, maar in de toekomst vervangen moet worden door een app. Dit gebeurt al bij veel verhuurders, nou mag dat nooit een argument zijn om te zeggen dat het dus mag. Er zijn een paar mensen overtuigd dat het op papier MOET. Volgens mij is dat niet zo. Wat is hier het geval? Kan ik als autoverhuurder papierloos gaan werken door de huurovereenkomsten te vervangen door een app waarin dezelfde stappen worden doorlopen, maar digitaal wordt ondertekend op een telefoon/iPad.
  2. Ik zit in de situatie waarin ik een leaseauto ga vervangen door een nieuwe leaseauto. Ik betaal een aanbetaling en financier de BTW van de nieuwe auto voor, vervolgens komt de oude auto beschikbaar als de nieuwe operationeel wordt. Ik verkoop die auto en betaal de financiering van de aanbetaling en BTW terug. Wat is hier een handige financieringsvorm voor? Het gaat bij ons om auto's in het hogere segment, dus bedragen van € 20-40.000 per keer. Dat drukt wel op het werkkapitaal, dus een super kortlopende lening (2-6 weken) zou een goede oplossing kunnen zijn. Zijn er tips voor deze situatie?
  3. Het probleem is niet het tarief: het probleem is dat grote (internationale) autoverhuurders voor deze klasse auto's véél strengere leeftijdseisen en nog stapels andere eisen stellen dan vraagsteller (oa meerdere creditcards, belachelijke hoge borg etc). Ze zijn dus geen alternatief. En hoeveel "grote internationale autoverhuurders" kennen jullie in Nederland die een (vergelijkbare) Tesla verhuren? Ik ken de markt inmiddels redelijk goed. Ik heb directe lijntjes met de meeste grote verhuurders omdat ze juist bij ons inhuren... Soms lijken dingen anders dan ze zijn...
  4. Beiden. Maar gelet op deze specifieke markt heeft vraagsteller binnen een termijn van 30 dagen echt geen alternatief. In de praktijk zal de klant dus op zoek moeten gaan naar iets anders. En ik zou je dan - als ik de verhuurder was - veel succes daarmee wensen. De concullega's in de zelfde Niche hebben te maken met de zelfde voorwaarden van het zelfde afnemende aantal verzekeraars. Je enige alternatief zijn de grote internationale verhuurders: die hebben meer consumerpower en dragen hun cascorisico's sowieso zelf. Maar je komt er al snel achter dat grote internationale verhuurbedrijven veel meer restricties en eisen stellen aan de verhuur, om nog maar te zwijgen van de borg en het eigen risico Daar verschillen wij dan over van mening. Als ik een contract had waar ik volgens de geldende AV een auto heb besteld dan gaat de verhuurder voor mij een andere regelen. Die andere grote bedrijven die ook gewoon tesla`s en BMW i verhuren zijn daar in ieder geval wel duidelijk in. (wellicht tegen een anders tarief) Maar TS kan daar toch een auto regelen in het enkele geval dat hij problemen heeft met verzekeraar. Beter dat TS dat doet dan de klant zelf die vervolgens niet meer terug komt. Wellicht kun jij mij vertellen waar wij een vervangende en vergelijkbare Tesla kunnen inhuren voor onze klant? Er zijn enkele partijen met Tesla's, maar die zijn momenteel nog niet vergelijkbaar met onze auto's en de voorwaarden zijn er "slechter". Dus als op basis van leeftijd het niet door kan gaan, kan ik niets anders doen dan zoeken naar een alternatief type auto bij een conculega, maar ik kan geen vervangende Tesla aanbieden.
  5. Tot nu toe nog geen verzekeraar gevonden. Verzekeraars hebben rare argumenten bij elektrische auto's om de prijs hoger te maken. Bij de Fiat 500e weten velen ook niet wat ze ermee moeten omdat het een Amerikaanse auto is. Outside the box denken zit er vaak niet bij. Let op: wij hebben te maken met een zeer klein aantal verzekeraars omdat het om verhuur gaat! Want ik zie de opmerking weer voorbij komen dat het niet zo moeilijk kan zijn om die auto te verzekeren... Ik denk dat ik nog enkele jaren verwijderd ben van betere voorwaarden vanwege mijn verleden. BMW biedt bijvoorbeeld een verzekering bij hun lease aan, ook voor i3's die als deelauto worden ingezet (soort van verhuur). Maar, dat is dan weer alleen voor een besloten community en daar vallen wij als echte verhuurder dus niet onder. Als een fabrikant al een verzekering biedt, zal dat een redelijk standaard verzekering zijn. We zijn echter momenteel bezig met een partij die groot inkoopt voor de autoverhuur en de auto's vervolgens in een leaseconstructie met speciale verhuurverzekering aanbiedt. Daar zitten goede voorwaarden bij. Dus er zit wel hoop in het collectief verzekeren samen met andere kleine autoverhuurders.
  6. De huidige (want er is dekking, en de adviseur is daar kennelijk al druk mee geweest). Ik zie daar ook niet veel ruimte tot verdere verbetering: Chris is zo te zien aan zijn site nog niet groot genoeg om bepaalde risico's alternatief te financiereren (casco stop loss) of zelf te dragen en dat betekent ook dat er nog niet voldoende volume is om - bijvoorbeeld - bij buitenlandse risicodragers te gaan buurten (o.a. de Duitse markt is zachter, maar die willen de WAM-risico's op Nederlandse kentekens niet dragen) Dit is eng... hoe ken jij mijn situatie zo goed ;) Maar dit klopt dus precies wat je hier zegt.
  7. Of juist wel ;) Exact ;) Exact. Wij kiezen er ook bewust voor om niet de goedkoopste te zijn, onze auto's (van Hyundai Ioniq tot Tesla Model X) zijn allemaal full option uitgerust, waardoor je vanzelf in een hoger segment terecht komt. Wil je een huurauto aftrappen, dan ga je gewoon voor de goedkoopste optie en kom je niet bij ons terecht. Komt het nooit voor? Tuurlijk niet, er zitten altijd uitzonderingen bij. Maar ik ben oprecht verbaasd over hoe weinig het voorkomt. Misschien doen we dan toch iets goed met onze "selectie" :) Hier kan ik alleen maar op antwoorden met: "no shit Sherlock!" ;D Exact, dan ga je naar een zekere meneer Bleekemolen in Zandvoort :)
  8. Juist wel... Ik ben oprecht verbaasd (heb hiervoor 2,5 jaar voor een sportautoverhuurder gewerkt) hoe netjes onze klanten met onze auto's omgaan. Ondanks de hoge vermogens van die Tesla's. Ze hebben weinig slijtage door ruw gedrag van onze klanten. Onze banden gaan 2,5x langer mee dan begroot was... Dus nee, daar ligt het probleem niet.
  9. Ik doorloop zojuist een groot deel van het bestelproces voor een Tesla en stel nu dat ik met Norbert en iemand onder de vijfentwintig een beetje wil gaan 'joy riden' of beter gezegd 'fun cruisen' met wisselende bestuurders, dan lees ik vooralsnog alleen dat je (als aanvrager) een minimumleeftijd van 25 jaar moet hebben... ...ik huurde vroeger als (jonge) student gewoon een auto om mee naar het buitenland te reizen met vier man onder de genoemde leeftijdsgrens. Dat was geen probleem dus dat is nu mijn verwachting als hoofdhuurder eerlijk gezegd ook. Dat was natuurlijk geen Ferrari of Tesla, maar toch... Groet, Highio Bij de info pagina's van de voertuigen en de overzichtspagina staat de leeftijd. We gaan het waarschijnlijk ook in het aanvraagproces opnemen voor de duidelijkheid.
  10. Er zijn genoeg verhuurders die wel auto's verhuren aan mensen onder de 25 (en boven de 70) maar daar een meerprijs voor rekenen. Maar dat betreft meestal geen supercars oid maar gewoon een auto voor de vakantie of iets dergelijks. Ik zou het ook zo willen, maar de verzekering gaat hier niet in mee.
  11. Dit is de info die bij mij ook bekend is. Lijkt mij ook logisch. Ik schrok er dus ook van om eerder te horen dat men beweerde dat klanten dit kunnen eisen... lijkt me in niemands belang, ook van de klant niet...
  12. Niet? Zou een mooie boel worden, na het sluiten van de ovk nieuwe voorwaarden stellen. Dat kan een klant dus wel. Kan je niet een afspraak maken met een collega verhuurder voor de zeldzame keer dat dit voorkomt? Ik zou er persoonlijk wel kriebels van krijgen als verhuurder niet kan garanderen dat ik de gehuurde auto mee krijg of dat probeert uit te sluiten in de voorwaarden. Dat is ook gelijk de reden dat de Bovag hier niet aan doet. De consequentie is namelijk dat jou klant geen enkele zekerheid meer heeft. Zou voor mij reden zijn om even verder te kijken. quote tags aangepast Onze collega verhuurders hebben over het algemeen slechtere voorwaarden, als ze überhaupt al de auto's aanbieden die wij hebben. Wij zijn redelijk uniek met onze auto's. Onze klanten kijken dus ook niet verder, omdat ze de auto willen die wij bieden. Wij doen er alles aan om dat tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden voor alle partijen te doen. Maar verzekeraars hebben erg veel moeite met zowel huurauto's als elektrische auto's. Laten wij nou net een combi van beiden hebben...
  13. Ze zijn er niet ongevoelig voor, maar ze berekenen het extra risico wel door. Risk based pricing is per definitie discriminatoir. Als verzekeraars op grond van wetgeving, maatschappelijke wenselijkheid of commerciële overwegingen minder gedetailleerde dooreenpremies rekenen, zit daar weer een opslag in voor het extra anti- of scheve selectierisico dat verzekeraar daarin loopt. Voorbeeld: betaalt een vrouw 80, en een man 120, dan zullen de sexeneutrale tarieven eerder op 110 dan op 100 uitkomen. Wat ik ook begrijpelijk vind... ik heb er ook niets op tegen dat ze een leeftijdsgrens stellen. Maar het continu wijzigen van deze leeftijden per type auto is wat ik probeer te voorkomen in de algemene voorwaarden. Het gaat me niet om het punt dat het gebeurt (al zou ik de grens bij veel auto's graag lager willen zien).
  14. In de oude AV kan staan dat nieuwe AV automatisch van toepassing worden. De huurder is daar dan automatisch aan gebonden. Consumenten kunnen bij nieuwe AV de overeenkomst ontbinden. Goede info! Verzekeraars hebben jarenlang vrouwen minder premie laten betalen dan mannen, omdat vrouwen betere chauffeurs zijn (lees: minder schade veroorzaken). Sinds 2012 mag dat niet meer van de EU, omdat dat discriminatie op geslacht zou zijn. Vrouwen schijnen nog steeds wel minder premie te betalen, maar dat is omdat ze gemiddeld andere risico's afdekken dan mannen en minder dure objecten verzekeren. Maar dit terzijde. Punt is, verzekeringsmaatschappijen zijn niet volledig ongevoelig voor discriminatieargumenten. Ik zal het balletje eens opgooien, maar ik voorzie nog steeds hard gelach. Ik ben ook te afhankelijk van mijn verzekering om er hard tegenin te gaan... en dat weten ze :(
  15. Dat "tijdig" is natuurlijk een lastige, want als de verzekeraar dat vandaag doorgeeft en de huur start morgen of overmorgen, dan kun je dat nauwelijks "tijdig" noemen. Ik kan me overigens voorstellen dat nieuwe voorwaarden niet uit de lucht komen vallen, maar ruim van tevoren worden aangekondigd. Normaal zoeken wij samen met onze agent(en) vanaf medio augustus/september altijd al naar de verzekering voor het jaar erna. Hier moet elk jaar weer opnieuw over onderhandeld worden. Dus nee, dit komt niet onverwacht. Echter waren we dit jaar overeengekomen dat we oude klanten voor trouwauto's die nog geen 25 waren wel mochten aanhouden. Mits we ze individueel zouden aanmelden per e-mail bij de verzekering. Dit werd opeens zonder reden van de een op de andere dag teruggedraaid... 2 dagen voor 1 van de bruiloften waarbij 1 van onze Tesla's zou rijden... dan heb je dus een probleem... Je bedoelt dat in het geval de verzekering de voorwaarden wijzigt, wij er alles aan zullen doen om een passend alternatief voertuig te vinden? Dat kunnen we erin zetten, maar geen garantie geven natuurlijk. quote tags gerepareerd
  16. Uiteraard gebeurt dat. Maar op dat moment ben je als bestuurder niet verzekerd. Onze verzekeraar stelt dat we bepaalde gegevens nodig hebben van bestuurders, hebben we die niet, dan mag je niet in onze voertuigen rijden. Wij geven dit ook duidelijk aan bij onze klanten, alleen als je op de huurovereenkomst staat, of als wij per e-mail bevestigen dat we een extra bestuurder hebben aangemeld bij de verzekering, ben je verzekerd achter het stuur van onze voertuigen. Ja... maar dit is niet wat wij willen... de verzekeraars zijn vrij machtig op het gebied van autoverhuur... je hebt niet veel keuze... dit jaar konden wij kiezen uit welgeteld 1 aanbieder... Prestaties terugschroeven betekent dat de huurder bij de concurrent gaat huren waar dat niet gebeurt. Als het mogelijk zou zijn (maar dit is momenteel niet op waterdichte manier mogelijk) zou ik het wel optioneel willen aanbieden voor jongere bestuurders. Wij doen niets anders dan praten met onze verzekeraar... dat blijft ons grootste knelpunt... quote tags opgeschoond tgv leesbaarheid
  17. Zie de Bovag autoverhuur voorwaarden: daarin wordt met geen woord gerept over minimumleeftijd of tussentijds wijziging (minimum) eisen verzekeringsvoorwaarden: dat staat allemaal in de offerte, opdrachtovereenkomst en bevestiging. Een autohuurovereenkomst geldt alleen voor de bij offerte en aanvraag opgegeven bestuurder(s). Overigens is dat laatste bij Mywheels en Snappcar niet het geval. Edit: blijkbaar wel dus! Wie was ook al weer jouw verzekeraar Chris, nog steeds ASR? De BOVAG voorwaarden waren volgens de advocaat die onze voorwaarden mee heeft opgesteld niet helemaal waterdicht. Ik zie dat alle grote verhuurders het ook op andere manieren doen. De een meldt het niet, de ander versimpeld het (iets in de richting van "het is normaal 25, maar er zijn uitzonderingen", maar dan weet je dus nog niets...). Bij ons is het zo dat alleen de op de huurovereenkomst vermelde bestuurders verzekerd zijn achter het stuur van onze auto's. Volgens mij is dat ook gebruikelijk. Wij zitten nu bij Turien.
  18. Alle. Dan lijkt het me wel dat je dat van tevoren duidelijk mag maken. Ben je zelfs niet informatieplichtig? Ik denk aan een vader/zoon-combinatie of een vriendenclubje. Zou toch vreselijk zijn als dat met een onverzekerde bestuurder misgaat... Groet, Highio Uiteraard maken we het duidelijk, dat is hier de vraag ook niet, is in ieders belang. Maar wij hebben binnenkort verschillende type voertuigen met verschillende voorwaarden. Hoe meer voertuigen we krijgen, hoe meer die voorwaarden uit elkaar kunnen lopen. Dat kan per jaar veranderen (afhankelijk van de verzekering ook). Om onnodig werk en chaos te voorkomen wil ik het daarom liever niet per auto in de voorwaarden vermelden, maar liever op de website bij elk type auto (daar leest de gemiddelde klant het ook) en uiteraard bij het aangaan van de boeking. Ik denk dat dat voldoende is, maar is dat zo?
  19. Het is aan degene die een beroep doet op de algemene voorwaarden om aan te tonen wélke voorwaarden van toepassing zijn. Strikt genomen sluit je een overeenkomst waarbij wederzijds de voorwaarden worden geaccepteerd. Die voorwaarden (bv leeftijdsgrens) kun je niet later wijzigen, althans niet als je dat voorbehoud niet hebt gemaakt. Dan kom je immers je overeenkomst niet na en lever je een wanprestatie. Past de verzekeraar de voorwaarden aan, waardoor jij niet meer verzekerd bent, dan kan van jou in alle redelijkheid niet verwacht worden dat je alsnog de auto meegeeft. Het risico voor jou is immers veel te groot en staat niet in verhouding tot de belangen van de huurder. Wél ben je dan mogelijk schadeplichtig. Ik zou er dan ook voor opteren om in je algemene voorwaarden een voorbehoud op te nemen ten aanzien van wijzigingen door derden opgelegd (i.c. verzekeraars). Op het moment dat je verzekeraar inderdaad zijn voorwaarden wijzigt, laat je dit je huurder tijdig weten. Kijk, dat laatste is eigenlijk een soort van hoofdvraag in dit geheel. Daarmee scherm ik het al af. Daarnaast zou ik de minimumleeftijd liever helemaal uit de voorwaarden weglaten en zeggen dat deze wordt vermeld op de huurovereenkomst en bijvoorbeeld in de bevestigingsmail. Maar weet niet of dat voldoende is?
  20. De algemene voorwaarden worden geaccepteerd op het moment van reserveren, dat is immers ook het moment dat de overeenkomst gesloten wordt. Het moment van betalen is niet relevant. Dus als ik vandaag reserveer (en ik ga akkoord met de algemene voorwaarden) dan geldt de versie van die datum. Die kan ik als consument ook downloaden en dus achteraf aantonen dat op dag X die algemene voorwaarden golden. Is hij niet verzekerd, of ben jij niet verzekerd (lees: verzekeraar neemt regres op jou)...? Dat laatste is namelijk niet zijn probleem. In dat geval moet dit anders worden afgedekt in de voorwaarden. Wel vreemd dat je dit nergens in andere autoverhuurvoorwaarden tegenkomt. Want als dit klopt zou een klant nu kunnen eisen dat een huurperiode doorgaat en op het moment dat hij schade heeft (of erger) ons aansprakelijk kunnen stellen?
  21. Ik denk dat de verzekeraar nog jaren hard zal moeten lachen om mij, als ik daar ga vertellen dat ze leeftijdsdiscriminatie toepassen... Hoewel ik het volledig met je eens ben, denken de verzekeraars hier anders over. Zoals je zelf aangeeft zegt een leeftijd van 40 mij niets... kan best een persoon zijn die gisteren zijn rijbewijs heeft gehaald. We zullen het eens voorleggen aan de juristen onder ons :)
  22. Er waren 2, er is nu 1, er komen er weer 2 (misschien 3, maar we houden het graag zo eenvoudig als mogelijk). Alle. Oh dit spel tussen omzet/risico begrijp ik heel goed. Ik ben het ook wel eens met het instellen van leeftijdsgrenzen. Maar wij zijn begonnen in een hoog segment van de markt waarbij een hogere leeftijdsgrens reëel is en breiden nu uit naar een lager segment van de markt waarbij het dat niet is. Dus vandaar dat we nu weer 2 leeftijdsgrenzen krijgen (mits we die verzekering rond krijgen). Die minimumleeftijd zijn wij het dus ook sterk mee oneens, daardoor lopen we veel omzet mis en lopen we geen hoog risico. Maar onze huidige verzekeraar wil niet onder de 25. Een huurautoverzekering voor een kleine partij als ons is al niet eenvoudig te vinden, voor elektrische auto's doen de verzekeraars om grotendeels ongegronde redenen extreem raar.
  23. Wat is het alternatief? Als mijn verzekering onverwachts (en dat is afgelopen jaar gebeurt) de minimumleeftijden verhoogd, kan ik opeens een groep klanten niet meer verzekerd met de auto laten rijden. Dit zijn in dit geval klanten onder de 25 jaar die in 2017 hebben geboekt voor een huurdag in 2018. Die klant kan niet eisen dat hij toch mag rijden, dan is hij namelijk niet verzekerd...
  24. Dank! Goeie info. Wel vreemd dat dit ook niet in de algemene voorwaarden van de BOVAG staat, die toch wel veel gebruikt worden in de autoverhuur. Maargoed, onze jurist zei bij het opstellen van onze voorwaarden dat die van de BOVAG ook niet helemaal in orde waren. Ten aanzien van je tweede vraag, de datum waarop de overeenkomst tot stand is gekomen (dus niet de datum waarop je de overeenkomst zelf verstrekt) is leidend voor de versie van de AV die van toepassing zijn. Dus nieuwe voorwaarden gelden alleen voor nieuwe boekingen. Is het dan verstandig om op de factuur te vermelden dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden op het moment van betaling? Wij doen alles digitaal, dus de link naar de algemene voorwaarden kan natuurlijk een tijd later wijzen naar vernieuwde voorwaarden. Hoe vang je dit op?
  25. Afgaand op je algemene voorwaarden komt de overeenkomst juist wél tot stand op moment van reserveren. OK, ik denk dat ik/we dingen door elkaar halen, dus even voor de duidelijkheid. Ja, ik begrijp dat je op het moment van boeken een overeenkomst aangaat. Maar de werkelijke tastbare huurovereenkomst krijgt de klant pas op het moment van het ophalen van de auto te zien. Bij ons is het zo dat je de huurperiode bevestigd door (aan)betaling van de factuur. Op dat moment ga je natuurlijk een overeenkomst tussen twee partijen aan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.