Jump to content

The Toolman

Super Senior
 • Content Count

  219
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • First name
  Sander

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing

Company info

 • Branch
  Detailhandel
 • Branch 2
  Groothandel
 • Branch 3
  Webwinkel
 1. bedankt voor de reacties. @Joost Rietveld voorlopig zal er weinig echte winst zijn, daarnaast zal er ook wat gereserveerd worden als werkkapitaal. Wat ik online lees is dat winst die er niet is je ook niet als loon kan uitkeren, al lees ik wel weer dingen over "fictief loon" als verschil tussen dat wat wel uitgekeerd is en wat eigenlijk gebruikelijk is.. Is dat nog iets om bang voor te zijn? Nou is die vriend van mij gekomen met die VOF constructie maar we kunnen toch net zo goed beiden een eigen holding nemen en dan samen een BV voor de activiteiten?
 2. Terecht punt mbt het loon. Al lees ik wel dat als de winst relatief laag is je ook minder loon mag/kan uitkeren maar dat is inderdaad nog wel een grijs gebied voor me. Wat betreft de aftrek, daar maak ik me minder zorgen om, die 1225 uur is maar 24 uur per week. Daar kom ik makkelijk aan
 3. Hallo Cosara, bedankt voor je reactie! De hobby fase is wel voorbij, daarom de noodzaak/wens om het anders aan te gaan pakken. Het doel is niet om ervan te kunnen leven maar we willen het goed aanpakken, graag met een naam naar buiten kunnen treden en een entiteit hebben waar we de auto's op kunnen registreren. De brutowinst zal zo'n 10 á12.000 pp zijn, op jaarbasis. Met mijn geringe juridische kennis is het enige dat ik kan bedenken een constructie waarin ik via een BV deelneem, om er zeker van te zijn dat mijn eigen bedrijf en vermogen afgeschermd zijn. Dat dat well
 4. Binnenkort wil ik bij een fiscaal adviseur langsgaan om mijn concrete situatie te bespreken maar ik zou graag goed beslagen ten ijs komen en vraag jullie daarom eerst om advies. Wat is de situatie? momenteel heb ik samen met mijn vrouw een VOF, deze loopt goed met een gezonde winst waar we goed van kunnen leven. De winst is te laag voor omzetting naar BV omdat we nu beiden gebruik kunnen maken van de ondernemersaftrek. samen met een vriend wil ik een bedrijf starten, hij is ondernemer en heeft al een eenmanszaak die blijft bestaan. Een hobby die we samen hebben
 5. Ik begrijp het niet goed, waarom zou je het _niet_ doen? Zet het er gewoon bij... Wel zo netjes. Moet je daar nou echt een topic voor openene?
 6. Zsm veranderen inderdaad. Los van wat je concurrent vraagt/eist, je wilt zelf toch ook niet dat je naam sterk op die van een concurrent lijkt? Succes!
 7. Ik weet niet hoe het zit hoor maar bovenstaande geldt toch eigenlijk voor elke handelaar? In elk geval voor elke webshop eigenaar maar ook voor een vriend van me met een autohandel. Hij is soms heel gericht voor een bepaalde auto bezig maar vaker nog is hij uren bezig met zoeken naar nieuwe handel, zowel online als echt onderweg. Als daar niets uitkomt is dat ook niet te linken naar een verkoop. ben benieuwd naar wat de ervaring van anderen is (ben blij dat ik zelf nooit gecontroleerd ben dan..)
 8. Als je de boel voor de gek wilt houden door in België te gaan wonen maar je in NL ergens in te schrijven dan zal je hier weinig bijval vinden denk ik.. :) Zoek gewoon even uit wat de gevolgen precies zijn en doe het netjes, kan je er ook geen gedoe mee krijgen. Succes
 9. Precies de reden dat wij deze optie niet aanbieden. We geven wel de optie tot vooruitbetaling via bankoverschrijving en daar wordt regelmatig gebruik van gemaakt. Zelden komt het voor dat mensen niet betalen. Voornamelijk zijn het bedrijven of of mensen die hun "random reader" niet bij zich hebben op het werk bijvoorbeeld (ik heb het wel eens gevraagd). Wij sturen wel altijd een email na een paar dagen als er geen betaling komt. Over het algemeen wordt daar positief op gereageerd. Mensen zijn het vergeten, dachten dat ze het al gedaan hadden of geven eerlijk toe dat ze wachten op sa
 10. ja, zo werkt het dus niet haha. Ik zou het even van de site afhalen. TS, de vragen die je stelt zijn erg basaal en zijn met een beetje zoekwerk op de site van de belastingdienst zo terug te vinden.
 11. het overstappen naar Magento moet niet het doel op zich zijn... Ik ken opencart niet maar woocommerce kan webshops met 2000 producten makkelijk aan, 2000 producten voor een webshop is nou niet zo heel erg veel. Vergis je niet, magento is echt een draak, je moet echt goed weten wat je doet of iemand betalen (duur) die alles voor je doet... Waar loop je nu speficiek tegen aan dan?
 12. Je houdt het toch niet tegen.. kun je er beter maar aan verdienen
 13. Hear hear! Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen site(s) :)
 14. Bij dit soort onverklaarbare gedragsveranderingen zou ik ook medische oorzaken niet uitsluiten. Goede aanvulling, het zou zomaar kunnen dat er meer speelt. Persoonlijk denk ik eerder dat het komt doordat de vader zich wellicht opgejaagd voelt en nog niet klaar is om afscheid te nemen. Dat proces zou ik niet haasten maar in gesprek gaan en zoeken naar een oplossing die werkt voor beiden.
 15. Dat hangt van verschillende factoren af en kunnen wij (ik in elk geval) hier vandaan niet inschatten. Vind je het leuk of heb je het geld nodig? De kosten voor de boekhouding snap ik niet, als je slechts af en toe wat doet zal de boekhouding ook niet zo heel veel voorstellen en kan je dat waarschijnlijk prima zelf (na 6,5 jaar ondernemen).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept