Anoniem11

Junior
  • Aantal berichten

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Anoniem11

  1. De TOZO stond vooraf al ingevuld en meegerekend bij inkomsten uit werk en woning. Ik neem aan dat dit voldoende is en ik verder niks aan hoef te doen. Op de belastingdienst staat overigens uitgelegd dat Tozo een vorm van omzet is en dus wel belastbaar is. Ik citeer: " De TOZO-uitkering telt mee voor uw inkomen. U moet er dus belasting over betalen."
  2. Beste, afgelopen jaar gebruik gemaakt van TOZO omdat mijn onderneming heeft geleden onder de crisis. Nu is mijn omzet uit mijn eenmanszaak dus zo laag dat ik hier tijdens het invullen IB ook iets over te zien kreeg. Moet ik de inkomsten alsnog registreren als inkomsten vanuit mijn onderneming of kan ik deze freelance opdrachten registreren uit overig werk, omdat de omzet lager is dan 5000, en dus ook niet gebruik wil maken van aftrekposten? Ik voldoe overigens wel aan de 1225 regel
  3. Als je het mij vraagt is dit toch wel erg ambitieus (onmogelijk). Dat je over 2-3 jaar met de winst van deze (fictieve) onderneming 1 of 2 zaken in Colombia wilt opstarten. Ten eerste omdat je nu nog in de ontwerpfase zit, en nog geen markt hebt gekozen. Ten tweede omdat je nog geen idee hebt hoe het gaat lopen over 1 jaar. Ten derde klinken jou berichten als fantasiën: waar je 'ff' dit doet, vervolgens 'pakken' we ff een nichemarkt in de voedselindustrie. ??? Alles is mogelijk. We doen dit omdat het leuk is om met iets bezig te zijn. Als we morgen echt groots willen aanpakken dan is er ruim voldoende geld daarvoor aanwezig. Er wordt hier een beetje lastig gedaan en interessant gedaan door mensen die toevallig wat weten over rechtsvormen. Allemaal prima maar verwoord het dan ook normaal en stel dingen voor die ik zou kunnen lezen om meer kennis betreft dat onderwerp te krijgen. Maar er worden meteen competenties in twijfel genomen zonder ook maar enig idee te hebben van hoe iemand is en wat iemand kan. Ik durf te wedden dat als jullie niet geloven dat het "zo gepiept is" dat jullie toch een bepaalde mindset en kwaliteiten missen. Is niet erg natuurlijk en ieder zijn kwaliteiten maar loop dan niet zuur te doen. Ik zal ook aan de mods verzoeken het topic te verwijderen want hier heeft niemand wat aan.
  4. We zijn bezig met Google Trends, Google Correlate en keywoordonderzoek. We hebben dus nog niet besloten welke niche we pakken maar we zoeken het in de voeding of mode. We proberen een goede balans te vinden tussen iets wat we leuk vinden en wat veel potentieel heeft.
  5. Een faillissement is geen plotseling van buitenaf komend onheil maar een gevolg van iets anders. Wedervraag daarom: waardoor zouden jullie dan failliet gaan? Nee. Het komt er op neer dat er veel te weinig informatie bekend is over welke risico's jij loopt om die afweging te kunnen maken. Ik lees hierboven bijvoorbeeld "private labeling": die term heeft behoorlijke impact op het risicoprofiel. In die mate zelfs dat het niet de vraag is welke rechtsvorm je bij het private label kiest, maar of je het überhaupt wel moet willen (en dat hangt weer af van soort producten en waar het geproduceerd wordt) Er zijn verschillende mogelijkheden om een hele goede voorspelling te maken of je product gaat verkopen. Maar ik denk dat jij het hebt over de regelgeving, keurmerken en niet goed gemaakte afspraken met de fabrikant. Het is inderdaad niet iets wat je zomaar ff doet. Daar komt veel bij kijken en daarvan zijn wij ons van bewust. Verder vraag je me de risico's die ik loop en eigenlijk zijn die wel verwaarloosbaar nu ik erover denk. Wij leggen 1k per persoon in en onze kosten per maand zullen niet meer zijn dan 400 per maand (133) mochten wij alleen besluiten te gaan dropshippen.
  6. Met het oog op de verkoop van een bedrijf. Zou het een verschil maken voor de koper of je een BV hebt of een VOF? Dus zou een BV de eigenaar meer opleveren dan wanneer hij een VOF heeft?
  7. We gaan inderdaad beginnen met WooCommerce. Of het private labeling wordt, een eigen inventaris of dropshipping weten we nog niet. Daarom zijn we nu bezig met onderzoek naar trends, behoeftes en niches.
  8. Bij vermoeden willen die deelnemen vanuit een holding. Mijn vraag is waarom jij in het plan betrokken bent. De etc. is nogal omvangrijk als je drie keer een derde aandeel gaat houden in een nieuwe BV, daarom mijn waarschuwing... Groet, Highio Het zijn vrienden van mij. Zij hebben hiervoor niet voor een holdingstructuur gekozen en daar is nu ook niet over gesproken. Wel is er een kans dat er in 2-3 jaar de zaak verkocht gaat worden en wij in Colombia (zij wonen er nu 3 jaar) 1-2 zaken volgend jaar gaan opzetten. Dit willen wij met name gaan financieren met de winst die wij uit dit bedrijf ontvangen. @Norbert Met 'geks' bedoel ik eigenlijk een faillissement. Maar eigenlijk komt het er dus op neer dat we voor een VOF moeten gaan ?
  9. Financiering niet rond gekregen en niet met de juiste partner het plan proberen door te zetten. Bovendien is de horeca niet echt een fijne branche om in te zitten als ondernemer. Of je moet een goede locatie hebben ;) Nu zijn wij drie man sterk met daarbij al twee succesvolle (ecommerce)ondernemers die hun vorige bedrijf verkocht hebben. We weten dat andere opties fiscaal aantrekkelijker zijn maar daar geven wij eigenlijk niets om. We willen lekker wat leuks opstarten weer en daarbij het liefst verminderd aansprakelijk voor zijn mocht er wat geks gebeuren. Nu is er veel te vinden over de keuze tussen VOF en BV maar eigenlijk lees je gewoon overal hetzelfde. Jij hebt het over voorwaarden van het opstarten van de samenwerking. Over wat heb je het dan precies? Er zijn zeker afspraken gemaakt over kapitaal, rollen etc.
  10. Beste, we zijn hard op weg naar het opstarten van een nieuw ECommerce bedrijfje. In totaal zijn wij met zijn drietjes en we willen volgende week ons hebben ingeschreven. Wij allen neigen erg naar het opzetten van een BV vanwege de beperkte aansprakelijkheid maar we verwachten niet dat wij in jaar 1 3*45000 kunnen betalen aan salaris voor ons drietjes. Nu lees ik vaak dat dit eigenlijk helemaal niet hoeft maar kan ik hier zeker van zijn? Stel wij pakken in jaar 1 60.000 winst. Is de belastingdienst dan tevreden als wij een zeer laag salaris, of helemaal niets, aan ons uitkeren? Ik snap wel dat we dan natuurlijk ook geen dividend moeten gaan uitkeren aan ons. Maar een bedrag van 1000 per maand pp, in het eerste jaar, zou mogen?
  11. Nee het is nog steeds hetzelfde concept. Zie nu wel dat ik toen richting de 80m2 zat te denken voor een pand maar dat is nu eerder 40m2. Zoals ik toen ook al zei is er nog (amper) zoiets en is die 'keuken' erg in opkomst itt het Japanse eten wat nu zijn top wel heeft gehad. Ben erg serieus met deze move. Dat is ook de reden dat ik niet teveel prijsgeef omdat ik geloof dat dit echt een gat in de markt is en dit plan nu uit moet voeren om optimaal te profiteren. Het gaat om een plek dat open is van 12-20 en oa ook aan catering opdrachten doen. Werk nu in het drukste restaurant van Amsterdam met na Loetje de hoogste omzet per m2 ;) Dus heb wel ervaring met drukte, mensen en horeca. Ben alleen bezig dit plan snel (misschien wel te snel) af te ronden zodat ik snel naar financierders kan gaan kijken. Misschien dat ik daarom af en toe door de bomen het bos niet meer zie
  12. Aziatisch eten he ;) Volgens mij staat dat wel bekend om zijn riante marges. Mijn zakenpartner is tevens Aziatisch die voor het eten zorgt dus het is en blijft wel de authentieke smaak houden. Niet hollands. Plaats wordt trouwens Amsterdam (Andere steden voldoen niet aan de eisen om de formule te laten slagen) en zijn op zoek naar een pand in/rond het centrum daar waar tevens veel toeristen toeloop is Contact zoeken met niet concurrenten is een goede ja. Dom dat ik daar niet aan hebt gedacht..
  13. Bij 1 product heb ik dus bijvoorbeeld meerdere variaties daarop. Is het voldoende voor de investeerder om de gemiddelde productprijs voor ogen te krijgen? Ik heb daarbij de kostprijs berekend voor 1 variant van het broodje. Kostprijs zal niet erg veel verschillen. Winstmarge over de inkoopprijs zal rond de 550% liggen en dan zit ik alsnog onder de prijs van de concurrent. Blijf het lastig vinden om nou die inventaris kosten goed in het plan te zetten. Welke leveranciers zijn er bv met een goede prijs/kwaliteit verhouding voor onder meer afzuigkappen, fornuis, werkbank? Als ik dan een offerte aan wil vragen willen ze allemaal een plattegrond van het pand hebben volgens mij. Is er hier een starter aanwezig toevallig die mij goed kan helpen met die inventaris kosten? Wat ik nu heb gedaan is alle dingen opgezocht via google en zo op richtprijzen ben gekomen. Maar dat zijn dus prijzen die ik niet echt kan onderbouwen. Het kan hoger maar ook lager uitvallen..
  14. Contact gehad met Qredits en die zeggen dat het bij hun niet een echt harde eis is maar wel dat het de kansen verhoogd. Maar ik zit op dit moment rond de 17-20% dus dat is geen groot probleem vooralsnog. Verder bedankt voor je inhoudelijke reactie. Wat voor advies kan je me geven over met name het financieel plan? Is het een goed idee deze te laten keuren door een accountant bv die kan kijken of dit realistische cijfers zijn? Of misschien het helemaal wel uit te besteden? Het financiële deel is het enige wat nog mist in mijn ondernemingsplan. De rest vannacht netjes afgerond :) Vind het trouwens geen ramp om het zelf te doen.
  15. Kijken we natuurlijk naar of het pand wel of niet aangewezen is als horecapand. Iemand ervaring met starterskredieten bij bv. de ING? Worden die vaak uitgegeven of is de kans eigenlijk maar heel klein dat ze iemand die wilt ondernemen in de horeca iets verschaffen? Sowieso is een eis van ze dat 25% EV moet zijn dacht ik. Denk dat ik meer kan hopen op Qredits haha
  16. Wat is een beetje gebruikelijk voordat/nadat je je plan hebt gedeeld met bv de bank? In veel plannen staat oa het kvk nummer en vestigingsplaats. Het is alleen zo dat we over de stad nog twijfelen. Moet ik dit van te voren nou echt al bepalen voordat we het plan opsturen? En is het beter om al dan bij de KvK geregistreerd staan?
  17. Ben alleen niet van mening dat crowdfunding erg succesvol is als je een horecatentje wilt opstarten. Het zijn namelijk geen toeters en bellen. Of heb ik het nu mis? Zo een tram restaurant in Den Haag is natuurlijk wel iets wat bijzonder is (een restaurant in een tram) en zo dus eerder mensen prikkelt om te investeren. Of het plan nou goed of slecht is ;)
  18. Aha ok. Dan zou ik dus met HF een conceptplan + tekening kunnen maken en daarmee naar een aannemer (bv culinova) kunnen gaan? Heb me totaal nog niet verdiept in de hele bouw. Was vooral nog bezig met het deel ervoor en nu het concreter wordt kom ik nu hierop uit. Dus zou graag willen weten van andere die ook een zaakje hebben hoe zij het hebben gedaan qua bouw/design. Crowdfunding dacht ik ook nog aan ja. Gaan we zeker serieus naar kijken
  19. Al weer een tijdje geleden dat ik hier heb gepost en we zijn weer een stuk verder met het plan. Zag dat ik iets verkeerd had geformuleerd hier in dit topic, namelijk dat we de enige lunchroom zullen zijn in de stad. Dit is natuurlijk onzin maar ik bedoelde te zeggen dat we de enige lunchroom die in dat subsector zit zijn. Hebben research gedaan en er zijn er nog maar 2 in heel Nederland waarvan er 1 vorig jaar is geopend dus wil er wel vaart achter zetten. Ook met partijen gesproken die spreken van een goed plan, gat in de markt en hebben contact met een zelfde soort onderneming in Canada die ondertussen meerdere vestigingen heeft (vrienden van de familie) Nu heb ik nog wel enkele vragen. 1. Ik heb nu al een aantal investeerders (middel en klein) maar het is denk ik onontkoombaar om bij de bank aan te kloppen. Op hoeveel procent eigen geld (dat is toch inclusief van de investeerder?) moet ik zitten voordat ze over de brug komen? Dat gaat ondertussen naar de 90% lijkt me? 2. Is zaken doen met interieur bouwers zoals TANK (te duur, maar een voorbeeld) en Horeca Fabriek (doelgroep oa startups, dus denk betaalbaar) een goed idee of zijn er andere manieren om aan een goed design, inrichting en een goede verbouwing te komen? Horeca Fabriek loopt bv met je mee, maakt het plan samen met jou en ontwerpt en verbouwt de hele toko. Maar ben er niet uit of dat nou zo slim is als startup of dat het gewoon een prima idee is wat meerdere ondernemers doen
  20. Bedankt voor je antwoord. Het gaat om een eigen bedrijf en niet om een franchise. We gebruiken vers en biologische producten en het vlees zullen we bij goedgekeurde slachterijen vandaan halen. Vlees wordt vooraf bereid en gemarineerd. Alles wordt verder vers bereid als de klant heeft besteld De locatie is een A locatie en de huurprijs is 38000pj. Parkeergarage om de hoek, parkeerplekken aan de weg, plekken voor fietsen, fietspad en winkelend publiek. Bovendien is de straat bezig met een opwaardering en vestigen zich steeds meer 'hippe tentjes'. Concurrentie van maar 1 zaak in de hele stad Wil interieur en benodigdheden inkopen, niet huren. Een soort van voorbeeldje http://centraltrack.com/images/articlePhotos/4614_2.jpg https://saladco.nl/wp-content/uploads/2014/10/salad_company_utrecht_2-001.jpg Maar dan willen wij het lichter hebben, meer wit. Maar ook niet te druk, dus redelijk strak. Zo een toonbank rechts in beeld is zeker nodig voor het bereiden van gerechten. Alleen heb ik dus geen indicatie wat dat alles zou moeten kosten helaas. Hoop jullie al wat meer en genoeg info te hebben gegeven. Ga zeker op zoek naar wat andere starters!
  21. Hallo, Enige tijd ben ik bezig met het oriënteren voor een eigen start up en ben begonnen met het onderzoeken naar bijvoorbeeld welke vergunning er nodig zijn en alle andere relevante regelgeving. Het idee is basaal uitgeschreven en voordat we alles specifiek in een ondernemingsplan, financieringsplan en exploitatiebegroting zetten zou ik graag wat dingen willen weten van andere ondernemers hier op dit forum. Op dit moment hebben we een pand op het oog van zo een 80m2. Van wat ik heb gelezen is het een soort van 'regel' de kosten van de huur van het pand niet hoger dan 10% van de totale omzet te laten zijn. Wat is hierbij een realistische schatting van de omzet in het eerste jaar voor een bedrijf? En het pand wordt leeg aangeleverd dus hierbij moeten wij verbouwen en oa een omgevingsvergunning aanvragen. Wat zullen de kosten zijn voor het verbouwen van het pand? Zelf vind ik dit een erg lastig punt om als beginnende ondernemer in te schatten. Voor de 'keuken' gaat het dan om een salade/broodjesbar, oven, bakplaat en koeling voor producten, drank en alcohol. Daarnaast zal het interieur nog moeten worden verzorgd zoals de vloer en muren. Moet ik dan richting de 30 duizend euro gaan rekenen? Ik hoop dat iemand op die laatste vraag een juiste schatting kan maken voor mij! Alvast bedankt :)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.