Jump to content

PremJeroen

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Lex en Nedzhibe, Dank jullie wel!!! Jeroen
 2. Waarde(n), Zojuist heb ik geprobeerd een auto met grijs kenteken op de naam van mijn bedrijf te zetten. De man bij het postkantoor kreeg in zijn beeldscherm te zien dat dit niet mogelijk was omdat mijn bedrijf een eenmanszaak is. Nu ken ik iemand die een restaurant heeft wat ook een eenmanszaak is die ook een auto met grijs kenteken op zijn naam heeft staan. Waarom zou dat nu niet lukken in mijn geval? Jeroen
 3. Dank je Lex. Top!!! Groet, Jeroen
 4. Baver schreef op 22 februari in deze rubriek dat er een briefje naar de Belastingdienst moet… mar de belastingdienst is nogal groot en wijd verbreidt over Nederland.
 5. Toch nog een vraag, waarvan ik niet helemaal zeker ben als ik hier op het forum kijk: Moet ik een aanvraag doen bij de belastingdienst of bij de RDW om in aanmerking te komen voor het privé bezitten en deels privé/ deels zakelijk rijden van een auto op grijs kenteken? Zo ja, hoe vraag ik dit aan en bij wie?
 6. Okay. Helder. Het geldt dus alleen voor onderhouden ofwel gebruikskosten. Dank DAnk!
 7. … en dus de btw over de aanschafrpijs (naar rato of na aftrek van 1,5% van de cataloguswaarde) aftrekken. Jeroen
 8. Dank je Lex, Helder wat je zegt over een tweedehands auto. Begrijpelijk ook qua regeling. Dat van die 1,5% begrijp ik ook: die hebben betrekking op verbruikskosten als onderhoud en brandstof. Maar… hoe zit het specifiek met de btw over de aanschaafprijs? Mag ik die (aanschafprijs) ook zien als gebruikskosten?
 9. Ik ga wil van een andere ondernemer een auto op grijs kenteken overnemen. Deze ondernemer meent mij 21% btw in rekening te moeten brengen over de verkoopprijs, wat ik snap. Ik wil als ondernemer de auto privé aanschaffen en de zakelijk te rijden kilometers tegen € 0,19 per km gaan opvoeren voor mijn bedrijf. Op ondernemersplein.nl las ik dat ik btw die ik moet betalen over reparatiekosten en ook btw over (zakelijk) gebruikte brandstof mag aftrekken als voorbelasting voor de OB. Mijn vraag is: "Mag ik de btw over de aanschafprijs ook verrekenen ofwel aftrekken van door mij ontvangen btw?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept