Jump to content

Wim Schipper

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • First name
  Wim
 • Last name
  Schipper
 • Company or organization name
  MKBbudgetcoach.nl
 • Website address

Company info

 1. Mooi Celau, dat het 'samenwerken' succes heeft opgeleverd! Mbt de boekhouding/belastingaangifte is het nog wel essentieel dat dit gebeurd (anders krijg je later weer problemen met oa de belastingdienst). Er zijn een aantal gratis projecten voor de administratie, zoals 'de Rotterdamse zaak', of 'de Utrechtse zaak', maar die doen wél de administratie, maar niet de aangifte en zijn dus minder geschikt voor jullie situatie. Als je echt niet tot een regeling kan komen met je boekhouder, kijk dan beter of je niet in aanmerking kan komen voor een 'gift' van bijv. MKBSantos, om daarmee je boekhouder te betalen. Zie hiervoor het onderste voorbeeldje van bijgesloten link: http://www.mkbsantos.nl/voorbeelden-van-ondernemers-in-minder-goede-tijden/ Mvrgr. Wim Schipper.
 2. Beste Celau, Dwingen kan de bank je m.i. niet en je kan het doorrekenen zoals Marco al schreef. Neem dan alleen de variabele kosten, tov van stil-liggen, want dat laatste is ook niet zonder kosten. Maar er is meer om over na te denken: Veelal levert bij verkoop een 'open winkel' (= een varend schip) meer op dan een gesloten winkel (= een stil liggend schip). De bank voelt waarschijnlijk een 'moeilijk inbare restschuld' aankomen en wil dat probleem minimaliseren. Dat moet m.i. ook jullie insteek zijn: Met 'moedwillig' een mogelijke restschuld te laten oplopen schiet niemand iets op. Daarentegen is een samenwerking met de bank om de mogelijke restschuld enigszins binnen de perken te houden in eenieders voordeel: De bank gaat dan wellicht makkelijker akkoord met een verkoop en loopt het niet uit op een 'clash'. Natuurlijk moeten die drie extra maanden wel door jullie op te brengen zijn, maar probeer wel naar een goede oplossing te werken, wellicht wordt het dan toch nog 'eind goed, al goed'. Succes!
 3. Beste Celau, een lastig dossier, zeker daar ik in je laatste comment tot mijn verbazing lees dat je in loondienst bent bij het bedrijf: Wat is dan de rechtsvorm en wie is de eigenaar (= de eigenaar van het schuldprobleem)? Als je bijv. DGA bent dan zijn er wellicht andere/meer makkelijke oplossingen denkbaar. Voor een meer intensieve advisering kan je GRATIS naar de gemeente gaan. Dat hoeft dan niet gelijk een 'aanvraag schuldsanering' te zijn, maar een verzoek tot advisering. De juiste gemeente hangt af van de ligplaats, zie http://www.rotterdam.nl/binnenvaartschippers. Mocht je (ooit) in het wettelijk traject komen, dan speelt de bank hierbij geen rol meer. Mocht de bank in een voorafgaande minnelijke poging geen medewerking verlenen, dan lijkt mij dit ook geen probleem, daar 'geen succesvolle minnelijke poging' nu juist een van de voorwaarden is voor het wettelijk traject. Mbt je woonhuis moet je niet te licht over het wettelijk traject denken, want ook al is de hypotheeklast laag, dan kan een bewindvoerder toch ook tot verkoop overgaan (bij overwaarde), om zo 'geld vrij te maken'. Er zijn nog vele issues meer: Beter gewoon gratis naar de gemeente gaan voor advies!
 4. Even helemaal terug naar het begin: Een voorwaarde voor toegang tot de Wsnp is (ook voor ex-ondernemers) nu juist dat er géén minnelijke regeling tot stand kan worden gebracht. Dat de belastingdienst eventueel geen medewerking verleent aan een minnelijke regeling is wat dat betreft dus een 'blessing in disguise'. Snap eerlijk gezegd niet waarom je dan de belastingdienst wel 'bevoordeeld' wil betalen (zijn de belastingschulden wellicht niet 'te goeder trouw' ontstaan?)? Neem aan dat je óf een minnelijke regeling wilt (via je Nvvk schuldhulpverlener), óf bij falen daarvan een Wsnp traject (via de rechter). Zie niet in waarom de belastingdienst een uitzonderingspositie moet krijgen: Dat dient m.i. jouw doel niet. Zou in elk geval je Nvvk schuldhulpverlener niet 'voor de voeten lopen' door zelfstandig betalingen te gaan doen: Alles in overleg met je schuldhulpverlener! Als het goed is komt er dan onder normale omstandigheden óf een minnelijke regeling, óf een Wsnp traject en heb je na zo'n 3 jaar een schone lei. Mvrgr. Wim Schipper.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept