Jump to content

xbcc

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hallo mensen, Ik ben nogal in tijdsnood vanwege een deadline en ik hoop dat iemand hier mij kan helpen met zijn/haar kostbare tijd. Ik wil een zelf-massage tool importeren en branden om het verder te gaan verkopen, maar ik weet niet of ik dan geen inbreuk maak op enige intellectuele eigendomsrechten. Er zijn meerdere bedrijven die hetzelfde soort tool verkopen, maar elk met een iets ander design. Zie de collage afbeelding. Ik denk dat de tool als eerste is uitgevonden door Thera Cane. Een paar vragen hierover: 1) Waarschijnlijk kunnen de andere merken hetzelfde tool als de Thera Cane verkopen, anders zouden niet zo veel bedrijven dat doen. Wat ze denk ik niet mogen is precies hetzelfde design te gebruiken als de Thera Cane. Klopt dat? 2) Als ik het goed heb mag ik niet een product op de markt brengen met precies hetzelfde design als de Thera Cane en het een eigen merk te geven? Of moet ik dan een iets andere uiterlijk hebben? Of misschien is de Thera Cane alleen beschermd in de US en mag ik in Europa hetzelfde design gebruiken zonder er (in de toekomst) in problemen mee te komen? 3) Hoe kan ik erachter komen of de design van de ''Selfie massager'' en ''Body Back'' merk ook beschermd zijn? 4) Alibaba verkoopt een design, zie collage, die ik niet eerder heb gezien op Amazon. Zou het legaal zijn om dit product hier in Europa op de markt te brengen? Alvast heel erg bedankt! Links naar de verschillende brands, wellicht is dat handig: *Thera Cane: https://www.amazon.com/Thera-Cane-No-Model-Massager/dp/B00NH0XG7E/ref=sr_1_3?keywords=thera%2Bcane&qid=1552745469&s=gateway&sr=8-3&th=1 * Selfie Massager: https://www.amazon.com/LiBa-Massager-Trigger-Fibromyalgia-Relief/dp/B014RQ82JS/ref=sr_1_7?keywords=thera+cane&qid=1552745469&s=gateway&sr=8-7 * Body Back: https://www.amazon.com/Body-Back-Original-Trigger-Therapy/dp/B005F9F5H4/ref=sr_1_1_sspa?keywords=thera%2Bcane&qid=1552745242&s=gateway&sr=8-1-spons&th=1 *Sokiss: https://www.amazon.com/Sokiss-Massager-S-Shaped-Shoulder-Myofascial/dp/B073PY5JZK/ref=sr_1_26?keywords=thera%2Bcane&qid=1552745242&s=gateway&sr=8-26&th=1
 2. Ja Huidige registratie wordt niet aangepast. Nieuwe aanvraag krijgt apart nummer, en moet ook apart voor betaald worden. Helemaal top! Hiermee ben ik dus enorm geholpen :) Bedankt!
 3. Exact hetzelfde woordmerk nogmaals aanvragen voor iets andere waren- en diensten kan ook prima zonder er iets achter te plakken. Oh ik dacht dat dat niet kon! Dat zou een ideale oplossing zijn. Weet je dat zeker? Want op de website van BOIP staat: ''Uw merkrecht geldt dus alleen voor de producten en diensten die u vermeldt. Denk er daarom goed over na welke u kiest, want nadat uw merk is ingediend, kunt u er geen meer aan toevoegen. ''. Bedankt! @Highio Ik heb een master rechten afgerond.
 4. Ok mensen, ten eerste bedankt voor al jullie antwoorden. Ik wil inderdaad mijn ecommerce journey beginnen met private labeling en niet zozeer ''verkopen van Chinese meuk''. @Branko Ik heb contact gehad met de Notice and Takedown afdeling van bol.com en die erkennen dat een Notice and Takedown procedure alleen succesvol doorlopen kan worden indien er sprake is van een ''schending van merk- en eigendomsrechten in de breedste zin''. Ik heb onderzoek gedaan naar deze kwestie en de meest zekere methode (met het minste hoofdpijn) is om het merk te registreren en te laten drukken op het product en/of verpakking. Ik besef dat jullie je niet realiseren wat het betekent als je lang hebt gezocht naar een goede leverancier en de juiste type van het product hebt uitgezocht, foto's gemaakt, het product voor weinig hebt aangeboden en dus geld hebt geinvesteerd zodat je product hoger in de rankings komt etc etc... en dan komt er iemand doodleuk op jou listing verkopen. Vaak is het niet eens identiek hetzelfde product. Het is dus niet zomaar ''even een belletje plegen en het product ligt volgende dag bij bol.com en je maakt miljoenen''. Ik heb niet rechten afgemaakt om vervolgens ''Chinese meuk te verkopen''. Ik wil een goede brand bouwen en ik heb onderzoek gedaan voor ik dit vraag stelde, maar niet essay-waardig onderzoek. Ik dacht misschien weet iemand het concrete antwoord hier. Voor mensen die met hetzelfde probleem zitten: je kunt ook het merknaam registreren met iets erachter. Zoals ''Nike classics'' en op die manier extra klassen aan toevoegen. Bedankt voor degenen die hulpzame antwoorden hebben gegeven!
 5. Beste mensen, Om ervoor te zorgen dat op bol.com geen andere verkopers onder mijn listing hetzelfde product verkopen is het haast noodzalijk om mijn merk officieel te registreren. Nu wilde ik mijn merk registreren, maar ik stuitte op een probleem: het kiezen van de ''klassen'' waarin mijn merk bescherming zal genieten. Dus de soort producten waarvoor mijn merk geregistreerd zal zijn. Bij BOIP mag je bij de standaardpakket maar 3 klassen kiezen. Het probleem is dat ik maar net begonnen ben met ecommerce en nog geen niche heb gekozen. Dit betekent dat ik voor nu allerlei producten wil verkopen die onder verschillende product categorien vallen. Deze producten vallen onder veel meer dan 3 klassen. Het is dan te duur om het merk te registreren voor al deze klassen. Is er een manier om dit op de lossen? Is het bijvoorbeeld mogelijk om het merk voor een hele algemene klasse te registreren waardoor ik toch het hooffdoel van voorkomen van andere verkopers op mijn listing kan bereiken? Of misschien zoiets als het merk registreren voor de klasse ''webshop'' of iets dergelijks? Ook vraag ik mij af of het mogelijk is om later nog klassen toe te voegen voor hetzelfde merknaam? Of moet je dan per se een andere merknaam kiezen? Bij voorbaat dank!
 6. Een klein deel van onze werkzaamheden is het organiseren van het transport voor de klanten waarvoor wij sourcing en orderafwikkeling regelen. Voor het transport bestaat bij ons nog steeds geen behoefte (lees vertrouwen) dit met een Chinese forwarder te doen. Trek daaruit zelf je conclusies. Bedoel je hier dat als je 20 cbm hebt het met een Chinese forwarder 2.000 USD goedkoper is? Dan verwijs ik je naar het commentaar van Blous "Als het klinkt en lijkt ....." Als je maar 1 cbm goederen in het total hebt en dat al 100 USD goedkoper is, zitten er geen THC, inklaringskosten etc. in. Die komen er dan beslist nog bij. Bedankt voor je reactie. Nee, dat bedoel ik niet. Ik had het beter kunnen formulere. Als ik 1 cbm stuur dan is de Chinees tot nu toe ongeveer 100 USD goedkoper voor verscheping via spoor. Transport via de spoor is bij Nederlandse expediteur duurder heb ik gemerkt. Voor zeevracht ben ik achter gekomen dat Nederlandse expediteurs goedkoper zijn, vooral als het om grotere volumes dan 1 cbm gaat.
 7. Heel erg bedankt, hier kan ik zeker wat mee. Ik zal de freight forwarders duidelijk vragen of deze kosten inbegrepen zijn. De quotes die ik heb ontvangen vermelden wel allemaal duidelijk en expliciet dat het tot aan mijn deur is met vermelding van het bestemmingsadres. Heb je toevallig een idee over of Chinese freight forwarders die bij FIATA (fiata.com) aangesloten zijn nu veel credibiliteit winnen omdat ze daarbij aangesloten zijn? Hallo Roy, De reden dat ik het vraag is omdat ik er niet zeker van ben, anders had ik deze topic niet geopend. Ik luister met open oor naar jullie mening/adviezen/ervaringen. Ik heb ook zeker Nederlandse expediteurs benaderd, maar ik wil niet voor de rest van mijn leven Chinese forwarders negeren zonder dat ik genoeg overtuigd ben dat ik er absoluut niet mee in zee moet gaan. De reden dat Chinese forwarders goedkoper naar mijn mening goedkoper zijn is omdat in China de arbeidslonen over het algemeen lager is, dus de delen waarvoor de Chinese forwarder de Nederlandse partij niet nodig heeft is goedkoper en zo kun je uiteindelijk goedkoper uit komen. Maar misschieb heb ik het helemaal verkeerd? Dan hoor ik dat graag. En dan heb ik het over goedkoper in de zin van 100 USD per 1 cbm bijvoorbeeld.
 8. Bedankt voor jullie reacties. Ik heb FOB quote van de leverancier gekregen, dat betekent dat zij de vracht en export customs clearance en dergelijke verzorgen tot aan de haven in China. Dat is dus geregeld. Verder heb ik quotes gekregen van Chinese forwarders voor transport vanaf de haven in China tot aan mijn deur in Nederland. Dan hebben de forwarders toch ook rekening gehouden met wat er in Nederland nog moet gebeuren en dat aan mij doorberekent in de quotes? Of willen jullie zeggen dat vaak nog extra kosten bij komen die ze eerst niet hebben genoemd? Verder heb ik op aanraden van ChinaTradeConsult dus op de forum gezocht naar CISF en ik kreeg topics over mensen die tot aan de haven in China hebben geimporteerd en zo nog allerlei kosten moeten betalen bij de processen die op de haven in Rotterdam pas plaatsvinden. Dat is toch hier niet ter sprake aangezien ik een quote krijg tot aan mijn deur? Ik heb ook een shipping quote gekregen van mijn leverancier. Die gaan toch niet in zee met freight forwarders die je min of meer oplichten met extra kosten die ze pas noemen als de vracht in Nederland is aangekomen? Verder moet ik inderdaad nadenken over de verzekering. Ik hoor graag van jullie, misschien moet ik inderdaad de hogere kosten nemen en een Nederlandse expediteur inschakelen. Bedankt!
 9. Beste mensen, Chinese freight forwarders zijn vaak goedkoper dan lokale freight forwarders. Oplichterspraktijken komen echter bij Chinese freight forwarders veel vaker voor, heb ik mij laten vertellen. Dat neemt niet weg dat er vast vele zijn die gewoon legitiem zijn en je niet oplichten. Ik weet echter niet hoe ik goede Chinese freight forwarders kan vinden. Kunnen jullie wellicht mij een paar aanraden? Ik zoek vooral freight forwarders die ook via de spoor kunnen verzenden, maar via de zee is ook prima. Alvast bedankt! -xbcc
 10. Bedankt voor je reactie. Als ik klaar ben met studeren zal ik in de bijstand met sollicitatieplicht kunnen komen (ik heb geen werk). Vanuit daar kan ik toch bijstand voor zelfstandigen aan kunnen vragen? Zie hier https://www.werkbedrijfrvn.nl/werkzoekenden/27-jaar-of-ouder/ik-wil-een-eigen-bedrijf-starten/ Verder zie je in artikel 2, lid 1 B dat algemene bijstand kan worden verleend aan: ''de persoon of de echtgenoot van de persoon die uit hoofde van werkloosheid een uitkering ontvangt en die een bedrijf of zelfstandig beroep begint dat levensvatbaar is;'' Ik mag van mijn familielid alleen kapitaal lenen als blijkt dat de cijfers inderdaad laten zien dat ik producten met winst kan verkopen. Dus als ik een facebook advertentie naar mijn webshop stuur en het is winstgevend, dan kan ik lenen om grote voorraad te kopen. Dit ivm risicobeperking voor hem.
 11. Beste mensen, Ik ben een 25 jarige student en over een maand heb ik mijn master afgerond. Voordat ik aan mijn masterscriptie begon heb ik een webshop opgericht die niet winstgevend was. Die heb ik verder ook gesloten. Ondertussen heb ik heel veel geleerd en mijn tweede poging van het openen van een webshop zal heel waarschijnlijk wel slagen. Momenteel ben ik gestopt met het ondernemen zodat ik mijn scriptie kan afmaken. Hierna wil ik de nieuwe webshop oprichten. Ik weet dat het ondernemerschap al mijn tijd en energie zal kosten. Mentaal kan ik geen extra bijbaan aan, naast het oprichten en runnen van mijn webshop. Daarom wil ik een beroep doen op de bijstand voor zelfstandigen om bijstand te krijgen in mijn levensonderhoud. Bedrijfskapitaal zou ik eventueel van een familielid kunnen lenen. Is er een redelijke kans dat de bijstand wordt toegekend als het bedrijf verder levensvatbaar wordt gevonden? Of zal de gemeente mij verplichten om toch, naast het ondernemen, te gaan werken om in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien? Alvast bedankt.
 12. Hartelijk dank Manon. Ik heb me zojuist ingeschreven.
 13. Hartelijk dank voor de reacties! Jullie hebben valide argumenten naar voren gebracht. Voor nu is het inderdaad verstandig om eerst te kijken of ik winstgevend ben en pas later advies ga vragen aan een professional als ik grote winsten behaal. Ik heb inderdaad niet stilgestaan bij het feit dat je voor het runnen van een webshop veel moet typen. Ik zal echter toch doorgaan met het openen van een webshop en met behulp van mijn muis en stemherkenning de eventuele mails enzo beantwoorden, zoals ik dat nu ook doe. Het lijkt me dan ook verstandig om voorlopig niet te reizen aangezien dat moeilijkheden met zich meebrengt waardoor ik niet kan herstellen van mijn schouders, denken jullie ook niet? Je kunt dus inderdaad de kosten die je hebt gemaakt vóór het oprichten van je rechtspersoon met terugwerkende kracht declareren. Ik heb de relevante hoofdstukken in het handboek ondernemen gelezen, maar een paar vragen worden daar niet beantwoord. Ik heb bijvoorbeeld andere projecten gehad die niet winstgevend waren en die ik dus ook heb laten zitten. Ik heb daarbij kosten gemaakt, bijvoorbeeld betaald voor het maken van een site, hosting, freelancer inhuren en ook dingen als betalen voor een premium membership op een forum zodat ik aan informatie kan komen. Kan ik deze kosten dadelijk ook declareren ook al heeft het niet te maken met mijn huidige project waarvoor ik een rechtspersoon opricht? Je moet dus bijvoorbeeld met een app je uren bijhouden om aan de urencriterium te voldoen. Dit heb ik de afgelopen 5 maanden niet gedaan. Betekent dat dan dat ik het niet op kan geven en ze dus niet meetellen? En wat raden jullie aan, nu al een rechtspersoon oprichten of dat pas doen als ik winstgevend ben?
 14. Hallo allemaal, Ik denk dat het handig is om mijn levenssituatie kort te schetsen, dat zal het een en ander duidelijker maken. Ik ben nog student en ik moet alleen nog mijn scriptie schrijven dan ben ik afgestudeerd. Het probleem is dat ik RSI heb aan miin schouders van het te veel computeren, daarom kan ik de komende half jaar waarschijnlijk niet mijncscriptie schrijven. Ik kan alleen de muis gebruiken en ik werk ook staand. Ik ben al een half jaar aan het oriënteren om te gaan ondernemen. Ik heb besloten om producten te importeren direct van China naar Amerika en het ook in Amerika via een webshop te verkopen. Ik sta op het punt om mijn eerste advertentie te draaien en er is een kans dat ik winstgevend ben en dat ik snel kan schalen. Ik heb een paar vragen en als iemand ze kan beantwoorden zou ik erg dankbaar zijn. 1) Zijn er bepaalde constructies die het te betalen belasting verminderen? Ik heb het een en ander onderzocht en ik kwam op de constructie van Seychellen IBC plus een trust. Is het zo dat dat alleen legaal is als ik ook daadwerkelijk in Seychellen woon? 2) Als ik voor die constructie naar Seychellen moet gaan verhuizen en ik dat niet wil, is het misschien verstandig om nu al een belastingadviseur of iets dergelijks te raadplegen voor constructies binnen Nederland? Of is dat niet nodig en moet ik gewoon een eenmanszaak oprichten en mij inschrijven in de kvk waarbij de standaard regels als zelfstandigenaftrek etc gelden? 3) Aangezien voorlopig geen verplichtingen heb in Nederland zou ik ook naar Seychellen kunnen verhuizen. Is het zo dat ik pas na 183 dagen in Seychellen te hebben gewoond niet meer belastingplichtig ben in Nederland? Of hoe zit dat? Ik zou dan bijvoorbeeld nu al verhuizen en na een half jaar voor 2 a 3 maanden op vakantie kunnen komen naar Nederland om mijn studie af te maken en dan weer terug naar Seychellen. Of zie ik iets boven het hoofd? 4) Ik ga na het afstuderen sowieso de wereld rondreizen terwijl ik aan het ondernemen ben op mijn laptop. Ik zou dat echter ook nu al kunnen doen : verhuizen naar Seychellen om vervolgens rond te reizen in andere landen. Zie ik hier iets over het hoofd wat mij tegen zal houden? 5) Als ik in Nederland blijf, dan lijkt het me verstandig om mij eerst in te schrijven in de KVK voordat ik mijn eerste advertentien draai? De gedachte hierachter is dat ik anders niet de kosten voor het adverteren kan opgeven als kostenpost bij de belastingaangifte? Of werkt het ook met terugwerkende kracht? 6) Ik heb al veel uren gelezen en onderzocht over het ondernemen. Telt dat mee bij het urencriterium van 1225 uren? Hoe wordt dit gecontroleerd als je dit opgeeft? Alvast bedankt! [verandering: titel]

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept