ijscoman

Super Senior
  • Aantal berichten

    126
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door ijscoman

  1. Daarom verwacht ik ook als antwoord dat hij dit niet actief doet. Doet hij dit wel, is hij er niet geschikt voor of aan het jokken. Maar al zou ik een nieuwe boekhouder onder de arm nemen die het wel doet/gaat doen, zal ik het zelf ook nog zelf nalopen. Ik heb het bijna afgerond en ben dan erg benieuwd naar zijn reactie.
  2. Volgens mij gaat het nergens over facturen die een onduidelijk zakelijk karakter hebben, althans dat is bij mij niet van toepassing. Ik zie nog meer reacties over de "verantwoordelijkheid tegenover de belastingdienst". Ik heb en hou zelf de touwtjes in handen en niks wordt doorgestuurd nadat ik goedkeuring geef, dus die verantwoording zal ik ook nooit blind aan een boekhouder over laten. Ik ben wel van mening dat controle of alle facturen aanwezig zijn erbij hoort, want ik heb liever dat we dit beiden doen zodat er ook echt niks gemist kan worden. Bedankt voor de reacties, ik kan hier mee vooruit.
  3. Ach nee. Dit is geen persoon van uurtje factuurtje. We hebben vaste tarieven per kwartaal. De ontbrekende facturen verwerken voor 2022 om de ib in orde te kunnen maken en we kunnen het weer afronden. De vraag was enkel of het vanzelfsprekend is dat er niet/wel wordt gecontroleerd, de rest weet ik wel af te handelen.
  4. Hier nog niet aan gedacht. Hij kan er in feite niet om heen als de balans op het banksaldo niet klopt. Heel benieuwd hoe hij dit precies oplost, ik vrees een privé opname want dat is de makkelijkste weg. De lijst uitzoekstukken was prima geweest, dan had ik dit topic niet hoeven openen. Hier en daar een klein bedrag zou ik mij niet druk om maken, ik vergeet bijv. heel vaak de factuur van het gebruik van de zakelijke rekening erbij te voegen. Maar het is op het einde jaar onmogelijk dat dit totaalbedrag minder is geworden vergeleken het bedrag vorig jaar dus zou vooral hij in één oogopslag zien dat er wat ontbreekt. Dit niet doorgeven onder mom van "tja ik zie het wel, maar hoef het niet te verklappen" is niet de relatie die ik zoek met iemand die ik inhuur mijn admin in orde te maken. Daar hoort imo een zekere controle bij dat alles voor 99% erbij zit. Anders kan ik beter einde jaar zelf alle getallen doorgeven dat hij enkel de ib aangifte en jaarcijfers in orde maakt. De cijfers bij elkaar optellen lukt iedereen wel. Ik ben bijna klaar zelf uit te pluizen wat mijn kosten zijn geworden, en dan zal ik die even vergelijken met zijn jaarcijfers en aankaarten wat er ontbreekt met de vraag of hij dit ook over het hoofd heeft gezien. Als dit niet bij zijn taak hoort, neem ik aan dat hij dit dan ook zal vertellen. Ik schat zo'n ruime 2000 euro aan ontbrekende kosten. En natuurlijk ook gemiste btw teruggave. Gelukkig ontvang ik tegenwoordig bijna alle facturen per mail dat dit bijna niet meer gemist kan worden in de toekomst.
  5. De btw aangiftes heb ik niet nagerekend, maar ga er vanuit dat het er niet in zit, Als ik 500 aan bijv. Hanos heb uitgegeven kan hij niet weten of het hoog of laag btw tarief is zonder de factuur te hebben gezien, dus onmogelijk de juiste btw aangifte doen. Betreft de jaarcijfers heb ik nu ik alle ontbrekende facturen heb verzameld meer kosten dan hij er in heeft staan.
  6. Hij doet de btw aangifte. Ik verzamel de door mij ontvangen facturen en geef deze af, samen met de bankafschriften. En mijn eigen verstuurde facturen staan al klaar in mijn boekhoudprogramma.
  7. Ja, misschien wel handig voor de betaalde versie van het boekhoudprogramma te gaan. Al weet ik niet hoeveel tijd dit kost, alles inscannen en uploaden is natuurlijk wat meer werk dan een ideal betaling verrichten en de factuur op de mail op te slaan, dat is slechts seconden werk. Of valt dit wel mee? In de zomer heb ik soms niet eens tijd om wekelijks mijn eigen facturen te versturen, in de winter daarentegen heb ik zeeën van tijd, vandaar dat ik nu alle afschriften met de facturen aan het matchen ben en gewoon veel dingen zie ontbreken die hij eigenlijk ook niet kan missen. Ik zal even om duidelijkheid van de boekhouder vragen of hij hier iets aan bijdraagt of enkel de bedragen op en af trekt en al komen er daardoor onlogische percentages uit de jaarcijfers dat hij zich daar niet om bekommert. Prima, maar dan weet ik dat dit voor mij een klusje is om alles na te lopen in deze periode.
  8. Ik geef hem per kwartaal alle facturen en afschriften en doet hij de aangifte. BTW op en af tellen kan ik prima zelf, maar de aangifte ib en jaarcijfers in orde maken, balans en afschrijvingen wil ik goed laten doen. Soms is het wat complexer en zou ik zelf mee vast kunnen lopen. Ik kijk wel met een schuin oog mee, daarom weet ik dat er soms facturen missen terwijl bijv. wel duizenden euro's afgeschreven worden, waarbij de factuur nog ontbreekt. Maar ook dat tussentijds wel veel omzet wordt gedraaid maar geen kosten voor ijs worden gemaakt (die factuur zat er bijv. niet bij) moet er ergens een belletje af gaan lijkt me. Iemand ergens op attenderen dat er waarschijnlijk iets ontbreekt, meer omzet en minder kosten in een tijd van gestegen inkoopprijzen. Facturen waarvan het bedrag niet leesbaar is lijkt me, wat je ook hebt afgesproken niet vanzelfsprekend dat daar geen reactie op komt. Ik merk dat de meningen verdeeld zijn, dus ik zal hem eens zelf vragen wat hij met de afschriften doet, deze wel of niet grondig na loopt of puur alle bonnen verzamelt en op de knop drukt en de boekhouding daar mee klaar is. In dat geval kan ik het net zo goed zelf en einde jaar alleen de ib aangifte laten doen ja.
  9. Vanuit mijn boekhouder komen er nooit vragen na het afgeven van de administratie per kwartaal. Ook als ik soms weet dat een factuur er niet bij zit, of verloren is gegaan en dit bedrag dus wel op de afschriften zichtbaar is wordt hier niet naar gevraagd. Omdat ik nu 2022 aan het afronden ben loop ik alles zelf nog even helemaal na, kom ik bijv. ook een factuur tegen die niet helemaal juist is uitgeprint en het bedrag niet zichtbaar is. Bij de afschriften staat hier en daar wel een vinkje alsof dit wordt nagelopen, dus ik ging er min of meer van uit dat dit gedaan werd en beschouwde de gemiste factuur als een vergissing of dat het later nog wel in orde werd gemaakt. Nu bij het nalopen van 2022 kom ik voor zo'n 1500 euro aan facturen tegen die er niet in zitten. Mijn fout, ik moet ze aanleveren maar in hoe verre is het vanzelfsprekend dat een boekhouder de afschriften grondig naloopt of overal wel een factuur bij volgt ter controle?
  10. Wat ik niet kan begrijpen is dat wanneer je bij dit voorstel geen meter rijdt, maar wel 4 leuke hobbyauto's op de openbare weg voor je flat geparkeerd hebt dit dus geen kosten met zich mee brengt. Ik zie 20 jarigen al de oudere 7 series, jaguars en een Amerikaan voor de deur hebben staan want die kosten amper wat in aanschaf en als je slechts 3000 km per jaar rijdt is dat dus prima te bekostigen, daar waar nu nog de wegenbelasting je wel 3x laat nadenken om zo'n zware auto aan te schaffen. Over enkele jaren als de diesel bestelbus niet meer welkom is in de binnensteden voorzie ik ook een aanwas van personen auto's met aanhangertjes. Kleine zelfstandigen als schilders, hoveniers, cateraars, loodgieters zullen de bestelbus omruilen voor een stationwagen met aanhanger, eerder dan een EV bus van 75k waar nog geen retour Amsterdam-Rotterdam mee mogelijk is.
  11. Huren klinkt leuk, dacht ik ook met mijn seizoenswerk maar 3-4 maanden een bus huren (vaak nieuwere modellen) en er pak'm beet 25.000km mee maken zal men veel duurder uit zijn. Beter rij je in niet de nieuwste modellen en schors je deze de rest van het jaar zodat je verder ook geen kosten hebt voor het stilstaan van deze auto's. Voor de huurprijs gedurende zo'n zomer zou je elk jaar een gebruikte in eigendom van kunnen aanschaffen.
  12. Ik bedoel meer de bedrijfsactiviteit. Ik heb in het verleden weleens plannen gehad om sport te geven in mijn loods, maar na zoeken op google stuitte ik toch wat op vervelende situaties van bedrijven die toch in de clinch kwamen te liggen met de buurt. Geeft geen overlast zou je denken, maar afgunst van een boze buurman valt daar misschien ook al onder.
  13. Moet er ook een omgevingsvergunning worden aangevraagd?
  14. Bedankt voor de tips. Ik ga nog wel een keer langs en vraag dan wel een handmatige bon als de printer nog steeds niet werkt met mijn gegevens er al vast op. Het is een van de weinige garages waar je nog wel even tussendoor kan komen als hartje zomer mijn bestelbus gemaakt moet worden, wat altijd eens kan gebeuren. Bij de merk garage mag je over 3 weken terug komen, dat kan ik mij niet veroorloven bij pech.
  15. Goedendag, Bus laten maken bij de garage, opgehaald en meteen met de pin betaald en toen opeens "ach mijn printer is kapot" dus de factuur nog niet meegekregen. Inmiddels 2 maanden verder na enkele keren zeuren om de factuur alsnog te sturen ben ik er een beetje klaar mee hier nog energie in te steken. Het schijnt dat dit bedrijf dit bij meerdere klanten op deze manier doet. Wat is er mogelijk, zelf de kosten maar opgeven dmv bankafschrift/pinbonnetje (ook btw) en een notitie maken dat dit bedrijf nalaat de factuur in orde te maken met als bewijs de mails en apps met de verzoeken waarop geen reactie is gekomen? Ik kan die man moeilijk aan de haren trekken om iets te laten uitvoeren, geen eens tijd voor dit gedoe.
  16. De ene concurrent is de andere niet. De Jong richt zich vooral op festivals, verkooppunten en doet daar naast ook het verhuur. Voor elke opdracht zullen ze personeel in moeten zetten, door de vele andere activiteiten zullen ze niet zo staan te springen om de kleine partijen, dus voor de hoofdprijs en anders maar niet. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand voor een feestje tot 100 personen 600 euro voor een ijsje gaat betalen terwijl legio aanbieders voor de helft komen. Wij richten ons voor 90% op verhuur en zetten pas personeel in zodra het wat drukker wordt. Voor 2 partijen in ongeveer 6 uur kan je prima op pad gaan.
  17. Ik denk dat je de vraagstelling niet goed hebt gelezen. De prijzen ga ik juist wijzigen in meer flexibele prijzen. De offerte knop overal laten verschijnen is de bedoeling, hier wordt gelukkig veel gebruik van gemaakt. Ook al staan de prijzen beschrijven, er staat onder de tabel een duidelijke tekst: In de prijstabel staan de veel voorkomende bestellingen. Voor elk aantal gasten maken wij een offerte op maat. Vrijblijvend: Een offerte aanvraag is geheel vrijblijvend en geen directe reservering. Wij sturen u eerst een offerte op maat. De reden hier van is dat er geen directe reservering kan worden gedaan, ik wil zelf bepalen of de aanvraag interessant genoeg is en rendabel te maken is. Anders heb ik de hele zomer vol staan met partijen van 50 personen van Groningen tot Maastricht.
  18. IJskarren zijn wel allemaal voor hetzelfde tarief te kiezen, echter gaan we niet snel met elke ijskar op pad. Dan geef ik aan dat deze al verhuurd is. Het wordt een te grote puzzel om voor elke ijskar aparte tarieven te rekenen. Zodra ik aangeef welke ijskar wél beschikbaar is dan is het ook altijd prima. Nooit problemen mee gehad. Onze kracht is wel weer het assortiment aan ijskarren waar mee we wat willen uitstralen. Een pagina "over ons" hadden we vroeger in de menu balk, echter hier wordt zelden of nooit op geklikt. Er is hier gewoon weinig interesse in. Mensen gaan regelrecht naar info of de prijs, daarna verlaten ze de site of vragen ze een offerte aan. Nog geen 1% kijkt op het kopen "over ons". Deze hebben we nu ergens in de footer staan. De overige punten zijn wel interessant om ze nog even op de i te zetten voor het nieuwe seizoen start. Zelf twijfel ik er nog aan of er meteen voldoende impressie wordt weergegeven. Misschien een voller foto album onderin of zal dat de aandacht weghalen en staat het nu wel goed? We hebben inmiddels weer een hele reeks leuke foto's op mooie locaties verzameld. Al scrollen de meeste bezoekers al niet eens helemaal naar beneden...
  19. We zijn met ons concept wel goedkoper dan bijv. een ander foodtruck concept zoals smoothies, cocktails, snackwagen die besteld kan worden. Tijdens Corona hadden we voldoende werk, daar waar luxe bedrijfsfeesten met alles er op en er aan niet door gingen, werd dan maar een snackwagen en ijskar tussendoor besteld. Dus mocht het allemaal wat minder luxe worden zal het ijsje vast nog wel blijven. Ik ben vorig jaar in elk geval zeker een 10-15% omzet misgelopen uit angst een hogere prijs te rekenen. Toch zonde.
  20. Dan is een vanaf en tot prijs misschien wel het best, ik denk dat weinig bezoekers daar van afhaken en toch nieuwsgierig zijn wat de kosten worden. Met onder de tabel een korte uitleg waarom de prijzen kunnen verschillen. Lijkt mij wel logisch dat de prijs wordt bepaald afhankelijk van een volle agenda (dus meer inzet personeel etc.) Heb ik dure prijzen in juni dan mis ik alsnog de kleinere particulieren feestjes die soms heel leuk aansluiten op een opdracht. Ik heb de reiskosten al in de prijs berekend. We gaan niet naar Groningen of Zeeland, bij een aanvraag meld ik gewoon dat dit niet rendabel is en ze beter een andere aanbieder kunnen huren. We gaan wel weer naar Groningen als het om een bedrijfsfeest van 800 personen gaat, dus ik wil niks uitsluiten en het zo aantrekkelijk mogelijk maken ons toch om een offerte te vragen. Het komt dan ook nog voor dat er na die opdracht weer een heel klein feestje in Groningen is wat je dan toch weer even mee pikt met een uurtje scheppen, zonder hier de hoofdprijs voor hoeft te vragen. Zet je de reiskosten er wel bij was die particulier al afgehaakt om een offerte aan te vragen. Nu heb ik alsnog de vrijheid een aanbod te doen of niet. Ik wacht nog even af wat anderen hier van vinden. Opmerkingen over de rest van de site altijd welkom. (overzichtelijk genoeg, te veel ijskarren weergegeven? Meer sfeerfoto's op locatie? lettertype goed leesbaar? )
  21. Bedankt voor de reactie Ron. Er komt geen dynamische calculator, er komt een indicatie van de prijs op de site zoals deze nu ook is maar dan een vanaf tot prijs, dan weet de klant wat het minimaal en maximaal gaat kosten. De klant moet altijd eerst een offerte aanvragen en dan krijgen ze deze op maat. Dat is nu ook eigenlijk al zo. Ik denk wel dat bepaalde klanten op basis van prijs beslissen, in combi met een goede indruk en nette referenties. Scholen, zorginstellingen, particulieren zitten toch allemaal met een budget. Ze wachten een tijdje met reageren (vragen dus meerdere offertes aan) en daarna vernemen we vaak dat we een goede offerte hebben gegeven. Met vaste prijzen ga ik hoger zitten en dan zal ik deze klanten deels verliezen (denk ik). Deze klanten zijn vooral lucratief als je voor een grotere klus in bijv. Utrecht bent en je krijgt een aanvraag voor een ijskar in Utrecht, op een tijdstip wat goed uit komt en bijna geen extra tijd kost, op dat uurtje serveren na. Deze opdrachten wil ik graag binnen halen en daarom een hele scherpe offerte kunnen aanbieden. Staat er 350 op de site, klikken deze door. Staat er 250 tot max 350 op de site, vragen ze misschien toch een offerte aan. Of zal ik mij vergissen? In de zomer krijg je de bedrijven van wie het budget wat minder belangrijk is, die reageren vaak meteen dat het prima is (hebben waarschijnlijk de prijs op de site ook al bekeken). Maar die kan ik dan de hogere prijs aanbieden, nu zit ik vast met mijn (lage) prijzen. Of is het een idee de prijzen op de site te laten staan, met aantekening dat deze in de zomer kunnen verschillen?
  22. Ik zat te denken om bijv. het blok van 200 bolletjes tussen vanaf 250 max 350 te laten kosten. Momenteel is dit 275. Dit veranderen in vanaf 250 tot 350 is mijn idee. Maar hoe komt dit over op iemand die op de site belandt en niet begrijpt dat we voor elke opdracht een andere prijs kunnen hanteren? Een korte uitleg, hoe wij te werk gaan en waarom wij altijd een offerte op maat geven omdat we de beste aanbieding per aanvraag willen doen? Ik hoor graag hoe jullie hier over denken? Het kopje zelfservice zal helemaal verdwijnen overigens...
  23. Dus aankopen met een factuur van meer dan 450 euro, maar bestaande uit meerdere onderdelen onder apart onder dat bedrag zitten mag je dus in één keer afschrijven? Ik kan dus ook voor 1500 euro aan hout halen (diverse planken), er een ijskar van maken en deze in één keer afschrijven. Koop ik een ijskar op maat bij een timmerman, dan kan dit niet. Kon het lastig vinden op google.
  24. Wel interessant, en bijv. een muis na aankoop van een PC? Of...30 ijsscheppen á 25,00 per stuk? Is dit dan één investering of zijn het er 30?
  25. Beste leden, Nu ik een eigen loods heb aan mijn bedrijfswoning ben ik aan het overwegen of ik mijn hobby (krachtsport) wat wil uitbreiden en er een leuke club te beginnen. Vooral in de wintermaanden heb ik te veel vrije tijd. Een eigen gym was altijd al een droom, maar het risico was mij te hoog. Ik zit gevestigd op een bedrijventerrein waar categorie 2 bedrijven gehouden mogen worden. Mijn wens is om een kleine gym te openen met max 20-30 leden, meer wil ik niet en hoeft ook niet. Het moet vooral een gezellige club worden. Wat in het nadeel kan werken is dat als ik een commerciële fitness ruimte open men bang is voor te veel passanten in de straat en de buurt hier op tegen zal zijn en zal vrezen voor een invasie aan auto's, wat ze ook al probeerden te voorkomen toen ik er met mijn catering zaak kwam wonen. Daar hoeven ze eigenlijk niet bang voor te zijn, ik wil echt maar 20-30 leden wat zal inhouden dat er gemiddeld 5-10 mensen per dag bij mij komen trainen in de 12 uur dat ik open ben. Dat is gemiddeld 1 bezoeker per uur, op de piek tijden wellicht 5-8. Ik heb zelf 10 parkeerplaatsen, maar mijn loods is slechts 200 m2. Zou het een voordeel opleveren om er een vereniging van te maken, met een max van 30 leden om zo meer kans te maken op een vergunning? Is de huur van de loods dan aan de vereniging (ikzelf en partner zijn dus eigenaar van de loods) te verhuren zodat ik er nog wel een maandelijks bedrag van pak 'm beet 800 euro aan over te houden? Is verder een juridisch adviseur de juiste weg om uit te zoeken wat op mijn terrein mogelijk is?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.