Jump to content

termsheet

Senior
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-4
 1. ja sorry had met mijn comments afgeweken van TS zijn verhaal. Excuses daarvoor. Ik zal nog wel mijn eigen topic starten wanneer ik wat dingen duidelijker heb. Sorry heren!
 2. 1) als er nooit omzet is geweest kun je ook geen verzekering betalen. 2) De keuze voor een BV is niet vanwege aansprakelijkheid maar vanwege het doel van het aantrekken van investeerders en daarbij heb je een entiteit nodig die aandelen kan uitgeven. 3) Dat begrijp ik maar dat is niet het argument hier.
 3. Heel duidelijk. Super info! Hartelijk dank.
 4. Dat begrijp ik maar is dat een STAK? En hoe doe je dat als je internationale investeerders aantrekt? Moeten die ieder met een Nederlandse bv meedoen of gewoon als particulier?
 5. Hoe ziet dat SPV eruit? een STAK? En hoe doe je het als elke deal een andere groep internationale investeerders betreft?
 6. Super. Ik zal ze een bericht sturen. Hartelijk bedankt!
 7. tja wat is werk. Ik heb de situatie die ik bedoel duidelijk omschreven. Zolang op dit forum geen mensen van de fiscus gaan deelnemen blijf je dit soort discussies krijgen. Ik ben naar bed, mijn advies, vraag het de fiscus zelf of een erkend adviseur.
 8. Ga dat maar eens aantonen EN in waarde bepalen. Er zijn geen klanten, geen orders, geen transacties.
 9. Die zelfde link zegt ook: ''een factor die meeweegt in de ‘gebruikelijkheid’ van een salaris, is bijvoorbeeld dat de continuïteit van het bedrijf in gevaar zou komen bij een hogere loon. Bij ‘structureel verlieslatende ondernemingen’ kan dat namelijk aanleiding zijn om een verzachtende oordeel over de hoogte van het loon te stellen. Immers: het zou ongebruikelijk zijn een loon te bieden dat de cashflow van het bedrijf niet kan dragen.'' Deze discussie heb ik vaker zien voorbij komen en er wordt dan heel makkelijk gewezen op dat DGA salaris en dat dat verplicht is. Dat i
 10. met geen geld op de rekening bedoel ik letterlijk geen geld, geen omzet niks. De bank rekening is sinds de oprichting leeg gebleven. Dus letterlijker dan dat kan ik het echt niet maken. Dus iemand start vandaag een bv. opent een bank rekening. en gaat vervolgens werken om omzet te genereren als DGA en enige werknemer. In de komende 12 maanden lukt het hem niet om maar 1 cent omzet te genereren, de bank rekening heeft LETTERLIJK geen bij- en afschrijvingen. In deze situatie ben je NIET verplicht tot het uitkeren van een DGA salaris. En het wel of niet verplichten van het afdragen van loonheffi
 11. Ik geloof persoonlijk ook niet dat de fiscus je uberhaupt 1 cent laat reserveren voordat je aan die DGA richtlijn voldoet maar dat is meer de vraag wat je doet met geld dat er is. Ik had het over een situatie dar er geen rode cent op de bank is binnengekomen. Dan valt er niks te verplichten. Als er geld is dan geldt eerst die DGA eis daar ben ik het ermee eens. Je leest wel dat ze soepel zijn met reserveren voor bepaalde kapitaal uitgaves maar daar zou ik niet vanuit gaan. Nogmaals, als er geen geld is op de bank kun je ook niks afdragen, ook de fiscus begrijpt da
 12. Als het verplicht was om ergens een dga salaris vandaan te toveren dan kan ik blijkbaar toveren volgens de fiscus, dan start ik er vanavond nog 10!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept