Jump to content

Domein 158

Senior
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • How did you find us:
  maak een keuze
 • You are:
  maak een keuze
 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Company or organization name
  Domein 158
 • Address
  Oude Oostrumseweg 14, Venray, 5802CC, Netherlands
 • Branch
  ICT/ automatisering
 • Branch 2
  ICT/ internet
 • Branch 3
  Communicatie & marketing
 • Website address
 1. Domein 158

  Domein 158

 2. Een .com kan je controleren op https://whois.icann.org/en. Maar ik verwacht dat het niet mogelijk is om jouw website zonder de webmaster offline te krijgen. Ik zou als ik jou was schriftelijk alle diensten opzeggen en geen facturen meer betalen.
 3. Controleer eerst op https://www.sidn.nl/ wie de eigenaar is van de domeinnaam.
 4. De nameservers verwijzen naar Openprovider. Jouw domeinnaam wordt op dit moment gehost op een server binnen Openprovider.
 5. Deze regeling is alleen van toepassing indien u telecommunicatie-, omroep of elektronische diensten levert aan particulieren. Bron: https://www.drv.nl/belastingadvies/artikelen/MOSS-regeling-voorkomt-registratie-in-verschillende-eu-landen/
 6. Ik denk dat je deze vraag het beste kan stellen op https://www.webhostingtalk.nl/. Hier zijn veel hostingprovides actief, waarvan het grootste gedeelte ook werkt met WHMCS.
 7. Bedankt. Ik dacht het correcte antwoord te weten, maar zat er naast. Blijkbaar moet ik het bij domeinnamen houden en dit soort vragen aan boekhouders overlaten.
 8. Hoe kom je bij mijn boekhouder terecht? Ik heb de betreffende zin overgenomen van Bob83 en deze hoort als citaat te dienen. Kan iemand dit corrigeren?
 9. Daar moet je wel mee opletten, sommige hosting partijen vragen belachelijke prijzen voor een .nl registratie. Er zijn voldoende betrouwbare partijen waar je voor zo'n 5,00 EUR per jaar een domeinnaam kan registreren. Ik zou voor een partij kiezen die voor de registratie als voor de verlenging dezelfde prijs hanteert.
 10. Ik heb mijn reactie gebaseerd op de beschreven situatie. Wat wil je als vorige eigenaar van de domeinnaam nu beginnen? De domeinnaam is op een eerlijke manier verkregen en bewijzen dat er sprake is van auteursrechtelijk materiaal op een blog lijkt me lastig. Je weet niet wie de huidige domeinnaamhouder is en of er wel of niet sprake is van overtreding. Helemaal voor een partij als SIDN die gaat over de uitgifte van .NL domeinnamen.
 11. Ik koop domeinen in bij een groot bedrijf in Duitsland. Die sturen mij een 0% factuur. - CORRECT De verlegde BTW geef tel ik bij in de kwartaalaangifte als BTW en als voorbelasting. - ONJUIST, hier kan / mag je nu niks meedoen Mijn boekhouder stelt dat deze inkopen omdat ze binnen EU zijn niet meetellen voor de KOR. Hij stelt dat ik de domeinen bij een Nederlands bedrijf moet inkopen dat dit voordeliger is omdat de KOR dan wel meegerekend kan worden. - Je kan niks doen met de verlegde BTW bij de inkoop. Mocht je jouw domeinnamen bij mij of via een andere partij afnemen ontvang je een factuur met 21% BTW. Deze voorbelasting behoort wel tot kwartaalaangifte en is van invloed op de KOR berekening.
 12. Het exacte tekst / blogbericht maakt voor de huidige eigenaar weinig uit. Eenvoudig de oude tekst terug zetten was zeker de makkelijkste en snelste manier. Het gaat hun om de opgebouwde domein- / paginawaarde met de inkomende links.
 13. Ik heb enkele Nederlandse klanten die op deze manier werken en hun domeinnamen via mij vastleggen. Ook al is er sprake van gebruik van auteursrechtelijk materiaal welke eerder op de website stond, ik acht de kans erg groot dat diegene er mee weg komt.
 14. Domeinnamen kunnen na verloop van tijd zeker in waarde toenemen of zakken. Waar heb je deze nihil waarde op gebaseerd? Heb je al geprobeerd om de domeinnaam opnieuw te koop aan te bieden?
 15. Ik zou er niet aan beginnen. Als het een grote partij is ben je dadelijk alles kwijt. De domeinnamen lijken erg op elkaar en jullie verkopen precies hetzelfde. De kans op verwarring is aannemelijk en de zaak wordt vervolgens in het voordeel van de eiser beslist.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept