Hey Johannes,
Het lijkt een geweldig idee, en zeker voor succes vatbaar! Ik zal wat dingen opnoemen waar je tegen aan kan lopen. Dit is niet om je te demotiveren hoor! Ik zal niet dieper ingaan op de locatie, en de andere wettelijke aspecten. Deze spreken over het algemeen voor zich. Ik zal eens dieper in het beheren van een cafetaria duiken.
Een cafetaria, is een type onderneming waar veel werk in zit. Dus niet even de winkel openen en klanten bedienen. Het is constant klanten bedienen, frituren, schoonmaken, voedsel bijhouden. En aan het eind van de dag alles schoonmaken, en aan de begin van de dag weer hetzelfde. Nadat een klant zijn kroketje heeft gegeten weer met een doekje over de tafel heen. Voor de andere klant weer bediend wordt, je moet tegelijk ook op de patatjes letten dat ze niet overbakken.
Ik heb een vriend die dagelijks minimaal 12 uur meedraait om zijn snackbar draaiend te houden, dit is dan een cafetaria die al een aantal jaar meedraait. Heb je al nagedacht over het uit handen geven van bepaalde taken? Zoals de schoonmaak bijvoorbeeld? Heb je al nagedacht over hoeveel mensen je in dienst wil hebben? Of wil je liever alles zelf doen?
En veel succes met het uitwerken van je idee!