Jump to content

eknol001

Newbee
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Recent activities

  1. Een klant van mij heeft de volgende vraag, waar ik graag wat input van jullie wil. Mijn klant is een BV (werkmaatschappij) met 3 aandeelhouders, allen holding BV's. In de loop van de jaren zijn er rekeningen voor management fee van de 3 holding B.V's aan de werkmaatschappij gegaan die uiteindelijk niet betaald konden worden door de werkmaatschappij, dit heb ik netjes in de rekening couranten geboekt en rente overgerekend. Nu is er een vraag van de 3 aandeelhouders of ze hun vordering op de werkmaatschappij niet kunnen omzetten in eigen vermogen, b.v. als agio storting.
  2. bedankt voor je reactie, Helder en eerlijk. Ik zal bij Uniforce gaan kijken of dat wat voor mij biedt.
  3. Ik heb een eigen BV en Holding. Mijn partner heeft ook een eigen BV en Holding. Onze werkzaamheden zijn totaal verschillend. Kunnen we een BV oprichten waarin we beide elk 50% v.d aandelen hebben met recht op winst en elk maar 33% (of minder) hebben van aandelen die recht geven op besluiten in de aandeelhoudersvergadering? Als dit kan lijkt mij het gevolg dat zowel ik als mijn partner een arbeidscontract met deze nieuwe BV aankunnen gaan en loonbelasting en sociale premies moeten betalen. We zijn effectief "gewone" werknemers geworden van die BV? Gevolg is volgens mij dan ook da
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept