JacobV

Senior
  • Aantal berichten

    96
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JacobV

  1. 3 minuten geleden, Joost Rietveld zei:

    Briljant! En verdiend.

    Dank je  wel Jacob

     

    3 minuten geleden, Joost Rietveld zei:

    Briljant! En verdiend.

    Dank je  wel Jacob

    Zeker verdiend. Het geeft wel aan hoever IVB gaat om achter de namen van de "klagers" te komen. Waarvan zijn pretenderen nooit zelf bericht gehad te hebben. Preciezer: de klagers die zich online uitspreken. De heer Schouten had voor die tijd al iets getwitterd blijkbaar. Over iets doen tegen fake negatieve reviews. Wordt er ook gekeken naar wat te doen bij fake lofzangen?

     

     

  2. Henri: wees mild naar jezelf. Foute keuzes maken we allemaal; ook degenen die ons kapittelen. Dat iemand toevallig niet deze fout heeft gemaakt met deze partij, betekent geenszins dat zo iemand perfect is. Het feit dat Invorderingsbedrijf al jaren zo doorgaat en er vele honderden gedupeerden zijn, betekent dat het uitermate simpel is om deze fout te maken. Het uiterlijk van hun website met een overheidsuitstraling, hun gedrevenheid om middels nep reviews bovenaan de Google pagina te blijven staan en hun doordachte aanpak bij het kiezen van de doelgroep (kleine zelfstandigen) maken succes verzekerd. Van deze fout maken dan, niet het eindresultaat. Getuige publicaties op FTM, EenVandaag, Zerocover en Klacht.nl.

     

    The Feedback company showt louter positieve beoordelingen, maar het is dan ook niet mogelijk om zelf iets neer te zetten. Dat gaat dan waarschijnlijk op uitnodiging en mijn vermoeden is dat alleen gelukkige klanten er eentje krijgen ;)))))

  3. Op 8-11-2022 om 20:31, Derow2011 zei:

    Beste mensen, ik zoek hulp. Ik heb al een topic hier gelezen over Invorderingsbedrijf bv. Ik heb zojuist een aangetekende brief gestuurd en een mail waarin ik aangeef mijn 3012,54 euro terug gestort wil hebben, omdat ze nalatig zijn geweest met hun zorgplicht en wanprestatie naar mij toe.
    Ik krijg dan alleen in de mail terug 'De soep word niet zo heet gegeten' 
    Ze hebben mij leeg getrokken, compleet. Niet alleen die 3012,54 is verlies, maar ook de wanbetalers zijn een flink verlies voor een klein eenmanszaakje zoals mij.
    Aangifte staat klaar om in te leveren bij de politie, ik heb alle bewijzen van dien, dat ze mij nooit te woord staan, nooit bellen, mij belachelijk maken in mails onderling en factuur op factuur op factuur blijven sturen. Ik loop op dit moment compleet vast en ik vraag aan jullie 'Hebben jullie een tip of adviezen voor mij welke stappen ik verder zou kunnen ondergaan naar dit bedrijf toe? Alvast bedankt!

     

     

    Lees even je DM ajb...:))

  4. Op 18-10-2022 om 14:18, Little zei:

     

     

    Goed dat Trustpilot er eindelijk iets aan doet! Je ziet ook gelijk nog amper nieuwe reviews... Nu Google nog, daar gaat deze club vrolijk verder. 

    Amper nieuwe reviews? Dat geldt dan voor positieve reviews, want de laatste keer dat ik keek...zag ik maar liefst 6 negatieve beoordelingen achter elkaar, binnen een week..die normaliter al gerapporteerd en op onzichtbaar geweest zouden zijn.

  5. Op 1-9-2022 om 14:45, Norbert Bakker zei:

     

     

    Nep-reviews zijn sinds kort bij wet verboden, en ik kan me zo indenken dat "inspiratieteksten"  en verplichte reviews om korting te krijgen (feitelijk betaalde reviews) daar ook onder vallen.

     

    De ACM heeft in 2021 al eens een boete van € 100.000,- uitgedeeld aan een bedrijf vanwege misleidende recensies

     

    VANDAAR dat Trustpilot nu voorzichtig wordt? Om niet meegezogen te worden als het fout gaat? ONDERSTAANDE staat nu boven de site van IVB als mededeling door Trustpilot zelf:

     

     

    Waarschuwing  Toon minder

    We're currently investigating this company and the reviews on this page.

    In addition and in accordance with our "action we take" policy we have sent a formal cease and desist notice to this business regarding misuse of the reporting tool, which is a breach of our guidelines.

    We are currently investigating the impact and the additional actions to guarantee the representation of the business.

  6. ....En er staat er weer eentje: bij Trustpilot Incassocenter: zou het ACM ooit ingrijpen?

     

    Petra

    1 review

    NL

    18 uur geleden

    <mod-edit: geciteerde tekst verwijderd, kan juridisch op HL terugslaan>

    Een slechter bedrijf heb ik nog niet eerder meegemaakt! Incassocenter is een bedrijf die je niet helpt je geld terug te krijgen! Ik ben 6000,- euro verloren terwijl ik daarvan maar 800,- euro heb teruggekregen. Het bedrag dat mijn debiteur moest betalen was 1500,- euro! En dan met prachtige verhalen. Die totaal niet kloppen. 2 weken geleden al een review geschreven. Ik werd meteen gebeld door het Incassocenter dat ze mij tegemoet konden komen als ik mijn review zou verwijderen. 500,- euro zo ik krijgen. Ik ben akkoord gegaan en mijn review is verwijderd maar mijn geld heb ik niet gekregen! Ook niet nadat ik een mail had gestuurd! <mod-edit: geciteerde tekst verwijderd, kan juridisch op HL terugslaan>

     

    IMG_8785.jpg

     

     

  7. Op 1-9-2022 om 14:45, Norbert Bakker zei:

    Nep-reviews zijn sinds kort bij wet verboden, en ik kan me zo indenken dat "inspiratieteksten"  en verplichte reviews om korting te krijgen (feitelijk betaalde reviews) daar ook onder vallen.

     

    De ACM heeft in 2021 al eens een boete van € 100.000,- uitgedeeld aan een bedrijf vanwege misleidende recensies

    De vele nep reviews zijn zo ongeveer het bestaansrecht van dit bedrijf; je leest niks anders dat dat mensen overstag gingen vanwege de gunstige verhalen. En de afgekochte reviews - omdat mensen de rekening toch erg hoog vonden - boden een uitweg.  Niet te geloven dit :(

     

     

  8. Op 11-8-2022 om 18:16, E. Pinar zei:


    Ik heb zonet zelf een review geplaatst op trustpilot want ook ik ben  een slachtoffer geworden van hun wanbeleid.  Had ik maar eerst alles goed opgezocht en gelezen. Soms  heb je het zo druk met ondernemen en dan ga je af van vluchtig 5 sterren reviews op trustpilot te kijken en hun cijfer te zien van 4,6. 
    Ik heb mij dan ook niet echt verdiept en alle reviews gelezen. Wat mij opvalt is dat het elke keer dezelfde patroon is betreft hun werkwijze. .

     

    Maar zelfs al kijk je beter naar de reviews; je moet heel goed en ver spitten. Iemand beschreef op Trustpilot hoe de reviews 'op uitnodiging' tot stand kwamen. Ik heb m ook zien staan, maar niet opgeslagen. Iemand anders wel en deze staat bij Zerocover. Uiteraard verwijderd bij Trustpilot, zoals de meeste negatieve kritieken. 

    Hieronder de tekst :

     

    Onlangs wees iemand me op een klant die openlijk vertelde hoe dit afgekocht werd . De beoordeling was uiteraard al snel weg. Ik kan dus geen link plaatsen maar wel de tekst plakken: Van ene Rachél, 2 augustus, op uitnodiging.
    (niet ondenkbaar dat ze zelf inderdaad hun teksten aanleveren, want ze lijken allemaal op elkaar).
    1 STER VOOR DANNY WIE ZIJN EIGEN REVIEWS SCHRIJFT.

    Toen ik mijn borg niet terug kreeg heb ik contact met incasso center opgenomen.
    Daar werd mij uitgelegd dat er geen kosten voor mij zouden komen en dat dit allemaal voor de debiteur zal zijn. Eindstand: borg terug maar nu willen ze 116 euro incasso kosten er vanaf halen. Toen ik zei dat dit niet was afgesproken zei Danny dat hij zou regelen dat de kosten lager werden. Dat vind ik ten eerste al omkoperij maar oké! Hebben ze vervolgens ook het lef om zelf een review over zichzelf te schrijven zodat het voor mij makkelijker zou zijn. Of zoals hun het noemen; een inspiratie tekst….dankjewel dat jullie het zelf schrijven zodat ik het alleen nog maar ‘hoef te kopieëren en plakken.’
    Moest op 5! verschillende links die review plakken en eindstand hebben ze alsnog de volledige 116 euro eraf gehaald.

     

    Danny, zoals je zelf toen al hebt geschreven! Danny bedankt…..

  9. Op 20-6-2022 om 12:43, Benno030 zei:

    Ik heb zelf meegewerkt aan dit artikel: https://zerocover.nl/hoe-incassobureau-het-invorderingsbedrijf-zn-klanten-om-de-tuin-leidt/

    Met mij nog tientallen anderen. Er lijkt een opening te zijn gevonden. Het contract met invorderingsbedrijf/incassocenter kan je per direct ontbinden. Dit vanwege foutieve informatie en referenties op hun site. Dit lijkt nu ook voor de rechter gebracht te gaan worden. 

     

    Hopelijk binnenkort meer. En succes allen!

     

     

    wie weet is dit aanleiding voor FTM en @ Jan-Hein Strop om een deel twee op te starten? 

  10. Op 2-2-2022 om 13:59, cfvandermeer zei:

    Hallo ik ben ook met hun in zee gegaan en heb hetzelfde verhaal wat kan ik nu het beste doen gr cf

    Wat ideetjes: kijk hier eens: https://www.facebook.com/search/top?q=incassocenter-invorderingsbedrijf-slachtoffers. Ene meneer Ed Pach wil actie ondernemen geloof ik.

     

    https://www.ftm.nl/artikelen/undercover-bij-het-incassobureau-dat-zijn-eigen-klanten-uitknijpt

    (journalist Strop wijdde hier een onderzoek en artikel aan).

     

    En het was op tv: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/miriam-werd-gedupeerd-door-een-incassobureau-ik-voel-me-besodemieterd/

     

    Hou ons op de hoogte ajb. En vooral: sterkte plus lange adem.

  11. Op 27-5-2021 om 01:16, atlas1302 zei:

    Ja dat klopt, het is allemaal zo misleidend als wat. Maar toch als je na de intake fase zegt, sorry binken your time is up...het is jullie niet gelukt. Want dat is alleen de fase wat no cure no pay is, daarna begint de meter te lopen als een dolle.

    En daar moet je niet in mee gaan en voorkomen, laat ze maar  blaffen.

     

    Ik ben wel die ene keer over de streep gegaan, maar ik wist gewoon dat ome Joost niet naar Cabo gaat om daar z`n bonnetje te declareren. Dus dat was snel einde oefening.

     

    Maar het blijven geniepige mannetjes die het allemaal mooi voor elkaar hebben, hun verdienmodel is gewoon de mensen erin te laten trappen. Ik vind dat persoonlijk onbeschoft zaken doen.

    Die misleiding is hun handelsmerk. Dat hebben ze blijkbaar nodig om klandizie te trekken. Dat moment na de no cure, no pay (voor het sturen van een paar brieven of mailtjes, als dat al wordt gedaan....en zo ja...al dan niet bewust verkeerd geadresseerd...zodat de debiteur niet reageert...dus dan maar de volgende stap....en de meter gaat lopen als een dolle...) begint de show.  Dat lees je in elke negatieve review - zolang deze niet is weggebonjourd. 

     

    Hoewel ze claimen overal ter wereld kantoren of contactpersonen te hebben, is het je redding geweest dat je ver weg zat. 

     

    Het heeft helemaal niets van doen met zaken doen in mijn optiek. Het is een val opzetten, en na het dichtklappen blijven persen zonder er noemenswaardig iets zinnigs voor terug te doen.  Ik schat dat het percentage vaste klanten uit tevredenheid erg laag is....

  12. 2 uur geleden, atlas1302 zei:

    Beter nog om helemaal uit de gevaren zone te blijven, en opletten hoe en aan wie je betaalt.

    Tja, zou dat even mooi zijn :)  Als je vooraf wist wat en waar de gevarenzone was? Of dat er twee spelers onder een kap waren? Het feit dat er zoveel gedupeerden zijn (en bepaald niet allemaal Ome Kees en Tante Sjaan...integendeel...heel veel zelfstandigen of mensen met een bedrijf, geeft denk ik wel aan dat een en ander goed ingekleed is. De geknutselde reviews zorgen voor een vertrouwenwekkend beeld). Plus hun fameuze voorwaarden. Deze heren laten niets aan het toeval over; vandaar het mega grote aantal gedupeerden.

  13. 12 uur geleden, atlas1302 zei:

     

    Verder vind ik dat deze twee spelers onder een kap gewoon geboycot moet worden, het lijkt mij  een leuke wedstrijd is voor hun concurrenten die het wel goed bedoelen. Of druk even een nieuwe wet erdoor dat  alleen gekwalificeerde deurwaarders mogen optreden. Beschermd vak en ben je er ook vanaf.

     

    Het idee was er ook om een keurmerk voor incassobureaus in het leven te roepen. De voorzitter van de NVI zei toen in de TV uitzending dat Invorderingsbedrijf daar nooit voor in aanmerking zou komen. Die moeten sowieso een deurwaarder inschakelen omdat ze deze mensen niet zelf in huis hebben, dus kun je zo iemand beter zelf inhuren lijkt me? IVB zit er alleen als kostenpost tussen....

  14. Op 29-4-2021 om 20:10, atlas1302 zei:

    Ongelooflijk dit, dat het nog steeds zomaar kan...

    Inderdaad ongelooflijk,,,en het gáát maar door. Het houdt niet op, niet vanzelf. Er is zo te zien een eindeloze stroom mensen die dit kunnen onderbouwen:

     https://www.facebook.com/Incassocenter-invorderingsbedrijf-slachtoffers-109524381277139

    https://www.klacht.nl/incassocenter/

    https://www.klacht.nl/invorderingsbedrijf/

     

    Het ziet ernaar uit dat Follow The Money cq EenVandaag Jan-Hein Stroprustig een deel 2 en zelfs 3 kunnen maken.  

    Was er niet in het weerwoord van de eigenaren van IVB te horen dat het slechts 1 medewerker was die incidentele foutjes had gemaakt en daar op aangesproken 

    ging worden? En dan kwam al-les goed en we (ze) leefden nog lang en gelukkig!  

  15. En ik kreeg deze toegestuurd: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6777577931951640576/?commentUrn=urn%3Ali%3Acomment%3A(ugcPost%3A6775830842410442752%2C6777577889941471232)

     

    Ene 

    Don Ceder wil incassobureaus aanpakken.

     

    Don Ceder• 2deAdvocaat | Kandidaat Tweede-Kamerlid #4 ChristenUnie | Fractievoorzitter ChristenUnie Amsterdam | lid VU adviesraad | NATO 2030 Young Leader1 w • 1 week geleden

    6 jaar geleden zat ik voor het eerst als jurist bij Pauw om te praten over incassobureaus die te hoge kosten vorderen. Toen nog een relatief onbekend probleem, maar inmiddels zijn er mooie stappen gezet.

  16. IVB moet het nog steeds van eigen geplaatste reviews hebben: er is nu een andere site naast Trustpilot: The Feedback Company.

    https://www.feedbackcompany.com/nl-nl/reviews/invorderingsbedrijf/

     

    Die beloven dit: Feedback Company garantie:

    Echte klantfeedback

    Geen manipulatie

    Geverifiëerde gegevens

    Bemiddeling bij klachten

     

    Op 2 maart geeft hun zusterbedrijf Incassocenter ze een echte geverifieerde review: uiteraard een dikke 10.....

     

     

  17. Op 7-11-2020 om 13:06, atlas1302 zei:

    Maar aan de andere hand worden de schuldenaren ook steeds wijzer, een incasso cowboy daar schrikt niemand meer van. Dan kan je de wedstrijd nog winnen en dan blijkt de schuldenaar failliet te zijn, dan sta je daar met je dwangbevel ,,in naam des konings,,

     

    Weten jullie dat op Kaapverdië (africa) helemaal geen deurwaarders bestaan? Weet je hoe relaxed dat is. De Koning (s) dreigde eens...ik bel wel even een collega op die daar rondloopt, en toen heb ik nooit meer iets van hem gehoord.

     

    Gerechtsdeurwaarders, OK. Die hebben kennis van zaken en advocaten in hun team, en soms kan je die hard nodig hebben.

    Jeetje, zelfs collega's in Kaapverdië. En op Mars. Als dat geen vertrouwen wekt ;)

    Inderdaad kun je beter direct een gerechtsdeurwaarder in de arm nemen in plaats van dat via een incassobureau te laten doen. Dat is alleen maar een extra stap (kostenpost).

    Daar komen hun klanten pas naderhand achter. Is er al iets bekend over dat incasso- of kwaliteitsregister???

  18. Op 5-11-2020 om 20:03, MarjoS zei:

    Ja, dat is waar ze beroemd ( berucht) mee zijn  geworden. En daarnaast hebben ze het erg druk met het plaatsen van positieve reviews waarin de werkzaamheden van deze knakkers wordt bejubeld en de reviewers nog net niet in katzwijm vallen.  

    O ja: de reviews. Was er niet een heel logboek of zwartboek waarin pagina's aan reviews werden ontmanteld? Compleet met bewijs en links, naar geleende profielen van mensen? Die link naar dat document staat hier vast nog wel ergens tussen.....

  19. Zojuist, JacobV zei:

    atlas1302: Kon er niet zomaar vanaf daar ging nog wel wat touw trekken aan vooraf. De stagiaire die mijn mails beantwoordde had een fout gemaakt, en daar anticipeerde ik met succes op. Als de 800 euro aan voorschotten niet betaald werden, dan zouden ze geen werkzaamheden meer verrichten.

     

    LOL...inderdaad; niks meer aan werk verrichten. Deal! Uit de test cases die de journalist van FTM had gedaan bleek sowieso dat een belangrijk deel (14 dagen brief) niet was uitgevoerd. 

     

    atlas1302: Bovendien zit ik hoog en droog in Africa, dus Joost komt sowieso niet snel deze kant op

    Als je deze Joost-mag-het-weten moet geloven zijn ze mondiaal bezig. Ter land, ter zee en in de lucht als het ware. Zo valt op de website en in hun reviews te lezen....daarbij zal vermoedelijk die andere meneer het mogen opknappen. Die ook het interview met dhr Strop deed (ben even zijn naam kwijt).

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.