AuthenticImport

Senior
  • Aantal berichten

    94
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door AuthenticImport

  1. 5 minuten geleden, RubenT zei:

    Ik raad je aan om deze werkzaamheden goed te concretiseren, zodat jullie allebei weten waar het om gaat. Wat is helpen? Hoe moeten producten worden afgerekend? In welk systeem, moet er iets worden bijgehouden? Hoe snel moeten bezorgingen worden gepland? Bij welke vervoerder? Hoe vaak en hoe laat komen koeriers afhalen die geholpen moeten worden, etc.

     

    Dat zal uiteraard worden besproken, maar idd handig dit exact te vermelden.

     

    Helpen is te woord staan, vragen beantwoorden, en verkopen afrekenen via ons eigen kassasysteem wat gekoppeld is aan de webshop/voorraadbeheer.

     

    De bezorging inplannen indien het gaat om een product wat de klant zelf niet kan meenemen. Dat kan direct online worden ingepland bij onze koeriersservice. Een kwestie van de gegevens van de klant invullen, afmetingen van het product en de datum van bezorging. We hebben 3 bezorgmomenten per week die binnen onze, en ook de openingstijden van de onderhuurder liggen.

     

    Hoe vaak er koeriers komen hangt af van hoeveel grote producten er verkocht worden.

     

    Ik ben nog vergeten de openingstijden op te nemen in het contract, dat is uiteraard ook van belang.

  2. Goedemiddag,

     

    Ik heb grote winkel van zo'n 600m2 op een B locatie, die ik (tijdelijk) voor een mooie prijs huur. Omdat ik van plan ben volgend jaar een wereldreis te maken heb ik bedacht een deel van de winkel (150m2) onder te verhuren aan een andere winkel. Ik wil hier ongeveer 1000 per maand voor vragen, de energiekosten zullen we delen. Ik heb al een geïnteresseerde kandidaat, en toestemming van de eigenaar van het pand.

     

    Dit is een mooie prijs voor zo'n ruimte op deze locatie. Wat ik in ruil hiervoor van de onderhuurder vraag is enkel mijn klanten te helpen, af te rekenen, en de koerier te helpen inladen wanneer er een kast opgehaald wordt. Voor het inpakken van webshop bestellingen stuur ik 2x per week zelf iemand naar de winkel om dit te regelen. Ik verkoop veelal duurdere producten, er zijn niet heel veel verkopen per dag, dus ze zullen hun handen hier niet vol aan hebben.

     

    Een aantal zaken die ik zelf bedacht heb op op te nemen in het contract zijn :

     

    - De stroomkosten worden gedeeld. Omdat het om een grote, niet geïsoleerde ruimte gaat is het niet rendabel de ruimte te verwarmen. Het gas is momenteel dicht gedraaid. Onderhuurder staat vrij de verwarming te gebruiken, alle kosten voor gas zullen echter voor rekening van onderhuurder komen.

    - Onderhuurder zal klanten van verhuurder helpen, producten afrekenen, bezorgingen voor grote producten inplannen, en koeriers helpen inladen. Verhuurder zorgt voor afhandeling van eigen webshop bestellingen die met PostNL bezorgd kunnen worden.

    - De kosten voor Buma / Stemra zullen worden gedeeld
    - Muziek: Muziek zal worden afgespeeld van de afspeellijst van verhuurder, uitbreiding is mogelijk in overleg indien de muziek aansluit bij de sfeer van de winkel.

    - Verkopen zullen zullen gescheiden worden met eigen pin systeem.

    - De producten zullen van elkaar gescheiden blijven, en dienen enkel geplaatst te worden in de ruimtes zoals aangegeven op de plattegrond (nog opnemen in contract)

     

    Mijn boekhouder raadde mij aan een sectie op te nemen waarin beide partijen een vertrouweingspersoon aanwijzen die samen met een 3e onafhankelijke vertrouwenspersoon uitspraak kunnen doen bij een eventueel geschil. Hier zou ik mij verder nog in moeten verdiepen met een jurist.

     

    Eventueel nog iets dat de onderhuurder de ruimte gecontroleerd heeft op verboden goederen/zaken en dat de verantwoordelijkheid tijdens afwezigheid van verhuurder bij de onderhuurder ligt? Mag dit? Ik vertrouw deze personen, en ga hier absoluut niet van uit, maar je wilt jezelf wel goed indekken natuurlijk

     

    Wat zijn verder zaken die ik moet opnemen, of rekening mee moet houden?

     

    Alle tips zijn welkom!

     

  3. Op 29-9-2023 om 16:56, DaMedia zei:

    Je bedrijf verkopen is ook een optie. Dan ben je overal vanaf en kun je met iets anders opnieuw beginnen. Iemand kan dan een lopend bedrijf overnemen.

     

    Met de omzet van het afgelopen jaar, en het gebrek aan aan vaste vestigingsplaats (werk altijd met tijdelijke huurcontracten) zit er niet heel veel waarde in de goodwill vrees ik. Daarnaast denk ik ook niet dat ik dit zou willen, aanzien ik mijn bedrijf eventueel wel nog wil gebruiken om in de toekomst om te zetten in een andere vorm

     

    Op 29-9-2023 om 21:32, Meubelmaker zei:

    Via een veiling zoals Troostwijk verkopen.

    Veel collega’s in de meubelbranche doen dat bij een bedrijfs beëindiging, meestal nadat ze al een uitverkoop hebben gehouden.

     

    Dat zou echt mijn allerlaatste optie zijn, maar so far heb ik betere opties open liggen.

     

    Momenteel denk ik er aan een deel van mijn winkel onder te verhuren aan een andere ondernemer, voor een leuke prijs, in ruil voor bezetting van mijn eigen winkel terwijl ik weg ben. Ik heb al een kandidaat die geïnteresseerd is. Ik zal hier een ander topic over openen aangezien ik hier ook nog wat vragen over heb.

     

    Bedankt voor de reacties in ieder geval!

  4. Goedemiddag,

     

    Jaren heb ik met veel plezier oude meubels en woonaccessoires uit Azie geïmporteerd en verkocht. De laatste 2 jaar is het mij langzaam steeds meer tegen gaan staan (vooral het hebben van een fysieke winkel) en ik twijfel of ik nog wel door wil gaan. Ik heb fantastische tijden gehad, mooie inkoopreizen gemaakt, een aantal leuke projecten ingericht en met fantastische unieke spullen gewerkt. Ik merk echter dat ik toe ben aan iets anders, ik ben nog maar 29, dus waarom niet.

     

    Ik wil het liefst iets gaan doen wat mij meer fysieke vrijheid geeft, minder locatie gebonden is. Gelukkig heb ik de laatste jaren ook aardig kunnen sparen. Ik wil in ieder geval ongeveer een jaartje gaan reizen, en tijdens deze reizen hier en daar op opdracht het een en ander gaan importeren. De ideeën zijn nog een beetje vaag, maar ik heb de tijd om deze tijdens de reis langzaam vorm te gaan geven. Reizen werkt inspirerend, mijn eerste reis heeft zelfs geleid tot de oprichting van mijn bedrijf.

     

    Ik wil begin volgend jaar vertrekken. Ik zie het niet zitten om iemand in te huren om de winkel over te nemen in die tijd, daarnaast zit ik na een gedwongen verhuizing ook niet op de beste plek, en heb ik de marketing door mijn gebrek aan interesse ook aardig verwaarloosd.  Lang verhaal kort, ik wil er zelf niet veel werk meer aan hebben.

     

    Ik kan natuurlijk een uitverkoop organiseren met een mooie korting, maar uit ervaring blijkt dat je altijd met een aanzienlijk deel blijft zitten. Daarom overweeg ik mijn collectie ergens in consignatie te geven. Loods5 is ook iets waar ik aan denk, maar met nog zo'n 100 m3 op voorraad en een huurprijs van 375 per m2 per jaar, plus 15% van de omzet zie ik dat niet erg winstgevend zijn. Daarnaast kan ik daar moeilijk downsizen als de collectie krimpt, je huurt namelijk gewoon een vast oppervlakte.

     

    Ideaal zou zijn om mijn collectie bij een gevestigde winkel die deels soortgelijke producten verkoopt uit handen te geven. Ik heb een aantal winkels op het oog waar ik nog contact mee op wil nemen. Ik vrees wel dat het lastig wordt het gehele assortiment bij één locatie af te geven, maar we gaan het zien.

     

    Wat zou een interessant percentage om aan te bieden aan deze winkels? Wat zijn mijn andere opties? Kent iemand misschien nog een vergelijkbaar concept als Loods5? Wat zijn overige zaken waar ik nog rekening mee moet houden? Of hebben jullie misschien een heel andere suggestie?

     

    Al het advies is welkom.

     

    Bedankt!

  5. Goedemiddag,

     

    Met mijn bedrijf importeer en verkoop ik unieke meubels en woondecoraties. Ik verkoop momenteel nog vooral aan particulieren, maar heb ook een aantal winkels die af en toe bij mij inkopen als groothandel. Ik heb vaak zitten wikken en wegen om meer te gaan focusses op groothandel, ik was eigelijk veel te gehecht aan de producten, en de winkeliers hebben natuurlijk een aardig oog ontwikkeld. Die kiezen de mooiste items er tussenuit voor 50% van de prijs (niet altijd, maar die mogelijkheid bestaat natuurlijk). Echter ben ik er wel achter dat volume met eigen import toch ook veel kansen (maar ook meer werk) meebrengt, dus daar wil ik mij o.a ook meer op gaan focussen.

     

    Voor groothandel is 50% ex BTW redelijk gangbaar geloof ik, zo heeft de winkelier een aardige marge. Winkeliers komen (als het goed is) ook regelmatig terug, dus daardoor is het natuurlijk ook mogelijk om veel korting aan te bieden, naast het feit dat dit ook een must is natuurlijk, als je wilt dat je producten interessant zijn voor winkeliers.

     

    De laatste jaren heb ik, zonder hier in de marketing heel erg op in te spelen, ook af en toe wat verkocht aan restaurants en winkels, waaronder één groot project. Momenteel ben ik bezig met een nieuwe webshop/website.  Het geeft mij eigenlijk veel meer trots en voldoening om onze producten te leveren aan restaurants en winkels, openbare plekken waar je de items nog eens terug kan zien en kan bijdragen aan het geheel. Daarom wil ik mij hier meer op gaan focussen en komen er op de nieuwe website specifieke pagina's om dit soort bedrijven aan te trekken.

     

    Nu ben ik een beetje zoekende naar wat een passende kortingstrategie zou zijn voor deze bedrijven/grote orders. Iets wat voor beide kanten interessant is. De groothandelkorting (50% ex) is voor mij alleen interessant om aan winkeliers aan te bieden, aangezien die vaak lang klant blijven en vaak terugkomen. Een restaurant is, als eenmaal ingericht, voorlopig wel even klaar.

     

    Particulieren verwachten ook vaak korting bij grote orders. Wat zou een goede balans zijn? Ik zit te denken aan een staffelkorting per order bedrag oid. Ik heb wel veel producten die tussen de 2 a 3000 kosten, dus bij welk bedrag zou ik moeten beginnen met de korting? Als ik bvb 5 a 10% aanbied vanaf 2000 (ik noem maar iets), dan zijn er veel producten die per definitie al in de aanbieding zijn, ongeacht verder ordervolume. Ik heb ook een aantal goedkope items vanaf €5, dus een staffelkorting vanaf x aantal producten is misschien ook niet perfect?

     

    Hopelijk kunnen jullie enige richting geven.

     

    Thanks!

  6. Bedankt voor de reacties!

     

    Op 11-9-2021 om 07:15, zzpegel zei:

    Lijkt me niet echt een topic voor HL. 

    Verder zul je in de bewuste regio denk ik weinig vinden onder de 10 Euro per vierkante meter :-) 

     

    Het gaat hier zoals Hans van den Bergh al aangeeft om advies betreft het kiezen van een locatie (binnenstad of industriegebied), niet om vraag en aanbod :)

     

     

    Op 11-9-2021 om 09:39, TwaBla zei:

     

    Je zag het al aankomen, meen ik me te herinneren. Nooit gaandeweg met de verhuurder gepraat over regularisatie?

     

    In het contract is opgenomen dat er geen contact gezocht mag worden met de eigenaar, het leek er ook op dat het eerder herontwikkeld zou worden dan regulier verhuurd.

     

     

    Op 12-9-2021 om 01:25, Bazzio zei:

    dat is ook het risico als je in een anti-kraak locatie zit en daar moet je dan ook voorbereid op zijn dat je binnen een maand weg moet..

    heb je geen potentiële alternatieve locaties bekeken in de tussentijd? 

    daarnaast is de locatie in je huidige geval een mazzeltje omdat je in een binnenstad zit!

     

    Momenteel staan er nog veel winkelpanden leeg, ook grote die juist moeilijk te vullen zijn,,,

    breng de winkelgebieden in kaart waar je zou willen zitten en ga erheen, kijk wat er leeg staat en als je iets interessants ziet, ga een praatje maken met iemand van de winkeliersvereniging, kan heel verhelderend zijn! :winking-face:

     

    Ik heb een backup locatie waar ik in geval van nood direct en voor een leuke prijs in kan, die optie is er dus. Echter gaat het hier om een minder goed bereikbare locatie in een niet aantrekkelijke stad. Ook heb ik de afgelopen 2 jaar veel rond gekeken maar vrijwel alles zou een stap achteruit zijn, dus ben ik hier blijven zitten.

     

    Ik heb een aantal leuke pandjes gezien van +350 m2 in de binnenstad, die vaak al een half jaar of langer te huur staan (+/- €12.000 p/m). Bij één heb ik nog een verzoek in behandeling staan om deze voor een aantrekkelijkere prijs tijdelijk te mogen bezetten. De rest stond er voor open, maar dan nog voor zo'n 7000 p/m.

     

     

    Op 12-9-2021 om 10:11, vloerengilde zei:

    Lever wat eisen in en het aanbod zal ruimer worden.. 

    Je verkoopt veel middels webshop, denk dat je er el bent als je een locatie met licht en ruimte heb en een aantal parkeervakken voor de deur.

    Huur zal geen probleem zijn voor een gezond bedrijf.

     

     

    Op 13-9-2021 om 20:45, Dertig zei:

    Je kan een analyse maken waar je de meeste omzet/ winst haalt. Haal je dat uit de online verkoop of uit de  verkoop uit de winkel. En dan kun je kijken,  als de verkoop in de winkel wegvalt en je dus de meeste klanten online hebt. In dat geval is de keuze snel gemaakt. Dan levert veel meer op om een afgelegen locatie te kiezen. En daarbij zou ik ook investeren in online verkoop en klanten stimuleren om online aan te kopen. 

     

    Vorig jaar was de webshop goed voor zo'n 30% van de omzet, dit jaar is dat tot nu toe 50% (mede dankzij de lockdown en winkelsluiting begin dit jaar). Het gemiddelde aankoopbedrag ligt online wel een stuk lager, voor de grote aankopen komen mensen over het algemeen toch het liefst naar de winkel.

     

    Roel J Bedankt voor je uitgebreide reactie, ik neem later even de tijd hier op te reageren ;)

     

  7. Ruim 2 jaar hebben wij antikraak op een mooie locatie een winkelruimte van zo'n 350m2 mogen gebruiken. Het zag er naar uit dat wij hier nog wel een tijdje konden verblijven, maar helaas heeft de eigenaar besloten de ruimte regulier te verhuren. Dit overigens zonder ons een eerste optie tot reguliere huur aan te bieden. Hoe dan ook moeten wij het pand binnen een maand, en mogelijk eerder al verlaten.

     

    We zijn dus met spoed op zoek naar een nieuwe locatie, wat zeer waarschijnlijk zal betekenen dat we er op achteruit gaan én meer huur zullen moeten betalen. De eisen zijn als volgt:

     

    - Regio Haarlem/Amsterdam/Aalsmeer of Utrecht (i.v.m bereikbaarheid en reistijd)

    - Minimaal 300 m2, liefst +/- 500

    - Prijs +/-€2000 p/m

    - Bedrijfshal of winkel

     

    Het aanbod wat aan deze eisen voldoet is nogal beperkt, en veel tijd is er dus ook niet. Een winkelruimte in de binnenstad ga je sws niet vinden voor deze prijs, daarom kijk ik momenteel vooral naar een bedrijfshal ergens langs de snelweg. Momenteel zitten we zo goed als in de binnenstad, hoewel het geen doorloop locatie is en de meeste klanten ons al online vinden, vind ik het toch eng de stap te maken naar een meer afgelegen locatie. Op die manier ben je toch wel écht 100% afhankelijk van online marketing, en mensen die een auto hebben om je winkel te bezoeken.

     

    We hebben een webshop, maar we verkopen een product dat veel mensen toch liever eerst in het echt willen bekijken.

     

    Wat denken jullie?

  8. Goedenavond,

     

    In een ander topic ben ik gewezen op de middeling. Dit klinkt in eerste instantie ideaal, ik ben namelijk zelf al eerder tot de conclusie gekomen dat als in in 2019 wat meer verdiend had, en in 2020 wat minder, ik een stuk minder IB had moeten afdragen. Er zijn echter een aantal zaken die ik niet helemaal begrijp in het voorbeeld van de belastingdienst, en mijn eigen berekeningen.

     

    Zie voorbeeld belastingdienst hier

     

    Er lijkt dat er in dit voorbeeld helemaal geen rekening gehouden wordt met de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en MKB winstvrijstelling. Als ik een winst behaal van €20.000, dan betaal ik daar zeker geen €7000 IB over...

     

    Berekening met de volgende cijfers:

     

    2018:          €1.600
    2019:          €26.000

    2020:          €80.000

    Totaal         €107.600

     

    Hier heb ik grofweg €29.000 IB en ZVW over betaald, waarvan het grootste deel over 2020

     

    Met middeling kom ik uit op  €35.866 per jaar

     

    Als ik dit inkomen pak en doorvoer op Bereken het kom ik uit op € 3.137 IB en € 1.285 ZVW per jaar, over de laatste 3 jaar totaal dus € 13.266. Dan zou ik €15.734 terug moeten krijgen.

     

    Klopt deze berekening? Zo niet, kan iemand mij uitleggen waarom er in het voorbeeld van de belastingdienst geen rekening gehouden wordt met de aftrekposten en winstvrijstelling? Ik snap het niet meer namelijk:grinning-face-with-sweat:

     

     

  9. 36 minuten geleden, Joost Rietveld zei:

    En de vennootschapsbelasting

     

    Die wordt pas betaald op het moment dat je winst van de BV naar privé overschrijft toch?

     

    We gaan een beetje off-topic, maar om nog even terug te komen op middeling: Ik heb de laatste 3 jaar 29k aan IB betaald. Zou ik de winst bij elkaar optellen en delen door 3, dan zou ik met de MKB winstvrijstelling, startersaftrek etc volgens "Bereken het" €3250 per jaar x 3 = €9750 betaald moeten hebben. Een behoorlijk verschil!

     

    Ik neem aan dat je de startersaftrek en MKB winst vrijstelling ook mee mag nemen met je middelingsinkomen? Of maak ik nu wel een rekenfout? Het eerste jaar heb ik de startersaftrek trouwens niet kunnen gebruiken omdat er niet veel was om iets vanaf te trekken ;)

  10. 21 minuten geleden, Branko Collin zei:

    Je zit in de buurt, maar bent er net niet. IB reken je over de winst, niet over "het deel dat ik nog niet van de ene naar de andere bankrekening heb geschoven". Met andere woorden, winst = omzet - kosten, onafhankelijk van de bankrekening waar het geld op staat.

     

    Zo werkt dat inderdaad bij een eenmanszaak, maar bij een BV wordt de belasting pas geheven over de winst als deze wordt uitgekeerd toch? (Naast de IB over het verplichte salaris dan)

     

     

    21 minuten geleden, Branko Collin zei:

    Investeringen verhogen de kosten en verlagen dus de winst; daarnaast zijn er extra aftrekposten voor bepaalde investeringen. Als er een bepaalde investering staat aan te komen, dan kan het een idee zijn die in december in plaats van januari te doen. (Merk wel op dat voor de IB de ingebruikname leidend is, niet de aanschafdatum.)


    Ik zal me hier nog eens in verdiepen idd. Alleen zijn mijn grootste investeringen momenteel de inkoop van voorraad. Dat kost me alles bij elkaar zo'n 30k per keer. Een deel daarvan zijn directe kosten (transport, fee's en inpakkosten), maar het grootste deel blijft activa tot het verkocht is, dan pas worden het kosten. Dit zal dus niet gelden als investering. Alle overige kosten die ik maak zijn ook directe kosten en geen investeringen als dure machine's, computers of de aankoop van een bedrijfspand.

     

    21 minuten geleden, Branko Collin zei:

    Middeling is het herberekenen van je inkomen over drie jaar. Dat is vooral nuttig als je sterk wisselende inkomsten hebt.


    Dat ga ik eens berekenen, aangezien ik nog niet lang bezig bent zit er behoorlijk wat verschil tussen jaar 1, 2 en 3. In jaar 2 was de winst 20x die van jaar 1, en in jaar 3 3,5 x jaar 2. In het eerste en 2e jaar betaalde ik echter nog amper IB, in jaar 3 erg veel. Het zou het dus ook kunnen dat ik op hetzelfde uit kom.

  11. Goedemiddag,

     

    Stel ik maak 80k winst, dan betaal ik dus €25.000 aan IB en ZVW, terwijl ik mezelf maar €24.000 uitkeer in een jaar.

     

    Zou ik de IB pas betalen wanneer je de winst ook uitkeert dan betaal ik dus in eerste instantie over die 24k enkel €695 aan ZVW en heb ik dus €24.000 extra om te inversteren in bijvoorbeeld extra voorraad.

     

    Is er naast een BV nog een andere mogelijkheid om de IB pas te betalen op het moment dat je de winst ook daadwerkelijk uitkeert? Of maak ik een fatale rekenfout hier?

     

    Ik besef dat de IB vroeg of laat betaald moet worden, maar door dit uit te stellen kun je hier wel meer winst mee genereren..

  12. Goedemiddag,

     

    Wij importeren en verkopen antiek uit India. Sinds vorig jaar verkopen wij op aanraden van de boekhouder sommige items tegen 9%. Dit zou mogen voor items die 100 jaar oud zijn.

     

    Omdat ik ergens toch bang ben dat de belastingdienst bij controle moeilijk zou kunnen gaan doen reken ik het 9% tarief momenteel alleen bij items waarvan het écht duidelijk is dat het om antiek gaat. Deuren bijvoorbeeld, gesloopte panden waar wij de deuren uit op kopen zijn absoluut 100 jaar of ouder. Voor meubels ligt het wat lastiger, die zijn wat lastiger te dateren.

     

    Ik denk dat zeker 70% van wat wij verkopen wel 100 jaar of ouder is, de rest is "vintage". Het liefst zou ik al deze items natuurlijk verkopen tegen 9%, maar ben toch bang daar problemen mee te krijgen.

     

    Wat voor bewijs van antiek zal de belastingdienst bij controle vragen?

  13. Op 12-10-2020 om 19:34, DS9001 zei:

    Dit heeft te maken met priveomstandigheden. Ik heb mijn moeder geholpen met het betalen van haar vaste lasten, vanwege ziekte. Dit was nogal vrij veel. (+ schulden om problemen bij haar te voorkomen).

     

     

    Zeker heb ik alles de eerste jaren keurig betaald. Dit bedrag heb je goed gegokt, 27.000 gaat over 2019.  Als ze meewerken kan ik alles eind volgend jaar afgelost hebben. Maar ze stellen zich keihard op
     

    Ik heb de belastingdienst direct 7.000 overgemaakt toen ik de aanslag binnenkreeg. Voor het overige deel wou ik een regeling treffen. Dit vertikken ze, en ze stellen zich keihard op. Dit heeft te maken met dat ik geen garantiestelling heb. Geen koophuis met overwaarde, geen eigen auto’s etc etc.  
     

    Een lening bij een bank gaat ‘m niet worden, door de 2 auto’s. 

     

    Een troost misschien dat je het geld in ieder geval niet verkwist hebt aan onnodige luxe. Maakt het verder niet minder vervelend.

     

    In je eerste post heb je het over de IB van de afgelopen jaren, maar hier over €27.000. Heb je enkel over 2019 niets betaald, of lopen er schulden van meerdere jaren? Loopt de zaak nog met de cijfers die je noemde? Dan lijkt me €27.000 nog wel te overzien? Mits je in termijnen zou mogen betalen natuurlijk.

     

    Naar aanleiding van dit topic ben ik alles zelf eens écht goed gaan uitzoeken, blijkbaar heb ik ook een flink bedrag open staan. In 2019 en 2020 ontving ik nog bijna de max huur en zorgtoeslag terwijl ik daar beide jaren geen recht op had. Dit jaar begon de boel echter pas echt te lopen. Al met al (inclusief IB 2020) moet ik nu zo'n €45.000 overmaken. Hoewel ik zelf gelukkig alles gespaard heb is het toch een flinke klap. Je hebt opeens een stuk minder spaargeld dan je dacht. Natuurlijk wist ik dat ik dit jaar aan de beurt was qua IB, maar dat het zoveel zou zijn...

  14. Wat een nare situatie, hoe dan ook hoop ik dat je er goed uit kan komen.

     

    Ik ben zelf vooral heel erg benieuwd hoe dit heeft kunnen gebeuren. Heb je de afgelopen jaren helemaal geen IB betaald? Ook geen aangifte gedaan? Heeft je boekhouder je hier niet op gewezen? Of heb je geen boekhouder?

     

    Misschien dat je je verhaalt wilt delen zodat anderen hier in ieder geval een les uit kunnen trekken.

     

    Bij een winst van €85.000 kom je (nog los van bijtelling en overige zaken) volgens mijn berekening toch al uit op zo'n €27.000 per jaar inclusief bijdrage ZVW. Een flink bedrag..

  15. Ik heb zelf niet de kennis van zaken om nog iets toe te voegen aan wat al gezegd is, maar heb wel vraagtekens bij je motivatie.

     

    Er staat geen vergoeding tegevenover het risico. Je geeft aan mee te willen werken omdat je daar nu een goede baan hebt. Waarom is het niet genoeg het bij deze goede baan te houden? Als jij als medewerker je functie goed vervult dan stopt je verantwoordelijkheid daar. Daar mogen ze blij mee zijn, en meer valt er niet te verwachten lijkt mij. 

     

    Het komt bij mij een beetje over alsof je bang bent je baan te verliezen als je hier niet meer instemt. Hebben ze hier iets over gezegd?

     

    Hoe staat het er nu voor?

  16. Op 17-9-2020 om 08:49, RikBerg zei:

    Heeft iemand tips in welke sector (horeca, sport, fashion etc.) wij dit business idee het beste kunnen testen/uitvoeren?

     

    Als je wilt focussen op een select aantal sectoren zou ik die kiezen waar jullie zelf de meeste affeniteit mee hebben. Persoonlijk zou ik mijn marketing een stuk geruster uit handen geven aan iemand met enigzins verstand van de branche en affeniteit met het product.

  17. 7 minuten geleden, TwaBla zei:

     

    Dank voor de snelle reactie! Mooi dat je ook deze invalshoek meeneemt. Misschien iets voor een blog op je site.

     

    Je hebt overigens gelijk. Ik was vorig jaar bij een boedelinkoper in de buurt van Kortijk. Die had een loods vol houten slaapkamers en eetkamers: worden allemaal voor een habbekrats verscheept naar Oost-Europa.

     

    Ik kwam ooit een Nigeriaan tegen die afgekeurde bransblussers van Australie naar Afrika importeerde. Die kon hij zo goed als gratis krijgen omdat niemand ze meer mocht gebruiken hoewel ze nog prima functioneerde. Hij heeft er aardig wat geld mee verdient. Je moet er maar op komen!

     

    Overigens worden antieke deuren en andere architectonische elementen ook steeds vaker lokaar verkocht. Dat wint toch weer aan populariteit.

  18. TwaBla Ik begrijp je punt. Er zijn bepaalde dingen die eigelijk in het land zelf zouden moeten blijven. Religieuze Antiquiteiten mogen tegenwoordig per definitie niet worden uitgevoerd, en ik ken ook geen exporteur die daar aan mee zou werken.  Dit was in de tijd van de Brittish Raj wel anders, er is toen aardig wat geplunderd. Tijdens één van mijn inkoopreizen ontmoette ik iemand die dit soort zaken in Europa opkoopt en terughaalt naar India.  Pakistan is destijds helemaal leeggehaald...

     

    Een ander verhaal is antieke deuren en andere architectonische elementen.  Ik voer regelmatig een morele discussie met mijn leveranciers over dit soort zaken en maak me aardig zorgen over de hoeveelheid die wordt aangeboden. De reden dat ik zo ben gevallen voor het land is de prachtige historie en autenticieit die je in de straten vind. Vele van dit soort gebouwen verkeren in staat van verval, wat absoluut zijn charmes, maar ook dramatische gevolgen voor het behoud heeft. 

     

    Een goed voorbeeld vind je in Mumbai. In de Bombay Rent act van 1947 is een artikel vastgelegd dat huurders beschermde tegen stijgende prijzen. Door deze zwaar verouderde wet die nog steeds in werking is stijgde de huur niet mee met de kosten van (levens)onderhoud. Het gevolg is dat vastgoed eigenaren niet langer in staat zijn ondehoud uit te voeren en gebouwen in verval raken. In de tussentijd stijgen de grondprijzen in India's financiele hoofdstad naar exorbitante hoogtes. Project ontwikkelaars liggen op de loer, maar mede door deze wet profiteert niet de vastgoedeigenaar maar die huurder van de waardestijging. Huurders worden uitgekocht, monumenten met de vloer gelijk gemaakt om plaats te maken voor wolkenkrabbers met het hoogste rendement. Alles wat vrijkomt en nog te redden valt uit dit soort gebouwen wordt door mijn leveranciers opgekocht en stroomt zo de internationale markt in.

     

    Maar wat als dit soort gebouwen gesloopt worden puur om ze te ontdoen van prachtige elementen voor de handel? Daar probeer ik me steeds meer in te verdiepen. Gelukkig zijn dit soort items voor mij bijzaak en importeer ik niet veel.

     

    Wat betreft de meubels. Die zijn afkomstig uit het hele land, overheidsgebouwen, de Insiase spoorwegen, winkel inventarissen en rommelmarkten. Ik heb met eigen ogen gezien hoe de lokale bevolking deze handelaren ook weten te vinden om daar hun oude spullen te verkopen. Items afkomstig uit bijvoorbeeld een overheidskantoor  of publieke ruimtes (je zult je verbazen hoeveel instellingen daar nog 100 jaar terug leven)  worden opgekocht bij veilingen. India is in rap tempo aan het moderniseren.  Oude treinstations worden gesloopt om plaats te maken voor hyper-moderne terminals, overheidskantoren krijgen een update en vervangen hun interieur, en steeds meer gezinnen ruilen hun oude meubels om voor iets nieuws. Ikea is in opmars. 

     

    Ja, doodzone is het, maar veel mensen wensen nu vernieuwing en hebben liever een spaanplaten kast met plastic fineerlaag. Vroeg of laat zal waarschijnlijk het besef komen wat ze hebben weggedaan. Maar ook in Nederland staan de kringloopwinkels vol met oergedelijke massief eiken kasen die voor een habbekrats weggaan. Niemand wilt het meer. Zo is het ook in India. Maar ik kan je wel vertellen dat de inkoopprijzen hoger liggen dan de gemiddelde kringloopprijs in Nederland.

     

    Betreft te werkomstandigheden van de timmermannen en restauraterus, daar heb ik weinig invloed op. Wel heb ik een keuze in met welke bedrijven ik wel en niet samenwerk. De bedrijven waar ik mee samenwerk zijn net één grote famillie, van manager tot timmerman, het is altijd een feest om daar een paar weken te verblijven. De community staat in India nog altijd boven het individu.  Ja, er zijn ook een aantal grote "corporate" achtige jonges actief in de brance, eentje waarvan de eigenaar in een nieuwe rode Jaguar rijdt. Ik ben ook eens bij een bedrijf geweest waar de portier in een mini hokje bij de ingang woonde. Daar doe ik geen zaken mee.

     

     Een gemiddelde timmerman die al een aantal jaar in het vak zit verdient bij de eerlijkere bedrijven zo'n €12 per dag. Ik zou graag zien dat dit hoger was maar heb hier nog weinig invloed op. Daarnaast schijnt het in India best een aardig salaris te zijn. Ik zag eens een vacature voor apotheker met een maandsalaris van €500. In de bus ontmoette ik een ingenieur die zei omgerekend zo'n €1000 per maand te verdienen.

  19. Goedenavond,

     

    Ik ben mij de laatste tijd wat meer aan het focussen op de duurzaamheid van de zaak om zowel sociaal als millieu bewust bezig te zijn.

     

    Sociaal

    Ik heb in het verleden op sociaal gebied weleens rentevrij geld uitgeleens als microcrediet aan kleine ondernemers in het land waar ik uit importeer, maar wil graag verdere stappen nemen. Zo denk ik er o.a over om zowel zakelijk als prive over te stappen van de ING naar bijvoorbeeld Triodos of ASN bank. Je weet natuurlijk nooit 100% wat er met je geld gebeurd, maar ze zijn in ieder geval een stuk transparanter. Het enigste wat mij tegenstaat is dat ik daar geen contant geld kan storten.

     

    Duurzaam

    De producten die ik verkoop zijn oud of van hergebruikt materiaal, wat dat betreft zit ik wel goed. Ze worden echter wel vervoerd met vervuilende container schepen. Op onze route is de trein helaas niet mogelijk, en echt duurzame alternatieven zoals hybride-containerschepen zijn er nog (bijna) niet. Tijdens mijn zoektocht kwam ik GoodShipping tegen, een Nederlandse start-up en initiatief van GoodFuels

     

    Quote

    GoodShipping rekent uit wat de uitstoot van een bepaalde vracht is en wat het zou kosten om het met biobrandstof te doen. De deelnemende bedrijven betalen het verschil in prijs tussen fossiele brandstof en biobrandstof als een toeslag aan GoodShipping. De startup gaat vervolgens op zoek naar reders, die hun schepen op biobrandstof willen laten varen. Op jaarbasis wordt de uitstoot van een cargo owner gematched met een uniek volume duurzame brandstoffen waarmee de uitstoot voor het deelnemende bedrijf tot nul wordt teruggebracht.

     

    Er zou gemiddeld 10 - 20% bovenop de reguliere zeevracht prijs komen. Nu maakt de zeevracht slechts 35% uit van de totale transport/douane kosten. Dat lijkt mij dus best te doen. Tot nu toe is dit de beste oplossing die ik ben tegengekomen om te verduurzamen op dit vlak, maar ik sta open voor alternatieven/extra's.

     

    Helaas wordt er nog wel te veel plasic (bubblewrap) gebruikt om de spullen in te pakken voor transport. We werken met verschillende exporters, de één laadt de container bij zijn eigen pakhuis, in dat gaval kan ik de opdacht geven enkel de meest breekbare items met bubblewrap te verpakken en de rest enkel in karton. Helaas mogen de containers niet in elk gebied van de standkomen, in sommige gevallen wordend de containers geladen in het ICD (Inland Container Depot), wat blijkbaar vereist dat alles in bubblewrap moet worden ingepakt. Een groot deel van het plastic her-gebruiken wij voor webshop bestellingen, maar daarna is het afval. Dat is dus nog een aandachtspuntje. 

     

    Privacy

    Momenteel adverteer ik er nog op los op Google en Facebook. Helaas hebben deze bedrijven niet altijd de beste impact op de samenleving, de data misbruik schandalen stapelen zich op. Ik zou in de toekomst minder afhankelijk willen worden van deze bedrijven, maar ben nog op zoek naar mogelijkheden. Adverteren op Bing en Pinterest is een optie, maar kan het niet volledig vervangen.

     

    Op welke manieren zou ik nog meer kunnen verduurzamen, en welke maatregelen hebben jullie zelf genomen?

  20. 9 uur geleden, TwaBla zei:

     

    De persuadables...

     

    Het denkwerk achter Persuasion Profiling komt ook uit Nederland.

     

     

     

    En zolang die technieken worden toegepast voor de verkoop van nuttige producten/diensten, of laat zeggen zelfs 3e rangs wegwerpzooi van AliExpress die eigelijk niemand nodig heeft, is er nog niet veel aan de hand (los van de millieu impact).  Het probleem is dat dit soort platforms geen tot weinig etnische overwegingen maken welk soort advertenties wel of iet toe te staan.  Nog even los van het feit of Facebook hier zelf schuldig aan is of enkel blindelings advertenties verkoopt.

     

    Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat alle poitiek of zelfs nieuws gerelateerde artikelen en adverntenties van social media verbannen zouden moeten worden. Dit is hier niet de juiste plaats voor. Je zou zeggen dat er voor deze platforms méér dan genoeg te verdienen valt aan adverteerders die een "legit" product of dienst aanbieden. Tegelijkertijd kan ik mij voorstellen dat entiteiten met een politiek gemotiveerde agenda over meer geld beschikken.

     

    Als je nieuws en politieke meningen volledig gaat verbannen zullen er nieuwe complottherorien ontstaan over censuur vrijheid van meningsuitig.  Maar waar ligt de grens? 

     

    Één van de oplossigen die in de documantaire wordt geofferd is een data tax. Dit zou moeten voorkomen dat er oneindig date wordt verzameld. Maar aangezien data in principe meer waard is dat geld zie ik hier zelf geen oplossing in. 

  21. @TwaBla De theorie wordt in de praktijk aardig ingehaald. Zoals @patmaniak al zei is dit geen houtje touwtje werk meer. De resultaten zijn angstaanwekkend. 

     

    Ik weet niet of iemand de film Inception gezien heeft?  Tijdens het kijken van The great hack zag ik direct een verband. Dat is precies wat er hier gebeurd, je plant een zaadje in iemands hoofd, al dan niet door te infiltreren in zijn dromen maar  door te bepalen welke artiekelen en video's iemand te zien krijgt. Fascinerend eigelijk om de werkelijkheid te zien in iets wat als science fiction wordt neergezet. Een betere metafoor hieroor bestaat niet denk ik.

     

    Dit artikel van de LA times geeft een samenvatting van The Social dilemma:

     

    Quote

    Jeff Orlowski’s “The Social Dilemma” may be the most important documentary you see this year. An indictment of the tech industry, the film succinctly lays out the damage being done by companies such as Facebook, Google and Twitter through their social media platforms and search engines, the how and why of what they are doing and most vitally, what needs to be done to stop it. It debuted at the Sundance Film Festival in January and has been updated since with references to the coronavirus.

     

    Like climate-crisis documentaries a generation ago, “Social Dilemma” is a dire warning and Orlowski marshals the voices of former key employees of the tech giants, plus industry critics and academics to sound the alarm. An unabashed advocacy doc, “The Social Dilemma” attempts to identify the root of the problems, but like some Facebook relationship statuses, it’s complicated.

     

    Even if you have little interest in social media or rarely Google anything, this is a worthwhile peek behind the curtain and helps explain so much of the craziness we see right now in the real world. It’s not paranoia. It’s not disgruntled former employees with axes to grind — in fact, many of those interviewed walked away very wealthy and continue in tech, bullish on its benefits, only with more altruistic ambitions.

     

    The movie opens with a quote from Sophocles: “Nothing vast enters the life of mortals without a curse.” And the veterans of Silicon Valley weigh in with tales of good intentions from the early days of social media (prior to its own vastness) even as they paint a bleak picture of the current situation. As former Google and Facebook engineer Justin Rosenstein points out, the latter’s “like” button was designed to be a tool for spreading “positivity and love,” not the behavioral tracking device it has become.

    Lees hier verder....

     

  22. Facebook en Google zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de media campagne's van menig bedrijf, en dat is natuurlijk zeker niet onterecht. Nog nooit eerder konden adverteerders hun doelgroep zo gericht bereiken. Met meer dan 5000 datapunten per gebruiker weten ze meer over ons dan wij zelf en de personen die het dichts bij ons staan. Een fantastische tool voor adverteerders, want er hoeft weinig tot geen budget verspild te worden aan gebruikers die ons product waarschijnlijk niet interessant vinden. Wij gebruiken het zelf ook, en met resultaat. So far so good.

    Uiteraard is er een duistere kant aan dit verhaal. Facebook weet meer dan wat jij doet op Facebook, ik hoef de gemiddelde adverteerder niet hier te vertellen dat het surfgedrag ver buiten Facebook in de gaten gehouden wordt, want wie heeft er geen facebook pixel op zijn webshop? Het gebruik van de verzamelde data gaat verder dan iets onschuldigs als het adverteren van producten en dinesten.. De documantaire The great hack gaat dieper in op het Cambridge Analytica schandaal, en dat is waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg. Politieke beinvloeding, de verspreiding van fake news, met als gevolg extrme polarisatie van de samenleving. Een systeem dat ooit bedoeld was om ons te verbinden zaait meer verdeeldheid dan ooit te voren. We zijn verslaafd en kunnen niet meer stoppen. Volgens experts is fake news zelfs een grotere bedreiding voor onze maatschappij dan terroroisme. Want waar gaat het heen als niemand meer iets gelooft wat hij leest of hoort?

    De door het algorimte aangestuurde personalisatie van de tijdlijn op Facebook, aanbevelingen op YouTube, en gefilterde zoekresultaten op Google krijgt elk persoon een totaal ander beeld/deel van de werkelijkheid voorgeschoteld. Wat we zien, wat we vinden, wat we voelen en uiteindelijk wat we hier mee doen wordt te koop aangeboden aan de hoogste bieder. Hiermee kunnen protesten worden uitgelokt, verkiezingen worden beinvloed, verdeeldheid worden gezaaid met als gevolg totale chaos. Beinvloeding voor persoonlijk belang gaat natuurlijk al zo ver terug als de geschiedenis, maar nooit eerder is dit op zo'n grote schaal en met zulke precisie mogelijk geweest.

    Voor de geinteresseerde zijn de documantaires "The great hack" en "The Social dilemma" een aanrader. Natuurlijk werkt ook Netflix met dit soort algoritmes, maar als we niks meer gaan geloven dan zijn we nog verder van huis.

    Het probleem is dat de meeste mensen het gevaar er achter niet in zien, en dat is niet zo gek. Niets is toch onschuldiger dan leuke foto's en verhalen van vrienden en famillie te delen, en dat is het enigste wat de bruiker aan de oppervlakte ziet.

    Ik zie als adverteerder zelf wat een ongekende mogelijkheden ik heb om te targetten. Aan de hand daarvan is het voor mij niet moeilijk dit hele verhaal te geloven en het gevaar in te zien. Behalve dat het een erg zorgwekkende ontwikkeling is, is het natuurlijk ook ronduit fascinerend hoe en dat dit mogelijk is. De techtnologie vliegt zo ontzettend snel vooruit dat de wet het niet bij kan houden. Daarom hebben deze bedrijven zo goed als vrij spel. Concretere vergaande wetgevingen zou één van de oplossingen kunnen zijn

    Mijn doel met dit topic is vooral om de discussie los te maken. Ik vraag me af hoe jullie hier over denken. Sta je er weleens bij stil bij het inrichten van je advertenties? Zie je het gevaar en de schade die dit aanricht in? Of vind je dat het hele verhaal één grote complot theorie is? Zie je een oplossing voor dit probleem?

    Brand maar los :)

  23. Een post op Instagram of Facebook heeft een zeer korte levensduur. Je kunt het best op zoek gaan naar een influencer die ook een blog heeft met veel bezoekers en goede SEO. De looptijd van het resultaat op een blog is vele malen hoger. Zolang het blog bestaat zal af en toe iemand het artiekel lezen en doorklikken naar je website.

    Wij zijn wel eens gepost op het account van de Ijhallen (100k volgers), dat leverde zo'n 80 nieuwe volgers op. "Echte" influencers met zo'n bereik zullen aardig duur zijn en met één post i verhouding weinig effect hebben. Laats toch een keer een product opgestuurd voor een vermelding, ging om een account met zo'n 40k volgers. Weinig effect van gehad.

    Klanten van ons taggen ons regelmatig in foto's van ons product in hun eigen huis. Dat gebeurdr regelmatig, is gratis en heeft alles bij elkaar zeker wel effect.

    Kortom, ik zou op zoek gaan naar een blog voor een advertorial icm social media posts :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.