Jump to content

VintageAdventures

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by VintageAdventures

 1. Dat klinkt idd als een goed syteem, ben er inmiddels achter gekomen dat je foto's dus idd niet in een excel bestand kunt uploaden, maar dus wel via een koppeling in de bestandsnaam. Ook een goede methode, moet me nog even verder verdiepen in de CSV bestanden om te kijken wat de makkelijkste manier is. Ik heb van lighspeed een tamplate gedowload maar vind deze erg onoverzichtelijk. Wat wel zeer belangrijk is in mijn inkooplijsten, is dat er in kolom A een foto van het product staat. Dit zijn nog niet de goede foto's van de fotograaf, maar is voor mijn persoonlijke referentie zodat ik weet over welk product het gaat gezien alle items uniek zijn en soms moeilijk te beschrijven. Nu lijkt het er op dat dit niet echt kan met een importsheet. Maar dat is meer iets waarvoor ik even contact moet opnemen met lightspeed denk ik. Bedankt voor de reacties! 🙂
 2. Goedemiddag, Ik importeer antieke en vintage meubels en accessoires uit India. Samen met mijn leveranciers leggen we na aankoop de prijzen met foto's, afmetingen etc vast in een excel bestand. Dit is dan mijn inkooplijst. De fotograaf maakt daarna als alle vondsten in het export pakhuis zijn aangekomen goede foto's. Deze krijg ik los toegestuurd. Om vervolgens alles in de webshop te zetten is een hele klus en gigantisch uitzoekwerk wat alleen door mij zelf gedaan kan worden. Alleen ik kan namelijk aan de hand van een foto zien van welke leverancier een item is, en op welke inkooplijst ik de details kan vinden dus. Momenteel werk ik met WIX voor de webshop, maar wil graag overstappen naar een professioneler systeem (eventueel lightspeed) waar ik een excel product import kan doen. Nu wil ik eigenlijk van die inkooplijst en product import 1 bestand maken, zo laat ik mijn leveranciers het hele template vullen en hoef ik die enkel nog maar te uploaden in we websop(waarom dubbel werk doen? Nu heb ik geen idee of dit überhaupt kan, kan er weinig over vinden op internet. De lijst moet dus iig van de volgende velden voorzien zijn, waarvan sommige zichtbaar in de webshop, en andere niet. - Inkoopnummer - Foto's - Beschrijving - Afmetingen - m3 (niet zichtbaar) - Inkoopprijs (uiteraard niet zichtbaar) - Verkoopprijs (berekend met een formule) - Categorie Mijn leveranciers vullen deze gegevens hoe dan ook al in (in een door hun gemaakte template nu), dat stukje vergt dus geen extra werk. Enkel mijn fotograaf heeft meer werk om de gemaakte foto's (tot 4 per product) aan het bijbehorende inkoopnummer te koppelen. Mijn inkoopnummers werken als volgt, stel een leverancier heet India Art. Dan wordt het inkoopnummer IA001, IA002, etc. Dit geeft mijn exporter overzicht van welke leverancier een item komt, en mij op welke lijst ik een item moet zoeken. Ik heb echt geen idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen, en of het uberhaupt mogelijk is (moet kunnen toch anno 2019?) Tips zijn ook altijd welkom!
 3. Onderhandelen in prijzen Inc lokaal tranport heeft dus geen zin. Ik koop van verschillende handelaren omdat ik een divers aanbod wil inkopen. De handelaren die ook exporteren hebben vaak een vastgesteld "FOB" tarief voor een 20 en 40ft container. Hierin zitten de inpakkosten (mijn exporter pakt dus ook alle etems van andere handelaren in), laden, transport naar de haven. Aan mijn Nederlandse transportbedrijf betaal ik dan dus het transport van de haven in India naar mijn pakhuis/winkel in Nederland.
 4. In mijn business werkt dit heel anders. Wij handelen in unieke, oude items. Prijsafspraken maak ik altijd ex fac omdat ik van veel verschillende handelaren inkoop. 1 van deze handelaren wordt uiteindelijk mijn exporteur. Het werkt voor mij dus niet om het lokale FOB gedeelte in de inkoopprijs te berekenen. Mocht ik enkel van mijn exportuer kopen is dit wel het geval. Prijzen kunnen erg afwijken, o.a door schommelende dollarkoersen en olieprijzen. Dit was de prijs voor de laatste container in oktober. Overigens was dit slechts 10% duurder dan een 20ft container in april vorig jaar.
 5. Ik werk enkel met unieke producten, voor elk item een artikel aanmaken is dus (gezien ik alles alleen doe) niet te doen. De webshop is ook nog niet helemaal lekker, ik werk met Wix en loop ook daar aardig tegen de beperkingen aan, vooral met bezorgkosten specificeren per item. Daarnaast heb ik (bijna) alleen de duurdere items als kasten in de webshop staan, iets wat mensen toch willen zien voordat ze het kopen (wellicht ook een stukje luiheid, maar heb het iig erg druk verder al). De foto's die we daar momenteel bij hebben zijn ook niet de meest aantrekkelijke, in India laten maken in de studio met witte achtergrond. Ik wilde alles voor een mooi muur gestyled op de foto hebben, maar had daar geen mooie ruimte voor beschikbaar destijds. Dat in Nederland laten doen is te duur. Verder heeft het probleem met de administratie naar mijn weten niet veel te maken met niet aanmaken van producten in iZettle. Misschien kun je dit verder toelichten? Je input wordt zeker gewaardeerd! Geloof dat je het al gezien hebt, maar toch nog even; De website; http://vintageadventures.nl Instagram; http://instagram.com/vintageadventuresnl Je kunt op de foto's op Instagram zien dat we veel meer producten hebben dan momenteel in de webshop staan.
 6. Bij onze laatste 40ft uit India hebben we zo'n 2000 betaald voor transport vanaf de haven in India naar onze winkel in Zaandam. De transportkosten van Rotterdam naar Zaandam waren 350 euro, dit zat al in die 2000. Het ging hier om FOB, dus we hebben ook nog een stukje voor transport in India betaald aan onze exporter. Succes!
 7. Deze vragen doen me denken aan een jaar geleden, toen ik zelf met de import vanuit India begon. Wij hebben goede ervaringen met Basamro, die hebben vast ook een agent in Bangladesh. De prijs van transport vanaf Rotterdam naar de loslocatie zit bij je offerte inbegrepen. Geloof dat zit zo'n 400 euro van het totaalbedrag is. Verdiep je ook eens in de incoterms, de afpraken tussen jou en de exporter. Meestal zal dit FOB (Free on board) zijn, wat inhoud dat het transport van de exporter naar de haven in Bangladesh door je exporter geregeld wordt, en die kosten dus ook aan hem betaald worden. Jouw eigen transportbedrijf regelt dan het transport vanaf daar naar jouw locatie in Nederland.
 8. Goedemiddag, Sinds maart 2018 heb ik een import/retail business. Ik reis door India op zoek naar authentieke meubels en woonaccessoires, die laat ik daar restaureren en gaan per zeecontainer naar Nederland. Hier verkoop ik ze in eigen winkel, en sinds kort ook als B2B aan andere winkeliers. Administratief niet de meest simpele boekhouding dus. De administratie deed ik tot voor kort in Moneymonk, met ondersteuning van een boekhouder. Het meeste deed ik zelf, ongetwijfeld met een aantal fouten, en mijn boekhouder controleerde voor de BTW aangiftes. Echter is Moneymonk helaas voornamelijk geschikt voor de dienstverlening, en loop ik toch tegen de beperkingen aan. De enigste manier van omzet boeken is daar namelijk via facturen, die ik eigenlijk bijna niet verstuur. De meeste inkomst kom uit te winkel, met pin of contante betalingen geregisterd via iZettle. Enkel als iemand bvb via Facebook iets kocht stuurde ik daar een factuur voor. Als "workaround" maakte ik elke dag 2 facturen aan op de "klanten" "omzet pin, en omzet contant". Die facturen weer koppelen aan de inkomende betalingen van iZettle was een ramp. Van iZettle krijg ik namelijk om de paar dagen de omzet gestort. Echter is dat niet van een paar dagen, maar soms zit daar een halve dag bij, de andere helft van die dag volgt dan bij de volgende betaling. Plus de transactiekosten die worden ingehouden. Drama dus. Ik ben al lange tijd op zoek naar een ander boekhoudprogramma waar ik veel zelf mee zou kunnen doen, welk programma ik ook kies, ik moet alles gaan overzetten wat een gigantische klus is waar ik zelf eigenlijk niet uit kom. Eerlijk gezegd ben ik er ook helemaal klaar mee. Ik loop vaak achter, of het is door een computer die kapot is, druk met een verhuizing dus geen tijd heb, of nu omdat ik tussen 2 pakketten in zit dus eigenlijk niks kan doen. Als ik wel bij ben zit ik toch met een onrustig gevoel in mijn achterhoofd dat er iets niet klopt of niet goed geregistreerd staat. Mijn boekhouder raadde mij Snelstart aan, wat ik zelf op z'n zachts gezegd een verschrikkelijk pakket vind, onduidelijk, onoverzichtelijk, vreselijk. Ik kom er zelf niet uit, en heb ook helemaal geen zin of energie me er in te verdiepen. Nu hoorde ik van een collega (zonder eigen import) dat ze de gehele boekhouding uitbesteed en elke maand de inkoop/verkoop bonnetjes overhandigd. Ze heeft echter niet zelf inzicht in hoe ze er voor staat, dit moet ze altijd opvragen. Eigelijk wil ik het ook uitbesteden, maar ik vraag me af wat voor mij de beste/goedkoopste manier zou zijn. Enkel je bonnetjes overhandigen klink goed, maar wil wel zelf inzicht houden en kunnen inzien wanneer ik wil..
 9. Bedankt voor de reacties allemaal, Ik heb idd besloten toch te gaan verhuizen, dit weekend was de officiele opening en we hebben een aardige omzet gedraaid. Was een drukke tijd, maar erg leuk!
 10. Bedankt voor jullie reacties! @Jantje2000 Een kast zal niet direct een impulsaankoop zijn idd. Hoewel we door de doorloop hier ook veel profiteren van mond op mond reclame en sommige mensen die langslopen wel degelijk op zoek zijn naar een kast. We verkopen ook kleine spulletjes die je sneller mee neemt als impuls, en binnenkort ook geiten leren tassen als aanvulling op het assortiment. Daar is de doorloop wel voor nodig dus. Alles wat we hebben staat in de huidige winkel, mometeel kunnen we hier alles kwijt. Hoewel meer ruimte in de toekomst fijn zou zijn, maar met een opzegtermijn van 2 weken is er echter geen zeker beeld op een toekomst daar. @Highio Ik heb momenteel nog niet genoeg om 2 winkels te vullen. De winkel van 350m2 is goed gevuld, maar nog eentje van 400m2 er naast gaat niet lukken. Dat idee is wel eerder opgekomen toen ik reageerde op een ruimte in Amsterdam van 80m2. Dat was echter een doorloop locatie in drukke winkelstraat. Helaas ben ik het toen niet geworden. Plus dat ik dan ook nog personeel in dienst zou moeten nemen. @TwaBla Op het moment dan een antikraak makelaar een ruimte post op Facebook worden ze overspoeld met reacties. Daar wordt een geschikte kannidaat uit geselecteerd. Deze ruimte zijn vanwege de lage kosten erg populair! De 2 weken opzegtermijn is heel erg kort idd. Dat staat dan tegenover de lage kosten. Reguliere winkelruimte kan ik momenteel echt nog niet betalen. Momenteel zit in in een pand dat op de nominatie staat gesloopt te worden, met een contract iig tot januari, misschien juli 2020. Idee was sws deze ruimte aan te houden en met dezelfde voorwaarde onder te verhuren zodat ik idd niet op straat sta. Grappig dat je de link naar deze veiling doorstuurt, bedoel je hiermee dat de vraag naar deze producten afneemt? Toevallig heb ik een aantal items van deze veiling gewonnen. Gezien ik nieuwe voorraad nodig had om de winkel gevuld te houden maar nog niet opnieuw naar India kon. De prijzen waren redelijk, hogere marges mogelijk dan bij de groothandel, of een lagere verkoopprijs die ik kan hanteren. Deze aankoop heeft de tevredenheid over mijn eigen import wel een boost gegeven trouwens, onze eigen import is van hogere kwaliteit en eens tuk exclusiever. Een andere optie met meer zekerheid waar ik ook geaccepteerd ben is Loods 5. Maar redelijk hoge kosten, plus afdrage van 10% omzet maakt dat ook nog een twijfel gevalletje. Momenteel denk ik ergens toch dat ik het best het contract hier kan afmaken terwijl ik op zoek ga naar een ruimte met betere voorwaardes. Het blijft moeilijk!
 11. Goede nacht, Welke ondernemer kent het niet. Je staat voor een grote beslissing, ga ik links of rechts. Je ligt in bed en kan niet slapen van je gedachtes. Vooral als eenmanszaak, waar aan het einde van de dag jij toch echt de enigste persoon bent die de knoop kan doorhakken kan dit lastig zijn. Zo'n moment heb ik nu. Sinds maart 2018 importeer en verkoop ik authentieke (vintage) meubels en woonaccessoires uit India. Inmiddels ben ik 2 containers en inkoop reizen verder. Begonnen met een opslag en shop in shop, al snel een antikraak ruimte gevonden en een eerste pop up store geopend. Deze bevond zich echter in een soort van bedrijventerrein buiten de stad. Geen goede winkel locatie dus, maar goed het was goedkoper dan de opslag. Verder zoeken dan maar. Mijn oog viel op een al een tijdje leegstaand pand waar vroeger intertoys gevestigd was (350m2). Gezien dit al een tijdje leeg stond ben ik op zoek gegaan naar de eigenaar met de vraag of het niet mogelijk was deze ruimte antikraak in gebruik te nemen. Zo gezegd zo gedaan. Gezien het pand op de nominatie staat gesloopt te worden zag de eigenaar wel iets in tijdelijke verhuur. In december heb ik hier mijn intrek genomen. De eerste maand heb ik een (persoonlijke) record omzet gedraaid. Het feit dat er net een nieuwe container binnen is gekomen en veel mensen al via Facebook en Instagram producten besteld hadden hielp hier ook wel aan mee. Nu komt het. Mijn producten vallen nou niet bepaald in de prijsklasse Ikea. Mijn winkel is gevestigd in Zaandam, toch een redelijk kleine stad met een wat lager gemiddeld inkomen. Daarnaast staan Zaankanters er om bekend zuinig te zijn, en is het bekend dat een winkel runnen, en vooral omzet draaien, hier nog moeilijker is. Zaandam heeft 1 echte winkelstraat, haaks daarop grenst de straat waar mijn winkel zit. Ooit een mooie straat vol leuke winkels. Nu een beetje verloren gebied met veel leegstand. Er lopen mensen direct voorbij de etalage, mar niet zoveel als in doorsnee winkelstraat. Voordeel is dat bijna iedereen die hier woont weleens voorbij fietst dus je wel opvalt. Mijn buren zijn o. A de Zeeman, kruidvat en Xenos. Nu ben ik geselecteerd voor een ruimte van 400m2 met grote ramen midden in het centrum van Haarlem. Pal te over het centraal station. Spotgoedkoop. Uiteraard kleven er enkele nadelen aan. Hoewel de ruimte direct tegenover het station ligt heeft de straat er voor weinig tot geen doorloop. De mensen die van het station naar de stad lopen, lopen 50 meter rechts of 150 meter links langs het pand. Ook gaat het hier om een wederzijdse opzegtermijn van 2 weken. Er moet toch wel. Wat gebeuren aan het pand. Zou je er met 2 maanden al uit moeten is dat toch zonde van het geld/de tijd. Ook het verhuizen van 350m2 vol meubels is een flinke klus en kost veel geld. Ondernemen is risico nemem, maar met deze keuze heb ik mometeel erg veel moeite. Mijn grootste zorg is dat het na zo'n grote verhuizing niet aan slaat vanwege het gebrek aan doorloop en je weer terug kunt verhuizen.. Hier nog even de voor en nadelen van beide ruimtes op een rijtje. Voordelen Zaandam - Doorloop voor de etalage - Kan nog minimaal een half jaar tot jaar blijven - Klein beetje naam opgebouwd (wel ook veel social media volgers uit Haarlem) Nadelen Zaandam - Lager inkomen - Doelgroep minder vertegenwoordigd - Kleinere stad - Lelijke TL verlichting en vloer wat afbreuk doet aan producten Voordelen Haarlem - Grotere ruimte - Goedkoper - Veel daglicht - Hoger inkomen - Doelgroep meer vertegenwoordigd - Meer dagjesmensen uit hele land, dus grotere kans op ontdekking Nadelen Haarlem - Weinig tot geen directe aanloop voor de deur (wel straat en Centraal station 50 meter verderop) - Geen duidelijkheid over duur van bezetting (wederzijdse opzegtermijn van 2 weken) Uit eindelijk moet de knoop toch echt door mij zelf worden doorgehakt, maar zou graag de mening van mijn medeondernemen horen. Wellicht dat jullie nog inzichten hebben waar ik zelf niet aan gedacht heb! 🙂 Alvast bedankt!
 12. Goedenavond, In maart ben ik begonnen met de import en verkoop van oude en gerecyclede meubels en woonaccessoires. Voorheen verkocht ik dit voornamelijk online (via Facebook bedrijfspagina, Instagram, Marktplaats, etc). Nu ik zojuist een echte winkel geopend heb werkt mijn huidige systeem niet meer. Hier loop ik tegenaan; Voor mijn boekhouding/administratie gebruik ik momenteel Moneymonk. Een fantastisch programma, lekker overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Goede overzichten. Ik wil eigelijk niets anders. Helaas is dit eigelijk enkel geschikt voor de dienstverlening. Zo moet ik elke factuur handmatig aanmaken en op naam van een klant zetten, dus elke klant registreren in het systeem. Aan het eind van de dag kan ik alles gaan overtypen. Heel onhandig dus. Verder is er ook geen voorraadbeheer, en koppeling met webshop mogelijk. Ik heb dus een ander programma nodig. Hiermee kom ik bij het volgende probleem. Voor de webshop ben ik toen heel enthousiast gebruik gaan maken van WIX, omdat ik geen tijd had/heb mij uitgebreid te gaan verdiepen in wordpress oid. Ik werkte hier lekker mee, en kon de website met de makkelijke editor op bijna elk aspect precies naar mijn hand zetten, qua layout en styling. WIX is echter een Amerikaans programma, waardoor o.a koppelingen met Nederlandse boekhoudprogramma's en betaalsystemen ontbreken. Voor pinnen maak ik gebruik van iZettle (omdat de meeste betalingen voorheen gewoon werden overgemaakt). Maar met een (belachelijk hoge) transactiekosten van 2,75% is dat nu 90% van de transacties met pin worden betaald niet meer te doen. Ik ben dus op zoek naar een complete oplossing van boekhoudprogramma, kassasysteem met pin, en webshop om mijn volledige administratie te automatiseren. Ik kijk enorm op tegen de taak dit beiden over te moeten zetten, zou ook niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen, maar goed, daar zijn jullie allemaal vast bekend mee. Naast de tijd van het eigelijke overzetten gaat er ook veel tijd in het uitzoeken zitten. Met een beetje googlen naar pin, kassa en boekhoudsystemen raak ik al snel de weg kwijt. Wie heeft een fysieke winkel, met daarnaast een webshop en heeft zijn administratie volledig samenwerkend geautomatiseerd? Ik hoor graag

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept