Koen58

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Koen58

  1. Aha, het kwartje is gevallen, je moet het maar net even weten. Wij werken met online software waarmee wij de werknemer kunnen verlonen en er automatisch maandelijks loonheffing aangifte wordt gedaan. Wij moeten dan maandelijks invullen of wij vergoeding doen binnen de WKR. Ik ga bij hen navragen of zij dan automatisch de naheffing aangifte verzorgen indien dat al nodig is. In een journaalpost zie ik dat zij het wel bijhouden. Verder begrijp ik dat de vrije ruimte berekend wordt van het totaal van de gehele loonsom van de onderneming. Mag je dan wanneer één werknemer geen gebruik maakt van de WKR een andere wat extra toebedelen zolang men binnen de gebruikelijkheidsnorm blijft voor die persoon?
  2. Het is nu helder dat de 1.200 euro volledige loonkosten zijn voor de VOF, maar de werkgever(VOF) zelf moet toch over de 200 euro 80% eindheffing betalen die boven de vrije ruimte uitgekeerd is aan de werknemer. Hoe en waar doet de VOF dat. In de bijlage zie je de mogelijkheden die een vennoot heeft in zijn IB aangifte om personeelskosten aan te geven maar vind daar niks over een eindheffing. Of moet de vennoot misschien gewoon 80% van de 200 euro bij zijn winst optellen o.i.d.
  3. Bedankt voor je antwoord en het klinkt logisch zoals je het uitlegt. De dingen worden mij vaak wel duidelijker met een voorbeeld. 1) Stel de vrije ruimte is € 1.000,- en ik heb de werknemer een netto 13de maand uitbetaald van € 1.200,- Dan zet ik de onbelaste WKR ruimte van € 1.000,- sowieso op de kostenrekening en de € 160,- (80% van € 200,-) dan ook? En de resterende € 40,- dan als privélasten voor de vennoten. 2) En indien het geen 13de maand betrof maar natura vergoedingen zoals kerstpakketten en andere giften die als loon moeten worden aangemerkt t.w.v. € 1.200,-. De BTW van al die verstrekkingen gaat dan de BUA drempel te boven en kan de BTW dus niet in aftrek worden genomen. Geldt dan hetzelfde zoals ik hierboven beschrijf hoe ik die natura vergoedingen incl. BTW op de kostenrekeningen zet. Klopt onderstaande stelling dan? De werkgever(indien bij 1 vennoot) heeft 1.200 uitgekeerd en zet € 1.160 op de kosten rekening wat hem een "voordeel" oplevert van € 430,36 op zijn inkomstenbelasting (37,1% * 1.160)
  4. Beste forumleden, Wij hebben VOF met twee vennoten en één werknemer in loondienst. Ik heb twee vragen over de 80% eindheffing. Indien de werknemer vergoedingen boven de vrije ruimte ontvangen heeft dan moet de werkgever zelf over dat deel 80% eindheffing betalen heb ik begrepen. In geval van een B.V. moet de DGA dat uiterlijk in de 2de termijn van het jaar daaropvolgend aangeven bij zijn loonheffing aangifte. Hoe gaat dat in zijn werk bij een V.O.F. De vennoten doen voor zichzelf geen loonheffing aangifte maar ieder voor zich in april de aangifte inkomstenbelasting (winst uit onderneming). Is in die aangifte een mogelijkheid om de eindheffing aan te geven en omdat we met 2 vennoten zijn moet dan ieder de helft aangeven? Bij voorbaat dank voor eventuele antwoorden.
  5. Wij huren volledig voor onszelf een bedrijfspand met beneden een sportzaal die ingericht is voor het beoefenen van de sport "Calisthenics" en boven ons kantoor.Deze huur is met BTW belast.Wij voldoen aan de 90% regel die stelt dat wij minimaal met 90% BTW belaste omzet moeten hebben hetgeen wij inderdaad doen. Een calisthenics opleidings instituut wilt een aantal zaterdagen onze sportzaal huren om hun cursisten op te leiden tot gecertificeerde trainers.Dit opleidingsinstituut heeft zelf BTW vrijstelling op grond van onderwijs via het CRKBO die weer erkend is door de belastingdienst. Op de site van de belastingdienst staat het volgende: De verhuur van een onroerende zaak is in principe vrijgesteld. In onderstaand geval is er geen sprake van de vrijgestelde verhuur van een onroerende zaak, maar van het ter beschikking stellen van een sportaccommodatie aan sporters: "De accommodatie is voor de afnemer alleen te gebruiken voor sportbeoefening." Wijzelf zijn van mening dat het niet gaat om het ter beschikking stellen van sportbeoefening maar van onderwijs en dat daarbij sportmaterialen van de sportzaal voor worden gebruikt is gezien het karakter van de opleiding vanzelfsprekend.Er wordt ook in die ruimte theorie gevolgd en examens afgenomen. Het opleidingsinstituut wilt natuurlijk graag een factuur zonder BTW daar zij die niet kunnen terugvorderen. Mogen wij zonder BTW factureren? Wij zijn benieuwd naar de visie van dit forum. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/tarieven_en_vrijstellingen/diensten_9_btw/sportbeoefening_waaronder_zwembaden_en_sauna/gelegenheid_geven_om_te_sporten/
  6. Beste forumleden, Op het formulier wordt gevraagd naar de "kosten van grond- en hulpstoffen en inkoopprijs van de verkopen". Ik koop bijvoorbeeld in 2019 1000 springtouwen in t.w.v. € 3000,- en verkoop die gedurende de aankomende 3 jaar. Moet ik dan in de aangifte van 2019 die € 3000,- invullen of naar rato verdelen over de aangiften van die 3 jaren. Begrijp ik het ook goed dat ik in beginsel de waarde van de voorraad inboek bij Voorraden zijnde vlottende activa en dan einde ieder kwartaal of jaar de verkochte items(waarde) wegboek bij Voorraden en dan inboek op de kostenrekening? Omdat de springtouwen in kartonnen doosjes worden verzonden, moet ik daarmee hetzelfde doen of is de waarde daarvan relatief gering dat dat onder Overige Bedrijfskosten>verkoopkosten valt en de 1000 doosjes direct geheel op de kostenrekening komen. Bij voorbaat dank voor het meedenken
  7. Wij hebben sinds 2 jaar een VOF met 2 vennoten (broers). Onze zus wil nu als vennoot toe treden. We hebben nu echter geen overeenkomst met voortzettingsbeding. Kunnen wij dat alsnog opnemen in het VOF contract voordat zij zich laat inschrijven of had dat bij oprichting moeten gebeuren?
  8. Onze VOF heeft een promotiefilm gemaakt voor een product uit China. De video is gedeeld met hun maar zij willen geen bedrijfsadres en VAT nummer verstrekken zodat wij hen kunnen factureren. Zij willen gewoon het bedrag op onze Paypal account storten. Wat moeten wij doen i.v.m. onze facturatievereisten van de Nederlandse belastingdienst. Is de communicatie (e-mail) die hierover gevoerd is voldoende bewijs? Moeten wij de BTW verleggen of hoeft dat niet buiten de EU? Feitelijk weten we helemaal niet waar zij gevestigd zijn.
  9. Hallo Forum, Graag zou ik willen weten of de onderstaande redenering klopt? Ik koop een fiets van €1210,- (1000,- excl. BTW) op de zaak en gebruik die 15% puur zakelijk en voor 35% privé en 50% woon-werkverkeer. Mag de gehele €1000-, middels afschrijvingen per jaar, op kostenrekening gezet worden en natuurlijk wel 7% bijtelling toepassen voor privé gebruik. Of slechts de 15% op de kostenrekening? En mag de de BTW nu geheel teruggevorderd worden en op het einde van het jaar wegens privé gebruik gecorrigeerd worden met 85% en moet dat dan in het eerste jaar of ook per afschrijvingsjaar? Is de uitzondering in de BUA van maximaal 129,99 btw terugvorderen sowieso niet van toepassing omdat ik geen werknemer maar ondernemer ben? Ben benieuwd naar jullie antwoorden. Groet, Koen
  10. Ruud, dank voor je bijdrage. Ik zat zelf ook aan de optie te denken om gewoon een werkplek te verhuren van de VOF aan de CV Ik bedenk me nu, mede door dit artikel, https://ondernemingsdatabank.indicator.nl/omzetbelasting/servicekosten_met_of_zonder_btw_/NLTAVGAR_EU051607 dat ik een stukje kantoor kan onderverhuren(zonder btw) en daarbij servicekosten (verwarming,airco, electra, internet,sanitair etc.) aanreken (zonder btw). Voor de VOF levert dit geen probleem op ten aanzien van de 90% btw belaste omzet die nodig is om het kantoor zelf btw belast te mogen huren. In deze constructie maakt de CV dus huurkosten waardoor de netto winst lager uitvalt en de winstuitkering aan de stille vennoot ook lager wordt.Dit is gunstig voor de beherende vennoten. De VOF maakt meer omzet door de ontvangen huur/servicekosten, daarentegen maakt de CV minder winst en die twee vallen tegen elkaar weg lijkt mij. Administratief is het waarschijnlijk wel het makkelijkst om de CV op het thuisadres van één van de vennoten in te schrijven.
  11. Helemaal duidelijk! Bedankt voor je input. Ik ga er mee aan de slag
  12. Hallo Joost, wat betreft de 90% regeling, daar ben ik me van bewust. Ik kan niet met btw verhuren daar de CV btw onbelaste omzet draait. Het zou bovendien broekzak vestzak politiek zijn, de huur zijn kosten voor de CV en omzet voor de VOF. Ook geeft het alleen maar administratieve rompslomp, bedenk ik me. Een ander adres is inderdaad beter. Ik zie zou gauw geen fiscale constructie die voordeel zou opleveren om de CV op het zelfde adres als de VOF te registreren. Als jij of iemand anders daar anders over denkt hoor ik dat graag.
  13. Wij hebben vanaf juli 2019 een bedrijfspand gehuurd(btw belast) voor onze VOF. Al onze omzet is btw belast dus mogen we de btw van de huur en overige terugvorderen. Onlangs zijn we ook een CV gestart. Deze CV verzorgt 2 sportopleidingen die btw vrijgesteld zijn via het CRKBO. Wij proberen cursisten-aanmeldingen binnen te halen, regelen trainers en examinatoren en natuurlijk huren we ruimtes waarin de opleidingen plaatsvinden. De werkzaamheden zijn dus bijna geheel administratief. Deze CV moet natuurlijk een vestigingsadres hebben en we zouden dit op het vestigings-adres van de VOF kunnen doen. De CV zou dan gebruik maken van een procentuele werkplek in het VOF-kantoor en ook gebruik maken van verwarming/airco/keuken/toilet etc. Omdat de VOF btw terugvordert van de huur en gas/licht/internet en soft- en hardware etc. zouden we een deel van die btw niet mogen terugvorderen die de CV als het ware gebruikt. Het ingewikkelde is misschien ook nog dat de CV btw-vrijstelling heeft. Is het een idee om de CV huur in rekening te brengen(wel of niet btw belast?) voor het stuk kantoor dat ze van de VOF gebruiken en voor verwarming/ elektra/water/schoonmaakkosten servicekosten(btw belast, die de CV niet als voorbelasting terug mag vragen)) in rekening te brengen. Of beter gewoon op het privé adres van één van de vennoten. De CV maakt amper kantoorkosten, een bureau en laptop en mobieltje volstaan. In de praktijk zullen echter toch CV werkzaamheden in het VOF-kantoor plaatsvinden. Wie kan mij tips geven. Bij voorbaat dank!
  14. Dat is klare taal! Dank je wel. wat fijn dat mensen hun kennis op dit forum delen
  15. dank voor jullie antwoorden , ik heb de informatie nu ook gevonden op de site van de belasting en kan voorlopig vooruit met de mogelijkheid om het oude portaal te gebruiken met mijn login gegevens. Kan ik ook eens afwachten wat het kabinet gaat doen met de commotie rond de kosten die verbonden zijn met de aanvraag van eHerkenning.
  16. Ik lees overal dat ZZP'ers en éénmanszaken de btw-aangiftes gewoon met DigId kunnen blijven doen maar hoe zit dat met een VOF zonder personeel? De VOF bestaat enkel uit 2 vennoten die alleen BTW-aangifte doet. De inkomstenbelasting gaat gewoon via particuliere aangifte bij de vraag: Had u een onderneming en was u ondernemer voor de inkomstenbelasting en dan uiteindelijk de vraag: Winst uit onderneming.
  17. beste Paul, de VOF heeft inderdaad geen personeel en doet dus ook geen aangifte loonbelasting. en is de term personeelsfeest niet echt op zijn plaats. Ik ga inderdaad jouw advies volgen en pas de 80% aftrekregeling toe op de gehele nota "zakendiner" en ik weet dat je de btw in horeca niet mag terugvorderen. Ik dacht overigens dat je met relatiegeschenken wel gebonden bent aan de BUA, maar zit sowieso onder de drempel en bovendien vraag ik de btw toch niet terug. Bedankt voor het heldere antwoord en simpele administratieve oplossing.
  18. Hallo, wij zijn een V.O.F. met 2 vennoten en momenteel met 3 stagiaires. Om het jaar 2019 af te sluiten met kerstmis zijn wij middels een 'personeelsfeest' gaan bowlen. Het betrof een all-in arrangement voor het bowlen en onbeperkt eten en drinken (uitgezonderd gedestilleerd en speciaal bier) Op de factuur (kassabon) staat genoteerd 5 x arrangement. Totaal € 262,50 incl. btw en de btw bestaat uit 21% € 6,25 en 9% € 18,70. Betreffende de omzetbelasting heb ik nog niets anders verstrekt aan de stagiaires in natura dus de btw zou t.a.v. de BUA regeling teruggevorderd kunnen worden voor de drie stagiaires. Echter zijn de stagiaires geen werknemers en geldt de BUA regeling dan wel? Of moet/kan ik voor de stagiaires iets met de vrije ruimte in de WKR (werkkostenregeling), maar ook hier het feit dat de stagiaires geen werknemers zijn. Geldt de BUAen WKR regeling voor de ondernemers zelf (de vennoten) ook? De stagiaires ontvangen overigens geen stagevergoeding. De grote vraag is dus: Hoe boek ik in mijn administratie de btw in betreffende de stagiaires en de 2 vennoten? Hoe boek ik in mijn administratie de onkosten in als bedrijfskosten betreffende de stagiaires en de 2 vennoten? Bij voorbaat dank voor enige reacties
  19. Ik heb maar eens gebeld met de belastingtelefoon. Ik stond 35 minuten in de wacht. Het antwoord is als volgt, zie het 4de zwarte puntje bij: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/tarieven_en_vrijstellingen/vrijstellingen/onderwijs/ Dus kennelijk geldt dat ook als het opleidingsinstituut (is wel CRKBO gecertificeerd) een externe examinator inhuurt.
  20. Bedankt voor jullie reacties en waaruit inderdaad blijkt dat het een grijs gebied is. De cursisten hebben destijds BTW vrij een cursus incl. examen gekocht. Als de eigenaar of iemand bij hem in loondienst het examen afneemt is het natuurlijk geen probleem. Eigenlijk ook niet logisch dat als iemand van buiten af het examen afneemt het wel belast zou zijn met BTW. Ik onderzoek nog even of ik het buiten de v.o.f. kan houden als zijnde neven inkomsten, het examineren is incidenteel, zo'n 3 à 4 x per jaar. Bedankt voor jullie inbreng!
  21. Ik heb zelf een sportcoachingsbedrijf (online en fysiek) en heb ook een webshop waar ik mijn diensten en producten aanbied en ben btw plichtig. (rechtsvorm is een v.o.f.) Nu ben ik gevraagd door een sport-instructeurs opleidingsinstituut om zijn cursisten aldaar te examineren. Het opleidingsinstituut vindt dat ik daar geschikt voor ben omdat ik zelf ook die opleiding gedaan heb. Ik heb inmiddels 4 uur geëxamineerd en heb daarvoor een factuur verzonden incl. 21% btw. De eigenaar van het opleidingsinstituut zegt dat ik geen btw hoef te berekenen omdat hij vrijgesteld is van omzetbelasting. Hij zegt dat ik namelijk vanuit zijn opleidingsinstituut examineer. Hijzelf biedt zijn cursussen met inbegrip van het examen, btw vrij aan, aan zijn klanten. Ik ben echter van mening dat ik vanuit mijn eigen v.o.f examineer en daarmee een dienst verleen. Ik heb geen contract of iets dergelijks met het opleidingsinstituut. Ik ben gewoon een ex-cursist van zijn opleidingsinstituut. Ik vond een soort vergelijkbare juridische uitspraak. http://www.taxence.nl/fiscaal-nieuws/nieuws/fiscaal-nieuws/alleen-examens-afnemen-is-niet-btw-vrijgesteld.88509.lynkx Waar ligt de waarheid? En welke informatie zou hij mij kunnen verstrekken om dingen aan te tonen.
  22. Ik heb even gebeld en het antwoord van de belastingdienst is: het maakt niet uit hoe de rus zijn factuur opmaakt omdat hij een rus is en zich niet aan de Nederlandse factureringsregels hoeft te houden. De prestatie is belast met btw omdat die in Nederland werd verricht. Ik moet het btw bedrag als verlegde 21%(beetje vreemd lijkt mij die 21%, ik verwachtte 6%) btw afdragen en kan dat inderdaad gewoon via de voorbelasting terugvragen. Per saldo dus nul te betalen Dan heb ik nog een vraag: Mijn coachingsbedrijf organiseert dus die workshop. Ik huur een sportzaal en nodig de Rus uit voor de invulling van de workshop. De toegangtickets voor de workshop verkoop ik via mijn webshop. Moet ik het hoge of lage btw tarief gebruiken op de verkoop van de toegangskaarten? Ik organiseer dus het sportevenement (btw 6%?), daarnaast verleen ik indirect toegang tot de mogelijkheid tot sportactiviteiten(6%) via de sportaccommodatie die ik afhuur. De bezoekers xijn geen lid van de sportsschool. Pff.. ingewikkeld hoor. alle antwoorden zijn welkom
  23. Dank voor je antwoord, wat is je motivatie dat de BTW sowieso naar mij verlegt wordt? Omdat de dienst in Nederland werd geleverd? Het valt namelijk niet onder intracommunautaire prestaties omdat het een Rus betreft.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.