Daniel_Nijmegen

Legend
  • Aantal berichten

    673
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Daniel_Nijmegen

  1. Rust zacht Mikky, je zal hier absoluut heel erg gemist gaan worden! Familie en collega's heel veel sterkte met dit verlies.
  2. geen idee hoe dat administratief geregeld moet worden. Maar als hij nu in huidige staat slechts 25 a 30 % waard is dan zou dat toch geregeld moeten kunnen worden lijkt me.
  3. zal inderdaad gewoon btw afgedragen worden door bedrijf over de uiteindelijke verkoopprijs. is altijd wat lastig te beoordelen uiteraard. Staat ook niet veel vergelijkbaars van die leeftijd met dat aantal km en specifieke problemen en schade tekoop. nee zakelijke activiteiten hebben niks met auto verkoop/reparatie te maken.
  4. nee kosten van schade/problemen herstellen nemen we ook prive. en ja dan de winst die daardoor ontstaat ook prive. Ik wil vanuit bedrijf geen geld meer in deze auto stoppen. Als ik hem prive heb kan mijn zoon (is automonteur) hem dus opknappen, eventuele kosten daarvoor betaal ik dus prive.
  5. om aan ander te verkopen wel nee is een BV ga ik eens doen
  6. heb duidelijk veel te veel betaald stom genoeg, maar bepaalde problemen kwam pas later aan het licht en had snel auto nodig met voldoende laadruimte. Aan prive verkopen omdat we dan zelf die problemen kunnen oplossen en tegen iets hogere prijs weer kunnen doorverkopen en dan een kleinere goedkopere auto kunnen terugkopen. Heb uiteindelijk prive toch ook weer een auto nodig. Dus beter dat ik dit aan prive verkoop en na repareren/opknappen door zoon er zelf wat aan verdien dan goedkoop aan ander verkopen die dan geld aan zal verdienen met repareren/opknappen en doorverkopen. In huidige stand zal het namelijk echt handelaar worden die het zal kopen en geen prive persoon.
  7. en hoe stel ik die vast? moet ik dan proberen te vergelijken met vergelijkbare auto's die nu aangeboden worden? en dan in proberen te schatten hoeveel invloed de gebrekken/schades hebben? wat gebeurd er als ik de auto gewoon zo voor 25% (de dagwaarde - 5% vanwege gebrekken en schades) van de aanschafwaarde van destijds doorverkoop naar prive en hem daar dan opknap (op kosten van prive) en weer duurder doorverkoop?
  8. Ik heb begin dit jaar een auto op de zaak gekocht. Betreft een youngtimer van 20 jaar oud. Wil die nu doorverkopen naar prive. Heb destijds naar wat achteraf blijkt teveel betaald. zijn ondertussen wat gebrekken geconstateerd en wat schade opgetreden en in half jaar flink wat mee gereden. verder nu niet meer zo een grote auto nodig voor de zaak en gezien verbruik van die auto met huidige benzineprijzen erg duur in gebruik. Nu is de vraag hoe ik vaststel waarvoor ik hem aan prive mag doorverkopen. Wil hem dus in prive kopen van de zaak, dan wat zaken opknappen (handige zoon daarvoor) en dan weer doorverkopen. Doordat 20 jaar oud is kan b.v. ANWB geen dagwaarde berekenen. Independer geeft wel dagwaarde aan welke 30% is van wat ik destijds voor betaald heb en houd geen rekening met de gebrekken en schades (puur op basis van kenteken, geen eens km stand) hoe bepaal ik nu waarvoor ik de auto mag doorverkopen aan prive?
  9. is een enorm woud aan regels als je in andere landen gaat verkopen. wij verkopen nu naar 11 landen (via platformen) en elk land heeft andere wetten en regels. de verpakkingswetgeving is nog relatief eenvoudig (hoewel ook al vaag is met over welk deel van verpakking je nu wel of niet aangifte moet doen). WEEE is weer stuk lastiger, zelfs de bedrijven die die registraties kunnen regelen kunnen mijn vragen daarover niet beantwoorden. en dan in elk land weer andere regels en wetten en voor elk land aparte registraties. lang leven 1 europa....
  10. uiteraard willen we ook weer investeren in bedrijf om te laten groeien. daarvoor zullen we al investeringsbudget vaststellen. en van vrije kasstromen zal ook geen 100% uitgekeerd moeten worden. zo en zo is divident (voorlopig) voor mij niet van belang en kans groot dat ik dat op de een of andere manier in bedrijf laat zitten of terug stop. Naast de investering (voor aandelen) zijn er ook de mogelijkheden besproken voor extra financiering vanaf die persoon waarbij hij zelf ook kwam met optie die achtergesteld te maken. Voor mij is zeker van belang dat bedrijf niet leeggetrokken wordt en niet behangen wordt met steeds groeiende schulden. Maar realistisch gezien moet investeerder natuurlijk ook een leuk rendement moeten kunnen halen en dat gun ik hem ook van harte. Kwestie van de juiste balans zien te vinden dus.
  11. rekening kon ik uiteindelijk bij ING wel makkelijk krijgen. had bovenstaande eerder voorbij zien komen. zeker wel goede regeling. maar had ook zijn beperkingen las ik, inderdaad echt zeer basis, geen creditcard, geen roodstand, geen financiering enz. enz. maar in elkgeval een stap in goede richting.
  12. dan begrijp je waarom dus deze oplossing. bekrompen sector die bankensector.
  13. ter aanvulling op mijn vorige bericht: ook andere vormen van financiering waaronder crowdfunding en dergelijke zijn daarom stukgelopen. Enige plek waar ik terecht kon/kan zijn de partijen die 30 a 35% rente (mag geen rente heten maar is het wel) rekenen en je dan in 1 a 1/2 jaar moet terugbetalen startende op de dag nadat je lening ontvangen hebt. daar heb ik eerder wel van geleend (omdat enige optie was) maar is niet echt een structurele oplossing hetzelfde geld overigens voor verzekeringen. alle websites van verzekeringen blokkeren ineens als je opgeeft dat je sextoys verkoopt (bij categorie activiteiten is dat een aparte regel) en kan je online niks meer afsluiten maar komen ineens allemaal andere lastige manieren waarop je verzekering moet aanvragen met grote kans dat je geweigerd wordt.
  14. ik verkoop sextoys en lingerie. als ik wapens verkocht zou hebben zou ik veel meer kans op het verkrijgen van een financiering gehad hebben. Ben ooit met ING bezig geweest, na eerst 6 smoesjes verteld te hebben over waarom mijn bedrijf nog niet in aanmerking kwam voor financiering en welke oorzaken ik steeds wist op te lossen was nadat alle smoesjes opwaren de reden dat ze geen financiering wilde geven aan bedrijf die sextoys verkocht. Rabobank deed al moeilijk over openen van rekening, en qredits wilde niet eens naar cijfers kijken want sextoys.... bah vies, daar willen we niks mee te maken hebben. Geloof me als je dit soort producten verkoopt ben je een enorme paria voor geldverstrekkers. vandaar dat we uitgekomen zijn op investering door hem. en buiten het geld dat hij inbrengt is hij naar mijn mening ook op andere manieren een meerwaaarde voor mijn bedrijf als partner (vind ik misschien ook nog wel belangrijker als dat geld)
  15. bedankt, net weer even over gesproken en weer stuk dichter bij elkaar gekomen b.v. de vooraf vastgestelde multiplyer. die gaat vrijwel zeker uit. daarvoor in de plaats komt waarschijnlijk dat we vooraf een bedrijfscategorie vastleggen en dan op moment dat hij (of ik) aandelen willen verkopen de multiplyer op dat moment via Brookz bepaald wordt. Dividend gaan we ook even naar kijken hoe we dat beter kunnen vaststellen op basis van b.v. vrije kasstromen.
  16. ik kan me aan de hand van mijn quotes uit voorstel en jouw reactie voorstellen dat je een slecht gevoel over hebt. Met mijn totale plaatje heb ik dat gevoel gelukkig niet en weet ik wat trackrecord van deze persoon is (meerdere eigen bedrijven gehad en succesvol verkocht) en nu een aantal investeringen in bedrijven lopen waar hij nauw bij betrokken is. Maar neem je punten mee in verdere gesprekken en zeker punten om rekening mee te houden.
  17. dat is zeker tijd terug ja. of dus direct deelneemt of dat het eerst converteerbare obligatie is wordt nu samen dus nog gekeken. converteerbare obligaties zal zeker nog wel een uitdaging vormen. Zou op papier een rente van 8% zijn, maar proberen dit zo te regelen dat we vooraf het percentage aandelen vaststellen. daarvan weet ik dat dat (belasting)technisch nog wel een uitdaging is omdat officieel natuurlijk op moment van omzetten tegen dan geldende waardering moet plaatstvinden. maar begreep (van boekhouder dat daar wel wat in te organiseren is) hij zal overigens daadwerkelijk een flinke som geld inbrengen. multiplyer bepalen voor bedrijf zoals dat wat ik heb is zo en zo erg lastig. markt is relatief jong en nog niet heel veel echt serieus grote bedrijven die hierin verkocht worden en wat wel verkocht wordt gaat alle kanten op. |Proberen hier wat basis voorwaarden te creeren voor de daadwerkelijke waardering tegen die tijd zodat overeenstemming is over de manier waarop dat gebeurd tegen die tijd. gezien de jonge markt is toekomstige kasstromen bepalen ook vrij lastig, had wel ook al naar gekeken maar heb je ook soort van glzen bol nodig als ik het zo lees. vind allemaal vrij ingewikkeld klinken. hier hebben we ook wel besproken betreft de uitkeringstoets die vooraf moet plaatsvinden en dat dat dus voor de uitbetaling van genoemde devidend gaat. duidelijk. moet zeker nog wat aan gesleuteld worden dus. daar heb ik geen enkel vermoeden van. Ik ben van overtuigd dat de motieven zuiver zijn. Werk zoals gezegd al jaar met hem, weet wat hij verder doet en in verleden gedaan heeft. Voor mij is naast het geld wat hij inbrengt zijn persoonlijke inbreng betreft kennis en netwerk zeker zo belangrijk als geld en ben ik van overtuigd dat hij me kan helpen sneller te groeien. Zoals aangegeven heb ik 2 moeilijke jaren gehad door Corona (wel soms pieken in omzet, maar ook extreme prijsverhogingen van leveranciers, extreem stijdende vervoerskosten en meer zaken die ik lang niet allemaal kon doorberekenen. Nu sinds eind vorige jaar eindelijk op een punt waar ik sinds half 2019 naartoe gewerkt heb en vooral laatste 6 weken merk ik dat al het werk nu serieuse resultaten gaat geven. dat vergt echter weer nieuwe uitdagingen zoals meer personeel nodig gaan hebben, meer investeringen in voorraad. nog meer software investeringen en uiteindelijk voor 3de keer in 2 jaar met bedrijf moeten verhuizen (vanwege ruimte, van 8 vierkante meter naar 32 vierkante meter naar nu 316 vierkante meter naar straks ....) De dingen die zo op papier staan zijn vrij rigide en zoeken we dus de juiste manier zodat we aan geldende wetgeving voldoen (uitkeringstoets b.v.) maar gesprekken lopen veel soepeler als tekst doet vermoeden. zoeken gewoon de juiste manier en vaststelling van richtlijnen om straks beide houvast te hebben aan hoe we gaan afhandelen als we uit elkaar gaan (investeerder wil voor 3 tot max 7 jaar betrokken blijven)
  18. Goedendag, na 2 moeilijke jaren beginnen investeringen in bedrijf zijn vruchten af te werpen en groeit bedrijf laatste maanden zeer sterk en verwacht ik nog veel sterkere groei te kunnen realiseren (verdubbeling in komende 5 maanden en nogmaals minimaal verdubbeling in jaar daarna). Om die groei bij te kunnen benen in gesprek met een investeerder (iemand die al jaar bij mijn bedrijf betrokken is als coach). Nu zijn we bezig met bespreken van bedrag van investering, aandeel welke hij voor terugkrijgt, hoe we de waarde gaan bepalen als we over 3-7 jaar weer afscheid van elkaar willen nemen en uitbetaling divident. moet nog bepaald worden of hij direct deelneemt of via converteerbare obligaties investeerd. Nu staat er het volgende in eerste concept voorstel: nu zag en begreep ik dat dat een wat oudere manier van waardebepaling is maar nog steeds wel een van meestgebruikte. Klopt dat dat dit een gangbare methode is en en waar moet ik hierbij op letten? andere gangbare methodes gaan uit van toekomstverwachtingen begreep ik wat wat lastiger te bepalen is voor mijn bedrijf. Nog andere betere opties hiervoor? Nu ben ik van mening dat 50% vrij hoog is van EBITDA aangezien daar nog flink wat kosten vanaf gaan. Is dit gangbare manier van Divident bepaling en zo ja hoe bepaal je het best een acceptabel percentage? Indien nee wat zijn meer gangbare methodes voor bepaling van uitbetalen divident en percentage? Las wat over bepaling op basis van vrije geldstromen. Dit is dus voor vaststellen van basis voorwaarden voor deal, daarna zal een fiscalist en advocaat ingeschakeld worden om alles verder uit te werken en aandeelhouders overeenkomsten op te stellen. Groet Daniel
  19. dan ben ik nog benieuwd naar het volgende stukje van de site van rijksoverheid: laten we verder dus vanuit gaan dat ik 2 jaar garantie moet geven op dat massage apparaat, dan moet de klant dus bewijzen dat het niet aan haar gebruik ligt. dus dat ze niet te veel kracht op product gezet heeft (dan kan moto doorbranden), het niet bedrijfsmatig gebruikt heeft (niet als masseur of als escort/etc), het niet te nat geworden is enz. maar dat het dus aan het product ligt Ook weer een onmogelijke opgave voor de klant dat gaat over extra garantie begrijp ik. Wij specificeren verder niks betreft garantie (kan ook niet via bol) en dus enkel de standaard (wettelijke) garantie.
  20. volgens info waar rijksoverheid naar verwijst kan het langer zijn, maar kan het ook korter zijn afhankelijk van product. maar dan kom je dus in conflikt met europees recht en met wie hoe gaat vaststellen van wat je van mag verwachten.
  21. ben ik met je eens, maar bol stelt zich dus naar mij op standpunt: op elk product ongeacht wat of de prijs daarvan moet ik 2 jaar garantie geven. geen enkele nuance van hun zijde.
  22. Blijft de info van die in eerste aangehaalde websites dus tegenstrijdig. rijksoverheid verwijst naar consuwijzer en consuwijzer zegt o.a. het volgende kan dus ook korter zijn als 2 jaar dus volgens hun is 2 jaar niet perse het minimum. maar goed daar zit dus een flinke tegenstrijdigheid in.
  23. is het dan niet heel vreemd dat de Nederlandse overheid en wet heel specifiek ingaat tegen het europees recht? hoe moet je dan als verkoper nog weten waar je je aan moet houden als de Nederlandse wet niet leidend is maar zelfs in strijd met de (eu) wet is? en wat Jaap al zegt, zelfs consumenten organisaties in Nederland (in dit geval spreekwoordelijk toch de advocaat van de duivel) bevestigen dat er GEEN 2 jaar wettelijke garantie is.
  24. dat is erg kort door de bocht. De algemene voorwaarden voor klanten stellen dus heel specifiek NL recht van toepassing. Ik heb ooit bij aanmaken van account ingestemd met Gebruikersvoorwaarden Zakelijke Verkopen via bol.com (https://www.bol.com/nl/nl/m/overeenkomst-verkoper-zakelijk/) (als die 9 1/2 jaar geleden toen ik mijn account aanmaakte ook al van toepassing waren) Bol spreekt mij aan met de volgende zin: Toen je begon met verkopen op bol.com ging je akkoord dat je zou verkopen volgens onze Algemene Voorwaarden en de wet en regelgeving. Als ik in die voorwaarden kijk dan lees ik het volgende: Nederlands recht is van toepassing wat ze zelf geven, dus nu via mail de spelregels veranderen is niet een normale manier van werken. In die voorwaarden vind ik betreffende garantie nog het volgende Hier voldoe ik dus volgens mij ook gewoon aan met houden aan NL recht betreffende garantie. De claim van de bol medewerker dat ik me moet houden aan EU wetgeving betreffende garantie en me niet mag beroepen op NL wetgeving is dus volgens mij niet gebaseerd op de overeenkomst die ik met bol heb. Maar goed probeer dit dus te begrijpen aangezien het vergaande gevolgen heeft wat bol nu van mij vorderd. dan is er ook Artikel 13 - Garanties en verplichtingen maar bied ook geen verdere duidelijkheid of onderbouwing van het moeten voldoen aan EU recht
  25. de Nederlandse wet zegt wat anders als de europse wet ja en NL wet is voor mij gunstiger. Probleem is dus dat bol zegt dat NL wet niet rechtsgeldig is en ik me daar niet op mag baseren en nu aan de voor consument betere EU wet moet houden. ik verkoop op bol en dus onder hun algemene voorwaarden (https://www.bol.com/nl/nl/m/algemene-verkoopvoorwaarden/) en daarin staat in artikel 17.1 dat uitsluitend Nederlands recht van toepassing is. als om een individuele order zou gaan zou ik je gelijk geven, maar als ik hier dus instem dan moet ik dat voortaan dus voor elke order die via bol komt (tienduizenden per jaar) dus ook 2 jaar garantie geven. daarom is dit vrij belangrijk en wil ik uitzoeken wat nu precies de rechten en plichten zijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.