Jump to content

jpvdmeer

Senior
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jpvdmeer

 1. Vraag: "Onlangs vroeg ik mijn boekhouder of hij van mij geen bonnetjes nodig heeft van zakenlunches of diners." Antwoord: "Boek ik vanaf de bank. Lunch en diner mag je de BTW toch niet van verrekenen" Ik lees het antwoord van de boekhouder toch impliciet als "nee, bonnetjes niet nodig, want geen btw bla bla". Als de boekhouder ze niet nodig heeft komen ze niet in zijn administratie toch?
 2. Auteursrecht verkrijg je heel eenvoudig automatisch op het moment dat je iets creëert. Dat geldt dus ook voor een logo. Echter bewijzen dat jij diegene bent die het heeft gecreëerd is vaak een stuk lastiger. Heb je misschien op je computer nog de meest originele ontwerpbestanden van het logo? Vaak kun je op je computer zien op welke datum het bestand is aangemaakt. Dat is misschien een begin van bewijsvoering. Succes!
 3. De BTW op eten mag over het algemeen niet teruggevorderd worden, maar het bonnetje mag wel als aftrekpost worden opgevoerd voor de inkomstenbelasting. Dus een heel slecht advies lijkt me van jouw boekhouder om te zeggen dat je de bonnetjes niet hoeft te bewaren. Mijn advies: bewaar alle bonnetjes van alle uitgaven!
 4. En echt goed elk BTW nummer controleren, want het gebeurt nogal eens (België is mijn ervaring) dat de BTW nummers niet kloppen, met als gevolg dat jouw ICP aangifte ook niet klopt en gecorrigeerd moet worden.
 5. Links onderin wordt er gevraagd naar je mening over dit forum. Heel goed. Worden de resultaten ook hier gepubliceerd? Ben eigenlijk wel benieuwd naar de toelichtingen.
 6. De regering is dacht ik van plan om ook de e-sigaret in de nieuwe wet onder het rookverbod te laten vallen. Het enige dat dan overblijft is het waterpijpen van kruiden. Ik neem trouwens aan de je dan ook niet meer mag blowen in de coffeeshop? Wordt nog lastig, aangezien je het ook niet op zak mag hebben officieel.
 7. Kortom... zorgen dat je z.s.m. 3x een 5-sterren reactie er bij krijgt, dat haalt het gemiddelde weer omhoog
 8. Aanmeldformulier; ik heb zo'n hekel aan die handmatige reCaptha. Waarom geen onzichtbare reCaptcha?
 9. Dat er retourkosten worden gerekend is toch echt niet ongebruikelijk bij b2b. Wil je echt weer opnieuw in gesprek? Betaal de retourkosten en zie het als een les voor de volgende keer toch?
 10. Aha. Ik had er dit van gemaakt: *Op deze factuur is 0% BTW toegepast in overeenstemming met tabel II, onderdeel a, post 6, Wet OB '68' of 'artikel 138, lid 1, Richtlijn 2006/112. Geen idee eigenlijk ... 😁
 11. Ik lees op de site van de Belastingdienst ook het volgende: Ik heb dat zelf nog nooit op een factuur zien staan volgens mij. Vermeldt iedereen dit netjes?
 12. Bedankt hiervoor Sandra, zat er net zelf ook mee. Dit geeft direct duidelijkheid.
 13. Dat je een logo niet kunt vinden bij Boip zegt natuurlijk niets over wat je er wel of niet mee mag doen.
 14. Strak design! Ik moet alleen wel steeds aan "Kia" denken...☺️
 15. Serieus? Ik kan jouw achternaam niet eens uitspreken...
 16. Ik heb zelf een vergelijkbare situatie meegemaakt. Bij mij werd 5k gevraagd en 1,5 jaar later nog steeds niet verkocht. Ik heb onderhandeld en de domeinnaam uiteindelijk gekocht voor 3k. Dat is ook mijn advies aan jou. Doe een redelijk bod (dus geen 1500) en probeer zo tot een deal te komen met de verkoper. Lukt dat niet? Dan leg je er bij neer.
 17. 1.000 per jaar zit je als (succesvol) ondernemer al snel aan hoor, ook met gebruik van PSP.
 18. Als het € 0,20 per transactie is weet ik een interessantere bank waarbij je jaarlijks 1.000 transacties gratis krijgt.
 19. Helemaal met Markilanosz eens. We werken heel veel met resellers die vaak met hetzelfde vraagstuk bezig zijn. Mijn advies is ook; ga eerst eens lekker ondernemen en kijken of je een omzet kunt genereren. Niet te druk maken om concurrentie die jouw idee gaat stelen 😉
 20. Niet te druk om maken en zeker niet anders handelen dan normaal omdat er gedreigd wordt met een negatieve review.
 21. Ik had de korting niet gegeven. Maak wel vaker mee dat klanten op deze manier op een korting uit zijn. Dit wordt dan bevestigd doordat ze geen vervangend artikel willen of ontbinding.
 22. Wat is er mis met een handtekening vragen voor de opdracht? Daarmee voorkom je dit soort situaties. Overigens als ik de mailwisseling lees is de opdracht niet definitief gemaakt.
 23. Zoekmachines houden in ieder geval niet van duplicate content. Zorg dat op het moment dat jij jouw content online zet je de website goed aanmeldt in de Search Consoles, met o.a. een XML sitemap. Zo zorg je er voor dat de content, mócht die al ooit gekopieerd gaan worden, in ieder geval door de zoekmachines het eerst op jouw domein wordt geïndexeerd. Hiermee zal jouw content worden gezien als origineel. Verder, zoals anderen al aangeven, niet te druk om maken. Lekker online zetten en veel online succes gewenst.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept