nick7203

Super Senior
  • Aantal berichten

    134
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door nick7203

  1. Zou het ook een optie zijn om het aandelen kapitaal in natura te verhogen (zodat ik bij de notaris enkel contanten in wil brengen) om vervolgens met de BV de machines vanuit prive over te nemen en de aankoopprijs te verrekenen met het vol te storten aandelenkapitaal
  2. Daar is toch geen accountantsverklaring meer voor nodig? De dagwaarde volgens de boekhouding van de eenmanszaak en eventueel op basis van vergelijkbare machines die te koop staan op internet zou dan voldoende moeten zijn?
  3. Ik ben inmiddels bezig met de oprichting en ik heb bij de notaris (ik doe de oprichting grotendeels online) aangegeven dat ik een deel in contanten wil volstorten en een deel in natura maar de notaris doet daar nogal ingewikkeld over (ze zijn nu aan het overleggen maar er zouden extra kosten bijkomen en er zou een accountantsverklaring moeten zijn) volgens mij is het helemaal niet zo ingewikkeld en hoeven zij enkel de waarde van de aandelen in te voeren en kan ik zelf een overzicht maken van wat er ingevoerd wordt en wat de waarde daarvan is.
  4. Die toekomstplannen zijn al begonnen (ik ben al bezig met de voorbereidingen) en in 2023 wil ik daar ook serieus mee aan de slag gaan.
  5. Die schuld wil ik ook graag prive houden. De reden voor het oprichten van de BV zijn vooral de toekomstplannen die ik heb.
  6. Ik heb het nu hierop gelaten bij de aanvraag omdat ik nog niet precies wist hoe ik het zou regelen. Als ik de machines, bedrijfsauto en voorraad bij oprichting in de BV zou stoppen dan zou dat op ongeveer 13.000 euro komen maar ik zal maandag nog even contact opnemen met de notaris over hoe en wat. De reden voor het oprichten van een BV is het spreiden van risicos voor mij als aandeelhouder.
  7. Na wat rondvragen zou het via een reguliere koopovereenkomst of inbreng in natura moeten. Bij het oprichten van de BV ben ik uitgegaan van 120 aandelen van 1 cent. Wat zou de beste optie zijn en hoe gaat dit in zijn werk?
  8. Hoi, Ik ben van plan om een BV op te richten en mijn eenmanszaak op te heffen. Ik wil alle inventaris (machines, voorraad, bedrijfsauto enz) overdragen naar de BV maar ik wil niet alle schulden overdragen naar de BV. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?
  9. 1 van de redenen dat ik er nu doorheen zit is omdat het werk wat ik doe (ondanks dat het maatwerk is) toch wel heel veel productiewerk is. De grotere en ingewikkeldere projecten vond ik altijd leuker om te doen maar daar zijn wel meer risicos en grotere bedragen mee gemoeid, zulke projecten komen ook vaker uit het buitenland dus om het risico voor mezelf te spreiden zou ik dat graag met een BV doen.
  10. Hallo, Ik heb sinds 2019 mijn eigen eenmanszaak maar daar wil ik ivm met mentale problemen (depressie) mee stoppen, 31 december leek mij hiervoor een mooie datum. Het is wel de bedoeling om in de toekomst verder te gaan (weliswaar op een iets andere manier) en ik zou dan graag een BV oprichten, dat was ik al wat langer van plan maar ik wil nu eerst een tijdje rust nemen voor ik weer verder ga. Mijn eenmanszaak heeft een lening bij een familielid (de looptijd van die lening is nog ca 2,5 jaar) en ik heb nog wat inventaris en voorraad. Ik werk vanuit huis (of beter gezegd vanuit een hal/schuur op het terrein van mijn ouders en ik betaal daarvoor geen huur) Als ik stop met mijn eenmanszaak hoe werkt dat met de inventaris die ik nog heb, het zal waarschijnlijk nog een paar maanden duren voor ik de BV ga oprichten. Met vriendelijke groet, Nick
  11. Dat zijn de mensen die hetzelfde verhaal hebben gelezen als de beurs eigenaar en die nu (anoniem) neppe reviews gaan plaatsen.
  12. Ik heb niet eerder aan deze beurs meegedaan maar ik heb me vorig jaar wel ingeschreven maar toen ging het op het laatste moment ivm Covid niet door. Als je doelt op de reviews van de laatste 24/48 uur dan zijn die van mensen die via facebook bij mij zijn gekomen maar met wie ik geen zaken heb gedaan en met wie ik ook geen contact heb gehad. Als er een rieele kans is op succes bij een rechtzaak (dit laat ik de rechtsbijstand of een advocaat beoordelen) dan is er wel budget voor een advocaat.
  13. Ik heb net de volledige facebook gesprekken gelezen (moest eerst geaccepteerd worden in die groep) en nu blijkt de eigenaar van die beurs niet alleen maar mee te lezen maar hij plaatst zelf allerlei berichten (tot op zekere hoogte dreigt hij zelfs met geweld) Ik ben nu wel zo klaar met deze persoon en beurs dat een schadevergoeding toch wel de voorkeursoptie is.
  14. De beurs is pas in Oktober maar de inschrijvingen moeten wel eind mei rond zijn (ik kon al eerder inschrijven omdat ik mij vorig jaar ook had ingeschreven) Uiteindelijk heeft de rechtsbijstand hier meer verstand van maar het is wel fijn om van een ander te horen wat wijsheid is. Ik zal morgen even mijn rechtsbijstand bellen en in overleg met hun een nette brief schrijven (wil er wel voor zorgen dat alle punten ook juridisch onderbouwt zijn voor het geval van)
  15. Dat ze dit op basis van 1 verhaal doen snap ik ook niet helemaal maar ze hebben screenshots bijgevoegd van het verhaal dus blijkbaar doen ze dat wel (is verhaal van 1 persoon die niet tevreden is en dan zijn er een stuk of 5 mensen die er dingen bij zetten "god wat vervelend dat jou dit overkomen is" en al dat soort onzin) In de voorwaarden staat inderdaad dat alles wat er niet in staat aan de organisatie is maar dat vind ik zo oppervlakkig en vrijblijvend dat ik me niet kan voorstellen dat dit juridisch stand houd. Een kapotte machine is inderdaad een probleem maar gelukkig wel een tijdelijk probleem wat iedereen kan overkomen (persoonlijk zou ik een bedrijf waar ik zaken mee doe daar niet zo snel op afrekenen) Niet naar die beurs gaan is eigenlijk geen optie omdat er geen vergelijkbare beurzen zijn (hooguit wat locale beurzen met een paar honderd bezoekers tegenover de 10.000+ bezoekers van deze beurs) en ik omdat de vorige editie ook niet is doorgegaan al met behoorlijke kosten zit.
  16. Het probleem met de klant is opgelost (was overigens niet echt een probleem maar een kapotte machine waardoor alles langer duurde) een bedrijf mag inderdaad zelf haar klanten kiezen maar de overeenkomst is al tot stand gekomen, er is geen sprake van weigeren maar van annuleren en voor zover ik kan vinden mag dat alleen als voor het sluiten van de overeenkomst schriftelijk is afgesproken onder welke voorwaarden dat mag (en in de voorwaarden staat hier niks over vermeld) ik hoop niet dat naar de rechter gaan nodig is maar deze beurs is voor mij financieel ook belangrijk (zeker omdat vorig jaar ivm covid ook al niet door ging)
  17. Dit staat er in de voorwaarden: Roken is in de gehele hal ten strengste verboden. Honden wordt in principe geen toegang verleend. De handel beperkt zich uitsluitend tot de beursvloer op gereserveerde stands. Het verhandelen van dieren en/of goederen op de parkeerplaats is dan ook niet toegestaan. Bezoekers is het NIET toegestaan in het gebouw dieren en/of goederen te ruilen of te verhandelen. Aan kinderen onder de 18 jaar mogen geen goederen en/of dieren worden verkocht indien zij niet begeleid worden door een volwassen persoon. De organisatie is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de verkochte dieren en/of goederen De organisatie is niet verantwoordelijk voor schade, verlies, diefstal of letsel ontstaan tijdens, voor of na dit evenement. Bij overtreding van dit reglement kan de organisatie besluiten u de verdere toegang tot de beurs te ontzeggen, dit zonder restitutie van de betaalde gelden. U zult bij geconstateerde overtredingen een waarschuwing krijgen de zaken binnen 15 minuten op orde te brengen. Onderwerpen waar dit reglement niet in voorziet, zijn ter beoordeling van de organisatie. Op deze beurs zijn alle wettelijke eisen van toepassing, waaronder CITES, BUDEP en BID. Er staat nog meer in maar dat gaat over roken, wat verkocht mag worden etcetera. Er staat wel dat er voor 25 mei een aanbetaling gedaan moet worden omdat anders de reservering automatisch vervalt, het lijkt mij ondanks de huidige stand van zaken wel handig om dit te doen om erger te voorkomen.
  18. Hallo, Eind dit jaar zou ik met mijn bedrijf naar een vakbeurs gaan, de inschrijving hiervoor was al gedaan maar ik heb nog geen factuur ontvangen (en dus ook nog niks betaald) nu wil deze beurs mij niet meer hebben naar aanleiding van een verhaal over mijn bedrijf op facebook (Medewerker beurs gaf aan van een bekende van hem iets op facebook te hebben gelezen en dat daarom mijn stand geannuleerd was) Ik ben het hier niet mee eens en ik wil wel naar die beurs. In principe kan er na het aangaan van de overeenkomst niet zomaar meer geannuleerd worden en in hun regelement staat niks over omstandigheden waarin klanten mogen worden geweigert (er staat wel dat waar het regelement niet in voorziet dat de organisatie zelf mag beslissen maar dat vind ik vooral en vrijblijvend iets) Medewerker spreekt zelf ook van annuleren en niet van weigeren. Kan ik hier nog iets tegen doen? Er is ook geen vergelijkbare beurs waar ik wel heen zou kunnen gaan, de weinige andere beurzen komen qua bezoekersaantal niet eens in de buurt van deze beurs dus het is voor mij en de toekomst van mijn bedrijf erg belangrijk dat ik alsnog naar deze beurs kan.
  19. Dat klopt, ik heb wat privedingen gehad waardoor het allemaal een beetje door elkaar liep, deze zijn inmiddels opgelost. Ik zal toch een keer moeten uitbreiden om rond te komen (huidige werkplaats is aan de kleine kant dus op termijn een werkplaats huren is +1200 euro per maand en als ik op mezelf ga wonen komt er nog eens +1200 per maand bij) Zakelijke klanten bevallen mij tot nu toe erg goed (ik heb een klant die toevallig vanaf die andere leverancier naar mij is overgestapt)
  20. Het aantal klanten is relatief klein ( denk ca 4000 a 5000 per jaar verdeeld over 5 grote aquariumbouwers en x aantal kleine/hobby aquariumbouwers) een aquarium wordt denk ik iedere 5 tot 7 jaar vervangen. Mijn klanten zijn nu vooral particulieren uit heel Nederland en af en toe uit Belgie. Ik wil ook graag het aantal zakelijke klanten uitbreiden (aquariumwinkels) maar deze hebben allemaal al een vaste leverancier (ook allemaal dezelfde leverancier) dus het is erg lastig om daar tussen te komen, ik heb wel een aantal pluspunten welke die andere leverancier niet heeft maar die andere leverancier heeft al jarenlang een bekende en betrouwbare naam en dat heb ik nog niet.
  21. Het gaat om maatwerkaquaria
  22. hoi, Ik ben inmiddels ca 3 jaar met mijn bedrijf bezig en momenteel kan ik er net van leven (woon thuis, werk nog vanuit huis enz) Nu wil/moet ik op termijn toch mijn omzet en winst verhogen. Momenteel adverteer ik op google (zoekresultaten) via marktplaats (admarkt) en op een forum. Ik merk alleen dat ik qua omzet niet echt verder kom en ik wil toch graag meer klanten bereiken. Aan het eind van het jaar ga ik naar een beurs waar ik veel klanten hoop te bereiken maar ik wil ook graag op wat andere manieren meer klanten bereiken. Wie heeft advies?
  23. Ik heb ooit begrepen dat je als je zakelijk (in) koopt bij een particulier dat je dan aannemelijk moet kunnen maken dat je het gekocht hebt (bijvoorbeeld een screenshot van een marktplaats advertentie en een bankafschrift) BTW terugvorderen kan uiteraard niet. Voor de zekerheid zou je nog even de belasting kunnen bellen.
  24. Bij mijn huidige bank moet ik een handlichting hebben om een zakelijke rekening te openen dus het was of met zowel mijn zakelijke en priverekening naar een andere bank (waar je zonder handlichting een zakelijke rekening kunt openen) of een priverekening zakelijk gebruiken en daar is de bank mee akkoord gegaan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.