Kevins123

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kevins123

  1. Allen bedankt voor de reacties! Met jullie tips ga ik verder zoeken naar de beste oplossing voor ons :) Peppol zit ingebakken in ons boekhoudprogramma, ik had er helemaal nog niet aan gedacht om dat eventueel ook in te zetten 👍🏻
  2. Beste forumleden, Zo nu en dan krijg ik de vraag van klanten of ze kunnen bestellen via hun eigen ERP-systeem. De vraag krijg ik steeds vaker dus het lijkt steeds belangrijker te worden. Het handmatig plaatsen van een bestellinf in onze webshop wordt door (fraude?)preventie systemen steeds omslachtiger voor een deel van mijn klanten. Daarom wil ik hier serieus werk van maken. Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe je je webshop inhoud (mag evt via een extern systeem) kan aanbieden bij het ERP systeem van een klant. Welke platformen gebruiken jullie? Ik zie door de bomen het bos niet meer, veelal is de uitleg die ik online kan vinden gericht om je webshop aan je eigen ERP systeem te koppelen, maar dat is niet mijn doel.
  3. Ik denk dat je zeker gelijk hebt. Voor nu maar geen rente pakken, hopelijk schiet het in de toekomst alsnog omhoog.
  4. Vandaag contact gehad, een holding an sich is geen hoog risico. Maar de werkmaatschappijen eronder vallen hier wel onder dus mag de holding ook geen rekening openen. Weer verder zoeken dus, het lijkt er op dat we toch uitkomen op een traditionele bank met hoge kosten of online bank zonder rente. Toch jammer. Bij Bunq gaat het nu al om 1000 euro per jaar aan rente, dat zal de komende tijd nog wel flink oplopen met de rentestijgingen denk ik.
  5. Zou zelf niet snel voor een bank in Cyprus kiezen. Laten we het maar houden op (West-)Europa voor de zekerheid..
  6. Update van mijn kant: Ik ben nu Garantibank tegengekomen, volgens eigen zeggen een Nederlandse bank. Ze hebben ook een vergunning, als ik het zo zie lijkt het dat ze een eigen vergunning hebben en niet meeliften met een andere bank.. https://www.dnb.nl/openbaar-register/registerdetailpagina/?registerCode=WFTDG&relationNumber=B0544 https://garantibank.nl/products/gouden-zakelijke-rekening Komende week maar eens contacteren :)
  7. Allen bedankt voor de reacties. De gedeelde bankvergunning is zeker iets om rekening mee te houden. Van de Volksbank en Aegon wist ik het, maar ik moet inderdaad niet vergeten dat dit bij buitenlandse banken hetzelfde kan werken. Gelukkig gaat het hier om een BV en hoef ik geen rekening te houden met mijn persoonlijke bankrekeningen.
  8. Klopt, maar in mijn sector is dat geld ook zo weer weg. Al vind ik 1 jaar vast nog wel te overzien.
  9. Bedankt, ik zie daar in ieder geval banken die ik nog niet kende. Een goede site om verder te oriënteren.
  10. Nieuw jaar, heel andere omstandigheden dan bij gelijke topics: Voor mijn holding zoek ik een bank waar ik zakelijk spaargeld kan parkeren. Wel wil ik er altijd bij kunnen. Ik wil overal binnen het depositogarantiestelsel blijven, dus moet er worden verdeeld tussen verschillende banken. Een bank buiten Nederland is prima zolang het maar onder een Europees depositogarantiestelsel valt. Bij welke (online)(spaar)banken zitten jullie en wat zijn de ervaringen? Natuurlijk gaat de voorkeur naar een goedkope/gratis bank met een hoge rente. Het gaat puur om sparen. Ik heb nu: - ASN Bank (icm betaalrekening, qua kosten hoogst onaantrekkelijk.) - KNAB (werkmaatschappij, accepteren de holding helaas niet vanwege de holding structuur) - Bunq (Mijns inziens de meest aantrekkelijke optie in Nederland) Ik kijk nu oa naar: - Openbank, maar het lijkt alsof je hier niet (meer) zakelijk klant kan worden. - Rovolut, maar daar kan ik nergens zakelijke rentes van vinden. - N26, maar daar kan ik nergens zakelijke rentes van vinden. Hebben jullie een goede optie? Ik zie inmiddels door de bomen het bos niet meer. De traditionele banken hebben vooral hoge kosten en lage rentes..
  11. Ik ben mij aan het oriënteren op een elektrische fiets waarmee ik van/naar kantoor wil gaan fietsen. De voornaamste twijfel is hoe ik dit financieel ga aanpakken. Optie 1: simpelweg op de zaak zetten met 7% bijtelling. Totale zakelijke kosten eerste jaar ~ 2300 euro. 161 bijtelling per jaar. Optie 2: privé kopen en gebruik maken van de 19 cent per kilometer. Ik ben ik dienst van de holding (huisadres) en mijn werkkantoor ligt op 14 km afstand. 28km per dag dus. Daar ik 4 dagen op kantoor werk zal de som ongeveer uitkomen op 0,19 * 28= 5,33 * 4 = 21,28 * 48 = 1021 per jaar aan reiskosten vergoeding. Na iets meer dan 2 jaar is zou dit dus aanzienlijk goedkoper zijn, als ik 5 dagen per week noteer nog sneller. Dan nu de vraag; ik heb mijn auto zakelijk gekocht en betaal hier bijtelling over. Mag je wel reiskosten terugvragen voor de fiets als je al een zakelijke auto hebt? Zowel auto als fiets via de bijtelling is geen probleem in ieder geval. Bedankt!
  12. Ik ben inderdaad verbaast dat dit nog niet is geopperd. Aangezien het om een relatief laag bedrag gaat lijkt crowdfunding mij ook een interessante optie. Ik gebruik zelf vaak Collin om soms wat geld te investeren. Als je door de selectie heen komt zijn de meeste leningen in no-time vol. Veel mensen investeren 100/300 euro in een bedrijfje , wat dit platvorm juist interessant en toegankelijk maakt. Kost het je ook nog eens geen aandelen.
  13. Zelf jaren gebruik gemaakt van Myparcel, maar er zijn verschillende aanbieders die hetzelfde werken. Voordeel is dat de labels en volgcodes automatisch naar de klant kunnen worden verzonden en je maandelijks een btw factuur krijgt. Bij een paar pakketten per dag is het volgens mij al goedkoper. En verdere tips.. Kijk goed welke maat doos je het meest nodig hebt. Ik had 3 verschillende maten dozen waarmee ik 95% van de orders kon verzenden en daardoor ook groter en goedkoper kon inkopen.
  14. Ik zou de site even laten doorlopen door iemand die zeer sterk is in de Nederlandse taal. Her en der staan wat spelfouten, wat het geheel snel minder betrouwbaar of professioneel maakt. Zo staat er soms 'u' waar 'uw' zou moeten staan. Ook zijn enkele zinnen (naar mijn mening) te veel in spreektaal geschreven. In het verhaal staat 'Mevrouw G is geboren in het gebied Coronie in Suriname'. Is het niet leuker en persoonlijker om een voornaam te gebruiken? Ook dan blijft ze anoniem. 'Shanti is geboren in het gebied Coronie in Suriname'. Ze productafbeeldingen komen een beetje raar over, is het logo erop gephotoshopt? Zoals TwaBla al aangaf, lekker aan de bbq en foto's maken. Een sfeer foto doet het vaak beter dan een los flesje als afbeelding. Verder leuk idee, altijd leuk als er nieuwe sausjes ontstaan die we nog niet kennen!
  15. Regelmatig ook hiermee te maken. Zorg dat er altijd een goede factuur bij de zending zit met daarop de waarde van de goederen en de verzendkosten. Als dit er niet bij zit zal DHL inderdaad een schatting maken van de waarde en verzendkosten. Dat valt altijd te hoog uit. In dit geval is 65,31 de BTW die je als voorbelasting mag gebruiken.
  16. Naar mijn weten is GS1 de enige officiële instantie voor geregistreerde barcodes. De meeste producten hebben de EAN 13 barcode, maar er is ook een kleinere EAN8 barcode. https://www.gs1.nl/barcodes/bestel-gs1-barcodes-ean-codes/praktische-informatie-hoe-u-barcodes-slag-gaat/barcode-maken https://www.gs1.nl/sectorafspraken-over-standaarden/productdata-levensmiddelen-drogisterij-agf-en-foodservice
  17. Leeftijd zie ik in dit geval eerder als voordeel. Ervan uitgaande dat je nog thuis woont heb je minder vaste lasten dan wanneer je een gezin hebt en een eigen huis. Dat je nu bijvoorbeeld een jaar werkt zonder echt wat te verdienen is dan minder een probleem, over 10 jaar zal dat wel anders zijn.. Ben erg benieuwd of het (al) wat geworden is!
  18. Note: Alleen EC en FCC volstaat niet. Er is ook RoHS 2, daar gaat het doorgaans fout in China. Zorg dat je het zelf test aangezien veel certificaten nep zijn. Dan heb je nog je WEEE afdracht die je in NL moet afdragen.
  19. Vergeet de CE test niet zelf uit te voeren. Net als de RoHS test. Vooral op het gebied van RoHS gaan Chinese fabrikanten vaak de mist in. Ook zijn de certificaten van de verkopers lang niet altijd echt. Echt zelf testen dus. Er zijn ook in China onafhankelijke, betrouwbare en betaalbare testbedrijven. Extra tip: Denk aan je WEEE registratie en afdracht voor Nederland en eventueel de andere landen waar je het product wilt verkopen.
  20. In het vorige bedrijfsverzamelgebouw (rotterdam) waar ik zat kwam ook een bedrijfje van 3 man die zich bezig hield met het wassen van (zakelijke) auto's. Klanten waren voornamelijk lokale bedrijven met meerdere auto's en taxicentrales. Andere huurders in het pand konden de auto van binnen en buiten laten schoonmaken voor 45 euro. Daar is best veel gebruik van gemaakt. Aan de wagens te zien die ze reden verdiende het niet slecht. Inmiddels werk ik ergens anders en laat ik mijn auto jaarlijks voor de deur van binnen en buiten schoonmaken door een bedrijf (iets dat met onze hond ook geen overbodige luxe is). Zeker nadat ik mijn auto bij de verhuizing heb gebruikt om dozen heen en weer te brengen zat de bekleding vol met vegen en vlekken. Voor het schoonmaken heb ik 90-130 euro per keer neergelegd. Ik denk dan ook dat je vooral naar zakelijke wagenparken en hondenbezitters (en gezinnen met kinderen?) zal moeten kijken. Dergelijke bedragen kan je natuurlijk alleen verantwoorden als je ook goede interieur(water)stofzuigers hebt. En anders is 40/45 euro incl uitgebreid binnenkant stoffen en poetsen een prima prijs in mijn ogen. Bij wagenparken zal het een stuk lager liggen maar kan je ook achter elkaar doorgaan. Niet te veel over twijfelen, het lijkt mij bij uitstek een branche waar hard werken beloond zal worden. Toevoeging: Ik geloof vooral in de combinatie met uitgebreid de binnenkant schoonmaken, anders is de wasstraat een makkelijkere optie voor autobezitters. Probeer je te onderscheiden met milieuvriendelijke spullen, minder water ect. Toevoeging2: Naast je eigen dorp liggen er genoeg plaatsen in de buurt. Purmerend is al veel groter en vergeet de rijke lui in Volendam niet. Amsterdam Noord ken ik niet, maar daar zitten vast ook de nodige bedrijven met wagenparken.
  21. Ah, ik wist niet dat dat vrijwillig was. Ben ik weer onnodig braaf bezig geweest. @TimHol Het aanpassen is gratis. Of er een max aan zit weet ik niet. Zelf heb ik er 7 staan, dat was in ieder geval geen probleem.
  22. Zelf heb ik op de websites en facturen inderdaad 'onderdeel van xxx' staan.
  23. Volgens mij moet je officieel wel bij de KvK aangeven welke handelsnamen je gebruikt. Dat kan je op ieder moment doen via de website van de Kvk, digitaal ondertekenen en klaar. Dus bv: Bedrijfsnaam: TMH Handelsonderneming Handelsnamen: stoelshop1.nl, lampenkapshop365.nl, Tim's klusbedrijf ect Natuurlijk niet vergeten om bij een totaal nieuwe markt zoals een klusbedrijf even een vinkje bij je aanmelding te zetten dat je ook in die branche werkzaam bent.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.