Jump to content

DennisClaro

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Beste, In 2019 zijn wij begonnen met het verkopen van een product op Bol.com en dit bleek een succes. Sindsdien groeien we en groeien we met inmiddels een goedlopende eigen webwinkel welke nu 30% van de totale omzet genereert (Overige 70% komt van Bol.com). Omdat dit is ontstaan uit 'voor de grap eens proberen' is er eigenlijk nooit goed inzichtelijk gemaakt wat nou echt onze brutowinstmarges zijn en hoeveel winst we nou maken en waar de kansen liggen. Nu heb ik voor elk product de inkoopprijs geregistreerd en op die manier voor de afgelopen maanden een overzicht gema
 2. Beste, Ik heb even een vraag over de Google Ads facturaties omdat volgens mij een fout heb gemaakt. Ik verkoop deze Google Ads service als tussenpersoon aan enkele bedrijven en ik verwerk de facturen van Google als volgt: Ik boek het op in een rubriek 'Advertenties' 'Binnen de EU 21%' Ik voer dus 21% bij de omzetbelasting tijdens de aangifte en bij de voorbelasting voer ik die 21% weer in vanwege de ingehouden BTW. Nu klopt dit volgens mij wel allemaal? Maar nu komt het: De gemaakte kosten voor bedrijf X zijn laten we zeggen 100
 3. Top, dankjewel jongens. Dan heb ik (of we) een fout gemaakt tijdens de eerste factuur. Ik heb hem nog niet gesproken vanwege het tijdverschil maar nu ik alles zo lees dan denk ik inderdaad dat het een 0% tarief is. Nog 1 vraag: De eerste keer rekende hij wel GST. Is dat GST wat hij dan (net zoals wij met BTW) moet afstaan aan de overheid?
 4. Ah, sorry. Dacht dat ik had gemeld dat het om een Nieuw Zeelander gaat.
 5. Ah ok. Het is dus wel correct dat hij GST berekend in een factuur aan mij ipv VAT? Ben totaal onbekend met dit systeem dus vandaar mijn vraag.
 6. Beste, Ik huur op dit moment als ZZP'er een developer in die buiten de EU werkt. Hij verzorgt een deel van de applicatie (back-end) en ik doe de rest voor de opdrachtgever. Nu heeft hij mij een factuur gestuurd met GST (BTW) en nu is mijn vraag of ik dit gewoon kan terugvragen bij de belastingdienst wanneer ik aangifte doe?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept