HabSandra

Senior
  • Aantal berichten

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Zeeuws-Vlaanderen en Stichtse Vecht

Visie op

  • Ik zoek mensen die
    begeleiding/ondersteuning kunnen gebruiken in hun horecabedrijf.

HabSandra's trofeeën

  1. Denk dat dat een beetje kort door de bocht is ;-) Er zijn VA's die zich specialiseren in een bepaalde richting, en daar zitten erg kundige VA's tussen die een grote meerwaarde kunnen zijn. Ook op het vlak van websites en marketing. Deze mensen, die zich continue bijscholen en hard werken om de beste in hun vak te zijn, doe je tekort door ze als veredelde directie-secretaresse weg te zetten.
  2. Ik denk in sommige branches meer dan in andere. VA staat voor Virtual Assistant, kortom, een freelancer die je kan inhuren om bepaalde werkzaamheden van je over te nemen. Zo iemand kan bijvoorbeeld een stukje marketing van je overnemen.
  3. Ik zou je adviseren om een ondernemerscoach te zoeken. Ik coach regelmatig ondernemers die zich 'eenzaam' voelen in het ondernemer zijn, om uiteenlopende redenen. Zij geven aan dat het hun veel rust geeft om met een coach te kunnen praten/sparren. Dus ik zou het eens in die hoek zoeken, als het niet bevalt kun je er altijd mee stoppen!
  4. Ik zou op zoek gaan naar een VA die je kan helpen met je marketinguitingen, maar je wellicht ook kan helpen aan ideeën om nieuwe klanten te werven. Voordeel is dat je zo de kosten goed in de hand kan houden en ieder moment kan beslissen of je er mee door wilt gaan. Als ik je bericht goed lees dan denk ik dat je uit België komt? Dan is het belangrijk dat je iemand zoekt die bekend is met Belgen, want daar werkt de Nederlandse aanpak niet altijd. Je spreekt een Belg op een andere manier aan dan een Nederlander ;-)
  5. Zoals je merkt komt er erg veel kijken bij het starten van je eigen (al dan niet bezorg)restaurant. Het is duidelijk om in beeld te brengen hoe, wat en waar je iets wil. Vervolgens ga je eerst kijken wat er mogelijk is, zowel qua locatie, vergunningen, ...etc. maar ook het financiële gedeelte. Hoe zie je dat? Hebben jullie eigen inbreng? Want zonder eigen geld en zonder enige ervaring is de kans klein dat je het extern gefinancierd krijgt. Ik merk aan je bericht dat jullie geen enkele ervaring hebben met ondernemen in de horeca. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar zorg wel dat je begeleiding krijgt van mensen met kennis van zaken. Denk aan een boekhouder/accountant, adviseur/coach, maar kan ook een ervaren ondernemer zijn in je eigen kring. Ga vooral niet te overhaast te werk, dat gaat zelden goed. Succes!
  6. In België vind je deze automaten al in veel scholen, dus het loont wellicht de moeite om eens over de grens te kijken! Een voorbeeld is Fruityou.be.
  7. Alles kan, maar of het verstandig is, is een tweede. Ik vind dat je, als zaakvoerder, moet weten hoe het eraan toe gaat op de werkvloer en dat ervaar je enkel als je er zelf (regelmatig) aanwezig bent. In deze branche is continuïteit erg belangrijk, dus iemand ziek? Geen vervanging? Dan zal je zelf moeten inspringen om je klanten tevreden te houden! Het klinkt allemaal erg makkelijk, even een schoonmaakbedrijf beginnen, maar dat is het niet. Er komt erg veel bij kijken.
  8. Er komt veel bij kijken, laat je begeleiden door iemand met verstand van zaken. Ik heb een collega die Nederlanders helpt en ondersteunt bij het starten van een eigen horecazaak in Spanje, hij woont er zelf en weet alles van a tot z. Als je zijn contactgegevens wil dan mag je me altijd contacteren. Succes!
  9. Deze cijfers alleen zijn niet voldoende om je een gedegen advies te geven. Of de vraagprijs reëel is hangt van verschillende factoren af (cijfers, inventaris, ligging, ...etc). Als je hier geen ervaring mee hebt dan zou ik je adviseren om je te laten bijstaan door iemand die hier dagelijks mee te maken heeft, denk aan een accountant, aankoopmakelaar (horecamakelaar in dit geval) of een horeca adviseur. Dat kost wat geld, maar als je een goede hebt dan bespaar je geld. En in het slechtste geval kan zo iemand je behoeden voor verkeerde beslissingen. Succes!
  10. Voor WHOA moet er wel geld zijn om een fair voorstel te doen aan de schuldeisers, m.a.w. schuldeisers moeten er beter uitkomen dan bij een faillissement. Dan rest nog de vraag of Tonnygoes überhaupt in aanmerking komt voor WHOA... Als je dit wil laten uitzoeken doe het dan bij een partij die echt verstand heeft van de WHOA want het vooronderzoek kost bij de meeste partijen ook al geld omdat er veel tijd in kruipt.
  11. Zoals Hans al zegt, je bedrijfsplan is net bedoeld om alles op een rijtje te krijgen. Wellicht loont het voor jou de moeite om een ondernemerscoach te zoeken, al is het maar voor 1 sparringsessie. Zo iemand weet exact hoe hij/zij je kan begeleiden in het proces van ondernemerschap.
  12. Ik vrees dat je met alleen verklaringen, geen € 350.000 gefinancierd krijgt als je niks aan eigen inbreng hebt. Heb je onderpand voor (een deel van) het bedrag? Kun je het niet in fases opsplitsen? Zodat je niet het volledige bedrag hoeft te lenen?
  13. Exact... waarom in een winkelstraat? Voor een cateringbedrijf allesbehalve handige locatie... of bedoel je eerder een traiteurzaak waar mensen binnen kunnen komen om iets te kopen? Hoeveel geld je nodig hebt om te starten is afhankelijk van veel factoren: locatie, concept, etc. Om hier een zinnig antwoord op te kunnen geven is er meer informatie nodig. Hoeveel EIGEN geld je nodig hebt? Tja, op dit moment vragen banken 100% dekking voor horeca(gerelateerd). M.a.w. je krijgt alleen geld als je voldoende onderpand hebt. Er zijn alternatieven, maar als je enige kans van slagen wil hebben om een financiering te vinden dan zul je minimum 30-40% eigen inbreng moeten hebben én een heel goed plan. Heb je ervaring met catering? Zo niet, dan zou ik eerst praktijkervaring opdoen, de beste leerschool. Heb je ervaring als ondernemer? Zo niet, laat je dan bijstaan door iemand met ervaring (ervaren ondernemer in je omgeving of een coach, adviseur,...) want er komt erg veel bij kijken. En het vergroot je slagingskans aanzienlijk.
  14. Als ik de conversatie hier lees dan begrijp ik waarom je dit niet gefinancierd krijgt, en dat heeft m.i. weinig te maken met bankmedewerkers die het bedrijfsleven niet begrijpen. Dat terzijde: bij mij komt het over dat je alleen een 'ja, dat kan' wil horen op de vraag of je zelf op zoek kan naar een geldlening. Maar op het moment dat iemand verdere kritische en terechte opmerkingen geeft, dan zijn het 'medewerkers die voor 2 of 3k salaris werkt, die echte een bedrijf leven niet begrijpen'. Dus je krijgt wat je wil horen 'ja dat kan', maar wellicht heb je meer aan de eerlijke adviezen die hier gegeven worden door ondernemers die weten waarover ze praten. Als je deze adviezen leest en hier slim mee omgaat, dan zou je probleem opgelost kunnen worden. Als je alleen wil gokken op een geldlening... ik denk niet dat er ook maar 1 serieuze (lees: tegen normale rente) investeerder is die jou geld gaat lenen, gebaseerd op de info die je hier hebt gegeven. Wellicht toch nog maar eens de goedbedoelde adviezen doorlezen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.