Exact... waarom in een winkelstraat?
Voor een cateringbedrijf allesbehalve handige locatie... of bedoel je eerder een traiteurzaak waar mensen binnen kunnen komen om iets te kopen?
Hoeveel geld je nodig hebt om te starten is afhankelijk van veel factoren: locatie, concept, etc. Om hier een zinnig antwoord op te kunnen geven is er meer informatie nodig.
Hoeveel EIGEN geld je nodig hebt? Tja, op dit moment vragen banken 100% dekking voor horeca(gerelateerd). M.a.w. je krijgt alleen geld als je voldoende onderpand hebt.
Er zijn alternatieven, maar als je enige kans van slagen wil hebben om een financiering te vinden dan zul je minimum 30-40% eigen inbreng moeten hebben én een heel goed plan.
Heb je ervaring met catering? Zo niet, dan zou ik eerst praktijkervaring opdoen, de beste leerschool.
Heb je ervaring als ondernemer? Zo niet, laat je dan bijstaan door iemand met ervaring (ervaren ondernemer in je omgeving of een coach, adviseur,...) want er komt erg veel bij kijken. En het vergroot je slagingskans aanzienlijk.