Jump to content

Theo Leeuwestein

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondersteunende organisatie
 • First name
  Theo
 • Last name
  Leeuwestein
 • Company or organization name
  Stichting Vrienden

Company info

 • Location
  Sliedrecht
 1. Beste Bazzio, Heel mooi en zie met grote belangstelling deze gegevens tegemoet. Bedankt voor je moeite en je bericht.
 2. Ja, klopt Hans. We hebben inmiddels al een onderneming gevonden die een horeca lunchroom met dagbesteding exploiteert en een gesprek zal gaan plaatsvinden. Maar ook andere ervaringen van gelijksoortige projecten zijn van harte welkom.
 3. Inderdaad en iedereen die hiermee ervaring heeft opgedaan horen wij graag!
 4. Beste TwABla, Nog een belangrijke kleine toevoeging. Een nadeel is dat door dergelijke projecten onder activiteiten van de stichting te laten uitvoeren komt de aansprakelijkheid van het bestuur in het geding. We moeten nog wel onderzoeken of we deze aansprakelijkheid voor het horecaproject toch onder de zorginstelling kunnen laten vallen.
 5. Beste Twabla, Inderdaad is dit nog iets om goed over na te denken. De 1e gedachte is dat de stichting zich inzet om voor mensen met een beperking dergelijke projecten op te starten om fondsen te werven. Het project dakterras voor het zorghuis is al door de stichting in gang gezet en de gedachte is om dit horeca-project ook hieronder te laten vallen. Dit geeft ons inziens meer vertrouwen naar buiten toe. In de doelstelling van de stichting staat: " en voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn". In het beleidsplan zou hierover inderdaad over het horeca-project nog meer toegevoegd kunnen worden. Bij het publiceren van de jaarrekening kan achteraf een uitvoerige toelichting worden toegevoegd over de gemaakte kosten. Maar ook van groot belang is het argument dat alleen een ANBI stichting een subsidie kan ontvangen van het NCOD/Interwerkfonds en dit kan zelfs oplopen tot zo'n 25.000 euro. Overigens zijn er nog meer fondsen waar eventueel een beroep op kan worden gedaan. Inzake de PGB: De stichting huurt de begeleiding voor de dagbesteding in (vastgelegd in een onderaanneming overeenkomst Verzoek tot zorgverlening) van de zorginstelling. Omdat de meeste omzet uit de dagbesteding wordt genoten is niet de horeca CAO van toepassing maar de CAO voor gehandicapten. Wel is de stichting btw plichtig over de horeca inkomsten. De horecamedewerkers worden door de zorginstelling na vrijwillige aanmelding ingeschreven als PGB budgethouder Dagbesteding. De bedoeling is dat deze vorm van dagbesteding ook openstaat voor de bewoners van de zorginstelling maar ook voor anderen die dergelijke werkzaamheden wensen en aankunnen. Op een later tijdstip kunnen we de geschikte medewerkers eventueel in laten stromen in de arbeidsmarkt en zullen we als leerbedrijf aangemerkt kunnen gaan worden. Bedankt weer voor het meedenken en ik ben benieuwd hoe je tegenover het voorgaande aankijkt.
 6. Beste TwaBla, De stichting Vrienden van Zorghuis Alblasserwaard bestaat al vanaf 2015 en is in zijn geheel onafhankelijk met een bestuur die tracht middels fondswerving diverse activiteiten op poten te zetten, o.a. het aanbieden van een dagbesteding in een lunchroom voor mensen met een beperking. Op deze wijze kunnen er gelden voor de diverse projecten dus gefinancierd worden. Overigens zet de stichting zich ook in voor andere kleinschalige zorginstellingen in de Alblasserwaard. De aanvraag ANBI status is pas 1 week geleden aangevraagd en een reactie gaat nog wel zo'n 8 weken duren. De administratie is volledig gescheiden en worden er 2 aparte jaarrekeningen opgemaakt.
 7. Beste Rive, Inmiddels al ver gevorderd en hebben we een model exploitatie te pakken gekregen en inmiddels zijn we deze aan het uitwerken. Met andere woorden: we gaan verder met ons onderzoek en met het boven water halen van informatie. Alle informatie is nog steeds welkom. Bedankt voor het meedenken tot nu toe.
 8. Beste Rive, bedankt voor je reactie en opmerking. Wijzelf noemen de mensen met een beperking overigens bewoners. De begeleiders zijn in dienst van een zorginstelling en worden dus ingehuurd. Dit idee is er al vanaf 2015.
 9. Ja, inderdaad is een mogelijkheid maar deze is grootschalig en wij willen gaan voor kleinschalig, maar contact maken kan zeker geen kwaad. Bedankt.
 10. Er is in Sliedrecht geen enkele lunchroom met gehandicapten die ingezet worden.
 11. Nee, niet zomaar plukken Hans! Maar er kan toch een bedrijf of organisatie zijn die ervaring heeft opgedaan met een dergelijk plan? Ik hoopte dit dus op dit forum met bestaande ervaren ondernemers of dergelijke wijzer te kunnen worden. Vooronderzoek is hierin heel belangrijk voordat je professionals inhuurt!
 12. Ja, het bijzondere is dat we de lunchroom op willen zetten met een bestaande Stichting die op deze wijze het welzijn van deze gehandicapten verder wil bevorderen. Op deze wijze zullen wij ons zeker onderscheiden in ons dorp Sliedrecht. Hiervoor is dus simpelweg wel een financiering noodzakelijk. Deze stichting is te vinden op www.zorghuisalblasserwaard.nl , dan heb je een indruk welke doelstellingen deze heeft. Er is geen winstoogmerk maar er moet wel voldoende vermogen aanwezig zijn om hulp te kunnen bieden en om eventueel dus noodzakelijke investeringen te kunnen doen. Er wordt overigens voor deze stichting ook een ANBI status aangevraagd waardoor donaties fiscaal aftrekbaar zijn voor de schenker. Al met al is een professioneel ondernemingsplan in mijn ogen noodzakelijk.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept