ToonInterieur

Junior
  • Aantal berichten

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ToonInterieur

  1. 1 hour ago, Gast said:

    In de meubelbranche heb je nogal snel iemand met een rijbewijs nodig.

     

    Mvg,


    Wigbolt

    Dat is correct maar voor nu niet zo interessant, eerst maar de basis goed hebben.

     

    56 minutes ago, Branko Collin said:

    Schrijf voor jezelf om te beginnen eens alle scenario's uit . Soms helpt het als je de feiten voor je op een groot papier hebt staan.

     

    Verder valt me op hoe goedaardig de buren van je familielid mogelijk zijn. Gaat het om één levering en één ophaling per dag? Hoe zou dat gaan als jullie bij jullie huis zouden verpakken?

     

    Interessant en gaan we is doen wat betreft scenario's. Wat betreft levering/ophaling, we versturen eens per 2 werkdagen via postnl naar de klant, dit zou niet veranderen vanuit huis.

     

    2 hours ago, MWormgoor said:

    Waarom niet gewoon in de buurt iets huren (een loods / kleine kantoorruimte / etc.) voor niet al te veel geld - en op zoek naar een scholier of student (of neefje) zoals Ruben al voorstelde? Die werken met liefde voor €4-€8 / uur en zijn qua tijden ook aardig flexibel. Dan blijf je ruim onder die €1,000 / maand lijkt me.

    Is opzich een optie, los van dat "zwart" werken is en verder niet aftrekbaar, daarnaast als je het wel wit doet komt daar natuurlijk veel meer bij kijken. Maar zeker een scenario!

  2. 31 minutes ago, RubenT said:

    Een belangrijke factor in deze situatie is wat jullie willen. Er zijn inderdaad een aantal scenario's, zoals je zelf al noemt, maar het gaat er vooral om welke kant jullie op willen. 

     

    Zien jullie voldoende potentie in de webshop om de omzet (en winst) te laten groeien en daar van te gaan leven? En zo ja, zouden jullie dat ook willen? Of een tussenstap door parttime in loondienst te blijven en daarnaast meer tijd aan jullie bedrijf te kunnen besteden? 

     

    Je logistieke proces uitbesteden (fulfilment) kan natuurlijk ook, als dat vooral het knelpunt is. Dan kun je de hele voorraad bij dat familielid de deur uit doen en heb je er geen omkijken meer naar. Als je nu € 1,- per pakket betaalt voor de afhandeling (ik neem aan dat dat exclusief verpakkingsmateriaal etc. is), kun je dat voor vergelijkbare kosten vast ook door een fulfilmentpartij laten doen.

     

    Je geeft aan thuis wel de ruimte te hebben om voorraad op te slaan en bestellingen te verzenden, maar de vraag is of jullie dat ook willen. Je houdt meer grip op je proces en kunt kosten waarschijnlijk lager houden (alleen al omdat je je eigen uren waarschijnlijk niet echt als kosten ziet), maar je hebt er wel omkijken naar. Ik weet niet hoe groot jullie voorraad is en om hoeveel bestellingen het per dag gaat, maar je kunt ook overwegen om het thuis in te richten en dan een buurjongen of neefje/nichtje een paar euro per uur te geven om dagelijks die bestellingen in te pakken.

     

    Stoppen is, zoals je noemt, ook een scenario. Maar volgens mij heeft dat niet de voorkeur, anders had je deze vraag niet gesteld.

     

    Kortom, vertrekpunt zou moeten zijn wat jullie met het eigen bedrijf willen. De stap zetten om er meer tijd in te gaan investeren om te groeien, of lekker ernaast blijven houden zoals het nu is. Dus: wat willen jullie?

     

    Bedankt voor je reactie en heldere uitleg! De potentie is er zeker maar goed ergens is er altijd een "twijfel". Wij hebben meerdere offertes laten maken voor e-fullfilment maar daar zit je gauw op 1 a 2000e pmnd (snelle winst als je zelf doet). Waar wij vooral tegen aanlopen is als we het zelf gaan doen, willen we het vanuit een pandje gaan doen ipv thuis (scheidingslijn prive/zakelijk wordt anders te dun), maar dat kan er dan niet meer "bij" naast de fulltime baan, en zal 1 van ons zijn/haar baan moeten opzeggen, wat ergens natuurlijk spannend is.

     

    We zouden graag willen groeien en dit met beide handen aanpakken, het is de vraag of het realistisch is om het er naast te blijven doen of realistisch is dat 1 stopt met werken. Parttime is helaas voor beide partijen niet mogelijk i.v.m. functies.

  3. Beste Mede ondernemers,

     

    Momenteel zit ik met een dilemma waar ik graag jullie advies/ervaring voor wil raadplegen.

     

    Situatie:

    Ik bezit samen met mijn partner een webshop, wat we tot op heden er bij doen naast onze fulltime baan. Pakketjes inpakken gebeurd door een familielid waarvoor we 1e per pakketje voor betalen. 

     

    Probleem:

    Nu is het zo dat de ruimte bij familielid te klein wordt (al is) en dat het te veel tijd voor hun kost om het te blijven doen, dus we moeten een volgende stap gaan maken.

     

    Nu zijn er een paar scenario's (baan opzeggen en zelf doen, e-fullfilment, stoppen, etc...) die we zouden kunnen doen maar ben erg benieuwd naar wat jullie ervaring / advies is.

     

    Wellicht handig om te weten;

    - Webshop draait een aardige omzet pmnd (10k+)

    - We bezitten een eigenhuis van waar we eventueel weer kunnen versturen (alleen tijd..)

     

    Graag verneem ik van jullie!

  4. 15 hours ago, Roel J said:

    Nee dat begrijp je verkeerd, het hoeft niet per bestelling.  want naast directe kosten zijn er ook indirecte kosten zoals het abonnemnt van je boekhoudpakket.. of de kosten van de boekhouder (gezien je vragen geen onverstandige kostenpost :slightly-smiling-face:)

     

    Ja dat is te gedetaillieerd, het mag zo wel en grote bedrijven doen dat ook zo met grote en zware boekhoudapplicaties.
    als klein bedrijf mag je ook bepalen wat je inkoopwaarde van de omzet ofwel inkoopkosten zijn door het sommetje

     

    Begin voorraad + inkopen - eind voorraad = inkoopkosten

     

    Nee de belastingdienst gaat jou geen salaris betalen, je bent ondernemer jou inkomen is de winst. Nadat iedere leverancier is betaald en alle tegenvallers zijn gedekt hoef jij alleen maar belasting te betalen over je winst. Wat er daarna over blijft is jou "salaris"  ofwel winst na belasting. Je mag zelf weten wat je daarmee doet of je dat geld opneemt of terug investeert om meer voorraad te kopen.  in een goed jaar verdien je goed, in een slecht jaar weinig of niks.. Geen minimum loon voor ondernemers..
    nu is de valkuil dus dat je inkomstenbelasting al snel pas 1 a 1,5 jaar na de start betaald en daarom rekenen veel ondernemers zich rijk omdat ze denken zakken met geld over te houden terwijl dat de winst voor belasting is en daar nog een smak geld af gaat..


    Bedankt voor je antwoord, duidelijk verhaal! Wat betreft " (gezien je vragen geen onverstandige kostenpost :slightly-smiling-face:)", klopt helemaal, zijn sinds gisteren dan ook aangesloten bij een firma. Echter kwam hij er mee dat wij winst draaide waarbij ik stellig in de veronderstelling was dat dit niet zo was, maar het klopt dus ;) 

     

    Nogmaals bedankt!

  5. Dank voor jullie reactie, dit roept wel de volgende vragen op:

     

    1. Begrijp ik het goed dat je dan per bestelling moet gaan uitrekenen wat de winst is ? Dat ik dan de volgende formule moet handteren:

     

    Winst = Opbrengst bestelling - (Inkoopkosten, BTW, Verzendkosten, Verpakkingskosten)

     

    2. Wat zijn mogelijk meer "bijbehorende directe kosten"?

     

    3. Elke product die ik verkoop heeft andere inkoopkosten, hoe bepaal ik dit op een gehele bestelling? (of is dat te gedetailleerd?)

     

    4. De uren die ik er in steek, zijn deze op eoa manier er af te halen/te verrekenen of staat dit er los van?

     

    Alvast bedankt voor jullie hulp!

  6. 20 minutes ago, Ward van der Put said:

    Je realiseert winst (na aftrek van bijbehorende directe kosten) op het moment van verkoop. Die 20 K kun je later weer als kosten boeken wanneer je die producten verkoopt.

     

    Dit is overigens een veelgemaakte inschattingsfout onder startende webwinkeliers. Je kunt echter niet jarenlang belastingvrij ondernemen door de winst steeds aan nieuwe voorraden uit te geven: die winst is gewoon belast, ongeacht of je daar nu nieuwe voorraden of nieuwe schoenen van koopt.

     

    Bedankt voor je uitleg, dan was dit inderdaad ook inschattingsfout van mij en zal ik hier rekening mee gaan houden!

  7. 6 minutes ago, Joost Rietveld said:

    30k omzet min de reguliere kosten min de inkoopwaarde van die 30k omzet min afschrijvingen op activa


    Maakt het feit dat ik van die 30k alweer voor 20k nieuwe producten heb gekocht dan niks uit? Of terwijl als je omzet hebt op deze manier heb je dan per definitie winst?

  8. Beste Higherlevels,

     

    Ik heb een vraag m.b.t. winst berekening, de situatie is als volgt;

     

    - Sinds mei dit jaar heb ik met mijn partner een webshop overgenomen (we hebben samen een VOF)

    - Hierbij hebben we in totaal 10.000euro* ingelegd om inventaris te kopen en randzaken (hosting, domein etc).

    - Nu draait de webshop een half jaar en hebben we 30.000euro* bruto omzet gedraaid, van de omzet hebben we telkens nieuwe voorraad gekocht, wat inhoud dat er op de bedrijfsrekening 0 euro staat (los van gespaarde BTW)

    - We hebben wel een voorraad producten aangelegd met een waarde van 20.000 euro*

    - Al die tijd hebben we geen privé opnames gedaan en keren we  verder ook geen loon uit

    - Webshop wordt naast vaste banen uitgevoerd

     

    Nu is mijn vraag op basis van deze situatie, wat is de netto winst / belastbare winst die mee zal gelden in de inkomstenbelasting?

     

    Alvast bedankt voor jullie hulp/uitleg! 

     

    *bedragen zijn fictief

  9. 20 hours ago, MrHTTP said:

    Aangezien je web site er erg goed uitziet en je aangeeft veel (technische) aspecten al geoptimaliseerd te hebben z..


    Bedankt voor je feedback! Een profiel schetsen betreffende doelgroep is inderdaad nog iets wat wij niet hebben gedaan! Daarnaast bedankt voor de tips omtrent marketing, liggen dus nog wat zaken die wij kunnen gaan oppakken. 

     

    20 hours ago, Highio said:

    De content marketing en SEO van de webshop is nog heel magertjes natuurlijk...

     

    Bedankt voor de constructieve feedback, we gaan zeker naar de SEO en USPS kijken om deze beter te verwoorden

     

    5 hours ago, Richard Theuws said:

     

    Ik mis dit echt heel erg op je site; staat meer tussen neus en lippen vermeld...

     

    Bedankt voor het meedenken en je feedback!

     

    1 hour ago, Ward van der Put said:

     

    Performance kan (moet) beter.

     

    Uit de netwerklatentie kun je afleiden dat hosting bij Strato vanuit Duitsland niet ideaal is.

     

    image.thumb.png.f842cbf9a0afe159c1e5bc251d5994b5.png

     

    Bedankt voor je feedback! Zeker nog een aandachtspuntje inderdaad.

     

    1 hour ago, MrHTTP said:

    Als ik weer even inhaak op de huidige Instagram pagina: Het blijft voor mij aanvoelen alsof iemand zei "We moeten een Instagram pagina hebben!" i.p.v. "Ons publiek zit op Instagram en zo kunnen we ze beter aanspreken!". YouTube en Instagram en alle andere meuk zijn voor bedrijven verkoopkanalen. Verkoopkanalen met hun eigen cultuur, publiek, eigenschappen etc. Daar speel je als bedrijf op in om je klanten te bereiken. Wanneer je het erbij doet omdat het moet of je gaat op YouTube een ondoordachte promovideo dumpen dan levert het je niets op!

     

    MrHTTPHeb je een instagram account wat een absoluut voorbeeld is juist gebruik/inzet van instagram voor een  bedrijf?

     

    Dank!

     

    Allen alvast bedankt en blijf vooral reageren, dit zijn precies de zaken waar wij naar opzoek zijn en mee aan de slag gaan! 

  10. Omschrijving van je concept:

    Sinds november jongstleden ben ik druk met www.tooninterieur.nl, een webshop waar we ons eigen gemaakte meubels verkopen. Momenteel zitten we op zo'n 30 - 60 bezoekers per dag en ja ik weet dat is niet spectaculair. Echter blijven de sales helaas een beetje uit. 

    Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

    Wat hebben we tot op heden geprobeerd;
    - Gespeeld met design (kleur, fonts, fotos etc)
    - Advertenties via adwords,facebook,instagram (maar zoals vaker genoemd hier is adwords nog een drempel te ver ivm investering).
    - Actieve instagram 
    - Gespeeld met teksten (hoeveelheid/keywords etc)
    - Volledig 100% mobiel geoptimaliseerd 

    Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

    Bezoekers aantallen zij we dus enig sinds tevreden mee, echter de sales niet, 2 weken na begin hadden we hoogtepunt echter daarna is het uit gebleven. 

    Zouden jullie willen kijken/meedenken, ben erg benieuwd naar tips/feedback/kritiek!

    Gaat dus om de website www.tooninterieur.nl

    - op basis van woocommerce
    - pagespeed zit tussen 80/100
    - rich snippets zijn aanwezig
    - 3 betaalmethode

     

    Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

    Het verschil met andere partijen is dat de meubels op maat worden gemaakt en volledig zelf in te vullen zijn wat betreft eisen.

     

     

    Wat voor feedback hoop je te krijgen:

    Ik ben erg benieuwd naar jullie feedback omtrent;

    - look en feel

    - gebruiksvriendelijkheid

    - prijzen/assortiment

     

    En wellicht kunnen jullie meedenken om hier meer uit te halen!

     

    Alvast bedankt!

      

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.