Jump to content

satéboer

Junior
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

  • You are:
    ondernemer in spe
  • First name
    Jan
  • Last name
    Jansen

Company info

  • Location
    Limburg

Vision

  • I'm looking for people who
    Produceren
  1. Dag, Aangezien ik van diverse hoorde dat het goedkoper is om voedingsmiddelen in Duitsland te produceren ben ik benieuwd naar wat mensen hier op het forum erover zeggen. Ben namelijk opzoek naar een private label fabrikant voor voedingsmiddelen. Als iemand advies heeft voor een goede fabrikant hoor ik het graag. Maar de belangrijkste vraag? Is het in het algemeen, dus gemiddeld genomen, goedkoper om in Duitsland voedingsmiddelen te laten produceren dan in Nederland?
  2. Dag, Aangezien ik hoorde dat het soms nogal goedkoper is om in Duitsland voedingsmiddelen te produceren en ik opzoek ben naar een producent voor private label voeding, ben ik opzoek naar een bedrijf, het liefste niet te ver over de grens.
  3. Als je nog een potje wilt proeven, stuur even je adres etc. Dan kijk ik of ik er een op kan sturen.
  4. De wijze van bereiding, de ingrediënten en voornamelijk de smaak. Hij is niet zo zoet als de andere sauzen. Ik heb het al vaker gemaakt voor vrienden en familie, zij vonden het altijd heerlijk en vonden het een van de beste in hun soort. Omdat ik grootschalig wil beginnen komt door een aantal dingen. - ten eerste geloof ik er in - Mijn kennis over de voedselveiligheid en het evt. verlengen en regelen houdbaarheid etc. was mij nogal onbekend. - Gebrek aan ruimte Verder zijn er een aantal dingen die mij makkelijk leken om uit te besteden, zowel het verpakken en de verschillende soorten in maten als het regelen van de houdbaarheid en voedselveiligheidseisen. Naarmate meer actief te zijn en meer research te doen ben ik in bepaalde dingen wel al wijzer geworden. In ieder geval al bedankt voor dit wijzer worden.
  5. Qua recept moet alleen nog naar houdbaarheid gekeken worden. Verpakking, Logo etc. ben ik mee bezig.
  6. De kostprijs is nog excl. verpakking etc. De prijs waar ik op uitkom zijn de productiekosten voor 500 gram saus. Wanneer ik ga leveren hangt nog af op welke manier ik het ga aanpakken. Heb een aantal goede tips gekregen waar ik wat mee kan. Ook huidige crisis speelt natuurlijk een rol.
  7. Allereerst bedankt voor je informatie en tips waar ik zeker wat mee kan. Alleen vraag ik me af of ik dan niet met onderstaand te maken krijg. Waar @Ron van der Kolk over schrijft. ''Als je dat in je eentje gaat doen, gaat het verwerven van markt wel heel langzaam. Ik denk dat de kosten van de arbeid dan niet opwegen tegen de opbrengst van de lokale naamsbekendheid. Ondertussen heeft de concurrentie alle tijd om met een alternatief te komen en jou de pas af te snijden. Voor je het weet ligt er een goedkope versie in alle Aldi's van Nederland en adverteren ze op televisie, terwijl jij nog alleen in een hoekje staat weg te tochten op de dinsdagmiddagmarkt van Schubbefrutteveen. '' in ieder geval bedankt! @De Ketchupmaker
  8. @Highio Mijn oprechte excuses hiervoor. De mails waren in mijn spambox gekomen waardoor ik niet kon zien dat ik al zoveel reacties heb. @TwaBla De saus past vooral goed bij barbecue dus stokbrood en vlees. Dit wilt zeggen dat het ook bij meerdere soorten vlees past, niet alleen barbecue dan. Omdat ik het nog niet heb laten maken zou ik nog kunnen kiezen in wat voor soort verpakking. Free samples zou ik in kunnen zetten. Zelf denk ik ook dat klanten overtuigd raken wanneer ze de saus proeven, hierop zou ik dus in moeten spelen. Hoeveel dit is, is nog onbekend. Ik zit in mijn laatste jaar van mijn HBO opleiding en heb dus nog geen voltijd baan om teveel kilo in te zetten als promotie. Wanneer ik het zelf in de keuken maak is het zo'n 3 tot 4 dagen houdbaar. Wanneer ik dit in de vriezer stop uiteraard langer. Het recept heb ik nog niet laten uitwerken bij de private label producent, hoe lang het na productie houdbaar is weet ik dus nog niet. Dit zou inderdaad ook een optie kunnen zijn om dit via crowdfunding te doen. Naar mijn idee worden mensen overgehaald om het te kopen na het proeven. Het is dus de bedoeling om mensen hiermee in aanraking te laten komen, hoe zou ik dit kunnen combineren met crowdfunding. Het zlef ontwikkelen en produceren lijkt mij erg lastig te worden. Er komen vele voedselveiligheidsregels erbij kijken en qua ruimte, opslag en verpakking lijkt het mij een lastig verhaal. De locatie en het publiek lijkt me erg goed. Het is een weekmarkt dat veel Duitsers trekt, deze komen vaak ook om te eten en dit lijkt me een prima doelgroep voor op deze markt. Het break-even punt heb ik nog niet berekend, dit omdat ik de productiekosten alleen duidelijk heb wanneer ik het in eigen keuken maak en dit zonder verpakking. De productiekosten bij een private label krijg ik pas wanneer ik receptontwikkeling laat doen, dit kost tevens €350,-. Ik ben zeker bereid om aan het begin nog geen winst te maken maar om vooral de naamsbekendheid te laten stijgen. Tevens ben ik ook bereid om meer kosten te maken om deze bekendheid te doen stijgen, de enige vraag is hoeveel en wat is verstandig. Dus eerst in eigen keuken maken en dit laten proeven bij cafetariahouders? Ik kan me enigszins voorstellen dat de smaak door conserveermiddelen veranderd, of dit veel is weet ik nog niet omdat het recept bij de private label nog niet ontwikkeld is. Misschien nog een brutale vraag, hoe pak je dit aan? Bel je, mail je, of loop je gewoon binnen? Ik heb hier nog geen ervaring in maar ben zeer zeker bereid hier meer ervaring in op te doen. Zeer bedankt voor je reactie, hier kan ik zeker wat mee! De productieprijs die ik berekend heb is 0,91 cent per 500kg. Dit is in eigen keuken. Wanneer ik meer ga maken en dit laat doen lijkt het me dat ik op een goedkopere prijs uitkom. Het logo, imago etc. heb ik nog niet uitgewerkt, hier kan ik dus nog erg creatief in zijn. Het rondsturen en uitdelen van deze 2.500 samples, zou je dit ook doen op weekmarkten? Of naar cafetaria etc? Zeer bedankt voor je tips en info, hier kan ik wat mee!
  9. Beste ondernemers, Ik ben een ondernemer in spé en wil graag een eigen saus op de markt brengen waar ik veel potentie in zie. Ik heb inmiddels contact opgenomen met een aantal producenten die aan private label doen. Wanneer ik het recept ga laten ontwikkelen dan moet de eerste afname 500KG zijn. Omdat dit de eerste afname is en bij voedsel een houdbaarheidsdatum opzit vraag ik me af wat de beste optie zal zijn om deze 500KG te gaan verkopen. Het doel is om eerst naamsbekendheid op te bouwen en om na een tijd de supermarkt en cafetaria in te gaan. Het idee is om op het begin op weekmarkten te gaan verkopen en hier bakjes en warme broodjes met de betreffende saus te verkopen om de consumenten in aanraking te laten komen met deze saus. Hoe kan ik een inschatting maken wat ik op 1 dag aan KG of bakjes, broodjes etc. zal verkopen? Wat zijn verder manieren om deze 500kg te verkopen zonder dat de houdbaarheidsdatum verloopt? Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen of de juiste richting in kunnen sturen. Met vriendelijke groet, een gemotiveerde ondernemer in spé.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept