Jump to content

MDKSocks

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Mats
 • Last name
  de Kort
 • Company or organization name
  MDKSocks
 • Website address

Company info

 • Location
  Oisterwijk
 1. Dit is dus exact wat ik gedaan heb. Heb alles op de juiste manier geboekt in E-Boekhouden. Alle voorraad is geboekt op de inkoop groot boek rekening maar verschijnt vervolgens op de winst en verliesrekening en niet op de balans. Ik heb nu dus verlies door mijn hoge voorraad en geen verkopen, wat mij prima lijkt. Kan ik nu gewoon een aparte post aanmaken waar ik de waarde van mijn voorraad op de balans zet terwijl deze ook nog bij inkopen geboekt staan (op winst en verlies). Ik ga zeker nog een cursus boekhouden doen binnenkort maar wil eigenlijk al wel van start met mijn webshop. Bij E-boekhouden krijg ik als antwoord dat alles klopt en dat ik mijn voorraad nog niet op de balans moet zetten maar pas aan het einde van het jaar. Dit vond ik een beetje vaag en niet logisch. Dus stel ik heb nu 2000 euro voorraad. Alle facturen zijn netjes op de goede manier ingeboekt. Deze 2000 euro staat ook op de winst en verlies rekening. Ik heb nog niks verkocht aangezien ik maandag pas open ga. Boek ik nu die 2000 euro gewoon op een nieuwe voorraad rekening en verdwijnt hij dan van winst en verlies? Het lijkt me namelijk dat die inkoop mijn winst moet drukken. Ik denk dat E-Boekhouden mij helemaal op het verkeerde pad heeft gezet. De rest van de boekhouding is helemaal kloppend en naast mijn voorraad heb ik eigenlijk alleen maar een inventaris van onder de 450 euro en de kosten van Shopify dus zo heel spannend is het allemaal niet. Alleen de voorraad kom ik dus niet uit...
 2. Dit is zeker waar en ga ik ook nog doen. Maar ik wil al aan de slag nu.
 3. Hallo, Ik ben sinds kort begonnen met boekhouden. Ik heb alles netjes geboekt via e-boekhouden en alles lijkt te kloppen. Veel contact met support en kwamen eigenlijk overal uit. 1 dings snap ik alleen niet helemaal. Ik heb voorraad geboekt bij inkoop en deze voorraad staat netjes op de winst en verliesrekening. Ook mijn labelprinter en opbergkasten die ik heb gekocht voor mijn webshop staan op de winst en verliesrekening onder inventaris. De balans en het banksaldo lijken ook te kloppen. Moet ik bovenstaand (voorraad + inventaris) nu ook als twee posten op de balans zetten? Of is alleen op winst en verlies voldoende? Mijn voorraad houd ik bij in Shopify en is eigenlijk altijd up to date. Ook lees ik dat dit op het einde van het jaar moet en dat 1 keer voldoende is. Maar wat als ik nieuwe voorraad inkoop, wanneer zet ik die dan weer op de balans? Of is het gewoon einde van het jaar 1 keer voorraad opmeten en die op 1 januari op de balans zetten? Sorry ik ben misschien heel dom maar ik blijf hier een beetje op hangen. Kort samengevat: Ben 2 maanden geleden begonnen, webshop gaat maandag open. Heb 2000 euro voorraad en hiervan staat niks op de balans. Mijn vraag is dus: Wanneer en hoe vaak moet dit op de balans? En staat het dan ook nog op winst en verlies? Want het lijkt me dat kosten van de voorraad moeten worden gebruikt om de winst uit te rekenen. Bij e-boekhouden kreeg ik steeds rare antwoorden dus hopelijk snappen jullie wel waar ik met mijn brainfart zit..
 4. Ik moet heel dom zijn denk ik. Ik snap eigenlijk alles behalve dit. Op een of andere manier krijg ik het niet op een rijtje. Dus ik ik bereken 500 euro aan btw over mijn buitenlandse leveringen. Dit bedrag zou ik normaal terugkrijgen maar nu niet? Maar normaal zou ik het ook eerst betaald hebben voordat ik het terugkrijg dus het kwartje valt nu denk ik. Eerst betalen en dan terugkrijgen is ook tegenelkaar wegstrepen alleen nu betaal ik niks dus krijg ik ook niks terug. Vraag me af waarom ze de al die moeite doen om dit aan te geven als het per saldo letterlijk niks uitmaakt. Waarom dan niet gewoon 0% btw en het daarbij laten en vervolgens btw betalen over de verkopen? Of is dit verkeerde logica van mij? Ik ben eigenlijk best een slim persoon, maar op een op andere manier krijg ik hier een grote brainfart van.
 5. Beste leden, Ik ben bijna klaar om mijn webshop te openen. Echter heb ik een maand geleden mijn voorraad ingekocht in zowel Polen als Duitsland. Deze zijn belast met 0% btw en deze moet ik dus zelf uitrekenen. Nu komt echter de eerste BTW aangift eraan over 2 weken en mijn webshop gaat over ongeveer een week open. Ik heb dus nog 0 producten verkocht. Op elke website die ik lees staat bij btw verleggen dat het verrekent word met je verkopen. Nu heb ik dus echter nog niks verkocht maar er moet wel btw aangift gedaan worden. Krijg ik dit geld dan terug ookal heb ik de btw niet betaald? Ik kan niks verreken met verkopen namelijk dus ik breek mijn hersens er echt over hoe dit gaat werken. Ik denk dat ik het geld nu terug krijg en dat ik dan bij de volgend BTW aangifte meer betaal als ik wel verkopen heb? Hoe gaan ze dit anders verrekenen over meerdere aangiftes? Deze vraag is voor jullie waarschijnlijk heel makkelijk en bekend terrein maar ik breek er echt mijn hersens over. Het gaat maar over een paar honder euro maar ik ontvang het wel graag terug.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept