Jump to content

Switch

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 1. Ben zelf al wat wijzer geworden; bij de notaris in de statuten de doelomschrijving zo breed mogelijk maken, bij de KvK de daadwerkelijke of belangrijkste (bedrijfs)activiteiten kort en specifieker omschrijven.
 2. https://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/handboek-loonheffingen-jan-2020-lh0221t01fd.pdf CMD+F of CTRL+F en zoek op 'Startende ondernemingen'. Kom je uit op pagina's 171 t/m 175, omtrent Startende ondernemingen, Start-ups, Ondernemingen die verlies lijden, Fictief loon en DGA.
 3. Goeiedag, Ik was op zoek naar informatie betreft wat vereist ofwel geadviseerd wordt voor de activiteitenomschrijving van een werkmaatschappij-bv. Zou je die zo specifiek mogelijk maken, of wat breder of zo breed als mogelijk? Te breed lijkt mij ook weer te, en allicht afleidend in de zin dat je teveel wil gaan doen met een en dezelfde BV. In deze wil ik bemiddelen in technische oplossingen (zowel klimaat/koeltechnisch, als medisch) zowel voor particulier als zakelijk. Als ik in het KvK-register zoek en rondkijk dan kom ik geregeld omschrijvingen tegen die beginnen met "Groothandel..." terwijl dit in mijn beleving niet altijd daadwerkelijk het geval is en in de mijne zal dit ook niet echt het geval zijn. Een groothandel levert in mijn idee in het groot en gericht op de zakelijke gebruiker/afnemer, en bij mij leeft dan ook het beeld van een flink magazijn met artikelen, wat niet mijn bedoeling is. Nu was ik ook op zoek naar inspiratie en tips op dit forum en voor een holding-bv kwam ik een hele mooie tegen, dank je wel: Hierin lijkt het alsof de omschrijving bij de notaris anders en gedetailleerder omschreven is dan bij de vermelding bij de KvK. Maar nu vroeg ik mij af, is de activiteitenomschrijving voor de BV wat in de oprichtingsakte bij/door de notaris opgenomen wordt dan vaak niet 1-op-1 hetzelfde met de omschrijving in het KvK-register, Is het KvK-register summierder hierin, hoe wordt dit geregeld/uitgevoerd?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept