Jump to content

fritsdeman

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by fritsdeman

 1. 1 uur geleden, Hans van den Bergh zei:

  Jij lijkt de utopische situatie van 'the best of both worlds' te zoeken, dat soort vragen komt hier haast wekelijks voorbij,  dus ook daar kun je middels de zoekfunctie eens doorheen bladeren.

   

  Dag Hans,

   

  Bedankt voor uw antwoord.

   

  Wellicht dat ik het heb laten overkomen als zijnde opzoek naar 'the best of both worlds', maar in feite gaat het mij meer om het kunnen blijven werken voor de GR en dan het liefst via een zelf opgezette constructie zonder dat ik afhankelijk ben van een uitzend-/payrollbureau dan wel een 'werkgever' waar ik verder geen daadwerkelijk werk voor verricht.

   

  Zelf 'de touwtjes' in handen hebben staat boven een hogere financiële tegemoetkoming voor het verrichte werk, dan is een oplossing zoals aangedragen door Roel iets om over na te denken, echter ben ik dan weer via 'een andere' aan het werk voor de GR en zullen zij hoe je het ook went of keert geld aan mij willen verdienen.

   

  De vorm van vrijheid (of het 'niet afhankelijk' zijn van....) betekent niet per definitie dat ik ieder moment mijn werk wil opzeggen voor de GR.

   

  Google heb ik natuurlijk al geraadpleegd, echter heeft dat niet tot iets concreets geleid tot nu toe (behalve hetgeen mij is aangegeven op dit forum).

   

   

  Vriendelijke groet,

  Frits

 2. Dag Roel,

   

  Dank voor je duidelijke antwoord.

   

  Er is geen relatiebeding.

   

  12 uur geleden, Roel J zei:

  het werk kwalificeert als dienstbetrekking

   

  Is dit ook niet mogelijk middels een modelovereenkomst?

  Diverse ZZP'ers voeren ook 'opdrachten/projecten' uit voor de GR, echter zijn zij voor een groot gedeelte van hun tijd werkzaam voor de GR (wellicht een enkele andere opdrachtgever).

  Anderen worden vanuit bijv. een gemeente gedetacheerd aan de GR, zij zijn op papier werkzaam voor de gemeente dan wel een andere werkgever, maar zijn in de praktijk alleen aan het werk bij/voor de GR.

   

  Waar ligt hier de lijn, ik ga er vanuit dat ik de GR als mijn enige opdrachtgever kan hebben omdat dit dan weer te veel lijkt op een 'dienstbetrekking', maakt het een verschil als ik dan een tweede opdracht gever heb, met de verdeling van het werk 90/10?

   

  Groeten,

  Frits

 3. Goedendag mede-forum participanten,

   

  Nieuw hier op het forum en hopende dat jullie mij zouden kunnen helpen met het volgende vraagstuk.

   

   

  Ik ben verricht werk voor een gemeenschappelijke regeling (GR). 

  Ik word op dit moment gedetacheerd vanuit een ander bedrijf aan deze GR (dit omdat de GR geen eigen personeel in dienst kan nemen).

  Conform deze 'constructie' betaalt mijn werkgever (de uitleende partij) mijn salaris etc. 

  Ik sta daar voor (gemiddeld) 40 uur per week op papier (tijdelijk contract), al deze uren verricht ik eigenlijk bij de GR en heb naast de contractuele afspraken geen contact met mijn werkgever.

  De inlener (de GR) betaalt op haar beurt een x bedrag (dat fors hoger ligt, de werkgever houdt hier geld aan over) aan mijn werkgever voor het inlenen van mij.

   

  Nu ben in zoekende naar een oplossing als mijn contract bij mijn huidige werkgever niet wordt verlengd (o.i.d).

  Een oplossing kan zijn mijzelf via een uitzendbureau/payroll-bedrijf weer ter beschikking stellen aan de GR, als ik mij niet vergis.

   

  Echter denk ik dat er misschien ook nog wel andere (en voor mij voordeligere, in de zin van de financiële tegemoetkoming voor het verrichte werk) oplossingen zijn voor deze constructie.

   

  Mijzelf als ZZP'er laten inhuren lijkt mij niet mogelijk in dit geval, omdat het erg lijkt om een dienstverband, ik verricht immers alleen werk voor de GR en heb geen andere opdrachtgevers.

   

   

  Zou het mogelijk zijn om de bestaande constructie te verplaatsen naar een 'bedrijf' dat ik zelf opricht, om mijzelf vervolgens van daaruit te 'detacheren' aan de GR?

  Dus bijv. mijzelf uitlenen vanuit mijn BV middels een detacheringsovereenkomst o.i.d.

   

  Ik hoor graag jullie advies in deze en hopelijk kan ik met jullie expertise dit plan verder uitwerken.

   

   

  Gegroet.

  Frits

   

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept