Jump to content

Celebic1987

Junior
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. heeft u meer informatie over het product ?
 2. Klopt dit is wel de juiste manier van werken, maar je kan de verkoper niet verplichten om die code aan te vragen op die manier stopt jou handel op dat moment ? Niet alle ondernemers hebben op dit moment een vergunning van artikel 23. Op dit moment kent of heeft nog niemand de OSS nummer aangevraagd dit geldt zowel voor de NL ondernemers en of Turkse leverancier. Als Hanna de persoon die dit Topic heeft gestart, aantal producten gaat inkopen bij (Winkels die niets te maken hebben met verzendingen en alleen verkoop over de toonbank doen) Heeft Hanna haar code nodig om de pakket met x aantal artikelen van verschilllende winkels die ze heeft ingekocht nodig om het pakket naar zichzelf te versturen naar haar adres in NL. U kunt niet van alle Turken verwachten dat iedereen de code heeft? Je moet er niet vanuit gaan dat niemand het heeft zo kan ze nog haar eigen code voorschieten om haar handel toch verder te laten doorgaan. En anders zit je zonder producten die je toch wel nodig hebt, dit is geen passend oplossing. Oplossing ligt merendeels bij de OSS code van Hanna.
 3. Dat is het juist de Turkse Leverancier heeft geen IOSS code dat is een code wat is ontworpen door europa dit kan je in je eigen Mijn Zakelijke belastingdienst aanvragen. Op het moment dat ge iets koopt uit het buitenland mag je je eigen code aan de Turkse leverancier geven zodat hij dit op de BON kan zetten van DHL bijvoorbeeld. Zo kan de BTW betaald worden door de Ondernemer Koper van NL.
 4. Normaalgezien moet u vanaf 1 Juli via Mijn Zakelijke belastingdienst pagina eenloketsysteem aanvraag doen. U krijgt dan een code van de belastingdienst. Als een leverancier uit turkije via DHL iets wilt verzenden naar u tot 150 euro kunt u deze code gebruiken deze moet aan DHL gegeven worden İOSS code. Je hebt verder geen extra kosten Enkel dat NL BTW gaat vragen aan je bij de inkoop over de bepaalde product, die btw kan je dus weer verrekenen. Bekijk het artikel hieronder sample product kost 24,20 inclusief 21% NL BTW en verzendkosten DHL dit staat dan ook op de factuur van de verkoper. Ookal kost het sample 0 euro dat maakt niks uit je moet gewoon de kosten vermelden in dit geval de verzendkosten. NL BTW 21% 4,20 dus totaal betaald bedrag dit kun je gewoon als inkoopproduct zien en de btw verrekenen tot zover ik het begrijp. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/e-commerce-en-diensten-in-de-eu-kijk-wat-er-verandert-voor-de-btw-x
 5. Wat bedoel je met van haar electronica ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept