Jump to content
 • Let op: dit is geen board om ondernemersvragen te stellen, maar bedoeld voor advertenties.
  Wil je een advertentie plaatsen op Vraag & Aanbod van Higherlevel.nl ? Dat kan, maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Lees onderstaande goed door.

  Zoek je een aanbieder, of heb je zelf iets aan te bieden? Om het forum niet helemaal onder te laten sneeuwen in allerlei gezocht!-berichten, is er Vraag&Aanbod. Je kunt hier in principe alles vragen of aanbieden, mits ondernemersgerelateerd. Je mag Vragen altijd plaatsen. Aanbieden mag nadat je vijf inhoudelijke berichten hebt geplaatst op het forum.

  Bij het aanbieden geldt wel één belangrijke beperking: de zaken die je aanbiedt mogen niet behoren tot je standaard bedrijfsactiviteiten. Dus heb je een bureaustoel over of kantoorruimte voor een ondernemer, perfect! Maar, maak je websites en biedt je een website te koop aan, dan is dat tegen de regels.
  De geplaatste berichten blijven maximaal 3 maanden op het forum.

Kopen en verkopen


Fares

hoi allemaal,

 

Ben bezig met het starten van een eigen bedrijf in het kopen en verkopen van woningen.

Wat ik zelf heb ondernomen is op Youtube filmpjes bekijken bekijken van succesvolle mensen waaronder bv Grant Cardone die je ideeen geven hoe zij hun vastgoed portfolio opzetten.

Tevens heb ik informatie ingewonnen bij de KVK bij mij in de stad. Daar heb ik de nodige aspecten bewerkt in mijn ondernemingsplan. 

Ben ook bij verschillende veilinghuizen geweest en gezien hoe bepaalde woningen geveild worden.

Qua theorie kom ik er wel maar wat je nu daadwerkelijk moet verwachten in de praktijk is mij nog niet helemaal helder.

 

Maar wat zijn bv. de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden alvorens je een woning/appartement aankoopt en hoe zit het met belastingen.

Misschien stel ik niet de juiste vragen maar dat komt meer door lak aan ervaring.

Wellicht kan iemand me in de juiste richting sturen of verwijzen naar iemand die reeds met dit vak bezig is om met hem/haar te netwerken.

Met alle  ''informatie is welkom'' bedoel ik dat het fijn is wanneer je support krijgt van mensen die al reeds alle trajecten heeft doorlopen. Mensen die een hand willen toereiken word erg gewaardeerd.

Het is naar mijn idee niet nodig het wiel opnieuw uitvinden...!

 

Bedankt voor het lezen en voor je tijd!

 

Groet,

Fares

 


  Vraag   Price: € 0.00


User Feedback

Recommended Comments

hoi fares

 

ik ben ook een fanatiek van die youtube filmpjes van grant cardone en Meetkevin is ook een goeie info bron .

op mijn tegenwoordige onderzoek zit ik ook met sommige lastige vragen , volgens mijn onderzoek kan je minder belasting 

betalen door een C.V. op te richten dan een B.V. maar ik moet egt  gaan overleggen met een juridische deskundige om zeker te weten hoe het zit.

grand cardone is wat ze in het engels noemen een syndicator dat kan je zelf opzoeken wat het is en betekent, en verder  moet je rekening houden dat een B.V. 

winstbelasting moet betalen en de DGA moet tenminste 3500 per maand verdienen om normale inkomstenbelasting in box 1 te betalen of een vrijstelling bij de belastingdienst aanvragen als er nog niet genoeg inkomen zijn en je moet ook rekening houden dat

je investeerders moeten ook dividend belasting betalen over hun uitkering als hun het voor prive bezit willen ontvangen en gebruiken , maar met de C.V. is dat box 3 en niet box 2 dus ietjes meer voordeliger , u kan me ook een prive bericht sturen en samen komen we vooruit aangezien ik ook dezelfde doel hebt maar voor lange termijn verhuren ik hoor graag van je terug .

 

met vriendelijke groeten Raphael

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Hoi Raphael,

 

bedankt voor je reactie.

 

Grant Cardone is nogal een grappige maar serieuze ondernemer. Ik zit me sterk af te vragen of ik niet beter naar Amerika moet afreizen om te investeren in zijn projecten dan het zelf moeten doen. Zo heb ik al die rompslomp niet. 

Aan de andere kant denk ik weer, Amerika is ver bij me vandaan en moet ik maar uitgaan van wat hij allemaal laat zien en aanbied.

 

Hoe lang zit je al in deze business

heb je zelf al woningen aangekocht

bij wie moet je aankloppen om de juiste informatie te krijgen omtrent starten van deze onderneming en wat betreft de financiën en belastingen. 

Waar moet je zoal rekening mee houden alvorens een pand aan te kopen.

ik kom weleens bij veilinghuizen maar weet niet zo goed wat er komt kijken na je het pand hebt aangekocht.

zit de gemeente en belasting meteen op je dak of krijg je de ruimte om het pand verkoopklaar of verhuurklaar te maken.

en hoe word je winst bepaald en wat draag je af aan de belasting.

nog belangrijker is, zijn er trucjes om de belasting slim af te zijn door zo min mogelijk belasting te betalen.

 

ik weet het, een heleboel vragen, maar dat is dus waar ik zelf mee zit en al die vragen zijn nog onbeantwoord.

 

Zou fijn zijn als we hierover kunnen brainstormen. 

 

Groet, Fares

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Hoi fares

 

Meestal kan je het beste eerst je eigen onderzoek doen voordat je bij iemand gaat kloppen bijv. Een juridische persoon voor wat betreft belasting en bedrijfentiteiten enzo. 

Dus het is allemaal onderzoek doen op de meeste vragen en net als ik heb al gezegd met een C.V. kan je best wel beter belasting voordelen krijgen dan met een B.V .

Trouwens ben ik nog een 22 jarige student dus nee ik heb nog geen panden privé gekocht maar het is niet altijd waar dat je van die niveau (kleinschalig) moet beginnen om pandje rendement te krijgen ,Robert kiyosaki spreekt over hoe je je tijd goed moet investeren om meer tijd te krijgen dat doe je door geld goed investeren om meer geld te maken en doordat actie meer vrije tijd en ruimte maken voor je eigen leven en als ik ga via privé een pand kopen dat betekent dat ik me tijd slecht bent aan het besteden want ik moet ook gaan werken om die eigen vermogen bedrag bij elkaar te hebben en dat kost me te veel tijd , je spaart meer tijd en geld door OPM te gebruiken dat is other peoples money , en voor je vraag over veilingen enzo je kan zeker een hoge rendement behalen als je de renovatie goed doet maar het moet niet te duur en lang uitkomen dus dat is egt berekeningen doen . 

Verder moet je uitzoeken wat de kosten voor de koper zijn, volgens mij is dat notariskosten hypotheek afsluiting kosten en btw ben ik niet zeker , maar ik zelf hou me niet zo bezig met veilingen omdat meeste keren is de locatie niet helemaal als gewenst bijv dicht bij de stad en station enzo maar ook moet je kennis van renoveren al uitgebreid zijn zodat aannemers je niet zo veel kan oplichten enzo maar verder hou ik gwn van verhuur klaar woningen die al verhuurd zijn maar in die overeenkomst met investeerders kan je wel overeenkomen dat in de eerste periode een renovatie gaat plaatsvinden enzo maar het is wat nog maatwerk en dat is altijd nog een beetje meer lastig plus mag ik weten op welke site je die veilingen kan zien want meeste keren denk ik dat ik pandjes van rond de 1 miljoen wil aanschaffen direct me eerste keer en in die niveau zie ik geen veilingen snel plaatsvinden 

 

Groetjes raphael 

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

heb zelf een andere strategie omtrent investering. ik wil dat met eigen middelen doen. C.V is voor mij nvt.

je bent nog vrij jong,  voor jou een voordeel hier nu al mee bezig te zijn.

ik vind het jammer dat ik er nu pas mee bezig ben. ben inmiddels 43jaar. het is natuurlijk nooit te laat, maar met jou leeftijd heb je wel een voorsprong.

vastgoed is blijvend en kan erg lucratief zijn om je daarin te verdiepen.

wat betreft veilingen, ik kijk vaak op veilingnotaris.nl.

 

met juridische persoon, bedoel je een advocaat of notaris?

 

 

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

dank je wel voor de info , met juridische persoon bedoel ik notaris assistent, volgens mij ik vind ze de meeste keren bij firm24  via de online chat bereik ik ze 

en slecht te horen van je leeftijd ,tijd gaat egt snel daarom waardeer ik mijn tijd meer dan geld daarom investeer ik me tijd elke dag in vastgoed om het later terug te krijgen maar ja net als u zijde het is nooit te laat je kan nog genieten van je leven beter iets dan niks zeg ik altijd . groetsjes dank je wel voor de info alsnog raphael

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

dank je wel voor de info ik was fout er zijn genoeg objecten in mijn interesse op het site die voor meer dan half miljoen gewaardeerd zijn maar dat betekent dat ik mezelf ook moet gaan ontwikkelen op het gebied van renoveren

Share this comment


Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept