• Welkom op het grootste Ondernemersforum van Nederland!

  Heb jij een ondernemersvraag, wil je feedback op je bedrijfsplan óf wil je anderen adviseren? Dan ben je bij Higherlevel op de juiste plek. Hier komen ondernemers samen om elkaar naar een hoger plan te tillen.
  Stel jouw vraag, krijg snel antwoord en deel jouw ervaringen met ondernemers. Op het moment dat het jou uitkomt!
  Overdags, ’s avonds én in het weekend 24/7 gratis advies en ervaringsuitwisseling met ondernemers die het begrijpen!

FORUMREGELS • ALGEMEEN

  Een forum is een gemeenschap. Net zoals in de offline wereld zijn er regels nodig om alles goed te laten verlopen. Bij registratie op Higherlevel.nl dien je onderstaande voorwaarden te accepteren en je eraan te houden.
  Let op! Higherlevel.nl is een openbaar forum en staat binnen zoekmachines hoog geïndexeerd. Dat betekent dat berichten die je hier plaatst makkelijk door anderen kunnen worden gevonden. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van 'gevoelige' persoonlijke én bedrijfsmatige gegevens en ook bij de keuze van je gebruikersnaam.


  DE DOELGROEP VAN HIGHERLEVEL.NL

  Onze hoofddoelgroep zijn mensen die een onderneming hebben of van plan zijn ondernemer te worden en die elkaar belangeloos willen helpen met vragen of problemen waar je als ondernemer tegenaan loopt binnen je onderneming. Houd er daarbij rekening mee dat je hier te gast bent. Het stellen van vragen verplicht andere leden tot niks en geeft jou als vraagsteller ook geen rechten. We zijn er om elkaar te adviseren. Als een antwoord je niet bevalt, blijf vriendelijk en beleefd. 

  Op higherlevel.nl kun je alle inhoudelijke vragen m.b.t. jouw ondernemerschap stellen. Om het forum relevant te houden voor deze doelgroep en wij het belangeloos helpen erg belangrijk vinden, hebben we ook een aantal regels om de focus op deze doelen scherp te houden.

  • Higherlevel.nl is geen marktplaats
   De forumboards en andere onderdelen van higherlevel.nl mogen niet gebruikt worden als marktplaats. Je kunt hier dus geen reclame maken, je diensten aanbieden in berichten (zelfpromotie) of op zoek naar klanten (acquisitie).
   Gebruik Higherlevel.nl ook niet als markplaats als je op zoek bent naar leveranciers voor je primaire bedrijfsactiviteiten. Voorbeeld hiervan: Als je een bloemenzaak gaat beginnen, kun je alles vragen m.b.t. je ondernemingsplan, de regelgeving e.d., maar niet "waar koop ik mijn bloemen in".
  • Geen vragen voor klanten
   Vele van onze deelnemers zijn adviseur of expert in hun eigen vakgebied en delen hun kennis belangeloos. Dit waarderen we enorm en raakt de kern van onze doelstelling. Het is echter niet toegestaan om voor eigen klantdossiers vragen te stellen op higherlevel.nl.
  • Verenigingen, stichtingen en Stamrecht bv's
   Verenigingen en stichtingen met een maatschappelijke of ideële doelstelling en stamrecht BV's die uitsluitend een pensioen beheren en qua ondernemerschap geen commercieel belang meer hebben, behoren niet tot onze doelgroep.;
  • Geen enquêtes en marktonderzoeken
   Enquêtes en marktonderzoeken bieden geen inhoudelijk toegevoegde waarde aan ons forum en worden daarom niet toegestaan op higherlevel.nl.
  • Werknemers
   Werknemers kunnen in principe geen vragen stellen op higherlevel.nl omdat zij buiten de doelgroep vallen. Moderatoren kunnen in specifieke gevallen besluiten een vraag van een werknemer toch toe te staan als het onderwerp ook voor ondernemers interessant is.
  • Studenten en scholieren
   Je kunt higherlevel.nl gebruiken als informatiebron maar voor het stellen van huiswerk-, studie-, stagevragen of hulp bij afstudeerscripties is geen ruimte op ons forum. Ben je student ondernemer en studeer je af met een daadwerkelijk te realiseren onderneming? Dan ben je, net als iedere starter, van harte welkom om inhoudelijke feedback te vragen op je businessplannen of business-strategie.
   Let op! (Groeps)opdrachten om een simulatie-onderneming te starten vallen niet binnen de toegestane onderwerpen voor studenten of scholieren.
  • Geen klachten of reviewsite
   Higherlevel.nl is geen klachtensite. Wel wordt er ruimte geboden om ervaringen te delen met als doel advies te krijgen om een probleem met een bepaalde onderneming te kunnen oplossen.
  • Vraag niet om geld!
   Het is bij wet verboden om publiekelijk participatievoorstellen te doen (Wet Toezicht Effectenverkeer 1995). Je kunt op higherlevel.nl dus geen berichten plaatsen waarin je om geld of investeerders vraagt. Het is wel toegestaan om in het forumboard financiering jouw plan voor te leggen of vragen te stellen over financieringsvraagstukken zodat collega-ondernemers je kunnen helpen met tips of advies over de (beste) aanpak bij het vinden van de juiste vorm van financiering voor jou plan.
  • Multi Level Marketing / Netwerkmarketing
   Discussies vallen buiten de doelgroep.


  GEDRAG EN MAATREGELEN

  Onverdraagzaamheid
  Hatelijke, racistische, fascistische, bedreigende, seksueel getinte, denigrerende, lasterende of schokkende berichten en afbeeldingen plaatsen is ongewenst en kan gevolgen hebben voor de deelname aan het forum. Plaats ook geen persoonlijke gegevens van derden (zoals naam, adres, telefoonnummer, e.d.) op het forum. Kom je zelf een bericht tegen dat je aanstootgevend vindt of niet aan de regels voldoet? Dan kun je dat altijd aan ons melden via de "Meld dit bericht aan de moderator"-link die onderaan elk bericht staat als je bent ingelogd. Moderatoren hebben het recht om met of zonder opgaaf van reden berichten te sluiten of te verwijderen.

  Reclame, spam en zelfpromotie
  Reclame maken voor jezelf, adverteren, linkbuilding, kettingbrieven, piramidespelen en sollicitaties zijn ongepast en niet toegestaan. Hieronder valt ook het doorlinken naar de eigen website welke een commercieel belang heeft. Het aanmaken van een account met als (enig) doel het plaatsen van backlinks of andere vormen van linkbuilding in het profiel is eveneens niet toegestaan.
  Maatregelen bij overtredingen

  Moderatie
  Higherlevel.nl is een gemodereerd forum. Moderatoren toetsen berichten en profielen aan de forumregels en hebben het recht om berichten en profielen aan te passen of te verwijderen. Moderatoren proberen de forumregels zoveel mogelijk op uniforme wijze toe te passen op alle berichten en reacties, maar houd rekening met het feit dat moderatoren ook maar mensen zijn. Zij zijn vrijwilligers die het leuk vinden om tijd te besteden aan het in goede banen leiden van dit forum én zij dragen bij aan de kwaliteit van dit forum. Ben je het niet eens met een moderator actie? Stuur dan een PM. De moderatoren staan open voor jouw mening of toelichting in een persoonlijk bericht (PM). Discussies over moderatie in het openbare forum gaan we namelijk niet aan en worden gesloten.

  Bannen
  Bij herhaaldelijke overtredingen door een account, gebruiker, of vanaf een bepaald IP-adres wordt het account, de gebruiker en/of het IP-adres geband.


  BERICHTEN PLAATSEN OP HIGHERLEVEL

  Iedere deelnemer aan Higherlevel.nl is zelf verantwoordelijk voor inhoud van geplaatste berichten en reacties, houd bij het maken van berichten rekening met de privacy en rechten van derden. Plaats geen afbeeldingen, teksten of andere bijlagen waarop auteurs-, portret- of andere rechten kunnen rusten tenzij je nadrukkelijk toestemming hebt van de rechthebbende.

  Geven en nemen
  Het succes van higherlevel.nl staat of valt met de bereidheid van deelnemers om elkaar belangeloos te helpen, dus probeer naast zelf vragen te stellen ook andere ondernemers te helpen op basis van jouw eigen kennis en ervaringen.

  • Een nieuw bericht plaatsen
   Om een vraag te stellen kun je een nieuw bericht plaatsen, voordat je een nieuw bericht aanmaakt neem dan deze aanwijzingen in acht.
  • Gebruik eerst de zoekfunctie
   De kans is groot dat je vraag al eens voorbijgekomen en beantwoord is. Gebruik daarom eerst de zoekfunctie om te zien of je daar je antwoord kunt vinden. Kun je het antwoord niet vinden of sluiten de antwoorden toch niet goed aan op jouw vraag? Dan kun je alsnog kiezen een nieuw bericht te plaatsen.
  • Kies het juiste forumboard
   Ga je een nieuwe vraag stellen kies dan het meest relevante forumboard. Higherlevel.nl is opgedeeld in meerdere thema's en onderwerpen. Doe je best om vragen die je stelt in het meest passende forumboard te plaatsen.
  • Stel een duidelijke vraag
   Zorg dat je een duidelijke vraag stelt en beperk het aantal vragen in je bericht tot 1 of 2 vragen. Dit vergroot de kans op reacties. Heb je meerdere vragen over verschillende onderwerpen maak daarvoor dan aparte vragen in het juiste forumboard.
  • Laat zien wat je zelf al hebt gedaan
   Een bekende uitdrukking is: Ondernemen is een werkwoord. Van ondernemers mag een flinke portie eigen initiatief verwacht worden. Laat bij het stellen van je vraag dus blijken wat je zelf al hebt gedaan om het antwoord te vinden en waar je vastloopt. Een bericht kan worden gesloten als de vraag eenvoudig zelf op te zoeken is.
  • Stel dezelfde vraag niet in meerdere forumboards
   Het is niet toegestaan om dezelfde vraag in meerdere forumboards te stellen. Je mag elke vraag maar op 1 plek stellen. Dit om te voorkomen dat op meerdere plaatsen dezelfde discussies lopen, dit leidt vaak tot verwarring of dubbele, vrijwel identieke antwoorden op meerdere plekken.
  • Reageren op berichten
   Naast het plaatsen van nieuwe berichten kun je ook reageren op al bestaande berichten. Ook daarvoor gelden een paar aanwijzingen.
  • Reageer altijd op je eigen berichten
   Als je een vraag hebt gesteld, geef dan ook altijd feedback op de reacties, collega-ondernemers nemen de moeite om jou vraag te beantwoorden. Vaak ontstaat vanzelf een gesprek om meer toe te lichten. Maar ook als je direct het juiste antwoord krijgt wordt een reactie op prijs gesteld, al is het maar om reageerders te bedanken voor de genomen moeite.
  • Blijf "on topic"
   Als je reageert op een bestaand bericht van anderen, beperk je antwoorden dan tot de gestelde vragen of voor de vraagsteller relevante aanvullingen. Weid niet uit over randzaken of de manier (toon, verwoording) waarop de vraag gesteld is.
  • Reageren met of zonder citaat (quote)
   Op Higherlevel zijn er in elk bericht 2 mogelijkheden om te reageren. De knop "reageer" voegt onderaan het lopende bericht een nieuwe reactie toe waarin je jouw antwoord kunt geven.
   De tweede mogelijkheid is de knop "quote". Met deze optie kun je in een reactie van een andere deelnemer een quote maken waarna je er een antwoord onder kunt zetten.
   Gebruik quote alleen als je specifiek in wilt gaan op een bepaald deel van een direct voorgaande reactie of als je reageert op een oudere reactie zodat andere deelnemers zien dat je ingaat op een andere dan de direct voorgaande reactie. Probeer een quote altijd zo kort mogelijk te houden om het herhalen van grote stukken tekst te voorkomen. Verzoek is om in de quote de tekst te verwijderen waarop je niet reageert. Vooral op mobiele apparaten maken lange citaten de berichten minder prettig leesbaar.
  • Reacties tot 120 minuten aan te passen
   Een geplaatste reactie kan tot 2 uur na plaatsen worden bewerkt. Daarna is een geplaatst bericht niet meer te verwijderen.


  ANDERE ONDERDELEN VAN HET FORUM

  Profiel
  Bij registratie op higherlevel.nl wordt een gebruikersprofiel aangemaakt met een email adres, gebruikersnaam en wachtwoord. Je emailadres is het enige verplichte gegeven van je profiel, noodzakelijk om berichten te kunnen plaatsen op Higherlevel.

  Het profiel is de enige plek binnen Higherlevel waar je reclame mag maken voor jezelf. Het profiel biedt mogelijkheden om links naar social media profielen en je website te plaatsen evenals de nodige bedrijfsinformatie.

  Bij accountinstellingen kun je ook een handtekening aanmaken welke automatisch verschijnt onder elk bericht wat je plaatst. De lengte van de handtekening is beperkt tot 1000 tekens en je mag hier een link op nemen naar je website of social media profiel.

  Het gebruikersprofiel is een privilege dat is voorbehouden aan actieve deelnemers. Gebruikersprofielen zonder of met een geringe postcount die misbruik maken van dit privilege kunnen worden geblokkeerd of verwijderd.

  Columns
  Naast de forumboards heeft ook een columns sectie. Afhankelijk van het aanbod van columns zal daar met enige regelmaat voor ondernemers interessante onderwerpen besproken door deelnemers van higherlevel.nl, iedere deelnemer kan een column indienen. Columns worden vooraf beoordeeld op inhoud en belang voor ondernemers.

  Agenda
  Ieder geregistreerd lid staat het vrij om een evenement op de agenda te plaatsen. Echter, als ondernemersforum staan wij alleen ondernemers gerelateerde evenementen toe. Let op: ook hier geldt dat we geen acquisitie toestaan. Je mag dus geen evenement plaatsen waar je je eigen producten/diensten verkoopt.

  JURIDISCHE INFORMATIE [AVG EN COOKIE WETGEVING]

  Persoonsgegevens
  Higherlevel.nl streeft ernaar om zoveel mogelijk te conformeren aan de geldende nationale en internationale wet- en regelgeving. Dit geldt in het bijzonder voor de eventuele opslag en beheer van persoonsgegevens. Alleen de noodzakelijke gegevens zullen worden verwerkt voor het functioneren van Higherlevel.nl.

  In het bijzonder zal de organisatie van Higherlevel je persoonsgegevens en andere informatie:

  • Niet verkopen, doorgeven of aan derden verstrekken;
  • Nooit voor commerciële doelen gebruiken.

  Higherlevel.nl vraagt persoonlijke informatie bij het registreren (zoals je naam, een werkend e-mailadres). Je beslist zelf hoeveel je wilt vrijgeven en je kan in je accountprofiel te allen tijde deze informatie aanpassen of verwijderen.

  Het verwijderen van profielen
  Elke deelnemer kan zelf het eigen profiel anonimiseren door de forumnaam te wijzigen en (alle) details uit het profiel te verwijderen, zodat geplaatste berichten niet (meer) herleidbaar zijn naar je persoonsgegevens.

  Wens je dat je profiel verwijderd wordt? Dan kun je een verzoek indienen op één van de onderstaande manieren (kies één methode).

  Let op als wij je profiel verwijderen: je berichten blijven wel onderdeel van de discussie op ons forum, maar zijn niet meer te herleiden naar jouw gegevens.

  • Gebruik de 'meld aan moderator'-link bij één van jouw berichten. Alle moderatoren zien deze melding. Eén van de moderatoren zal je verzoek tot verwijderen uitvoeren en je per email informeren.
  • Stuur een email naar admin@higherlevel.nl

   

  Cookies
  De cookies worden gebruikt om je bezoek aan het forum meer persoonlijk te maken. Met behulp van deze cookies worden je persoonlijke instellingen gewaarborgd en wordt er bijgehouden welke berichten je al gelezen hebt. Het is mogelijk de cookies uit te schakelen, maar het accepteren van de cookies maken het gebruik van het forum makkelijker voor je.

  Google Analytics en Addthis
  Higherlevel maakt voor de analyse van het bezoek op Higherlevel gebruik van het bekende Google Analytics (GA). Inherent daaraan is dat ook Google automatisch de beschikking heeft over de metadata die GA verzamelt.

  Ook kunnen derde partijen data vanuit die software omtrent je surfgedrag verzamelen. Dit kan gelden voor:

  • Inladen van Google Fonts
  • Externe video's die ge-embed zijn in de videosectie
  • Extern gehoste afbeeldingen
  • Links in forumberichten

  Mocht je niet willen dat je data daarvoor gebruikt worden, overweeg dan gebruik te maken van tools zoals ublock, purify (iOS9) en adblock.

  Persoonlijke berichten
  Higherlevel.nl biedt de mogelijkheid om persoonlijke berichten te versturen aan andere deelnemers van dit forum. Persoonlijke berichten worden, net als de forumberichten, ongecodeerd op onze servers opgeslagen, maar zijn in tegenstelling tot de forumberichten, niet inzichtelijk voor andere deelnemers behalve de geadresseerden van het persoonlijke bericht.
  Bij misbruik van het persoonlijke berichten systeem of vermoeden van ongewenste activiteiten (bijvoorbeeld spam, bedreiging, poging tot oplichting, handelen in strijd met de wet, enz.) kan een selecte groep beheerders van higherlevel.nl de betreffende persoonlijke berichten inzien ter beoordeling van te nemen maatregelen (de forum moderatoren behoren niet tot de beheerders met inzage)

  Berichten en reacties
  Nieuwe berichten en de reacties van deelnemers worden direct doorgeplaatst op de forumboards zonder beoordeling vooraf door Higherlevel.nl, om die reden kan Higherlevel.nl niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige inbreuk makende, onjuiste of onvolledige informatie, software of overige materialen die middels pagina's van anderen gevonden wordt.

  Iedere deelnemer aan Higherlevel.nl is zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van berichten. Na 120 minuten kun je als deelnemer de reacties niet meer zelf wijzigen. Wél kun je in uitzonderlijke situaties een verzoek indienen tot het aanpassen van je bericht bij admin@higherlevel.nl. Higherlevel.nl draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, juistheid, volledigheid of nauwkeurigheid van de geplaatste berichten.


  TOT SLOT

  Higherlevel.nl is er door en voor haar leden en bezoekers. Met in acht name van bovenstaande gebruikersvoorwaarden maken we er met zijn allen er een mooi, interessant, leerzaam, leuk, maar vooral ook kwalitatief forum van.

  Higherlevel.nl bevat informatie van en voor ondernemers. De adviezen in dit forum zijn ter ondersteuning van de discussies. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

  Higherlevel.nl wordt gefinancierd door het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties, en is ondergebracht bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) welke op not-for-profit-basis het forum faciliteert

  Contactgegevens
  Toelichting op de regels, algemene verzoeken en wensen en/of suggesties m.b.t. Higherlevel.nl: Forum manager - email: higherlevel@rvo.nl

  Meldingen van andere aard: RVO - Directie KAI - Digitale Overheid, mvr. Maud Geerbex - Postbus 93144 - 2509 AC Den Haag - email: maud.geerbex@rvo.nl

   

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.