loading
Ga naar inhoud
Mario Sol
Verberg

Platform voor software en internet site ontwikkeling

vraag

Momenteel werk ik met een aantal anderen aan een online platform voor conceptontwikkelaars (technisch, strategisch, commercieel, etc.) die zich richten op het ontwikkelen van software en/of websites. Wij bieden de mogelijkheid om een samenwerking tussen diverse (rechts)personen (in binnen- en buitenland) die aan een concept werken te registreren (en daarmee formaliseren) voordat het een juridische entiteit is. Online ondertekent men een samenwerkingsovereenkomst, hierin staat o.a. vermeld welk belang (%) men in het te ontwikkelen concept zal bezitten en onder welke voorwaarden. De onderhandelingen tussen de projectdeelnemers zullen over het algemeen gaan over de tijdsinbreng en het uurtarief van de deelnemers, waardoor er een waarde kan worden toegekend aan de inbreng in het project. Tijd wordt in dit geval als valuta gezien.

 

Tijdens de conceptfase zal geen geld worden verdiend aan het geregistreerde project. Op het moment dat het project geld kan genereren of een investering aantrekt zal er een entiteit moeten worden opgericht. Aangezien men nog niet kan spreken over een (aanmerkelijk) belang, een optierecht, deelneming, etc. en het niet duidelijk is wat de waarde is van een concept dat nog geen inkomsten genereert, hebben wij een aantal vragen op fiscaal gebied.

 

Moet een natuurlijk persoon in Nederland, in de hierboven geschetste situatie, spreken over een 'bezit' dat moet worden meegenomen in de belastingaangifte, gedurende de conceptfase? Zo ja, onder welke noemer?

 

Moeten Nederlandse rechtspersonen de samenwerking activeren op de balans? Zo ja, hoe dienen ze deze samenwerking te verwerken in de balans?

 

Een laatste vraag is of er op internationaal vlak al regels gelden wat betreft deze materie? In de IFRS wordt over de fair value van immateriële activa gesproken, maar valt daar ook de waarde van dit type samenwerking onder?

 

Ik hoop dat een van jullie ons kan helpen bij het beantwoorden van deze vragen, zodat wij verder kunnen werken aan ons platform. Ik kijk uit naar jullie reacties!

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

0 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

Er zijn nog geen antwoorden op deze vraag

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 5 leden online en 106 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké