Jump to content
One
Verberg

Tips voor webwinkel voor electronica en mp3spelers

vraag

Hallo, ik ben op zoek naar een paar concrete antwoorden op wat vragen maar vind eigenlijk niets bruikbaars via de zoekfunctie. Daarom dacht ik deze maar even in één keer samen te vatten en op tafel te gooien.

Het gaat om het volgende.

 

Ik heb wat artikelen ontdekt waar vraag naar schijnt te zijn in Nederland [en omliggende landen], artikelen die niet hier geïmporteerd worden. Dat wil ik proberen te gaan doen. Daar deze artikelen in aantal mij veel te weinig en onbetrouwbaar lijken [hopelijk dat in de toekomst uit te breiden] ben ik op zoek naar iets wat daar bij aansluit. De eerder genoemde artikelen zijn van elektronische aard en nu kreeg ik het plan om daarnaast portable mp3 spelers te gaan verkopen.

Het gaat hierbij om een webshop, dus alleen internet verkoop.

 

1] Nu wil ik inzichten hebben in de haalbaarheid van de eerst genoemde artikelen en zou deze dan zelf gaan importeren. Ik zoek daarvoor een goed rekenmodel. Een rekenmodel dat ik desgewenst ook even snel kan gebruiken in onderzoek naar nieuwe producten [import] In verband met de haalbaarheid / winstmarges.

 

2] Hoe kom ik aan info over winstmarges van portable mp3 spelers [betreft meerdere merken].

 

3] Hoe toets ik de verzadiging van deze markt.

Let op het gaat nogmaals niet om een gewone maar om een webwinkel.

Er is een hele grote webwinkel in mp3 spelers die een onderdeel is van een overkoepelende organisatie en ik wil inzage hebben in het feit of het voor mij dan mogelijk is eventueel hiertegen te concurreren.

 

4] Tevens ben ik op zoek naar hints om bij een fabriek / importeur zo voordelig mogelijk in te kunnen kopen.

 

5] Zijn er manieren om een webshop te laten draaien met zo min mogelijk voorraad? Lijkt mij bijna onmogelijk als je snel wilt leveren maar misschien ben ik niet op de hoogte van alle mogelijke constructies.

 

Kunnen jullie mij wat richting geven?

Bij voorbaat dank!

 

 

#

 

[edit mod] titel aangepast [/edit]

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Een webwinkel.... daar zijn er al heel veel van: waarin ga je je onderscheiden: aanbod (als bijvoorbeeld pda-shop of pda-huis.nl), specialisme: de beste, meest luxueuze en nieuwste.... als prijsknaller: altijd de goedkoopste, maar ja, dat roept de mediamarkt ook al.

 

Je kunt ook denken aan andere, nieuwere concepten: ik heb gelezen over een successtory van een internetwinkel voor gadgets die slechts 1 product tegelijk verkocht, maar altijd de nieuwste en leukste gadgets. Gedurende 1 dag, voor een heel lage prijs. Het resultaat: gadgetlovers kijken dagelijks wat er voor interessants is, en moeten snel beslissen: morgen is de aanbieding er niet meer. Tchibo (fysieke winekel) doet hetzelfde met huishoudelijke artikelen: ze hebben een wekelijks wisselend assortiment, voor aantrekkelijke prijzen.

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

ik heb gelezen over een successtory van een internetwinkel voor gadgets die slechts 1 product tegelijk verkocht

 

www.woot.com bedoel je?

 

5] Zijn er manieren om een webshop te laten draaien met zo min mogelijk voorraad? Lijkt mij bijna onmogelijk als je snel wilt leveren maar misschien ben ik niet op de hoogte van alle mogelijke constructies.

 

Je zou een model kunnen kiezen waarbij je werkt met een heel beperkt aantal producten, gecombineerd met bijvoorbeeld exclusiviteit of scherpe prijzen.

 

Je zit dan nog steeds met voorraad, maar 5 artikelen kun je veel gemakklijker op voorraad houden dan pakweg 100... en het scheelt fors op je investering in voorraad. Als je nieuwe producten introduceert laat je telkens de minst lopende van de bestaande selectie vervallen, op=op systeem.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Wel een moderator heeft de titel veranderd van mijn topic, op zich niet zo erg maar het gaat niet om een mp3 player winkel alleen.

 

Ik loop nl tegen een paar artikelen aan die hier momenteel aardig verkoopbaar zouden zijn maar die ook ineens minder interessant kunnen zijn op de wat langere termijn. Nog niet eens te spreken over medewerking van de manufacturer. Onvoorspelbaar. Ook heb ik te weinig van deze artikelen in gedachten en ben op zoek naar meer import producten. Tevens is het moeilijk te bepalen of ik van deze producten wel werkelijk geld kan maken. Ik wil graag ergens beginnen en afwachten betekent dat de markt voor die importproducten die ik in gedachten heb aan m'n neus voorbij gaat. Daarom verzon ik het concept om naast die imports en gadget-like-things ook een stabieler sectie te creeeren in mijn op te zetten bedrijfje. Dat maakte het idee van de mp3 store omdat daar nog steeds ontwikkeling in is naar mijn idee. Ik weet dat ik niet de zoveelste moet worden die met precies hetzelfde komt als anderen. Ik wil wat anders bieden wat anderen niet hebben en dat zijn de special imports en met de mp3 spelers zou ik ook kunnen komen met een andere insteek dan anderen maar ben daar nog niet geheel uit. Ik zoek hier oa ook ideeen. Uitgangspunt was echter dat de mp3 kant de stabiele factor zou moeten zijn tegen het onvoorspelbare van de 'imports' om daar wat tegenover te zetten.

Als de special imports goed gaan lopen zou ik meer kunnen spelen/stunten met mp3 spelers en draai ik het concept om. Net zo lang als dat kan of nodig is. Flexibiliteit lijkt mij juist erg belangrijk of hebben jullie hier andere gedachten over?

 

Antwoorden op mijn vragen waarmee ik dit topic opende zijn zeer belangrijk voor mij op dit moment. Ik hoop nog vele reacties te mogen ontvangen. Kan ik ff verder brainstormen.

 

One

 

#

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Wel een moderator heeft de titel veranderd van mijn topic, op zich niet zo erg maar het gaat niet om een mp3 player winkel alleen.

 

Voel je vrij om je titel nogmaals aan te passen: ik heb, net als meer mods, de gewoonte om algemene titels als 'advies gezocht' 'hulp nodig' en 'wie kan mij vertellen...' specifiek te maken met een odnerwerp er bij. Ik heb nu 'electronica' in je titel toegevoegd.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 4 leden online en 84 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept